تازه های کتاب
تازه های انتشارات کتاب ناب
بایسته های فرهنگ
سازمان های فرهنگی
- برنامه اصلاحات معاونت فرهنگی
- حکمرانی در شکل کلان نیاز دارد، بداند در کجا سفت و کجا منعطف باشد
- انتصاب دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور
- نادره رضایی، معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شد
- فعالیتهای معاونت فرهنگی وزارت ارشاد در جهت اهداف انقلاب اسلامی است
- انتصاب معاون امور رسانهای و تبلیغات وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی
- عبدالحسین کلانتری معاون امور فرهنگیِ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شد
مسائل نظری
حوزه علمیه
دانشگاه
- انتشار کتابهای فقهی درباره مسائل روز
- گزارشی از حضور استاد احمد مبلغی در مجمع جهانی فقه اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ظرفیتها و چالشهای استفاده از فقه در تقنین
- حجاب امری اجتماعی، با امکان قانونگذاری
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- کسانی که در اصول تابع دیگران باشند، نباید خود را مجتهد بدانند
- تمدید مهلت ارسال اثر به پنجمین دوره انتخاب کتاب برگزیده دانشگاهی
- بازسازی منابع تاریخی مفقود شیعه
- رتبهبندی علمی دانشگاهها، پژوهشگاهها و مؤسسات آموزش عالی وابسته به حوزه علمیه قم
- انتصاب ریاست نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها
- ۱۳ دانشگاه ایرانی در جمع هزار دانشگاه برتر دنیا
- ضرورت پردازش دادههای علمی و کتابخانهای
- دکتر محسن جوادی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شد
علمی آموزشی
علمی پژوهشی
هنر
- وضعیت فلسفه در سده اخیر حوزه علمیه قم
- فقهی که بخواهد نظریهپرداز باشد، در بستر درسهای تخصصی و پژوهشهای آزاد شکل میگیرد
- ضرورت پرداختن به مکتب فقهی و اصولی امام خمینی (ره)
- قطب فرهنگی اسلام «عقل» است
- مدیر حوزه های علمیه خواهران کشور انتخاب شد
- جامعه الزهراء س یادگاری پربرکت از حضرت امام ره
- تغییر و تحول در نظام آموزشی حوزههای علمیه
اخبار و مسائل کتاب
نقد و معرفی کتاب
- برنامه اصلاحات معاونت فرهنگی
- حکمرانی در شکل کلان نیاز دارد، بداند در کجا سفت و کجا منعطف باشد
- فعالیتهای معاونت فرهنگی وزارت ارشاد در جهت اهداف انقلاب اسلامی است
- برگزیدگان همایش بیست و پنجم کتاب سال حوزه
- صدور پروانه فعالیت کتابفروشان
- مصوبات جلسات 645 تا 647 هیات انتخاب و خرید کتاب
- علیرضا مختارپور، رئیس کتابخانه ملی و مهدی رمضانی، سرپرست نهاد کتابخانههای عمومی کشور شد
اقتصاد
اجتماعی
- باید امید آفرینی کنیم
- طرح اصلاح قیمت بنزین می توانست بهتر از این اجرا شود
- خواستار استمرار معافیت مالیاتی اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه هستیم
- در عرصه جنگ اقتصادی، به طور قاطع دشمن را عقب می زنیم
- دولت خسته نیست
- فعالیت 11 هزار و ۹۰۰ رسانه دارای مجوز در کشور
- افرادی که نفوذ پیدا می کنند داغترین شعارهای حاکمیتی را میدهند
- وفاق ملی ضرورت تداوم انقلاب اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ثبتنام بیمه درمان تکمیلی اصحاب فرهنگ، هنر، رسانه
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترجوادی
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترصالحی
- نگاهی به اندیشه آیت الله هاشمی رفسنجانی ره
1391/04/19 21:51
رئیس حوزه هنری: انقلاب سینما را نجات داد اما درست مدیریتش نکردیم
چکیده: سینما وضعیت مطلوبی ندارد و در فیلمها شاهد تبلیغ پوششهایی هستیم که هر چه باشند از اساس متعلق به ما و فرهنگ ما نیستند. رئیس حوزه هنری با انتقاد از شرایط فرهنگی تولیدات امروز سینمای ایران […]
چکیده:
سینما وضعیت مطلوبی ندارد و در فیلمها شاهد تبلیغ پوششهایی هستیم که هر چه باشند از اساس متعلق به ما و فرهنگ ما نیستند.
رئیس حوزه هنری با انتقاد از شرایط فرهنگی تولیدات امروز سینمای ایران گفت: انقلاب سینمای ایران را نجات داد و ما در طول این سالها شاهد خلق آثار ماندگاری هم در این عرصه بودهایم اما چون مدیریت صحیح در این عرصه نداشتهایم به وضع امروز دچار شدیم.
