کد خبر: 2048

1391/10/28 00:26

نسخه چاپی | دسته بندی: ---
0
بازدیدها: 703

خود كرده را تدبير نيست/مجلس در رأس امور کجا شد؟/علی عسگری

تاریخ برای عبرت آموزان،آموزه های زیادی برای عبرت آموزی دارد. مثالی بزنم. رئیس جمهور وقت در سال 60 به آیت الله هاشمی نامه ای نوشت با لحنی تهدیدگونه . برای تحت فشار قرار دادن نمایندگان مخالف دولت . که […]

تاریخ برای عبرت آموزان،آموزه های زیادی برای عبرت آموزی دارد. مثالی بزنم. رئیس جمهور وقت در سال 60 به آیت الله هاشمی نامه ای نوشت با لحنی تهدیدگونه . برای تحت فشار قرار دادن نمایندگان مخالف دولت . که نوار سخنرانی فلانی و فلانی را بدهید. پاسخ آیت الله هاشمی به آن نامه بسیار عبرت اموز است
آقای هاشمی در پاسخ نوشتند: آقای بنی صدر! شما نمی توانید ازمجلس توضیح بخواهید یا تعیین تکلیف کنید ، رئیس جمهور در مقابل مجلس فقط باید پاسخگو باشد ....

امروز بعد از گذشت 7 سال و اندی از آن روزهای شیرین و ماه عسل گونه وقتی مجلس چنین تسلیم نظر رئیس جمهور می شود و حتی درخواست جمعی و فردی قاطبه نمایندگان برای استماع سخنانشان در جلسه بررسی  " مسائل کلان اقتصادی کشور " با بی اعتنایی شخص رئیس جمهور روبروشده و حتی به مطایبه نیز بگوید شاید وقتی دیگر... این یعنی من می گویم کی به حرف نمایندگان مردم گوش می کنم ؟ ، آیا این در شان و جایگاه مجلس است ، پس مجلس در راس امور کجا شد؟ . اینها همه بخوبی حاکی  از اين حقيقت غيرقابل انكار است كه گفته اند خود كرده را تدبير نيست

 

 مجلس امروز و مجالس فردا باید بدانند سرّ تعبیر امام درباره مجلس ناظر به نقش آفرینی نمایندگان ملّت است و بس . شبیه نقش هاشمی در مجلس اول .تاریخش که هست باید همه بخوانیم و بیاموزیم . شبیه همان شخصیتی که امام در پی ترورناکامش فرمودند : "دشمنان بدانند مدرس حالا هم زنده است" .

خاطرم هست نظر به رفتار و عملكرد آقاي احمدي نژاد كه هم به اصولگرايي لطمه مي زد و هم هزينه هاي زيادي روي دست نظام قرار مي داد، در مجلس هفتم بر آن شديم كه از موضع اعتدال و عقلانيت با اتخاذ تدبيري پيشگيرانه طرح سوال از رييس جمهور را با 83 امضا تقديم هيات رييسه مجلس كنيم. که البته بنا به دلایلی به سرانجام نرسید امّا تضعيف مجلس و اقتدار نمايندگان ازهمان نقطه آغازو ادامه پيدا كردتا به امروز شاهد وضع ناپسند فعلي باشیم.

امروز بعد از گذشت 7 سال و اندی از آن روزهای شیرین و ماه عسل گونه وقتی مجلس چنین تسلیم نظر رئیس جمهور می شود و حتی درخواست جمعی و فردی قاطبه نمایندگان برای استماع سخنانشان در جلسه بررسی  " مسائل کلان اقتصادی کشور " با بی اعتنایی شخص رئیس جمهور روبروشده و حتی به مطایبه نیز بگوید شاید وقتی دیگر... این یعنی من می گویم کی به حرف نمایندگان مردم گوش می کنم ؟ ، آیا این در شان و جایگاه مجلس است ، پس مجلس در راس امور کجا شد؟ . اینها همه بخوبی حاکی  از اين حقيقت غيرقابل انكار است كه گفته اند خود كرده را تدبير نيست.

