تازه های کتاب
تازه های انتشارات کتاب ناب
بایسته های فرهنگ
سازمان های فرهنگی
- چابک سازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
- تمدید مهلت ارسال آثار به چهلودومین جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران
- انتصاباتی ارزشمند در وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی
- نگاهی به برنامه های وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی در دولت چهاردهم
- مصوبات جلسه 660و661 هیات انتخاب و خرید کتاب
- خرید کتاب، پس از حدود2سال تعطیلی خرید! سیدمحمدکاظم شمس
- کارنامه معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ در دولت سیزدهم
مسائل نظری
حوزه علمیه
دانشگاه
- انتشار کتابهای فقهی درباره مسائل روز
- گزارشی از حضور استاد احمد مبلغی در مجمع جهانی فقه اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ظرفیتها و چالشهای استفاده از فقه در تقنین
- حجاب امری اجتماعی، با امکان قانونگذاری
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- کسانی که در اصول تابع دیگران باشند، نباید خود را مجتهد بدانند
- تمدید مهلت ارسال اثر به پنجمین دوره انتخاب کتاب برگزیده دانشگاهی
- بازسازی منابع تاریخی مفقود شیعه
- رتبهبندی علمی دانشگاهها، پژوهشگاهها و مؤسسات آموزش عالی وابسته به حوزه علمیه قم
- انتصاب ریاست نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها
- ۱۳ دانشگاه ایرانی در جمع هزار دانشگاه برتر دنیا
- ضرورت پردازش دادههای علمی و کتابخانهای
- دکتر محسن جوادی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شد
علمی آموزشی
علمی پژوهشی
هنر
- وضعیت فلسفه در سده اخیر حوزه علمیه قم
- فقهی که بخواهد نظریهپرداز باشد، در بستر درسهای تخصصی و پژوهشهای آزاد شکل میگیرد
- ضرورت پرداختن به مکتب فقهی و اصولی امام خمینی (ره)
- قطب فرهنگی اسلام «عقل» است
- مدیر حوزه های علمیه خواهران کشور انتخاب شد
- جامعه الزهراء س یادگاری پربرکت از حضرت امام ره
- تغییر و تحول در نظام آموزشی حوزههای علمیه
اخبار و مسائل کتاب
نقد و معرفی کتاب
- برگزیدگان همایش بیست و پنجم کتاب سال حوزه
- صدور پروانه فعالیت کتابفروشان
- مصوبات جلسات 645 تا 647 هیات انتخاب و خرید کتاب
- علیرضا مختارپور، رئیس کتابخانه ملی و مهدی رمضانی، سرپرست نهاد کتابخانههای عمومی کشور شد
- بررسی برگزاری نمایشگاه حضوری 1401
- مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران و اعضای هیئت علمی چهاردهمین دوره جایزه جایزه ادبی جلال آلاحمد منصوب شدند
- انتصاب مدیر کل تازه دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی
اقتصاد
اجتماعی
- باید امید آفرینی کنیم
- طرح اصلاح قیمت بنزین می توانست بهتر از این اجرا شود
- خواستار استمرار معافیت مالیاتی اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه هستیم
- در عرصه جنگ اقتصادی، به طور قاطع دشمن را عقب می زنیم
- دولت خسته نیست
- فعالیت 11 هزار و ۹۰۰ رسانه دارای مجوز در کشور
- افرادی که نفوذ پیدا می کنند داغترین شعارهای حاکمیتی را میدهند
- وفاق ملی ضرورت تداوم انقلاب اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ثبتنام بیمه درمان تکمیلی اصحاب فرهنگ، هنر، رسانه
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترجوادی
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترصالحی
- نگاهی به اندیشه آیت الله هاشمی رفسنجانی ره
1392/09/15 17:09
کتاب ، مطبوعات ، فضای مجازی و وزارت ارشاد، پیشنهادی برای مدیریت و گسترش کتاب و نشریات الکترونیک
پیشنهاد اصلاح ساختار در کنار تغییرات ضروری دیگری که انشاءالله در حوزه تشکیلات و ساختار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خصوصا در جهت حذف تصدی گریهای غیر ضروری باید صورت گیرد،" انحلال مرکز فناوری اطلاعات و […]
پیشنهاد اصلاح ساختار در کنار تغییرات ضروری دیگری که انشاءالله در حوزه تشکیلات و ساختار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خصوصا در جهت حذف تصدی گریهای غیر ضروری باید صورت گیرد،" انحلال مرکز فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال" و تشکیل دو اداره در دو معاونت یادشده به عنوان جایگزین آن پیشنهاد میگردد
نگاهی به سابقه فضای مجازی در کشور
بدون تردید ورود و گسترش اینترنت از اواسط دهه هفتاد، تاثیر فوق العاده در تمام عرصههای علمی، فرهنگی،بازرگانی و... کشور پدید آورد.
