کد خبر: 6082

1397/05/31 15:29

نسخه چاپی | دسته بندی: حوزه علمیه / چهره ها / سیاسی اجتماعی / مطالب دیگران- سیاسی / جریان شناسی
+1
بازدیدها: 883

آیت‌الله مصباح یزدی: خدایا غلط کردیم که به برجام دل خوش کرده بودیم

باید استغفار کنیم و بگوییم خدایا غلط کردیم؛ ما را ببخش که به برجام و مذاکره با دشمنان دلخوش کرده بودیم؛ ما را ببخش که به اروپایی‌ها دل خوش کرده‌ایم! حتی برخی به روسیه و چین دل […]

شفقنا- آیت الله مصباح یزدی با اشاره به یکی از فرمایشات امام جوادعلیه‌السلام اظهار داشت: اعتماد تنها باید به خدا باشد. اعتماد به غیر خدا ممنوع است؛ به خصوص به گنهکاران و به‌خصوص به دشمنان اسلام. در دعا‌ها نیز انقطاع به خدا آمده است؛ یعنی انسان همه کارهایش را از خدا بخواهد. اما انقطاع به خلق یعنی این‌که انسان تمام نیازهایش را از مخلوق بخواهد. در این نوع از انقطاع گاهی انسان نیازهایش را از یک مسلمان مؤمن می‌خواهد. این کار اگرچه عالی نیست، اما کاملا مخالف انقطاع الی الله نیست؛ بدتر از این مورد جایی است که انسان به سراغ گناهکاری برود و به او التماس کند که نیازش را برطرف کند. این کار بسیار زشت است، اما زشت‌تر و بدتر از این جایی است که انسان به دشمن خدا دل ببندد!

 

به گزارش شفقنا از پایگاه اطلاع رسانی آثار آیت‌الله مصباح، رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) در مراسم شهادت حضرت جوادالائمه علیه‌السلام ضمن تسلیت شهادت امام جوادعلیه‌السلام، اظهار داشت: برگزاری مجالس گرامیداشت برای کسانی که نزد یک ملت و جماعتی، جایگاه ویژه و ممتازی دارند، سنتی انسانی است و نشانه این است که آن ملت و جماعت، حیات خاصی دارند که محورش را، آن شخصیت و ارتباط با او تشکیل می‌دهد. چنین مراسمی در فرهنگ اسلام تحت عنوان عام تعظیم شعائرالله، قرار می‌گیرد. آیت الله محمدتقی مصباح با اشاره به فواید برگزاری چنین مراسمی، اظهار داشت: ما معتقدیم، خداوند بندگانی عزیزتر، محبوب‌تر و شریف‌تر از این بزرگواران ندارد. اولین فایده چنین مجالسی این است که حیات اجتماعی، بروز پیدا کرده و ادامه می‌یابد. وی ادامه داد: گرفتن حاجت از این بزرگواران، از جمله اموری است که حتی توسط کسانی که معلومات دینی چندانی هم ندارند، صورت می‌گیرد؛ اما باید توجه داشت که تمام بهره‌ای که از این بزرگواران می‌توان برد، همین نیست؛ بلکه اگر با نگاه دقیق به این قضیه بنگریم، گاهی به خاطر برخی از همین عبادات و نذر‌ها که فقط برای برطرف شدن حوائج مادی، صورت می‌گیرد، باید عذرخواهی نیز بکنیم؛ چرا که در واقع آنچه مطلوب ماست، حاجت خودمان است و شخصیت آن بزرگواران را برای نان و آب، وسیله قرار داده و احترام به اهل‌بیت علیهم‌السلام را وسیله‌ای برای سیر شدن شکم خود قرار داده‌ایم!

استاد اخلاق حوزه علمیه قم اظهار داشت: ساده‌ترین راه این است که در خانه اهل‌بیت علیهم‌السلام رفته و اعتراف کنیم که ما صلاح خود را نمی‌دانیم و هر چه برای ما مناسب می‌دانید، آن را برای ما قرار دهید. این مقام بهتر از مقامی است که انسان، ایشان را واسطه برای حوائج نازله و دنیایی خودش قرار دهد. آیت‌الله مصباح با اشاره به این‌که جا دارد با خود بیندیشیم که چرا اهل‌بیت علیهم‌السلام تا این اندازه حاضر به فداکاری و بذل جان و حتی قربانی کردن فرزند شیرخوارشان شده‌اند، ادامه داد: باید ببینیم، خدا از آفرینش آن‌ها چه هدفی داشت و آن‌ها با این فداکاری‌هایشان به دنبال چه هدفی بوده‌اند؟ جواب اجمالی این پرسش این است که، چون خدا می‌دانست ما برای هدایت به افرادی نیاز داریم که ما را هدایت و راهنمایی کنند، آن‌ها را آفرید تا ما را هدایت کنند و ما نیز مشمول برخی رحمت‌های الهی بشویم.

