تازه های کتاب
تازه های انتشارات کتاب ناب
بایسته های فرهنگ
سازمان های فرهنگی
- چابک سازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
- تمدید مهلت ارسال آثار به چهلودومین جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران
- انتصاباتی ارزشمند در وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی
- نگاهی به برنامه های وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی در دولت چهاردهم
- مصوبات جلسه 660و661 هیات انتخاب و خرید کتاب
- خرید کتاب، پس از حدود2سال تعطیلی خرید! سیدمحمدکاظم شمس
- کارنامه معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ در دولت سیزدهم
مسائل نظری
حوزه علمیه
دانشگاه
- انتشار کتابهای فقهی درباره مسائل روز
- گزارشی از حضور استاد احمد مبلغی در مجمع جهانی فقه اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ظرفیتها و چالشهای استفاده از فقه در تقنین
- حجاب امری اجتماعی، با امکان قانونگذاری
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- کسانی که در اصول تابع دیگران باشند، نباید خود را مجتهد بدانند
- تمدید مهلت ارسال اثر به پنجمین دوره انتخاب کتاب برگزیده دانشگاهی
- بازسازی منابع تاریخی مفقود شیعه
- رتبهبندی علمی دانشگاهها، پژوهشگاهها و مؤسسات آموزش عالی وابسته به حوزه علمیه قم
- انتصاب ریاست نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها
- ۱۳ دانشگاه ایرانی در جمع هزار دانشگاه برتر دنیا
- ضرورت پردازش دادههای علمی و کتابخانهای
- دکتر محسن جوادی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شد
علمی آموزشی
علمی پژوهشی
هنر
- وضعیت فلسفه در سده اخیر حوزه علمیه قم
- فقهی که بخواهد نظریهپرداز باشد، در بستر درسهای تخصصی و پژوهشهای آزاد شکل میگیرد
- ضرورت پرداختن به مکتب فقهی و اصولی امام خمینی (ره)
- قطب فرهنگی اسلام «عقل» است
- مدیر حوزه های علمیه خواهران کشور انتخاب شد
- جامعه الزهراء س یادگاری پربرکت از حضرت امام ره
- تغییر و تحول در نظام آموزشی حوزههای علمیه
اخبار و مسائل کتاب
نقد و معرفی کتاب
- برگزیدگان همایش بیست و پنجم کتاب سال حوزه
- صدور پروانه فعالیت کتابفروشان
- مصوبات جلسات 645 تا 647 هیات انتخاب و خرید کتاب
- علیرضا مختارپور، رئیس کتابخانه ملی و مهدی رمضانی، سرپرست نهاد کتابخانههای عمومی کشور شد
- بررسی برگزاری نمایشگاه حضوری 1401
- مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران و اعضای هیئت علمی چهاردهمین دوره جایزه جایزه ادبی جلال آلاحمد منصوب شدند
- انتصاب مدیر کل تازه دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی
اقتصاد
اجتماعی
- باید امید آفرینی کنیم
- طرح اصلاح قیمت بنزین می توانست بهتر از این اجرا شود
- خواستار استمرار معافیت مالیاتی اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه هستیم
- در عرصه جنگ اقتصادی، به طور قاطع دشمن را عقب می زنیم
- دولت خسته نیست
- فعالیت 11 هزار و ۹۰۰ رسانه دارای مجوز در کشور
- افرادی که نفوذ پیدا می کنند داغترین شعارهای حاکمیتی را میدهند
- وفاق ملی ضرورت تداوم انقلاب اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ثبتنام بیمه درمان تکمیلی اصحاب فرهنگ، هنر، رسانه
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترجوادی
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترصالحی
- نگاهی به اندیشه آیت الله هاشمی رفسنجانی ره
1398/05/23 16:12
لزوم بازنگری اهداف و برنامهها متناسب با عصر سایبر
دکتر سیدعباس صالحی در آئین پایانی یازدهمین دوره جشنواره رسانههای دیجیتال با تاکید بر لزوم بازنگری اهداف و برنامههای وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی متناسب با عصر سایبر، از تشکیل پنج […]
به گزارش "پایگاه اطلاع رسانی کتاب ناب" به نقل از خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) اختتامیه یازدهمین جشنواره ملی رسانههای دیجیتال عصر (سهشنبه 22 مردادماه) با حضور سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، ابوالحسن فیروزآبادی، دبیر شورای عالی فضای مجازی، محمود واعظی، رئیس دفتر رئیس جمهوری و جمعی از مسئولان کشوری، توسعهدهندگان و ناشران دیجیتال و فعالان فضای مجازی در تالار وحدت برگزار شد.