گرچه در ابتدا رایانه و اینترنت جزء کالاها و امکانات لوکس و تقریبا غیر ضروری در سازمانها تلقی میشد یعنی غیر از معدود سازمانها و مدیرانی که با شناخت این فرصت، به استقبال آن رفتند و تلاش کردند تا از ظرفیتهای ارزشمند آن در جهت اهداف سازمان خود بهره گیرند، به نظر می رسید ضمن گسترش نفوذ آن در سازمانها و وجود یک دستگاه رایانه بر روی میز مدیر، اما همچنان در کارهای روزمره ورایج سازمان تاثیر جدی نداشت و کارها همچنان به شیوه سنتی اداره میشد.
در دوره اصلاحات و اوائل دهه هشتاد، به منظور گسترش این ظرفیت در کشور، طرح تکفا با بودجه ای قابل توجه اجرا گردید.هرچند این طرح به گسترش و توجه بیشتر به این فضا کمک کرد، ولی بازدهی آن به تناسب هزینه ای که برای آن صرف گردید نبود.
در این سالها به طور مثال در بانکها برای وصول چک، غیر از مسیر سنتی وصول چک که ابتدا در دفتری احراز هویت اورنده چک، دردفتر دیگر کنترل موجودی صاحب حساب، دستور پرداخت و...صورت میگرفت، بخشی هم اضافه شد که ثبت در رایانه بود! هرچند این روال تاحدودی طبیعی بود که تغییر یک سامانه به سامانه دیگر مستلزم، اموزش، فرهنگ سازی و آموزش همگانی است، اما از سرعت مورد انتظار برخوردار نبود....
ظهور اینترنت پرسرعت بجای ارتباط دیال آپ و...ضریب نفوذ آن را در تمام کشور وخانه ها گسترش داد و بجای کالای لوکس مخصوص پدران و در مواردی مادران، تبدیل به کالای مورد استفاده تمامی اهل خانه شد. گرچه در ابتدا به عنوان سرگرمی و بازیهای رایانه ای، بیشترین موارد بهرهگیری این ابزار در منازل بود، اما به مرور کارکرد ان دچار تغییر شد.
گسترش فضای مجازی در منازل
ظهور سایتها و خبرگزاریهای اینترنتی، به مرور نفوذ خود را در میان عموم مردم از مطبوعات مکتوب بیشتر وبیشتر کرد.برخی از سایتها نیز به عرضه کتابهای دیجیتال مبادرت ورزیدند.پدیده وبلاگها و شبکههای اجتماعی و حضور فوق العاده همه اقشار در این فضا، پدیده ای استثنایی و بی سابقه را پدید آورده است به طوری که در صورت توجه و مدیریت صحیح آن تاثیر شگرفی در اعتلا و گسترش دانش و فرهنگ کشورخواهد داشت، متقابلا غفلت از آن، زیانهای جبران ناپذیری را متوجه فرهنگ و بنیانهای فکری ، اجتماعی، اخلاقی ، خانواده و... را به دنبال خواهد داشت.
مرکز فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
با تاثیر فراوان وبلاگ های شخصی درجامعه که درمواردی مخاطبان و مراجعه کنندگان برخی از انها بیش از شمارگان برخی از روزنامهها بود مدیران این وزارت را بر آن داشت تا به تناسب وظیفه خود مرکز فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال راه اندازی کنند و به گونه این نوع فعالیت را مدیریت کند.
هرفرد حقیقی یا حقوقی که قصد فعالیت در این فضا را داشته باشد باید برگه ای را تکمیل و اطلاعات خواسته شده را برای این مرکز ارسال کند.تذکر و احیانا فیلترینگ سایتها و وبلاگها و...براساس همین اطلاعات صورت می گیرد.به نظر میرسد نظارت و دغدغهها بیشتر ناظر به رعایت حریمهای اخلاقی،سیاسی و امنیتی است.یعنی جنبههای سلبی کنترل می شود تا جنبههای اثباتی و ضروتهایی که باید رعایت گردد.
