تازه های کتاب
تازه های انتشارات کتاب ناب
بایسته های فرهنگ
سازمان های فرهنگی
- چابک سازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
- تمدید مهلت ارسال آثار به چهلودومین جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران
- انتصاباتی ارزشمند در وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی
- نگاهی به برنامه های وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی در دولت چهاردهم
- مصوبات جلسه 660و661 هیات انتخاب و خرید کتاب
- خرید کتاب، پس از حدود2سال تعطیلی خرید! سیدمحمدکاظم شمس
- کارنامه معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ در دولت سیزدهم
مسائل نظری
حوزه علمیه
دانشگاه
- انتشار کتابهای فقهی درباره مسائل روز
- گزارشی از حضور استاد احمد مبلغی در مجمع جهانی فقه اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ظرفیتها و چالشهای استفاده از فقه در تقنین
- حجاب امری اجتماعی، با امکان قانونگذاری
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- کسانی که در اصول تابع دیگران باشند، نباید خود را مجتهد بدانند
- تمدید مهلت ارسال اثر به پنجمین دوره انتخاب کتاب برگزیده دانشگاهی
- بازسازی منابع تاریخی مفقود شیعه
- رتبهبندی علمی دانشگاهها، پژوهشگاهها و مؤسسات آموزش عالی وابسته به حوزه علمیه قم
- انتصاب ریاست نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها
- ۱۳ دانشگاه ایرانی در جمع هزار دانشگاه برتر دنیا
- ضرورت پردازش دادههای علمی و کتابخانهای
- دکتر محسن جوادی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شد
علمی آموزشی
علمی پژوهشی
هنر
- وضعیت فلسفه در سده اخیر حوزه علمیه قم
- فقهی که بخواهد نظریهپرداز باشد، در بستر درسهای تخصصی و پژوهشهای آزاد شکل میگیرد
- ضرورت پرداختن به مکتب فقهی و اصولی امام خمینی (ره)
- قطب فرهنگی اسلام «عقل» است
- مدیر حوزه های علمیه خواهران کشور انتخاب شد
- جامعه الزهراء س یادگاری پربرکت از حضرت امام ره
- تغییر و تحول در نظام آموزشی حوزههای علمیه
اخبار و مسائل کتاب
نقد و معرفی کتاب
- برگزیدگان همایش بیست و پنجم کتاب سال حوزه
- صدور پروانه فعالیت کتابفروشان
- مصوبات جلسات 645 تا 647 هیات انتخاب و خرید کتاب
- علیرضا مختارپور، رئیس کتابخانه ملی و مهدی رمضانی، سرپرست نهاد کتابخانههای عمومی کشور شد
- بررسی برگزاری نمایشگاه حضوری 1401
- مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران و اعضای هیئت علمی چهاردهمین دوره جایزه جایزه ادبی جلال آلاحمد منصوب شدند
- انتصاب مدیر کل تازه دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی
اقتصاد
اجتماعی
- باید امید آفرینی کنیم
- طرح اصلاح قیمت بنزین می توانست بهتر از این اجرا شود
- خواستار استمرار معافیت مالیاتی اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه هستیم
- در عرصه جنگ اقتصادی، به طور قاطع دشمن را عقب می زنیم
- دولت خسته نیست
- فعالیت 11 هزار و ۹۰۰ رسانه دارای مجوز در کشور
- افرادی که نفوذ پیدا می کنند داغترین شعارهای حاکمیتی را میدهند
- وفاق ملی ضرورت تداوم انقلاب اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ثبتنام بیمه درمان تکمیلی اصحاب فرهنگ، هنر، رسانه
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترجوادی
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترصالحی
- نگاهی به اندیشه آیت الله هاشمی رفسنجانی ره
1390/12/02 10:03
محمد علی فقیه،مدیرعامل انتشارات نشر شاهد و عضو هیأت مدیره مجمع ناشران انقلاب اسلامی: اگر ما کتابهای خوب را جلوی چشم مصرف کنندگان یعنی آحاد جامعه بیاوریم، قاعدتاً به کتاب خواندن گرایش پیدا میکنند
چکیده: اگر ما کتاب را با مسایل پیرامونش یک پازل کامل در نظر بگیریم، شامل تولید، توزیع و تبلیغ میشود زیرا برای این که توزیع کتاب به خوبی صورت بگیرد و به دست مخاطب اصلی خود برسد نیاز به تبلیغات کتاب […]
چکیده:
اگر ما کتاب را با مسایل پیرامونش یک پازل کامل در نظر بگیریم، شامل تولید، توزیع و تبلیغ میشود زیرا برای این که توزیع کتاب به خوبی صورت بگیرد و به دست مخاطب اصلی خود برسد نیاز به تبلیغات کتاب داریم. در واقع ما باید بتوانیم برای کتابهایی که فکر میکنیم مخاطب به آنها نیاز دارد، اطلاع رسانی کنیم تا خواننده بتواند آن را تهیه کند.