صالحی در این آئین با بیان این مطلب که در دوره خاص تاریخی قرار داریم، گفت: ورود ما به مقطع جهان سایبری و انقلاب دیجیتالی تعریف خود را پیدا کرده و با نوع تصویری که از این اتفاق داریم، طبیعتا نوع مواجه ما نیز میتواند تغییر، عمق و گسترده خود را پیدا کند.
وی با اشاره به انواع تقسیمبندیهای تاریخی ادامه داد: تاریخ را به دوره پیشا تاریخ، دوره پسا تاریخ و دوره پسا تاریخ را به سه دوره عصر وسطی، میانه و عصر مدرن یا جدید تقسیم میکنند. ما از انقلاب دیجیتالی و عصر سایبری در این گذر تاریخ چه تصویری داریم؟ آیا یک مقطعی از مقاطع عصر مدرن است؟
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: این سه دوره و یا چهار دوره تاریخ خود به دورههایی تقسیم میشود عصر پیشا تاریخ به عصر سنگی، عصر برنز و عصر آهن تقسیم میشود، همچنین عصر مدرن از رنسانس، انقلاب فرانسه، انقلاب علمی انقلاب صنعتی. آیا عصر سایبری ادامه عصر مدرن است؟
صالحی بیان کرد: آیا عصر سایبری ادامه عصر مدرن است؟ آیا ما همچنان در فضای عصر مدرن هستیم و بهعنوان یک مرحله از این عصر، عصر سایبری را تجربه میکنیم؟ یا اینکه جهان سایبری مانند، عصر مدرن یا عصر میانی یا عصر باستانی، یک دوره جدید از تاریخ انسانی است؟
عصر سایبری قیامت صغرا است
این عضو دولت تدبیر و امید گفت: اگر جهان به دو دوره تقسیم میشد، جهان بشریت را نیز میتوان به دو دوره پیشا و پسا سایبر تقسیم کرد.عملا وارد یک جهان تازه شدهایم و نه یک دوره تازه. بدون وجوه ارزشداروی این جهان، یک قیامت صغرا، آخر زمان و یک جهان تازهای است. هر کدام از این تفاسیر از دوره عصر دیجیتال نوع مواجه ما را متفاوت میکند. ابتدا شاید یک ترانسیستور آمد و بعد در دهه 80 اتفاقات دیگر که به نظر میآمد، انقلاب دیجیتال ادامه عصر مدرن، انقلاب علمی و یا انقلاب صنعتی است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: هرچه زمان گذشت و به اصطلاح این غول از شیشه بیرون آورد و مکشوفتر شد، به نظر میآید دیگر نمیتوانیم عصر سایبر را دورهای از دوره مدرن بداینم، بلکه یک مقطع جدید است و حتی بالاتر، میتوان مدعی شد و شواهدی آورد که جهان جدید است.
انسان دارای خود سایبری شده است
صالحی افزود: بهنظر میرسد علاقه وجود دارد که بپذیریم وارد یک جهان جدید شدهایم. اشیا در این جهان جدید، معنای تازه و رابطه انسان با خود تفاوت پیدا میکند. اگر انسان در ساختهای گذشته فلسفی به چند ساحت بدن انسان، ذهن، نفس و روح طبقهبندی میشد، امروز در فضای وجود انسانی یک «خود سایبری» در حال شکلگیری است و این خود در کنار آن ساخت چهارگانه جایگاه جدی پیدا میکند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: صحبتهای زیادی درباره چیستی خود سایبری وجود دارد. بهعنوان مثال رابطه انسان با جهان تغییر پیدا میکند و زمان و مکان دیگر خطی نیستند. هویت دیگر تک مرکزی و حتی چند ضلعی نیست. اگر در ادامه عصر مدرن به چهل تکهگی هویت میرسیدیم و مردمشناسان و جامعهشناسان از آن سخن مِیگفتند، امروز از تکهتکهگی هویت باید سخن گفت.
