تازه های کتاب
تازه های انتشارات کتاب ناب
بایسته های فرهنگ
سازمان های فرهنگی
- چابک سازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
- تمدید مهلت ارسال آثار به چهلودومین جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران
- انتصاباتی ارزشمند در وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی
- نگاهی به برنامه های وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی در دولت چهاردهم
- مصوبات جلسه 660و661 هیات انتخاب و خرید کتاب
- خرید کتاب، پس از حدود2سال تعطیلی خرید! سیدمحمدکاظم شمس
- کارنامه معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ در دولت سیزدهم
مسائل نظری
حوزه علمیه
دانشگاه
- انتشار کتابهای فقهی درباره مسائل روز
- گزارشی از حضور استاد احمد مبلغی در مجمع جهانی فقه اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ظرفیتها و چالشهای استفاده از فقه در تقنین
- حجاب امری اجتماعی، با امکان قانونگذاری
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- کسانی که در اصول تابع دیگران باشند، نباید خود را مجتهد بدانند
- تمدید مهلت ارسال اثر به پنجمین دوره انتخاب کتاب برگزیده دانشگاهی
- بازسازی منابع تاریخی مفقود شیعه
- رتبهبندی علمی دانشگاهها، پژوهشگاهها و مؤسسات آموزش عالی وابسته به حوزه علمیه قم
- انتصاب ریاست نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها
- ۱۳ دانشگاه ایرانی در جمع هزار دانشگاه برتر دنیا
- ضرورت پردازش دادههای علمی و کتابخانهای
- دکتر محسن جوادی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شد
علمی آموزشی
علمی پژوهشی
هنر
- وضعیت فلسفه در سده اخیر حوزه علمیه قم
- فقهی که بخواهد نظریهپرداز باشد، در بستر درسهای تخصصی و پژوهشهای آزاد شکل میگیرد
- ضرورت پرداختن به مکتب فقهی و اصولی امام خمینی (ره)
- قطب فرهنگی اسلام «عقل» است
- مدیر حوزه های علمیه خواهران کشور انتخاب شد
- جامعه الزهراء س یادگاری پربرکت از حضرت امام ره
- تغییر و تحول در نظام آموزشی حوزههای علمیه
اخبار و مسائل کتاب
نقد و معرفی کتاب
- برگزیدگان همایش بیست و پنجم کتاب سال حوزه
- صدور پروانه فعالیت کتابفروشان
- مصوبات جلسات 645 تا 647 هیات انتخاب و خرید کتاب
- علیرضا مختارپور، رئیس کتابخانه ملی و مهدی رمضانی، سرپرست نهاد کتابخانههای عمومی کشور شد
- بررسی برگزاری نمایشگاه حضوری 1401
- مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران و اعضای هیئت علمی چهاردهمین دوره جایزه جایزه ادبی جلال آلاحمد منصوب شدند
- انتصاب مدیر کل تازه دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی
اقتصاد
اجتماعی
- باید امید آفرینی کنیم
- طرح اصلاح قیمت بنزین می توانست بهتر از این اجرا شود
- خواستار استمرار معافیت مالیاتی اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه هستیم
- در عرصه جنگ اقتصادی، به طور قاطع دشمن را عقب می زنیم
- دولت خسته نیست
- فعالیت 11 هزار و ۹۰۰ رسانه دارای مجوز در کشور
- افرادی که نفوذ پیدا می کنند داغترین شعارهای حاکمیتی را میدهند
- وفاق ملی ضرورت تداوم انقلاب اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ثبتنام بیمه درمان تکمیلی اصحاب فرهنگ، هنر، رسانه
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترجوادی
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترصالحی
- نگاهی به اندیشه آیت الله هاشمی رفسنجانی ره
1391/01/19 10:10
تحلیل جهان نیوز: علت مخالفت پایداری با ریاست حدادعادل، ریاست جمهوری یازدهم است
چکیده: به نظر می رسد اکنون نیز تعجیل اعضای پایداری درباره انتخابات 92 که در چندماه گذشته سخنگوی پایداری نیز اشاراتی به آن داشته و برخی اعضای دیگر آن (حسین جلالی) نیز محل اصلی نگرانی خود را انتخابات […]
چکیده:
به نظر می رسد اکنون نیز تعجیل اعضای پایداری درباره انتخابات 92 که در چندماه گذشته سخنگوی پایداری نیز اشاراتی به آن داشته و برخی اعضای دیگر آن (حسین جلالی) نیز محل اصلی نگرانی خود را انتخابات ریاست جمهوری یازدهم بر شمرده بودند، باعث حمله مجدد آنها به حدادعادل شده باشد.
