تازه های کتاب
تازه های انتشارات کتاب ناب
بایسته های فرهنگ
سازمان های فرهنگی
- چابک سازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
- تمدید مهلت ارسال آثار به چهلودومین جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران
- انتصاباتی ارزشمند در وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی
- نگاهی به برنامه های وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی در دولت چهاردهم
- مصوبات جلسه 660و661 هیات انتخاب و خرید کتاب
- خرید کتاب، پس از حدود2سال تعطیلی خرید! سیدمحمدکاظم شمس
- کارنامه معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ در دولت سیزدهم
مسائل نظری
حوزه علمیه
دانشگاه
- انتشار کتابهای فقهی درباره مسائل روز
- گزارشی از حضور استاد احمد مبلغی در مجمع جهانی فقه اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ظرفیتها و چالشهای استفاده از فقه در تقنین
- حجاب امری اجتماعی، با امکان قانونگذاری
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- کسانی که در اصول تابع دیگران باشند، نباید خود را مجتهد بدانند
- تمدید مهلت ارسال اثر به پنجمین دوره انتخاب کتاب برگزیده دانشگاهی
- بازسازی منابع تاریخی مفقود شیعه
- رتبهبندی علمی دانشگاهها، پژوهشگاهها و مؤسسات آموزش عالی وابسته به حوزه علمیه قم
- انتصاب ریاست نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها
- ۱۳ دانشگاه ایرانی در جمع هزار دانشگاه برتر دنیا
- ضرورت پردازش دادههای علمی و کتابخانهای
- دکتر محسن جوادی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شد
علمی آموزشی
علمی پژوهشی
هنر
- وضعیت فلسفه در سده اخیر حوزه علمیه قم
- فقهی که بخواهد نظریهپرداز باشد، در بستر درسهای تخصصی و پژوهشهای آزاد شکل میگیرد
- ضرورت پرداختن به مکتب فقهی و اصولی امام خمینی (ره)
- قطب فرهنگی اسلام «عقل» است
- مدیر حوزه های علمیه خواهران کشور انتخاب شد
- جامعه الزهراء س یادگاری پربرکت از حضرت امام ره
- تغییر و تحول در نظام آموزشی حوزههای علمیه
اخبار و مسائل کتاب
نقد و معرفی کتاب
- برگزیدگان همایش بیست و پنجم کتاب سال حوزه
- صدور پروانه فعالیت کتابفروشان
- مصوبات جلسات 645 تا 647 هیات انتخاب و خرید کتاب
- علیرضا مختارپور، رئیس کتابخانه ملی و مهدی رمضانی، سرپرست نهاد کتابخانههای عمومی کشور شد
- بررسی برگزاری نمایشگاه حضوری 1401
- مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران و اعضای هیئت علمی چهاردهمین دوره جایزه جایزه ادبی جلال آلاحمد منصوب شدند
- انتصاب مدیر کل تازه دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی
اقتصاد
اجتماعی
- باید امید آفرینی کنیم
- طرح اصلاح قیمت بنزین می توانست بهتر از این اجرا شود
- خواستار استمرار معافیت مالیاتی اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه هستیم
- در عرصه جنگ اقتصادی، به طور قاطع دشمن را عقب می زنیم
- دولت خسته نیست
- فعالیت 11 هزار و ۹۰۰ رسانه دارای مجوز در کشور
- افرادی که نفوذ پیدا می کنند داغترین شعارهای حاکمیتی را میدهند
- وفاق ملی ضرورت تداوم انقلاب اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ثبتنام بیمه درمان تکمیلی اصحاب فرهنگ، هنر، رسانه
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترجوادی
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترصالحی
- نگاهی به اندیشه آیت الله هاشمی رفسنجانی ره
1391/08/04 19:41
سیل واکنشها به پاسخ احمدینژاد به نامه خیلی محرمانه
چکیده: نامه دوم احمدی نژاد تحلیل گران و سیاستمداران را وارد گود کرد تا این رفتار وی را رمزگشایی کنند. چرا که به اعتقاد آن ها این رفتار در وضعیت کنونی اقتصادی کشور، در آستانه انتخابات و پس از اجرای […]
چکیده:
نامه دوم احمدی نژاد تحلیل گران و سیاستمداران را وارد گود کرد تا این رفتار وی را رمزگشایی کنند. چرا که به اعتقاد آن ها این رفتار در وضعیت کنونی اقتصادی کشور، در آستانه انتخابات و پس از اجرای حکم کیفری علی اکبر جوانفکر اهمیت ویژه ای دارد.