برخی از سایتها و حتی وبلاگها غیر از بازتاب مطالب و اخبار سایتها وخبرگزاریهای رسمی،کتابها و...، انبوهی از نوشتههای صاحبان ان را هر لحظه بازتاب میدهند.این که آیا حقوق معنوی و مادی صاحبان مطلب از طرف حتی سایتهای رسمی و سایر الزامات رعایت میگردد، ظاهرا جزء دغدغههای اصلی این مرکز نیست و یا اصلا توجهی نمیشود.
مرکز رسانههای دیجیتال،معاونت فرهنگی و مطبوعاتی
مدیریتی که در مرکز رسانههای دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعمال میشود، در عرض فعالیت دو معاونت مهم "امور فرهنگی" و "امورمطبوعاتی" این وزارت است.در حالی که به نظر میرسد حوزه و موضوع اصلی کار این مرکز از کارهایی است که مربوط به وظایف یکی از این دو معاونت است.
تشکیل تشکیلات IT یا ICTدر ادارات در دهه هشتاد در کنار سایر بخشهای موجود خود تاحدودی قابل درک بود تا زمینه شناخت و حضور وبه مرور جایگزینی ان با شیوه قدیم فراهم شود.درحالی که این ظرفیت دراغلب موارد خودش هدف نیست، بلکه ظرفیت و فرصتی است که باید به کمک انجام وظیفه بهتر وسهلتر شیوه سنتی و رایج در سازمانها بیاید ونه آن که خود به کاری در عرض بقیه بخشها تبدیل شود.این نوع نگاه نشان میدهد که این ظرفیت نتوانسته به عمق تشکیلات و ساختار نفوذ کند.
معاونتهای مطبوعاتی و فرهنگی وظایف سنگینی نسبت به مدیریت کتاب و مطبوعات کشور دارند.ماهیت اغلب یا تمام فعالیتهایی که در فضای مجازی صورت می گیرد، از جنس کارهای حوزه مدیریتی این دو معاونت است ، در حالی که این دو معاونت مدیریتی برآن ندارند و مرکز رسانه های دیجیتال هم عِده و عُده لازم برای مدیریت لازم وضروری این فضا را ندارد.ایجاد این نوع امکانات هم در ان مرکز، کاری تکراری و در عرض سازمان موجود است.
تشکیل اداره نشرو اداره رسانههای الکترونیک
پیشنهاد اصلاح ساختار در کنار تغییرات ضروری دیگری که انشاءالله در حوزه تشکیلات و ساختار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خصوصا در جهت حذف تصدی گریهای غیر ضروری باید صورت گیرد،" انحلال مرکز فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال" و تشکیل دو اداره در دو معاونت یادشده به عنوان جایگزین آن پیشنهاد میگردد.
"اداره نشر الکترونیک" زیر مجموعه معاونت امور فرهنگی به منظور رعایت همه الزامات و ضرورتهای فعالیت انتشاراتی الکترونیک در کنار نشر مکتوب و از همه مهمتر تدوین قوانین و دستورالعملهای ضروری خصوصا رعایت حقوق معنوی پدیدآورندگان و ناشران و...؛
همچنین "اداره رسانههای الکترونیک" زیر نظر معاونت امور مطبوعاتی به منظور ساماندهی و مدیریت سایتها،خبرگزاریها و وحتی وبلاگها و...از ضروریات و در حقیقت اشراب این ظرفیت در وظایف ذاتی جاری این دو معاونت و بهرهگیری شایسته و متخصصانه نسبت به این ظرفیت نوظهور است.انشاءالله.
بازتاب در:
مطالب مشابه
- عرضه کتاب در فضای مجازی / پیشینه، مشکلات، حقوق پدیدآورندگان، حقوق ناشر، بازار کتاب های الکترونیک و پیشنهادها و بایسته ها/(بخش اول)
- «مدیریت رسانه» نوشته «وحید خاشعی» با موضوع رسانههای گروهی اعم از مدیریت، جنبههای اقتصادی و جنبههای اجتماعی دارای 6 فصل از جمله «استراتژی در سازمانهای رسانهای»، «ساختار سازمانهای رسانهای»، «منابع انسانی»، «فرهنگ سازمانی»، «تکنولوژی در سازمان رسانهای» و «بودجه در سازمانهای رسانهای» است
- دستور رهبری برای ساماندهی فضای مجازی/ تشکیل شورایی با عضویت سران قوا و..
- تهدیدهای فضای مجازی در کشور در اظهارات رییس مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی
- با حکم وزیر ارشاد ، مشاور وزیر و رئیس مرکز توسعه فنآوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال منصوب شد