کد خبر: 598

1392/12/16 12:10

نسخه چاپی | دسته بندی: لینکستان (مطالب دیگران) / اخبار نمایشگاه / اخبار کتاب
0
بازدیدها: 2 210

رونمایی از کتاب «زندان الرشید»

سردار رضایی در آیین رونمایی از کتاب «زندان الرشید» گفت: اگر همه مبارزانی كه آن روز‌ها در جزیره مجنون بودند می‌توانستند مانند گرجی‌زاده سخن بگویند، همه از دلایل واقعی پذیرش قطعنامه 598 سازمان ملل آگاه […]

سردار رضایی در آیین رونمایی از کتاب «زندان الرشید» گفت: اگر همه مبارزانی كه آن روز‌ها در جزیره مجنون بودند می‌توانستند مانند گرجی‌زاده سخن بگویند، همه از دلایل واقعی پذیرش قطعنامه 598 سازمان ملل آگاه می‌شدند.
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، آیین رونمایی از کتاب «زندان الرشید» عصر روز گذشته، 12 اسفند 92 با حضور مهدی خاموشی رییس سازمان تبلیغات اسلامی، محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، محسن مومنی شریف رییس حوزه هنری، محمد حمزه زاده معاون هنری حوزه هنری، مرتضی سرهنگی مدیر دفتر ادبیات مقاومت حوزه هنری، خانواده شهید هاشمی از همرزمان سردار گرجی، سردار احمد غلام پور و حجت الاسلام محمد مهدی بهداروند نویسنده كتاب در تالار مهر حوزه هنری برگزار شد.

سردار رضایی در این آیین گفت: حدود 50 صفحه نخست خاطرات سردار گرجی‌زاده را مرور کرده‌ام. با مطالعه این کتاب، احساس می كردم در كنار او هستم و سردار گرجی‌زاده با همان ادبیات خاص خودشان با من صحبت می‌کند. این نشان می‌دهد که تدوین‌گر کتاب (محمدمهدی بهداروند) برای نگارش و تدوین «زندان الرّشید» زحمت بسیاری کشیده است.

وی با ابراز افسوس ادامه داد: اگر همه مبارزانی كه آن روز‌ها در جزیره مجنون بودند می‌توانستند مانند گرجی‌زاده سخن بگویند، همه از دلایل واقعی پذیرش قطعنامه 598 سازمان ملل آگاه می‌شدند.

دبیر تشخیص مصلحت نظام به بهره‌گیری رژیم صدام از هرگونه سلاح شیمیایی که در اختیارش قرار گرفته بود، در روز‌های پایانی جنگ تحمیلی اشاره و تصریح کرد: در روز‌های آخر، سلاح‌های شیمیایی مانند گاز اعصاب هم به کار گرفته شد و آن‌ها از زمین و آسمان حمله می‌كردند. صدام تمام قواعد بین‌المللی را زیر پا می‌گذاشت و یقین دارم که اگر بمب اتم هم در اختیار داشت، حتما استفاده می‌کرد.

سردار رضایی درباره سردار گرجی‌زاده نیز گفت: او روز‌های دشواری را در اسارت سپری کرده است. معتقدم که نبرد در اردوگاه‌ها از بُعد روانی و روحی، آسان‌تر از نبرد در جبهه‌ها نبود و ایرانیان به دلیل استقامت و ایمانی که داشتند، در این زندان‌ها دوام آوردند. عراقی‌ها حتی از آوردن خبرنگار به میان اسیران ایرانی می‌ترسیدند . زیرا در پی آن بودند که علیه ایران خوراک خبری در رسانه‌های جهان تهیه کنند اما با روحیه ایرانیان این سوژه‌ها را از دست می‌دادند.

وی روح بزرگ سردار گرجی‌زاده و رزمندگانی مانند او را سرمایه‌ای برای ملت ایران دانست و ادامه داد: نمی‌دانم زمانی که جوانان ایرانی كه این كتاب را می‌خوانند، تا چه اندازه وقایع بیان شده در آن را باور می‌کنند. معتقدم که باور بسیاری از آن‌چه در این کتاب آمده دشوار است. با فضایی که امروز حاکم است، شاید جوانان گمان کنند که رزمنده‌ها و فرماندهان جنگ تحمیلی به داستان‌سرایی پرداخته‌اند. در حالی که تمام آن‌چه در این کتاب آمده حقیقت است.

حجت‌الاسلام والمسلمین خاموشی نیز در این آیین اظهار کرد: گمان می‌کنم که سردار گرجی‌زاده به خاطر نداشته باشد که من هم در قرارگاه «نصرت» فعالیت داشتم. شاهد این استقامت در قرارگاه بوده‌ام. استقامتی که باید مستور می‌ماند. من این نوع استقامت را می‌شناسم؛ این فرماندهان، بزرگانی بودند كه به هیچ وجه نمی‌خواستند دیگران بدانند کارشان چیست.

رییس سازمان تبلیغات اسلامی با بیان این‌که مجاهدان راه خدا، آغاز و پایان کارشان خداوند است گفت: در برگ برگ این كتاب امید به خداوند را شاهد هستیم. همان‌گونه که مكتب امام حسین(ع) شهادت بود، شهیدان ما در دفاع مقدس نیز چنین مسیری را پیموده‌اند.

وی ادامه داد: خاطرات سردار گرجی‌زاده به آیندگان تعلق دارد. ‌ثبت خاطره‌های دوران دفاع مقدس باید عمیق‌تر باشد و در صورت انجام کار جهادی در این زمینه آثار قوی‌تری تولید می‌شود.

سپس علیرضا مختارپور، عضو مجمع ناشران انقلاب اسلامی در یادداشتی برای این کتاب چنین خواند: امروز پس از انتشار چندین نوع کتاب خاطرات دفاع مقدس که راه جدیدی را در این حوزه باز کردند، شاهد دو نوع اظهارنظر درباره ورود خاطرات به ادبیات دفاع مقدس هستیم. برخی از فعالان ادبیات داستانی ورود خاطرات را باعث خدشه‌‌دا‌رشدن ادبیات داستانی دانستند و اگر منظور از آن، مانع بودن خاطرات جنگ تحمیلی برای شکل‌گرفتن ادبیات داستانی است، باید دانست که مسوولان نیز انتظار دارند رمان‌های دفاع مقدس پیش از خاطرات دفاع مقدس منتشر شوند.

وی ادامه داد: برخی نیز معتقد به نبود تطابق مکانی و زمانی در این خاطراتند و گمان می‌کنند که این کتاب‌ها باید به صورت تحقیقات تاریخی نوشته شود اما به دلیل عدم توجه تاریخ به احساس و ایمان، از نوشتن و نشر این خاطرات به شکل تاریخی اجتناب می‌کنیم. کتاب‌های حوزه خاطرات مهمترین نوع ادبیات در زمینه دفاع مقدس‌اند و می‌توان گفت که این‌ آثار مکمل تاریخ خواهند بود./
+
تگ های مطلب:
ارسال دیدگاه

  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent

عکس خوانده نمی شود