- دو روز پس از نامه جنجالی محمود احمدی نژاد به رییس قوه قضائیه واکنشها نسبت به آن افزایش یافت است و سیاستمداران و تحلیلگران به اظهار نظر درباره مفاد این نامه و رفتار احمدی نژاد در شرایط کنونی سیاست ایران می پردازند. امروز آیت الله آملی لاریجانی به نامه احمدی نژاد پاسخ داد.
به گزارش فرارو، محمود احمدی نژاد روز یکم آبان ماه با نگارش نامه ای سراسر انتقادی به رییس قوه قضائیه خواستار بازدید از زندان اوین شد. رییس جمهور در این نامه با استناد به برخی مواد قانون اساسی بازدید از اوین را در راستای اجرای قانون تفسیر کرد و آن را حق قانونی خود دانست. وی در این نامه نوشت: «مصمم به اجرای کامل قانون اساسی و اصلاح اساسی و ریشه ای امور کشور هستم و مطمئناً با سرکشی از زندانها و برخی دادگاهها نحوه اجرای اصول قانون اساسی و رعایت حقوق اساسی ملت را مورد بررسی قرار داده و گزارش آن را به ملت بزرگ و مقام معظم رهبری تقدیم خواهم کرد. انشاءالله.»
این نامه دومین نامه رییس جمهور به رییس قوه قضائیه برای بازدید از زندان اوین است. در نامه اول احمدی نژاد درخواست بازدید خود را ارائه کرده بود و نامه دوم واکنشی بود به پاسخ "خیلی محرمانه" رییس قوه قضائیه به نامه اول رییس جمهور. بنا به اعلام احمدی نژاد آملی لاریجانی با درخواست وی در شرایط کنونی کشور مخالفت کرده است.
نامه دوم احمدی نژاد تحلیل گران و سیاستمداران را وارد گود کرد تا این رفتار وی را رمزگشایی کنند. چرا که به اعتقاد آن ها این رفتار در وضعیت کنونی اقتصادی کشور، در آستانه انتخابات و پس از اجرای حکم کیفری علی اکبر جوانفکر اهمیت ویژه ای دارد.
واکنش تحلیلگران
امیر محبیان، عباس عبدی و صادق زیباکلام سه تحلیلگر مشهور اصولگرا و اصلاح طلب، به تحلیل این نامه پرداختند. محبیان سردبیر پیشین روزنامه رسالت با بیان این که احمدینژاد بازی بزرگ و ادامهداری را آغاز كرده است؛ به روزنامه اعتماد گفت: «بر این باورم او در پی مدیریت افكار عمومی از طریق خبرسازی و سوژهآفرینی است؛ روشی كه در آن تخصص غریزی دارد. فكر میكنم بازی احمدینژاد اگر در گامهای اولیه خود موفق شود و تحت كنترل قرار نگیرد قرار است افراد شناختهشده زیادی را به مرور در بر بگیرد.»
وی معتقد است احمدینژاد با این اقدام كوشیده است در صحنه شطرنج ایران، رییس قوه قضاییه و برادر یكی از رقبای سرسخت خود را كیش دهد. ملاقات با جوانفكر در این طراحیها اصلا محلی از اعراب ندارد و به گمانم بازی بزرگی طراحی شده كه جوانفكر یا كسان دیگر نمیتوانند انگیزه مهمی برای آن به شمار روند.
عباس عبدی نیز این رفتار احمدی نژاد را در راستای بحران آفرینی دانست و به خبرنگار فرارو گفت: «او هر چه جلوتر می رود بحران های بیشتری ایجاد می کند. این مسئله هم دلیل دارد. دلیل آن این است که آقای احمدی نژاد حاضر نیست به راحتی کنار برود و امکان هم ندارد به همین راحتی کنار برود؛ چون فکر می کند بعد از کناره گیری نابود می شود. بنابراین این شکاف یک شکاف بسیار عمیقی است.»