هستی و وجود در فضای سایبر حریمزدایی شده است
صالحی ادامه داد: امروز هستی و وجود در فضای سایبری حریمزدایی میشود. در رابطه انسان و حکومت نیز اتفاقت وسع و سریع و عمسق و ششگرف و ژرفی در حال اتفاق است. اگر روزی از دموکراسیهای الیگارشی و اکتسابی سخن میگفتیم و بحثهای دولت ـ ملت بهعنوان پیشرفت جریان حکمرانی دولت ملت سخن میشد، امروز بسیاری از این واژهها در جهان سایبری در حال در هم شکستن است؛ بنابراین در حال وارد شدن به مراحل جدیدی از حکمرانی ازجمله حکمرانی ملت ملت، میشویم.
این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: اگر در تصویر آتنی و یونانی، دموکراسی مستقیم یک تخیل بود، امروز، مجالهایی برای تفکر و همچنین دموکراسی مستقیم در حال شکلگیری است.
دوره سایبری بزرگتر از انقلاب صنعتی است
صالحی ادامه داد: اگر این اصل مفروض را قبول داریم که عصر سایبری، ادامه عصر مدرن نیست بلکه دوره جدید برای انسان و جهانی جدید محسوب میشود، طبعا نیازمند اتفاقات وسیع برای نوع مواجه با این مساله هسیتم. دوره سایبری بزرگتر از انقلاب صنعتی است. همانطور که تاخیر ما از انقلاب صنعتی موجب عقبماندگی ما شد، تاخیر زمانی از شتاب دنیا جدید، عقبماندگی ما نیز بسیار بسیار تاریخیتر خواهد بود. اگر فرصتشناسی داشته باشیم و اگر حس کنیم چگونه مواجه داشته باشیم، میتوانیم تاخیرهای گذشته را نیز جبران کنیم.
ایده ایجاد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی 2
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان این مطلب که مساله دنیای سایبر بسیار مهم است، درباره رویکرد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مواجه با جهان سایبری، بیان کرد: به نظر میرسد سازمانهای حاکمیتی و دولتی باید پوستاندازی کنند و خود را برای دوره جدید آماده کنند. تغییر در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که نمیتوانیم بگوییم به آن نزدیک شدهایم و فقط به اصطلاح در حال مزه مزه کردن آن هستیم، ایده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دو است.
صالحی گفت: اگر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دهه 60 متناسب با عصر پیشا سایبری بود، ما نیاز داریم وزارتخانههای ما ازجمله وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به طرف این بروند که در اهداف، رویکردها و برنامهها یک تغییر جدی را داشته باشند؛ بنابراین در مرکز فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال برنامه سه سالهای تدوین شد.
وی افزود: این برنامه سه ساله دارای 71 اقدام است و در سال جاری 29 اقدام در پنج کارگروه در حال پیگیری است. فعالیت این پنج کارگروه در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از ابتدای سال آغاز شده است.
نیازمند تغییرات ساختاری هستیم
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان این مطلب که ما نیاز به تغییرات ساختاری داریم، بیان کرد: برای سال جاری هفت اقدام پیشبینی شده است. کارگروه نخست طراحی پلتفرم برای مشارکت فعالان و ذینفعان عرصه فضای مجازی برای تصمیمگیریها و نظارتها، کارگروه دوم دولت الکترونیک است. تقریبا همه خدمات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از این طریق ارائه میشود
صالحی بیان کرد: کارگروه سوم، «ارتقاء محتوا در فضای مجازی» است. 9 اقدام ذیل این کارگروها در نظر گرفته شده که یکی از این اقدامات تشکیل، تقویت و حمایت از انجمنهای فعال در تولید محتواست. «کسب و کارهای فرهنگی» و کارگروه «اطلاعرسانی و تبلیغات» از دیگر کارگروههاست.
وی با اشاره به اهمیت گسترش ملی فعالیتهای مرکز فناروری اطلاعات و رسانههای دیجیتال گفت: حرکتهای مرکز باید امتداد ملی پیدا کند. یکی از خوبیها و فرصتهای فضای مجازی از بین رفتن دیوارهای مکانی است. این فرصت موجب میشود بتوانیم و یا باید مسیر امتدا ملی را در سطح ایران فراهم کنیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: بین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مرکز فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال، تفاهمنامه امضا شد تا کارگروههای استانی تولید محتوا و توسعه خدمات در استانها داشته باشیم. تک تک استانهای کشور با حضور ادارات کل، استانداری و مجموعههای مرتبط در کارگروهها، امتداد ملی را از این کارگروهها به پیش خواهند برد.
منبع ایبنا
مطالب مشابه