تازه های کتاب
تازه های انتشارات کتاب ناب
بایسته های فرهنگ
سازمان های فرهنگی
- چابک سازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
- تمدید مهلت ارسال آثار به چهلودومین جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران
- انتصاباتی ارزشمند در وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی
- نگاهی به برنامه های وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی در دولت چهاردهم
- مصوبات جلسه 660و661 هیات انتخاب و خرید کتاب
- خرید کتاب، پس از حدود2سال تعطیلی خرید! سیدمحمدکاظم شمس
- کارنامه معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ در دولت سیزدهم
مسائل نظری
حوزه علمیه
دانشگاه
- انتشار کتابهای فقهی درباره مسائل روز
- گزارشی از حضور استاد احمد مبلغی در مجمع جهانی فقه اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ظرفیتها و چالشهای استفاده از فقه در تقنین
- حجاب امری اجتماعی، با امکان قانونگذاری
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- کسانی که در اصول تابع دیگران باشند، نباید خود را مجتهد بدانند
- تمدید مهلت ارسال اثر به پنجمین دوره انتخاب کتاب برگزیده دانشگاهی
- بازسازی منابع تاریخی مفقود شیعه
- رتبهبندی علمی دانشگاهها، پژوهشگاهها و مؤسسات آموزش عالی وابسته به حوزه علمیه قم
- انتصاب ریاست نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها
- ۱۳ دانشگاه ایرانی در جمع هزار دانشگاه برتر دنیا
- ضرورت پردازش دادههای علمی و کتابخانهای
- دکتر محسن جوادی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شد
علمی آموزشی
علمی پژوهشی
هنر
- وضعیت فلسفه در سده اخیر حوزه علمیه قم
- فقهی که بخواهد نظریهپرداز باشد، در بستر درسهای تخصصی و پژوهشهای آزاد شکل میگیرد
- ضرورت پرداختن به مکتب فقهی و اصولی امام خمینی (ره)
- قطب فرهنگی اسلام «عقل» است
- مدیر حوزه های علمیه خواهران کشور انتخاب شد
- جامعه الزهراء س یادگاری پربرکت از حضرت امام ره
- تغییر و تحول در نظام آموزشی حوزههای علمیه
اخبار و مسائل کتاب
نقد و معرفی کتاب
- برگزیدگان همایش بیست و پنجم کتاب سال حوزه
- صدور پروانه فعالیت کتابفروشان
- مصوبات جلسات 645 تا 647 هیات انتخاب و خرید کتاب
- علیرضا مختارپور، رئیس کتابخانه ملی و مهدی رمضانی، سرپرست نهاد کتابخانههای عمومی کشور شد
- بررسی برگزاری نمایشگاه حضوری 1401
- مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران و اعضای هیئت علمی چهاردهمین دوره جایزه جایزه ادبی جلال آلاحمد منصوب شدند
- انتصاب مدیر کل تازه دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی
اقتصاد
اجتماعی
- باید امید آفرینی کنیم
- طرح اصلاح قیمت بنزین می توانست بهتر از این اجرا شود
- خواستار استمرار معافیت مالیاتی اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه هستیم
- در عرصه جنگ اقتصادی، به طور قاطع دشمن را عقب می زنیم
- دولت خسته نیست
- فعالیت 11 هزار و ۹۰۰ رسانه دارای مجوز در کشور
- افرادی که نفوذ پیدا می کنند داغترین شعارهای حاکمیتی را میدهند
- وفاق ملی ضرورت تداوم انقلاب اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ثبتنام بیمه درمان تکمیلی اصحاب فرهنگ، هنر، رسانه
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترجوادی
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترصالحی
- نگاهی به اندیشه آیت الله هاشمی رفسنجانی ره
1392/05/17 19:18
آیت الله مکارم : تقلید از مجتهد در رویت هلال ماه لازم نیست/در رویت هلال ماه هرکس باید بر اساس فتوای مرجع تقلید خودش عمل کند
ما میگوییم هلال با چشم معمولی باید دیده شود و با تلسکوپ و چشم مسلح فایدهای ندارد اما کسانی که از مجتهدینی تقلید میکنند که میگویند دیدن با تلسکوپ کافی است باید از مرجع خود تبعیت کنند. یکی از مراجع […]
ما میگوییم هلال با چشم معمولی باید دیده شود و با تلسکوپ و چشم مسلح فایدهای ندارد اما کسانی که از مجتهدینی تقلید میکنند که میگویند دیدن با تلسکوپ کافی است باید از مرجع خود تبعیت کنند.
یکی از مراجع تقلید شیعیان گفت: تقلید از مجتهد در رویت هلال ماه لازم نیست و البته باید در نظر داشته باشیم که رویت هلال با چشم مسلح فایدهای ندارد.
