کد خبر: 6212

1398/06/20 20:48

نسخه چاپی | دسته بندی: فرهنگی / فرهنگ و مدیریت فرهنگی / آسیب ها / اخلاق و تربیت
+1
بازدیدها: 1 591

کمبود قوانین در عرصه صیانت از زن و خانواده در کشور

عادل پیغامی عضو هيئت علمی دانشگاه امام صادق (ع) […]

به گزارش "پایگاه اطلاع رسانی کتاب ناب" به نقل از  خبرنگار خبرگزاری رضوی عادل پیغامی  در پنجمین جلسه از سلسله نشست های گفتمانی  "زن و خانواده" که در محل سالن همایش های شهربازی معارفی آستان قدس رضوی برگزار شد، اظهار کرد: 

ما در عرصه صیانت از زن و خانواده با کمبود قوانین و مقررات مواجه هستیم؛ کار خانگی به عنوان یک کار، هویت و تشخیص قانونی ندارد و یک زن بعد از گذشت 30 سال چیزی مانند یک مرد حقوق بازنشستگی یا مشابه آن ندارد. 
وی افزود: چیزی که باعث شده در حوزه زن و خانواده آنچه را که اسلام از ما می خواهد، اجرایی نکنیم، بخشی از آن  غفلت ما بوده است و  بخشی دیگر  تقصیر شلوغ کردن فمنیسم ها و سکولارها است که صرفا می خواهند زن را وارد حوزه اقتصاد کنند. 

عضو هیئت علمی دانشگاه اقتصاد، دانشگاه امام صادق (ع) با اشاره به ایام محرم، تصریح کرد: ما جامعه سازی و تمدن سازی مان را به نهضت عاشورا مدیون هستیم. ایام محرم صرفا یک مراسم و آیین نیست بلکه یک اتفاق زنده روزمره است که ما می خواهیم به آن بپیوندیم. 
پیغامی ادامه داد: زن برای ما، برخلاف آنچه تصور می شود، موجود درجه دو نیست و اساسا دین معمولا به عنصر زن نگاه ویژه دارد. حوزه جنسیتی زنان در چهار نقش دختری، خواهری، همسری و مادری خودش را نشان می دهد و اگر دقت کنیم ظرف تحقق همه این نقش ها، خانواده، است. مثلا در حرکت امام حسین (ع) اگر امام سجاد تنها باقی می ماندند، نقش حضرت زینب را امام سجاد(ع) نمی توانستند برعهده بگیرند. 

وی با بیان اینکه برای ما خانواده مهمترین سلول اجتماع است، خاطر نشان کرد: تصور ما از خانواده غیر از تصور غربی ها است، برای غربی ها بعد از فرد، اصل جامعه است. در نگاه ما خانواده موجودی اصیل است و اگر فرد خانواده تشکلیل ندهد، به لحاظ روحی کامل نیست. 

پیغامی ضمن اشاره به فرموده مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه  اقتصاد مقاومتی یعنی اول اقتصاد خانواده باید مقاومتی شود، اضافه کرد: 
برای همین است که ویرانی بنیاد خانواده به اقتصاد ما ضربه می زند اما به اقتصاد غرب ضربه نمی زند. امروز دشمن  حجمه همه جانبه به عنصر زن را در کشور مورد هدف قرار داده و این شما زنان هستید که باید مقاومت کنید. 

وی ادامه داد: مهم‌ترين مسائل بنیادین اقتصاد خانواده، موضوعاتی نظیر: مسائل ناظر بر مصرف خانواده،  مسائل ناظر بر تولید در خانواده، مسائل ناظر بر تخصیص های بین زمانی خانواده مسائل، مسائل ناظر بر تخصیصی های میان خانواده، مسائل ناظر بر تخصیص های بین خانواری و حمایت از مصرف کننده هستند. 

عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق (ع) تاکید کرد: نگاه انقلاب محبوس کردن زن در خانه نیست؛ علاوه بر این زنان ما نقش اساسی در پیروزی انقلاب اسلامی داشته اند. از عنصر زن باید حمایت شود و عرصه هایی که برای زنان تعیین می شود نباید عرصه هایی باشد که هر کسی می تواند آن را  انجام دهد. 
وی با بیان اینکه جریان فمنیسم در ایران 200سال از غرب عقب تر است، گفت: غرب الان می گوید زن و مرد با هم برابر هستند اما مشابه نیستند، اما نگاه ما صرفا برابری است و این تفکری غلط است. شما زنان الان می توانید نهضتی را برای 100سال آینده راه بیاندازید. عنصر زن هنوز در انقلاب اسلامی احیا نشده است؛ اگر شما پرچم احیا آن را دست بگیرید، الگوی اسلامی زن شکل می گیرد اما اگر سکولارها به دست بگیرند الگو غیر اسلامی شکل می گیرد.
 
پیغامی با بیان اینکه خانواده بدون زن معنا ندارد، خاطر نشان کرد: اگر خانواده را به عنوان یک کانون ارزش آفرین در نظر بگیریم تولیدات آن مواردی نظیر: فرزند آوری، مساله جمعیت، تربیت فرزند سالم، سرمایه انسانی، سرمایه عاطفی، سرمایه اجتماعی، پس انداز و تامین مالی خواهد بود که همگی به وسیله زنان محقق می شود. 

وی ادامه داد: چه شده است که برخی از خانم های ما به غیر از بحث معیشت به دنبال کار هستند! دلیل آن این است  که زنان به دنبال شان اجتماعی هستند و خانه داری براب آن ها  شان محسوب نمی شود. چه خیانتی شده است که به زنی که در خانه نشسته و این سرمایه های عظیم را می سازد توجه نمی کنیم. 

عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق (ع) اضافه کرد: ما جنگ اقتصادی داریم و باید بچه هایمان را برای مقابله با آن تربیت کنیم. باید فرزندانمان را نوآور تربیت کنیم و مادران باید خلاقیت بچه هایشان را احیا کنند و توجه زیادی به این موضوع داشته باشند. 

وی گفت: کنش گر اصلی فرهنگ اقتصادی زنان هستند پس شما زنان هستید که باید در خانه هایتان بچه ها را برای جنگ اقتصادی 30 ساله بعد بسازید. باید روی سواد مالی و اقتصادی بچه ها کار کنیم؛ حتی عشق حسینی که در هیئت ها پر است، مادران به بچه ها داده‌اند.
 

منبع +

کمبود قوانین در عرصه صیانت از زن و خانواده در کشور

تگ های مطلب:
ارسال دیدگاه

  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent

عکس خوانده نمی شود