کد خبر: 1840

1391/12/15 09:26

نسخه چاپی | دسته بندی: ---
0
بازدیدها: 982

جایگاه مهم مساجد در ترویج کتاب دیده نمی شود

مدیرعامل شرکت توزیع کتاب ترنج در یادداشتی به جایگاه مهم مساجد در ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی اشاره و بیان می کند: اگر مساجد محل تبلیغ کتابهای خوب باشد بسیاری از کتابهای مفید که به دلیل نداشتن امکان […]

مدیرعامل شرکت توزیع کتاب ترنج در یادداشتی به جایگاه مهم مساجد در ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی اشاره و بیان می کند: اگر مساجد محل تبلیغ کتابهای خوب باشد بسیاری از کتابهای مفید که به دلیل نداشتن امکان معرفی و در دسترس نبودن به دست مخاطب نمی رسند از گوشه انبارها خارج می شوند و علاوه برارتقای سطح دانش عمومی اقتصاد نشر نیز تکانی خواهد خورد.

 

به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی مجمع ناشران انقلاب اسلامی «منا نشر» یاسر احمدوند مدیرعامل شرکت توزیع کتاب ترنج در این یادداشت که آن را در اختیار منانشر قرار داده،  آورده است:

چندی پیش توفیقی دست داد در مجلسی شرکت کردم که جناب دکتر آشنا سخنران آن بود. دکتر آشنا فارغ التحصیل ارتباطات و به گمانم از دانش آموختگان دوره نخست دانشگاه امام صادق(ع)، سال‌هاست که به کار روزنامه نگاری و تدریس علوم ارتباطات مشغول است. گاه نیز او را به عنوان کارشناس یا منتقد در بررسی برخی برنامه های تلویزیونی دیده‌ایم.

آنچه اما بهانه نوشتن این یادداشت شد، این که در آن مجلس (که محفلی نسبتا کوچک و به عبارت مصطلح روضه‌ای خانگی بود )ایشان کتاب مفاتیح الحیاه علامه جوادی آملی را در دست گرفته بود و احادیثی را درباره محبت پدر به فرزند از روی آن  می‌خواند و شرح مختصری از آن را بیان می‌کرد. البته حتما دکتر آشنا می تواند آن  چند روایت را از بر بخواند یا اینکه در کاغذی یادداشت کند و به عادت مالوف برخی اهل منبر هنگام سخنرانی نیم نگاهی به کاغذ در دست بیندازد. لکن این اصرار به در دست گرفتن کتاب به گونه ای که مستمعان همه ببینند که این مطالب شنیدنی از چه کتابی نقل می‌شود، قطعا به عمد و به منظور ترویج آن کتاب‌خوب بوده است.

ایشان گاه به گاه نیز نام کتاب را ذکر می کرد و به گونه ای موکد سعی در معرفی کتاب داشت. جالب‌تر آن که هنگام خروج از مجلس، در گوشه‌ای تعدادی کتاب مفاتیح الحیاه روی میزی گذاشته شده بود و با تخفیف به فروش می‌رسید.

همراهی که به همت و دعوت او به این مراسم رفته بودم، می گفت هر شب یک کتاب مفاتیح الحیاه از اینجا تهیه کرده و به قول خودش پول یک جعبه شیرینی است و برای هدیه مناسب تر از آن، اگر کسی خودش اهل مطالعه باشد به درد خودش می ‌خورد ، اگر نه اهل منزلش یا میهمانانش استفاده خواهند کرد، مشکل دیابت و فشار هم پیش نمی آورد .

این سنت حسنه اگر گسترش یابد و اهل علم و منبر که جماعتی پای سخنانشان می‌نشینند کتاب به دست بگیرند و گاه به آن مراجعه کنند و همزمان امکان تهیه آن کتاب در حاشیه سخنرانی برای مردم فراهم باشد، کار عرضه و ترویج درست پیش رفته و موثر خواهد بود. وارد شدن کتاب به زندگی مردم لاجرم باید از جایی باشد که مردم برای زندگی اشان از آنجا خط می گیرند و رفتارشان را بر اساس آن تنظیم می کنند .

اهل منبر اهل مطالعه اند و معمولا کتابهای مرتبط را می بینند و می خوانند. اگر مساجد محل تبلیغ کتابهای خوب باشد بسیاری از کتابهای مفید که به دلیل نداشتن امکان معرفی و در دسترس نبودن به دست مخاطب نمی رسند از گوشه انبارها خارج می شوند و علاوه برارتقای سطح دانش عمومی اقتصاد نشر نیز تکانی خواهد خورد. اگر چند نهاد دینی و فرهنگی همراه شوند می توان مساجد را به مهمترین و موثرترین مراکز ترویج کتاب خوب تبدیل کرد. عجالتا همت فردی ائمه جماعات و خطبا و وعاظ راهگشاست.

 

منبع:منا

تگ های مطلب:
ارسال دیدگاه

  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent

عکس خوانده نمی شود