آیت الله العظمی ناصر مکارم شیرازی بعد از ظهر چهارشنبه در درس تفسیر قرآن کریم در حرم مطهر حضرت معصومه(ص) اظهار داشت: زکات فطره زکات الابدان به شمار میرود که در عید فطر پرداخت میشود و روایت داریم هر مالی که در دریا و صحرا تلف میشود به دلیل نپرداختن زکات و حقوق شرعیه آن است و فطریه نیز بدن انسان را بیمه خواهد کرد.
وی با بیان زمان پرداخت زکات فطریه گفت: قبل از اقامه نماز عید فطر باید زکات را به مستحق بدهیم و اگر فقیری معین داریم اما او در دسترس نیست باید به نیت او پول زکات فطره را کنار گذاشت.
استاد برجسته حوزه ابراز داشت: قرآن میفرماید رستگاری برای کسانی است که زکات فطره را داده و تکبیر الله اکبر را گفته و سپس نماز عید را میخوانند.
وی افزود: غالب منجمین گفتهاند عصر امروز هلال ماه در منطقه ما و مناطق اطراف ما با چشم معمولی که عقیده ما است و هم چنین با چشم مسلح دیده نخواهد شد و پنج شنبه احتمال عید بدون آن بسیار ضعیف است، البته ممکن است درصد کمی امکان عید بودن باشد اما ظن قوی این است که عید فطر جمعه خواهد بود.
آیت الله مکارم شیرازی ادامه داد: در مسئله رویت هلال ماه لازم نیست از مجتهد تقلید کنیم و اگر خود ببینیم یا دوستان ببینند مشکلی ندارد اما در این مسئله که با چشم مسلح یا معمولی باید هلال دیده شود باید نظر مجتهد را بپذیریم.
وی اظهار داشت: ما میگوییم هلال با چشم معمولی باید دیده شود و با تلسکوپ و چشم مسلح فایدهای ندارد اما کسانی که از مجتهدینی تقلید میکنند که میگویند دیدن با تلسکوپ کافی است باید از مرجع خود تبعیت کنند.
خبرهای خوبی در مورد انتقال دولت داشتیم
این مفسر قرآن کریم بیان داشت: ماه رمضان خوبی را پشت سرگذاشتیم و حادثه دردناکی در داخل کشور واقع نشد ولو حوادث دردناکی در مصر، سوریه، پاکستان و افغانستان واقع شد. کشور ما آرام بود و خبرهای خوبی در مورد انتقال دولت داشتیم.
وی در ادامه تفسیر خود در مورد سوره مبارکه احزاب گفت: یکی از ضروریات اسلام این است که پیامبر اسلام آخرین پیغمبر خدا بر شمرده میشود و دین اسلام تا دامن قیامت دین رسمی جهان بشریت است و دلایل زیادی بر این مسئله است که یکی از آنها آیه 49 سوره احزاب است.
آیت الله مکارم شیرازی ادامه داد: این آیه پیامبر اسلام را خاتم النبیین میداند و خاتم کسی است که بوسیله او برنامهای ختم میشود و اگر به انگشتر خاتم میگویند به دلیل آن بود که مهر اسم افراد روی انگشترشان بوده و در پایان نامه به هنگام هر کردن انگشتر را زیر نامه مهر می کردند.
مرجع تقلید شیعیان اظهار داشت: نباید اجازه دهیم دین ما به آسانی از دستمان رفته و اسرائیل و آمریکا بر ما مسلط شوند آیا مصریها فکر نمیکنند که با کارهای خود میراث پیامبر اسلام را ممکن است از بین ببرند.
وی تاکید کرد: نباید برای امر به معروف و نهی از منکر تنها منتظر گشت ارشاد و نیروی انتظامی نباشیم و باید کار ما در این مورد مودبانه و محترمانه باشد و باید توبه از گناه، حلال خوری و امر به معروف و نهی از منکر داشته باشیم تا دعاهای ما مستجاب شود.
منبع:19دی
حضرت آیت الله مکارم شیرازی:در رویت هلال ماه هرکس باید بر اساس فتوای مرجع تقلید خودش عمل کند
یکی از مراجع تقلید گفت: اسلام به رایگان به دست نیامده که به ارزانی آن را از دست بدهیم؛ آیا مردم مصر در نیافتهاند که اختلاف میان آنها موجب از دست رفتن اسلام خواهد شد؟
به گزارش خبرنگار شفقنا در قم، حضرت آیتالله العظمی ناصر مکارم شیرازی امروز در ادامه سلسله دروس تفسیر سوره «احزاب» که در حرم مطهر حضرت معصومه(س) برگزار شد پرداخت زکات فطره را موجب بیمه شدن اموال انسانها دانست و اظهار کرد: زمان پرداخت این زکات پیش از پرداختن به نماز عید است.
او افزود: میتوان به نیت فقیری که از قبل مشخص شده فطره را کنار گذاشت و پس از اقامه نماز آن را به فرد مزبور پرداخت کرد.