همه بخوبی مي دانيم كه مجلس در قانون اساسي از جايگاه رفيع و بالايي برخوردار است و مظهر اراده و اختيار مردم و نظام محسوب مي شود تا جایی که امام راحل (ره) فرمودند مجلس در راس امور است .ولي این اقتدار مجلس در گرو اقتدار نمايندگان ملت است.نوع نگاه دولت به مجلس در طي هفت سال رياست جمهوري آقاي احمدي نژاد چنان مشكل ساز بوده كه رويه كار مجلس و نظارت قانوني آن بر دولت را به شكل ناپسندي درآورده است.

چشم پوشی از نحوه اقدام دولت درباره  قانون گريزي های پیاپی و همچنين توزيع هزاران ميليارد تومان پول سهام عدالت در آستانه انتخابات رياست جمهوري گذشته و توزيع پول در قالب هدفمندي يارانه ها در يكي دو سال اخير به عنوان يك تجربه تلخ باید متاسفانه اذعان کرد كه آقاي احمدي نژاد در وضع فعلي نيز كه در آستانه انتخابات قرار داريم  دوباره می خواهد از راه چانه زني و فضاسازي سياسي در پی دریافت  يك مجوز كلي غيرشفاف براي توزيع حجم بالايي از پول در بين مردم از مجلس دريافت كند.

او با تبليغ رواني مخصوص به خودش به مردم القا كرده كه مي خواهد پول يارانه ها را چند برابر كند ولي مجلس و نمايندگان مخالف هستند.او نمي گويد كه مي خواهد گراني ها، تورم و كاهش قدرت خريد مردم را چند برابر كند و به سوال ها و مطالبات نظارتي مجلس هم اعتنايي ندارد. حتم دارم نمايندگان ملت و سران اصولگرا كه در گذشته دكتر احمدي نژاد را مورد حمايت قرار دادند هرگز فكر نمي كردند مديريت و سليقه ايشان تا اين حد براي كشور و جايگاه سياسي خودشان مخاطره آميز باشد.

يادم هست در انتخابات دوم خرداد اصولگرایان با محوريت جناب آقاي ناطق نوري به كار تشكيلاتي خود ادامه دادند و جبران شكست ايشان در انتخابات رياست جمهوري پيروزي بر انتخابات شوراي شهر شد.اما از همان روزها مشخص بود آقاي احمدي نژاد به عنوان تابع و  همراه آقاي ناطق  ماجراهايي را در سر مي پروراند و درصدد بهره برداري خود از اصولگرایان است. امّا چه حاصل که گوش شنوایی برای شنیدن هشدارها و انذارها پیدا نشد.

مجلس امروز و مجالس فردا باید بدانند سرّ تعبیر امام درباره مجلس ناظر به نقش آفرینی نمایندگان ملّت است و بس . شبیه نقش هاشمی در مجلس اول .تاریخش که هست باید همه بخوانیم و بیاموزیم . شبیه همان شخصیتی که امام در پی ترورناکامش فرمودند : "دشمنان بدانند مدرس حالا هم زنده است"* .

مثالی بزنم و سخنم را به پایان ببرم . رئیس جمهور وقت در سال 60 به  آیت الله هاشمی نامه ای نوشت با لحنی تهدیدگونه .  برای تحت فشار قرار دادن نمایندگان مخالف دولت . که  نوار سخنرانی فلانی و فلانی را بدهید.  پاسخ آیت الله هاشمی به آن نامه بسیار عبرت اموز است . آقای هاشمی در پاسخ  نوشتند: آقای بنی صدر! شما نمی توانید ازمجلس توضیح بخواهید یا تعیین تکلیف کنید، رئیس جمهوردر مقابل مجلس فقط باید پاسخگو باشد ...

تاریخ برای عبرت آموزان ، آموزه های زیادی برای عبرت آموزی دارد.

والسلام .

 

* برگرفته از پیام امام خمینی (ره) در پی ترور ناکام آیت الله هاشمی توسط گروهک افراطی فرقان در سال 1358که فرمودند: مرحوم مدرس که به امر رضاخان ترور شد از بیمارستان پیام داد: «به رضاخان بگویید من زنده‌هستم.» مدرس حالا هم زنده‌است. مردان تاریخ تا آخر زنده هستند. بدخواهان باید بدانند هاشمی زنده‌است، چون نهضت زنده‌است.

 

 

منبع:

سایت هاشمی

 

تگ های مطلب:
ارسال دیدگاه

  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent

عکس خوانده نمی شود