عباس عبدی و امیر محبیان اصرار احمدی نژاد برای بازدید از اوین را بی ارتباط با بازداشت علی اکبر جوانفکر دانستند، اما صادق زیباکلام در این باره نظر دیگری دارد، وی معتقد است که بازداشت جوانفکر در اصرار احمدی نژاد موثر است. زیباکلام در این باره به فرارو گفت: «ظاهرا آقای احمدی نژاد معتقدند آقای جوانفکر جرمی مرتکب نشدند و علت زندان افتادن ایشان موضع گیری ها و عملکردهای سیاسی ایشان است. یعنی از دید آقای احمدی نژاد جوانفکر مجرمی نیست که عمل خلافی انجام داده باشد؛ بلکه ایشان صرفا به دلیل افکار و اندیشه های سیاسی خود به زندان افتاده است.»
در کنار این سه تحلیل که به بررسی رفتار احمدی نژاد می پردازد. محمد ایمانی سرمقاله نویس روزنامه کیهان در شماره امروز این روزنامه درخواست احمدی نژاد را مخالف اصل تفکیک قوا دانست و همچنین مطرح کردن این درخواست را در شرایط کنونی خلاف مصلحت دانست.
سرمقاله نویس کیهان درباره نامه احمدی نژاد نوشت: «اجزای دولت به ویژه رئیس جمهور محترم مسئولیت مهمی در زمینه اولویت بخشیدن به مقاومت ملی و گم نكردن زمین خودی و دشمن دارند. طبعا حاشیه سازی، جبران كم كاری در حوزه تدبیر و مقاومت ملی را مقابل شیطنت های دشمن نمی كند همچنان كه حاشیه سازان را نزد مردم ارجمند نمی سازد، اگر كه آنها را دشمن شاد می كند.»
واکنش نمایندگان مجلس
در کنار اظهار نظرهای تحلیل گران امروز سیل واکنش های نمایندگان مجلس به این نامه آغاز شد. روح الله حسینیان نماینده شاخص حامی دولت در مجلس شورای اسلامی در اظهار نظری جالب توجهی اظهار کرد: «عده ای احمدی نژاد را عصبانی می کنند و متاسفانه آقای احمدی نژاد نیز عصبانیت پذیر است ما نباید کاری کنیم که آقای احمدی نژاد عصبانی شود.»
همچنین در حاشیه جلسه علنی امروز مرتضی آقاتهرانی دیگر نماینده حامی دولت درباره درخواست احمدینژاد برای بازدید از زندان اوین گفت: «این مساله را مساله جدی نظام نمیدانم، معتقدم این چیزها مواردی نیست که بخواهیم مشغول آن شویم. مشکلات ما جدیتر و مهمتر است.»
علاءالدین بروجردی رییس کمسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نهم هم با اشاره به نامه احمدینژاد به آیت الله لاریجانی ضمن ابراز نارضایتی از رییس دولت عنوان کرد: «انتظار این است که سران قوا به عنوان چهرههای تاثیرگذار کشور اختلاف نظرهای خود را به جامعه نکشانند، چون با منطق مدیریت تناقض دارد. مردم انتظار دارند که چنین مسایلی در جلسات ویژه بررسی شود تا دشمنان هم از این رفتارها سوء استفاده نکنند.»
اسماعیل کوثری نماینده تهران و عضو کمسیون امنیت ملی، "نامه نگاری" را مختص زمانی میداند که دو مسئول نتوانند به زبان مشترکی برسند و نتوانند همدیگر را تحمل کنند. وی افزود سران سه قوه در جلسات منظم و دائمی با هم دیدار میکنند و به همین دلیل ای کاش آقای احمدینژاد به جای نوشتن نامه سرگشاده صبر میکردند تا حرفهایشان را به طور حضوری به آیت الله لاریجانی بگویند.