برای معرفی و جا انداختن یک کتاب یا هر کالای فرهنگی به یکسری ملزومات منطقی نیاز داریم اما متأسفانه در کشور ما برای معرفی و یا تبلیغ کتاب برنامه ریزی و روش درست و مناسبی وجود ندارد.
هشدار رهبر معظم انقلاب از وضعیت کتاب در کشور در نخستین دیدار کتابداران و مسؤولان نهاد کتابخانههای عمومی کشور در 29 تیرماه سال 1390، نشان از حساسیت و اهمیت این موضوع دارد. ایشان فرمودند: « یکى از کارهاى بزرگ و مهم در سطح جامعه این است که تبلیغات کتابخوانى همهگیر شود. ما امروز مىبینیم براى کالاهاى کماهمیت که تأثیرى هم در زندگى انسانها ندارند، صاحبانش تبلیغات رنگینِ عجیب و غریبى را متصدى می شوند، مباشر می شوند؛ دستگاههاى ارتباطجمعى، مطبوعات، صدا و سیما آنها را پخش می کنند؛ در حالى که آن محصولات هیچ ضرورتى ندارند، هیچ لزومى ندارند، یک چیز اضافى در زندگى هستند؛ گاهى بودنشان مفید است، گاهى بودنشان حتى مفید هم نیست؛ شاید مضر هم هست. محصولى با عظمت کتاب، با ارزش کتاب، درخور این است که تبلیغ بشود؛ تشویق بشوند کسانى که میتوانند کتاب را بخوانند؛ این را ما باید به صورت عادت در بیاوریم.» .
اما با وجود این هشدار جدی باز هم میبینیم که در این حجم بالای تبلیغات کالاها و خدمات، کتاب جایگاه بسیار محدودی دارد و این نشان میدهد که متأسفانه این هشدار از سوی مسؤولان رسمی و متصدیان حوزه کتاب، آنطور که شایسته است، مورد توجه قرار نگرفت.
رهبری در نخستین دیداری که با کتابداران و مسؤولان نهاد کتابخانههای عمومی کشور در 29 تیر ماه سال 1390کتابداران داشتند بر ضرورت تبلیغات کتاب تأکید کردند و فرمودند برای کالاهای کم اهمیت هم تبلیغ میشود اما برای محصول باارزشی مانند کتاب؛ تبلیغی صورت نمیگیرد. لطفا در خصوص ضرورت تبلیغ کتاب و وضعیت آن در کشورمان توضیح دهید؟
اگر برای فرآیند نشر، سه مرحلهی تولید را در نظر بگیریم، یعنی تولید، تبلیغات و مصرف؛ به طور حتم باید این سه مرحله حامی هم باشند و کنار یکدیگر قرار بگیرند تا این فرآیند تکمیل شود. مقام معظم رهبری در سخنرانی خود در جمع کتابداران که در مرداد ماه سال جاری انجام شده است، به نکات بسیار کارشناسانه و دقیقی اشاره فرمودند که در سطوح کارشناسی قابل اجراست به طوری که احساس میشود ایشان به مسایل فنی حوزهی نشر اشراف کامل دارند. بنابراین تصور میکنم که موضوع تولید در حوزههای نشر، موضوعی است که تقریباً توجه همگانی بر روی آن است.
اگر نگوییم به حد کافی ولی بیش از دو مرحلهی دیگر؛ تبلیغ و مصرف است. قاعدتاً تقویت هر مرحلهای به مرحلهی ما قبل آن، بستگی دارد. به عنوان مثال اگر میخواهیم تولید خوب حمایت شود، قاعدهاش این است که بایستی خروجی که مصرف است درست مدیریت شود.
مقام معظم رهبری اشارهای داشتند به تنبلی مفرط در مطالعه؛ یعنی فرمایش ایشان معطوف به این است که جامعهی ما از یک نارسایی در حوزهی مطالعه رنج میبرد که برای یافتن دلایل این مشکل باید به طور حتم بخشهای مختلف تحقیقاتی روی آن کار کنند. برای اینکه بتوانیم تنبلی مفرط را برطرف کنیم، باید برنامهریزی نماییم. یکی از راههای آن تبلیغ است و راه دیگر که معظم له در سخنرانی خود به آن اشاره فرمودند؛ مشخص نمودن سیر مطالعاتی است. این برنامهها میتواند کمک کند؛ چون جامعهی ما بالقوه یک جامعهی کتابخوان است که بالفعل کردنش نیاز به مدیریت دارد.
