کد خبر: 6607

1403/09/02 22:54

نسخه چاپی | دسته بندی: فرهنگی / فرهنگ و مدیریت فرهنگی / سازمان های فرهنگی / اخبار و مسائل کتاب / اخبار کتاب
0
بازدیدها: 3

برنامه اصلاحات معاونت فرهنگی

معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خبر داد […]

معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی؛

محور و مقیاس‌های ممیزی باید بازنگری شود/ واگذاری امور به صنف

نشست اتحادیه ناشران و کتابفروشان با معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

به گزارش "پایگاه اطلاع رسانی کتاب ناب" به نقل از خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، نشست اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران با حضور عبدالحسین کلانتری، معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و نیکنام حسینی‌پور، مشاور وزیر فرهنگ و رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.


عبدالحسین کلانتری، معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جلسه اتحادیه ناشران و کتابفروشان گفت: حوزه نشر، تقاطع اقتصاد و فرهنگ است و با توضیحات شما در این جلسه این باور در بنده مستحکم‌تر شد.

وی افزود: حوزه فرهنگ باید استقلال خود را پیدا کند؛ تا زمانی که این استقلال وجود نداشته باشد نمی‌تواند کارکرد خود را برای کشور و جامعه مدنی داشته باشد.

کلانتری ادامه‌داد: عرصه سیاست، عرصه قدرت و نزاع‌ها برای کسب قدرت است و منطق زور بر آن حاکم است. صورت اخلاقی و بهینه سیاست، مبتنی بر تفاهم و ریشه در ساخت فرهنگ دارد.

معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: حوزه فرهنگ اگر دوام و قوام خود را پیدا کند، می‌تواند با سایر حوزه‌ها ارتباط معقول و سازنده و در این صورت می‌تواند انعطاف مناسبی داشته باشد و رابط بین‌فرهنگی و بین‌نسلی باشد و ایران فرهنگی بزرگ را شکل بدهد.

وی اضافه کرد: از خلال گفت‌وگو است که می‌توانیم به تفاهم، وفاق و همدلی برسیم و بدترین آسیب عرصه فرهنگ از بین رفتن گفت‌وگو است و در مناسبات میان دولت و بخش‌های مدنی مانند اصناف و حلقه‌های واسط اگر گفت‌وگو شکل بگیرد می‌توانیم به ارتباط پایدار برسیم.

کلانتری با تاکید بر این نکته که اگر نتوانیم مدل مطلوب بخش صنفی و دولت را تنظیم کنیم دچار مشکلات عدیده‌ای می‌شویم خاطر نشان کرد: باید به میز گفت‌وگو برگردیم چون راه حلی جز گفت‌وگو نداریم و این مستلزم رفع بدبینی و سوءتفاهم است.

معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن تاکید بر این نکته که تغییرات دولت‌ها معمولاً مصائب را بر اصناف و جوامع مدنی تحمیل کرده است، خاطر نشان کرد: یکی از سیاست‌های اساسی در حوزه نشر و به‌طور خاص در عرصه فرهنگ، اعتماد و واسپاری کارها به بازیگران عرصه فرهنگ است و این اعتماد به این معنا است که به بازیگران حوزه نشر و فرهنگ باور داشته باشیم.

وی ادامه‌داد: تقاضا این است که محدودیت‌های را هم در نظر بگیرید و با درک شرایط و محدودیت‌ها به‌گفت‌وگویی برای حل مسائل برسیم.

کلانتری با تاکید بر این نکته که اصناف در سیاست‌گذاری و حوزه اجرا می‌توانند کمک‌قابل ملاحظه‌ای به دولت داشته باشند گفت: دولت خود را رقیب بخش خصوصی نمی‌بیند و هرجا شرایط برای واگذاری وجود داشته باشد این اتفاق اجرایی خواهد شد و اطمینان دارم خیلی بهتر و منطقی‌تر کارها پیش خواهد رفت.


معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: دولت، سکویی است که باید کار تنظیم‌گری و تسهیل‌گری را انجام دهد و رابطه‌ای دوسویه برقرار کند.

وی افزود: زمانی ارتباط خوبی برقرار می‌شود که انتظارات شفاف مطرح شود و حتماً در این شرایط توافقی حاصل می‌شود و مدلی برای حل مشکلات ایجاد خواهد شد.

کلانتری ضمن بیان این نکته که باید تحولی در حکمرانی صورت گیرد و مناسبات بازتعریف شده‌ای ارائه شود ادامه‌داد: بسیاری از ابزار حکمرانی تغییر کرده است و حوزه نشر هم باید تعریف جدیدی با توجه به شرایط روز داشته باشد و این تحول حکمرانی پشت درهای بسته شکل نمی‌گیرد؛ بلکه حاصل گفت‌وگو تعامل است تا به فصل مشترکی برسیم.

معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: دولت نمی‌تواند بدون همکاری اضلاع جامعه مدنی، تحول ایجاد کند و مشارکت نیازمند ایجاد مدیریت جدید است.

وی با تاکید بر این نکته گفت: محورهای ممیزی و مقیاس آن باید مورد بازنگری قرار گیرد تا مدلی متناسب با شرایط جدید داشته باشیم و به رضایت جمعی برسیم؛ همچنین به حداقل‌هایی برای هم‌افزایی برسیم.

کلانتری تاکید کرد: به اعتقاد بنده مشکل لاینحل وجود ندارد برخی از مشکلات در کوتاه‌مدت و برخی هم در بلندمدت به کمک همه ما حل خواهد شد.