جهان نیوز نوشت:
چرا اعضای کنونی پایداری، در ابتدای مجلس هشتم با اشاره احمدی نژاد تلاش کردند تا لاریجانی بجای حدادعادل رئیس مجلس شود و بعد پشیمان شدند، درحالی که لاریجانی قبل از آن در دبیری شورایعالی امنیت ملی برای رئیس جمهور غیرقابل تحمل شده بود؟ و چرا با وجود قبول نداشتن حدادعادل به عنوان مصداق شعارهای خود، او را سرلیست خود قرار دادند تا از رای آوری او استفاده ببرند؟ و چرا حالا که مرحله اول تمام شده است، بازهم حدادعادل را نفی می کنند؟
پس از برگزاري انتخابات مجلس هشتم و در کمیته 5+6 جبهه متحد اصولگرایان، نمايندگان ائتلاف "رایحه خوش خدمت" كه اکثر آنها اعضای کنونی پایداری را تشكيل مي دهند، با اصولگرایان تحولخواه برای تداوم ریاست حدادعادل در مجلس هشتم توافق كردند، اما يكباره و با دستور احمدی نژاد(1) به آنها و به بهانه "اختلاف افكني حدادعادل ميان دولت و مجلس" به ریاست دکتر لاریجانی بر مجلس هشتم رای دادند و در این مسیر مخفیانه با نمایندگان جبهه پیروان در 5+6 نیز به توافق رسیدند.
آنها چند ماه بعد به خطاي خود در حمایت از لاریجانی اعتراف كردند كه ديگر فايده اي نداشت و حتی ریاست شهاب الدین صدر را دنبال نمودند. نمايندگان طيف اصولگراي تحولخواه مجلس هم با تواضع شخص دكتر حدادعادل، از ادامه پيگيري موضوع منصرف شده و تنها به دليل تعهد خود نسبت به تصميم جمعي فراکسیون اصولگرايان، به رياست لاريجاني راي منفي نداده، نظر ممتنع اعلام کردند.
چرخش هاي 180 درجه اي دوستان "رايحه خوش" ادامه داشت تا اينكه چند هفته پس از تشكيل جبهه پايداري، روح الله حسينيان در كنگره اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل سراسر كشور كه شهريور 90 در شيراز برگزار شد، در پاسخ به سوال دانشجويان درباره این موضوع چنين ادعا کرد: «اعتقاد ما (پایداری) نسبت به آقای حدادعادل این است که وی فردی محافظهکار است و ما امیدی برای ایجاد تحول در زمینه کار انقلابی در وی نمی دیدیم، چون حدادعادل از افرادی بود که در مجلس ششم حضور داشت ولی ما اقدام خاصی ندیدیم و همچنین تجربه مجلس هفتم هم بود که باز بر ما ثابت شد که وی محافظهکار است. البته من از ارادتمندان به آقای حدادعادل هستم و پشت سر وی نماز هم می خوانم ... اگر اکنون هم حدادعادل بخواهد رئیس مجلس شود، از مخالفان جدی وی هستم.»(2)
جالب است که با وجود این نظر نسبت به دکترحدادعادل، كميته تعيين ليست پايداري من جمله آقاي حسينيان نام ایشان را در ليست تهران خود قرار دادند تا برای چند هفته و موقتا از نظر خود در ناموفق بودن، محافظه كاري و غيرانقلابي بودن وي چشم پوشی کنند و از سر ناچاري و به جهت راي آوري او براي فهرستشان، در اين مورد خاص خالص سازي، گفتمان ناب اصولگرايي و تلاش براي تشكيل مجلس آرمانگرا و انقلابي از منظر خود را ناديده بگيرند؛ چرا که حجت الاسلام روانبخش (عضو شورای مرکزی جبهه پایداری) قبلا گفته بود هدف ما تشکیل مجلسی انقلابی و غیرمحافظه کار است.(3) اصولگرایان جبهه پایداری در مراسم افتتاحیه تشکل خود نیز از دکتر حداد عادل در کنار علامه مصباح یزدی برای سخنرانی دعوت کردند.