نماینده مردم بجنورد در مجلس شورای اسلامی نیز جواب دادن علنی به نامه خیلی محرمانه رییس قوه قضایی کار شایستهای نمی داند، اما بازدید از زندان اوین را حق طبیعی رییس جمهور دانست. ثروتی عنوان کرد: «البته احمدی نژاد در طول این سالها نشان داده است که به انجام دادن کارهای خاص علاقه دارد و کارهایی را که خیلیها اعتقاد داشتند علنی شدنشان مصلحت نیست، آشکارا کردهاند.»
اما مهرداد لاهوتی دیگر نماینده مجلس نهم نگاهی متفاوت به مسئله دارد وی درباره نامه احمدی نژاد گفت: «به نظر من مردم خسته هستند و از این نوع ادبیات هراس دارند و میدانند که با تداوم چنین شرایطی مشکلات اقتصادیشان نه تنها کاهش نمییابد، بلکه روز به روز بیشتر هم میشود.»
واکنش دو مرجع تقلید
دو تن از مراجع عظام تقلید نیز از نامه نگاری های صورت گرفته درباره بازدید از زندان اوین ابه شدت انتقاد کردند. آیت الله ناصر مکارم شیرازی صبح چهارشنبه در درس خارج فقه خود که در مسجد اعظم قم برگزار شد، با اشاره به نامه نگاریهای اخیر در کشور از سوی برخی مسئولان، نسبت به عواقب هرگونه تنش آفرینی هشدار داد.
وی اظهار کرد: «اخیرا در سطح جراید نامههایی رد و بدل میشود که تنش آفرین است، بنده عرض میکنم در شرایطی زندگی میکنیم که ایجاد تنش در جامعه حرام است.» استاد برجسته حوزه علمیه قم افزود: «مشکلاتی در کشور هست که باید به آن بپردازیم، رهبر معظم انقلاب هم با تاکید از کارهای تنش آفرین نهی کردند، اما متأسفانه باز شاهد مسائل تنشزا آن هم برای مسائل غیر مهم در کشور هستیم.»
آیت الله حسین نوری همدانی نیز در درس خارج فقه خود در مسجد اعظم قم با اشاره به نامه پراکنی های تنشآفرین بین روسای قوا، گفت: «مسئولان قوا باید برای حفظ نظام و حل مشکلات مردم تلاش کنند.» وی افزود چرا حرف خود را به روزنامهها و رسانه ها و بیگانگان میکشید تا دشمن از آن سوء استفاده کنند.
واکنش آیت الله آملی لاریجانی
در کنار تمامی این تفسیرها و تحلیل ها آیتالله آملی لاریجانی که مخاطب نامه دوم احمدی نژاد است، پس از دوروز از انتشار نامه اعلام کرد برخلاف میل باطنی اش به ان پاسخ خواهد داد. لاریجانی همچنین تاکید کرد: «اگر ادعا شود که رئیسجمهور حق دارد بدون هماهنگی و اجازه دستگاه قضایی به زندانها سر بزند این خلاف قانون اساسی است.»
آیتالله آملی لاریجانی به درخواست رئیسجمهور مبنی بر بازدید از زندان اوین و ادعای مربوط به مخالفت قوه قضاییه با این درخواست اشاره و تاکید کرد: «ما هیچگاه نگفتهایم که رئیسجمهور نمیتواند به زندانها سر بزند بلکه پاسخ ما این بود که به دلیل وجود پارهای اوهام و شبهات و شائبهها که ممکن است در ذهن مردم پیش آید به مصلحت نیست که در حال حاضر این دیدار انجام شود و هرگاه قوه قضاییه مصلحت دانست هماهنگیهای لازم برای این دیدار را انجام میدهد.»
وی تاکید کرد: «رئیسجمهور نباید گمان کند که حق الزام نسبت به سایر قوا را دارد، یا تصور نماید که میتواند بدون اذن قوه قضاییه از دادگاهها و زندانها بازدید کند.» آملی لاریجانی گفت: «باتوجه به نامه اخیر و شرایط پیش آمده به هیچ وجه بدون هماهنگی اجازه بازدید از زندان اوین داده نخواهد شد.»
منبع:19دی
مطالب مشابه