وی گفت: تلاش وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بر این است که حوزه مالیات اصناف فرهنگی به‌طوری مدیریت شود که آسیبی به این حوزه وارد نشود و در این مسیر تمام تلاش خود را برای همراهی سایر اضلاع مرتبط، نظیر سازمان برنامه و بودجه، وزارت اقتصاد، سازمان امور مالیاتی، مجلس محترم و دیگر موثرین پی خواهد گرفت. حوزه فرهنگ مظلوم واقع شده است و باید مورد توجه قرار گیرد.

به گزارش ایبنا؛ این نشست عصر سه‌شنبه (۱ آبان‌ماه) با حضور محمدرضا سلمان‌زاده، مشاور علمی و فرهنگی معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دفتر اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران برگزار شد.

 

محور و مقیاس‌های ممیزی باید بازنگری شود/ واگذاری امور به صنف

 

الگوی تخصیص یارانه نشر طراحی می‌شود/ وعده افزایش خرید از ناشران

معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: مدل دسترسی مخاطب به کتاب با حداقل هزینه، الگویی است که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به دنبال طراحی آن است.

عبدالحسین کلانتری در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، درباره احیا جریان خرید کتاب از ناشران بیان کرد: جریان خرید از ناشران، مسکوت و متوقف نشده بلکه فقط به دلیل کمبود بودجه در این سال‌ها کمرنگ شده است. دلیل این موضوع نیز، قطعاً کمبود بودجه است؛ البته حوزه فرهنگ همیشه مظلوم بوده و مظلوم‌ترین و در عین حال اثرگذارترین بخش حوزه فرهنگ نیز کتاب است درحالی‌که سایر حوزه‌های فرهنگی همیشه متاثر از حوزه کتاب بوده‌اند.

 

وی با تاکید بر توجه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به کتاب، گفت: تلاش می‌کنیم حمایت از حوزه کتاب را افزایش دهیم.

 

کلانتری با یبان اینکه در طول ۴۵ سالی که از انقلاب اسلامی می گذرد، تجربه مدل‌های مختلف حمایتی از بدنه نشر و اکوسیستم کتاب را داشتیم، عنوان کرد: در انواع این مدل‌های حمایتی، گاهی حمایت را به نویسنده، در برهه‌ای به ناشر، گاهی به چاپخانه‌داران و بعضی اوقات به مصرف‌کننده‌ها دادیم؛ درحال حاضر باید یک ارزیابی دقیق داشته باشیم تا بهترین مدل حمایتی را انتخاب کنیم تا مصرف‌کننده در نهایت بتواند با طیب خاطر و هزینه کمتر، به کتاب دسترسی داشته باشد.

 

وی افزود: مدل دسترسی مخاطب و مصرف‌کننده به کتاب با حداقل هزینه، الگویی است که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به دنبال آن است و کارکارشناسی برای اجرای این الگو در حال انجام است؛ البته هنوز، به نتیجه نرسیدیم زیرا بررسی زنجیره نشر برای اختصاص یارانه، بسیار پیچیده است.

 

معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه دولت در حال بررسی است تا مشخص کند، یارانه به بدنه نشر باید به کدام از اجزای نشر تعلق بگیرد تا بیشترین تاثیرگذاری را داشته باشد، اظهار کرد: پیدا کردن نقطه اهرمی و ارشمیدسی در بدنه نشر و اینکه این اهرم را کجا قرار بدهید، کار سختی است. ان‌شالله که بتوانیم با بررسی، بهترین تصمیم را بگیریم.

 

کلانتری درباره حمایت از آثار برگزیدگان کتاب سال دانشجویی اظهار کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هر سال یک مشارکتی در جشنواره کتاب سال دانشجویی داشته است و امسال نیز حمایت مادی و معنوی این وزارتخانه شامل حال این جشنواره شده است.

 

وی با بیان اینکه هر چقدر سرمایه‌گذاری در بخش کتاب را از سنین پایین انجام دهیم، ثمره و بهره‌وری تقویت می‌شود، گفت: بنابراین هرچقدر آموزش و پرورش و آموزش عالی، بیشتر وارد زیست‌بوم کتاب شوند و حضور پررنگ‌تری در این بخش داشته باشند، بهره‌وری آموزشی، افزایش خواهد یافت.

 

کلانتری افزود: هر چقدر نگاشت کتاب و خواندن کتاب از سوی دانش‌آموزان و دانشجویان پررنگ تر و آموزش و پرورش و آموزش عالی کشور در این بخش تلاش بیشتری برای «نویسا و خوانا کردن» دانش‌آموزان و دانشجویان کنند؛ بهره‌وری آموزشی و به تناسب آن توسعه کشور رشد چشمگیرتری خواهد کرد.

 

معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه با بسط و گسترش شبکه‌های اجتماعی اوضاع و احوال کتابخوانی زیاد خوب نیست، عنوان کرد: باید دست به دست هم بدهیم، دوباره به کتاب برگردیم و کتابخوانی را در سلول‌های بنیادین جامعه که شامل خانواده، مدرسه، دانشگاه و گروه‌های اجتماعی است، احیا کنیم.

 

کلانتری با اشاره به اینکه در این مسیر احیای کتاب باید تعاملات بیشتر و قوی‌تری را با آموزش و پرورش و آموزش عالی داشته باشیم، اظهار کرد: البته صحبت‌های ابتدایی برای احیای کتاب در این دو بخش انجام شده اما باید به یک مدل همکاری پایدار برای ترویج کتابخوانی در لایه‌های مختلف از مهد کودک تا دانشگاه برسیم.

 

 الگوی تخصیص یارانه نشر طراحی می‌شود/ وعده افزایش خرید از ناشران

منبع +  +

تگ های مطلب:
ارسال دیدگاه

  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent

عکس خوانده نمی شود