بهانه كنار گذاشتن حدادعادل از رياست مجلس هشتم در حالي "اختلاف افكني ميان دولت و مجلس" بيان و بعدها هم توسط امثال آقای حسینیان بر عملكرد ضعيف ايشان در مجلس هفتم اصرار شد كه در اولين ديدار مقام معظم رهبري با نمايندگان مجلس هشتم، ايشان اينگونه مهر تاييد خود را بر عملكرد 4 ساله مجلس هفتم خصوصا رئيس آن زدند و پاسخي تلويحي به برخي بي انصافي ها و قضاوتهاي منبرداران سياسي نسبت به عملكرد حدادعادل دادند: «يكى از چيزهايى كه من واقعاً بايد از برادران مجلس هفتم، بخصوص جناب آقاى دكتر حداد عادل تشكر كنم - حالا آنچه كه در بيرون منعكس است، ممكن است در مواردى جور ديگرى باشد؛ اما ما در متن قضايا بوديم و حرفها را از اين طرف و از آن طرف مىشنيديم و تلاشها را میديديم - اين است كه حقاً و انصافاً تلاش زيادى در مجلس هفتم میشد براى اينكه نگذارند بين دولت و بين مجلس اختلاف به وجود بيايد. واقعاً تلاش و كار میشد. حالا بعضى از رسانهها و مطبوعات و منبردارهاى سياسى، بىانصافیهايى میكنند، ليكن حقيقت قضيه اين است.»(4)
و اکنون آنها همانگونه که پیش بینی می شد، بعد از پایان دور اول و استفاده ابزاری این منبرداران سیاسی از محبوبیت حدادعادل در بالا کشیدن لیست پایداری، آنها نگاه خود را معطوف به ریاست مجلس نهم کرده و به دنبال عبور از حدادعادل هستند. این بار هم آقای حسینیان ـ که ظاهرا از بقیه صریح تر و بی ملاحظه تر سخن می گوید ـ از گزینه ای غیر از حداد و لاریجانی در جبهه پایداری برای ریاست مجلس نهم سخن به میان آورده است و سخنان قبلی خود را نسبت به حدادعادل تکرار نموده و حتی یکی از مصادیق اعتراضی تشکل خود در دور اول را به او ترجیح داده است: «ما نسبت به ریاست آقایان حداد و لاریجانی ذهنیت منفی داریم؛ در ریاست آقای حداد نگران این هستیم که چرخاننده مجلس با ریاست آقای حداد به دست یکی دو نفر آدم خاص باشد؛ در جبهه پایداری نیز نگران این داستان هستیم. از آقای لاریجانی هم نگرانی هایی داریم و می ترسیم باز هم مدیریت مجلس هشتم ادامه یابد؛ البته نکات مثبت هم دیده می شود که از جمله آقای لاریجانی در برخی مسائل قاطع تر است و حداد محافظه کار است.»(5)
البته این بخش از سخنان آقای حسینیان که ظاهرا نیت جبهه پایداری را زودتر از موعد لو داده است، بلافاصله با واکنش شتابزده سخنگوی این تشکل سیاسی مواجه شده و آن را مزاح شخصی! آقای حسینیان نامیده است . البته آقای لنکرانی توضیح نداده است که در صحنه سیاست مرز سخن جدی و مزاح کجاست و چرا هیچگاه انتقادها به گروه خود را مزاح تلقی نمی کنند؟
حلقه مفقوده در نظر پايداري نسبت به لاريجاني
بخشي از اعضاي جبهه پايداري در ديدار 21 دي 88 با رهبر حكيم انقلاب حضور داشتند. در بخشي از متن قرائت شده در محضر معظم له در این باره استدلال شده که آنها ابتدا فکر می کردند لاریجانی خوب است و لذا به ریاستش کمک کردند و بعد خودش نشان داد که خوب نبوده و لذا الآن با او مخالفند:
به نظر می رسد این استدلال یک حلقه مفقوده تاریخی دارد که سهوا یا عمدا از سوي دوستان پايداري فراموش شده است؛ آقای دکتر لاریجانی در فاصله مابین ریاست بر صدا و سیما و ریاست بر مجلس هشتم، دبیری شورایعالی امنیت ملی را بر عهده داشت و در زمانی که دوستان "رایحه خوش خدمت" کاملا با دکتر احمدی نژاد هم پیمان بودند - و این اتحاد تا زمان تشکیل مجلس هشتم نیز ادامه داشت - به دلیل اختلاف نظر جدی با رئیس جمهور ناچار به استعفا شد. اگر لاریجانی ضد احمدی نژاد بود چرا با اشاره او رئیسش کردند؟ اگر خوب بود چرا به احمدی نژاد به دلیل مخالفت با لاریجانی انتقاد نکردند؟
البته علت پشت صحنه اين اتفاق و تلاش دولت از طريق نمايندگان "رایحه خوش خدمت" براي بركناري حدادعادل چيز ديگري بود و آنها دانسته يا ندانسته به آن كمك كردند که در هر دو صورت مقصرند. برخی تحلیلگران بر این عقیده اند که احمدي نژاد تصور مي كرد اگر حدادعادل با همين محبوبيت رئيس مجلس هشتم و در سطح اول كشور مطرح بماند، به گزينه جدي رقابت با وي در انتخابات رياست جمهوري دهم تبديل مي گردد، ولي لاريجاني كه در انتخابات نهم امتحان خود را پس داده و مورد اقبال مردم قرار نگرفته بود از اين ناحيه خطري را متوجه او براي دور دوم رياست جمهوري اش نمي كرد.
علت اصلی: ریاست جمهوری یازدهم
به نظر می رسد اکنون نیز تعجیل اعضای پایداری درباره انتخابات 92 که در چندماه گذشته سخنگوی پایداری نیز اشاراتی به آن داشته(7) و برخی اعضای دیگر آن (حسین جلالی) نیز محل اصلی نگرانی خود را انتخابات ریاست جمهوری یازدهم بر شمرده بودند(8) ، باعث حمله مجدد آنها به حدادعادل شده باشد. ضمن اینکه بعید نیست که اصرار غیر قابل تحقق آنها بر ریاست کاندیدای حزبی خود بر مجلس نهم، عملا باعث شکستن آراء و در نتیجه تداوم ریاست لاریجانی شود، امری که اعضای پایداری در تبلیغات خود آن را اشکال و عیب بزرگ مجلس هشتم می دانستند.
----------------------------------------------------
(1) http://iusnews.ir/?pageid=135490
(2) http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13900618000480
(3) http://www.asremrooz.ir/vdcfc1dy.w6dcxagiiw.html
(4) http://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=4029
(5) http://www.jahannews.com/vdcfjvd0tw6dyxa.igiw.html
(6) http://www.jebhepaydari.ir/main/index.php?Page=definition&UID=734028
(7) http://www.mashreghnews.ir/fa/news/101804
(8) http://www.yalesarat.com/vdcewz8w.jh8wvi9bbj.html
منبع:عصرایران
مطالب مشابه
- نگرانی مطهری از تسلط تندروها بر کشور نگاه اعضای جبهه پایداری بري كشور خطرناك است است
- سوال مصباحی مقدم از اعضای جبهه پایداری: شما که خود را ولایت مدارتر میخوانید؛ چرا دردوره دورکاری رئیس جمهور سکوت کردید؟
- ناکامی جبهه پایداری در انتخابات نشانه چیست؟
- سایت الف:احتمال ائتلاف جبهه پایداری با طیف دولت
- جبهه پایداری بازهم شکست خورد؛ لاریجانی رییس مجلس ماند/حسینیان 36 رای