وی ادامه داد: رسیدن به رحمت خاص الهی که بشر برای آن خلق شده است، بدون راهنمایی این بزرگواران ممکن نیست؛ لذا باید کاری انجام دهیم که آن‌ها دوست دارند و آن همان چیزی است که موجب تقرب به خدا می‌شود. استاد حوزه علمیه اظهار داشت: یکی از مهم‌ترین اثرات برگزاری این مراسم و تعظیم شعائرالله، آشنایی کودکان، جوانان و نسل امروز ما با دین است. خود ما نیز بیشتر از همه‌چیز به وسیله همین مجالس سیدالشهداعلیه‌السلام، دین را یاد گرفته‌ایم؛ بنابراین دین خود را مدیون مراسم سیدالشهدا هستیم؛ بی‌خود نیست که شهادت آن حضرت از همه فضائل بالاتر است و توسل به ایشان، از توسلات دیگر مؤثرتر است. وی با اشاره به این که گاهی انواع و اقسام برکات به خاطر یک کار کوچک نصیب انسان می‌شود، اظهار داشت: برگزاری همین مراسم‌ها، هم تعظیم شعائر اسلامی است و هم موجب آشنایی کودکان و جوانان با دین می‌شود، اما بالاتر آن است که در این مراسم از فرمایشات اهل‌بیت به گونه‌ای استفاده کنیم که نتیجه بیشتری ببریم؛ نتیجه‌ای که گاهی با ساعت‌ها مطالعه نیز برایمان حاصل نمی‌شود.

آیت‌الله مصباح با اشاره به این‌که ائمه‌علیهم‌السلام آمده‌اند تا سبب نزدیکی ما به خدا شوند و مراتبی از این هدف در سایه این مجالس حاصل می‌شود، گفت: توحید اساس همه معارف است و بقیه معارف فرع آن است. وی با بیان این‌که التزام به توحید ربوبی، یعنی اطاعت از خداوند، نازل‌ترین مرتبه توحید است، ادامه داد: البته بسیاری از ما در همین مرتبه نازله‌اش، مشکل داریم. این در حالی است که قرآن سطح بالاتری از توحید را به ما ارائه می‌دهد. در قرآن دائما همه امور، از افعال خدا شمرده می‌شود؛ از ساده‌ترین و عادی‌ترین امور گرفته تا مسائل پیچیده. از این‌رو در همه کار‌ها فقط باید به خدا اعتماد کرد. وی با اشاره به یکی از فرمایشات امام جوادعلیه‌السلام اظهار داشت: اعتماد تنها باید به خدا باشد. اعتماد به غیر خدا ممنوع است؛ به خصوص به گنهکاران و به‌خصوص به دشمنان اسلام. در دعا‌ها نیز انقطاع به خدا آمده است؛ یعنی انسان همه کارهایش را از خدا بخواهد. اما انقطاع به خلق یعنی این‌که انسان تمام نیازهایش را از مخلوق بخواهد. در این نوع از انقطاع گاهی انسان نیازهایش را از یک مسلمان مؤمن می‌خواهد. این کار اگرچه عالی نیست، اما کاملا مخالف انقطاع الی الله نیست؛ بدتر از این مورد جایی است که انسان به سراغ گناهکاری برود و به او التماس کند که نیازش را برطرف کند. این کار بسیار زشت است، اما زشت‌تر و بدتر از این جایی است که انسان به دشمن خدا دل ببندد!

وی با اشاره به روایتی، اظهار داشت: خداوند کسی را که به فاجری دل ببندد، قطعا محروم می‌کند، چه رسد که انسان به کسی دل ببندد که علیه اسلام اقدام می‌کند و آن‌ها را آزار و اذیت کرده، تحریم می‌کند، دانشمندانشان را ترور می‌کند و در زندگی مسلمانان مانع ایجاد می‌کند. طبیعی است که خداوند کسانی را که توکل به خدا را رها کنند و به چنین افرادی دل ببندند، بدبخت، بیچاره و ذلیل می‌کند. وی با اشاره به آیه‌ای از قرآن کریم اظهار داشت: همه چیز در ید قدرت خداوند است، آیا به خدا این قدر اعتماد نداریم که او را وکیل خود قرار دهیم؟ آیا این توقع بالایی است که خدا از ما دارد؟ شما خدا را وکیل قرار بدهید، ببینید کارتان درست می‌شود یا خیر؟ آیت الله مصباح افزود: خدا در قرآن می‌فرماید: اگر راست می‌گویید که ایمان دارید، بر خدا توکل کنید؛ یعنی کسی که به دیگران امید بسته است و می‌گوید ایمان آورده‌ام، دروغ می‌گوید. وی با اشاره به رفتار‌های مسئولان و جریان مذاکرات اظهار داشت: نگویید چرا چنین شد و به نتیجه نرسیدیم؛ محرومیت کمترین عقوبتی است که باید چشید. چرا که اعتماد به دشمن خدا کردیم.

آیت الله مصباح در پایان اظهار داشت: بنابراین باید استغفار کنیم و بگوییم خدایا غلط کردیم؛ ما را ببخش که به برجام و مذاکره با دشمنان دلخوش کرده بودیم؛ ما را ببخش که به اروپایی‌ها دل خوش کرده‌ایم! حتی برخی به روسیه و چین دل بسته‌اند؛ آن‌ها هم اشتباه می‌کنند؛ آیا فکر می‌کنند آن‌ها ما را دوست دارند؟ کسانی که واقعا ما را دوست دارند همین خدا و اولیای الهی هستند؛ درخانه آن‌ها برویم و ببینیم که جواب ما را می‌دهند. مگر نه این بود که با همین توسلات خالصانه به این اولیای الهی و اعتماد به خدا، در دفاع مقدس بر دنیا غالب شدیم؟ امروز هم اگر مخلصانه به اولیای الهی متوسل شویم و دل از غیر خدا ببریم، قطعا نتیجه‌اش را خواهیم دید. گفتنی است مراسم گرامیداشت امام جواد، ۲۰ مردادماه در منزل حجت الاسلام میرسپاه برگزار شد.

منبع +

تگ های مطلب:
ارسال دیدگاه

  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent

عکس خوانده نمی شود