این مرجع تقلید با بیان اینکه به عقیده بسیاری از منجمان رویت هلال ماه شوال با چشم غیر مسلح در غروب امروز امکانپذیر نیست گفت: امکان عید بودن فردا ضعیف است.
او ادامه داد: برخی از مراجع تقلید رویت هلال با چشم مسلح را قبول دارند و هرکس باید بر اساس فتوای مرجع تقلید خودش عمل کند.
آیتالله مکارم شیرازی برکات ماه رمضان را مورد توجه قرار داد و عنوان داشت: طی این ماه بسیاری از کشورهای مسلمان حوادث دردناکی را شاهد بودند اما لطف الهی شامل حال ما شد و در داخل کشورمان چنین وضعیتی برقرار نبود.
استاد برجسته حوزه علمیه قم اضافه کرد: اقبال مردم ایران در رمضان امسال به مراسمهای مذهبی و جلسات قرآنی بسیار خوب بوده و با توجه به تغییر دولت هم انتظار داریم به لطف الهی از مشکلات کشور و جامعه ایران به تدریج کاسته شود.
او در ادامه با اشاره به آیه 40 سوره «احزاب»، خاتمیت را یکی از اعتقادات اصیل دینی مسلمانان دانست و تصریح کرد: در آیه مذکور با صراحت به این امر اشاره شده و همه ما معتقدیم که دین اسلام تا پایان جهان دین رسمی و آخرین رسالت آسمانی است.
آیتالله مکارم شیرازی افزود: حتی اگر خاتم را به معنای انگشتر هم بدانیم باز هم معنای خاتمیت تغییر نمیکند زیرا در گذشته مهر شخصی هر فرد بر روی انگشترش حک شده بود و وی با مهر کردن نامهها به آنها پایان میداد.
این مرجع تقلید با بیان اینکه خاتمیت پیامبر اکرم(ص) در آیه 19 سوره مبارکه «انعام» هم آمده است گفت: اینکه قرآن مجید، برنامههای عید، نمازهای جماعت و نماز عید از رسانههای دنیا پخش میشوند گویای گسترش اسلام بوده و به یقین تا قیامت آیین اسلام پابرجا خواهد ماند.
او آیاتی از سورههای «فرقان» و «توبه» را از جمله دلایل جهانی بودن دین اسلام دانست و خاطرنشان کرد: عبارت «ای پیامبر ما تو را برای هدایت همه انسانها برگزیدیم» از جمله استدلالهایی است که میتوان برای جهانی بودن رسالت ایشان مطرح کرد.
آیتالله مکارم شیرازی روایت «حلال محمد تا پایان جهان حلال و حرام او تا قیامت حرام است» را مورد توجه قرار داد و افزود: این کلام هم خاتمیت پیامبر اکرم(ص) را نشان میدهد.
استاد خارج فقه حوزه علمیه قم به غزوه تبوک و عدم حضور امام علی(ع) در آن اشاره کرد و گفت: دشمنان این مسأله را نشاندهنده اختلاف میان پیامبر و امیرالمومنین(ع) قلمداد کردند اما حضرت محمد(ص) خطاب به حضرت علی(ع) فرمودند «تو برای من همانند هارون برای موسی هستی ولی تو پیامبر نیستی چون پیامبری بعد از من نخواهد آمد و ممکن است که در نبود ما منافقان در مدینه شورش کنند».
او گفت: اسلام به رایگان به دست نیامده که به ارزانی آن را از دست بدهیم؛ شهدای و رزمندگان ما در هشت سال دفاع مقدس زحمات فراوانی برای حفظ اسلام و انقلاب کشیدند؛ آیا رواست که امروز آمریکا و اسرائیل به راحتی بر مسلمانان چیره شوند؟ آیا مردم مصر در نیافتهاند که اختلاف میان آنها موجب از دست رفتن اسلام خواهد شد؟
آیتالله مکارم شیرازی امر به معروف و نهی از منکر به عنوان عامل اساسی در حفظ و تقویت اسلام را مورد توجه قرار داد و افزود: همگان وظیفه احیای این فریضه را دارند و نباید منتظر نیروی انتظامی بود؛ امر به معروف و نهی از منکر یکی از شرایط سه گانه استجابت دعا هستند.
مطالب مشابه
- علت عید اعلام کردن دوشنبه توسط آیت الله مکارم چه بود؟
- حجتالاسلام والمسلمین محمدحسین فلاحزاده، مسؤول ستاد ترویج احکام:تقلید در رویت هلال و حکم ولی فقیه
- بیشتر کشورهای عربی پنجشنبه را عیدفطر اعلام کردند
- زمان تماشای هلال ماه نو، بنابر محاسبات نجومی
- مدیر مرکز مطالعات و پژوهش های فلکی - نجومی قم:احتمال رویت هلال ماه شوال در غروب چهارشنبه ضعیف است