بنده فکر میکنم که اگر ما کتابهای خوب را جلوی چشم مصرف کنندهها یعنی آحاد جامعه بیاوریم، قاعدتاً به کتاب خواندن گرایش پیدا میکنند. همان طور که مستحضرید خود نمایشگاه کتاب هم یک رسانه است. منتهی رسانهای است که معکوس عمل میکند زیرا به طور معمول به مخاطب پیامداده میشود اما در آن جا خود مخاطب میآید و از جلوی پیام رد میشود.
اگر ما نمایشگاه را به عنوان رسانه قبول داشته باشیم، میبیینم که مردم به دلیل این که محصولات جلوی دید آنهاست انگیزهای خاص دارند که کنار این یافتهها و محصولات قرار بگیرند و همین امر سبب بالاتر رفتن مصرف میشود. شما در ایام اردیبهشت ماه میبینید که چه میزان استقبال هست، به دلیل این که به هر حال مخاطب به کتاب رسیده است.
در حقیقت واسطهی بین تولید و مصرف در کشور ما خوب مدیریت نمیشود. مقام معظم رهبری هم اشاره فرمودند که حتی اگر برای جنس غیرضروری هم که انسان در زندگی به آن نیازی ندارد تبلیغ شود، فرد برای خرید آن تشویق میگردد و آن را میخرد. تبلیغ این قدر اثر دارد. به هر حال این خاصیت را دارد که ویژگی آن موضوع را جلوی چشم فرد میآورد و او را برای تهیهی آن ترغیب میکند.
به طور کلی کتاب یک محصول با ارزش است. بنده دوباره به فرمایشات مقام معظم رهبری اشاره میکنم که فرمودند: «کتاب اگر خوب تبلیغ بشود و خوب خوانده شود و کتاب در سبد مصرف مردم قرار بگیرد این باعث توسعه در کشور میشود. چرا که از همافزایی اندیشهها توسعه ایجاد میشود و فرمودند که هیچ چیزی جای کتاب را نمیگیرد.»
البته اشارهی ایشان به تبلیغ کتابهای خوب بود و فرمودند کتاب مضر نباید تبلیغ شود زیرا متولیان بایستی به طور حتم با برنامه و متناسب با نیازهای مردم اقدام به تولید کتاب کنند و از آن طرف هم کتابهای غیرمفید به خصوص کتابهای ترجمهای که ناشران بدون توجه اقدام به توزیع آنها در داخل کشور میکنند، باید نظارت و مدیریت شود. به نظر میرسد تبلیغات در این جا نیز میتواند کمک کننده باشد و سیرهای مطالعاتی که بخشهای مختلف میتوانند تهیه کنند، به مردم معرفی نمایند و محصول با ارزشی مانند کتاب را در تمام سطوح حتی سطوح سطحیتر به مردم معرفی نمایند، ممکن است برخی بخواهند کتاب را برای تفریح مطالعه کنند و یا کسانی بخواهند کتاب را برای تأمل مطالعه کنند برای اینها نیز باید کتابهای مناسب معرفی شود.
کتابها باید مناسب و با کتاب سازی خوب عرضه شوند و در قالب، شکل، شمایل و بستهبندی عالی به خوانندگان ارایه گردد، زیرا بسیاری از اوقات بستهبندی فرد را به خریدن کالا تشویق میکند. به عنوان مثال در کالاهای معمولی خریدار تصور میکند که کیفیت محصول مانند بستهبندی آن عالی است. تبلیغ خوب تأثیر زیادی دارد که منجر به ایجاد صنعت بستهبندی شده است. ما فکر میکنیم در کتاب هم صنعت بستهبندی نه به عنوان بستهبندی بلکه به عنوان شکل، شمایل و فیزیک کتاب مورد استفاده واقع گردد. ما باید طرح جلد خوب استفاده کنیم، از خط خوب استفاده کنیم. ما باید محتوای خوب را با بستهبندی خوب و با ظاهری خوب به مردم تحویل بدهیم. اما همهی اینها مستلزم یک واسطه است به نام رسانه که بتواند اینها را به مردم معرفی کنند.
منبع: منا
مطالب مشابه
- 365 روز کار براي 10 روز فروش؟!
- آیا ضرورتی برای تبلیغ کتاب وجود دارد؟ گفتگو با مجید صحاف؛مدیر مرکز رسانه ای مجمع ناشران انقلاب اسلامی
- آیا ضرورتی برای تبلیغ کتاب وجود دارد؟ گفتگو با مدیرعامل سابق خبرگزاری فارس و کارشناس امور رسانه ای در خصوص تبلیغ کتاب
- ا محمد حمزه زاده؛ نویسنده و مدیرعامل انتشارات سوره مهر : برای تبلیغ در حوزه کتاب ابتدا می بایست دیگر حلقه های مفقوده صنعت نشر را در کنار هم قرار دهیم
- دری در نشست تقدیر از دست اندرکاران هفته کتاب/ عدم تبلیغ باعث دوری مردم از کتاب شده است