به گزارش مهر، محسن مومنیشریف، رئیس حوزه هنری در دیدار با جمعی از اعضا انصار حزبالله با اشاره به اهمیت مبحث "سبک زندگی" در حوزه جنگ نرم گفت: همه ادیان الهی دارای برنامهای برای زندگی هستند و برهمین مبنا هم حضرت امام خمینی(ره) میفرمودند قرآن برنامه زندگی بشر است.
وی افزود: فقه شیعه هم در 70 درصد موارد به مقررات زندگی روزمره میپردازد و ما ناگزیر از مراجعه به آن هستیم. مومنی با اشاره به اهمیت تعریف سبک زندگی گفت: هر انسان در زندگی نیازمند سه ارتباط است؛ اول ارتبط با خدا و ماورا، دوم ارتباط با خودش و سوم ارتباط با محیط و اجتماع؛ سبک زندگی سامان دادن به همین ارتباطات است.
رئیس حوزه هنری در ادامه بحث خود با اشاره به فراز و فرودهای ادیان الهی در طول تاریخ زندگی بشر، به مفهوم تهاجم فرهنگی پرداخت و تصریح کرد: اولین قربانیان تهاجم فرهنگی در تاریخ مسیحیان ساکن امریکا بودند که تحت هجمه سینماگران فعال در هالیوود قرار گرفتند و تحت سلطه محصولات کارخانه رویاسازی هالیوود سبک زندگی خود را فراموش کردند.
مومنی افزود: یکی از مهمترین مشخصههای هنر و ادبیات غرب در این راستا غفلتآفرینی است و این اعتراف خود فعالان فرهنگی غرب است. بر این مبنا میتوان ویژگیهای زندگی به سبک غربی را در مقولههایی چون سکس، خشونت، قهرمانپروری، دوری از پرداختن به مسائل کلیدی و سوالات بنیادی بشر، تسلط بر طبیعت و پولپرستی خلاصه کرد.
وی در ادامه با اشاره به گسترده شدن سیطره تهاجم فرهنگی غرب و تأکید بر اینکه کشور ما نیز در معرض این هجوم فرهنگی قرار داشته و دارد گفت: زمانی که تهاجم فرهنگی در کشور ما در دوره رضاخان کلید خورد یکی از اصلیترین محورهای این تهاجم پوشش بود و براثر همین هجمه هم ما امروز در منطقه تنها کشوری هستیم که لباس ملی نداریم و از این زاویه تاکنون صدمات بسیاری را متحمل شدهایم. یکی از مظاهر این آسیبها هم افتادن به دام مدگرایی بهعنوان یکی از ابزارهای تهاجم فرهنگی است.
مومنی در ادامه گفت: ما امروز در شرایطی به سر میبریم که نیروی انتظامی اعلام میکند فقط در شهر تهران 400 نفر را دستگیر کردهاست که وظیفه داشتهاند بهعنوان مانکن با پوششهای نامناسب در معابر شهری حاضر شوند و مدهای روز را تبلیغ کنند. در چنین شرایطی بیشترین لطمه را زنان و دخترانی خواهند دید که اصرار دارند به اصول خود پایبند باشند.
رئیس حوزه هنری تأکید کرد: متأسفانه در این راستا سینما هم وضعیت مطلوبی ندارد و در فیلمها شاهد تبلیغ پوششهایی هستیم که هر چه باشند از اساس متعلق به ما و فرهنگ ما نیستند. وی افزود: یکی دیگر از ویژگیهای فرهنگ غرب تلاش برای تحقیر سایر فرهنگهاست و باز ما شاهدیم که در برخی تولیدات سینمایی خودمان هم سبک زندگی سنتی ایرانی به تمسخر گرفته و تحقیر میشود.
مومنی در ادامه با اشاره به این نکته که ریشه این نوع تهاجم فرهنگی و تبلیغ سبک زندگی غربی به دوران سازندگی بازمیگردد گفت: در آن زمان دولت با وام گرفتن از بانک جهان زمینهای را فراهم کرد تا سیل محصولات و کالاهای خارجی به سمت کشور سرازیر شود. ورود این کالاها هم قطعاً به معنای ورود فرهنگی تازه بود. براساس همین فرهنگ هم کمکم قبح برخی مسائل مانند اسراف شکست و از همین نقطه تهاجم فرهنگی کلید خورد. ابزارهایی مانند شعر، ادبیات و سینما هم به این تهاجم کمک کردند تا ما به وضع امروز رسیدیم.
مومنی تصریح کرد: یکی از ویژگیهای هنر این است که برای تأثیرگذاری از ما اجازه نمیگیرد و اگر اعتقادات قوی نداشته باشید به راحتی تحتتأثیر القائات آن قرا خواهید گرفت. وی افزود: خانواده و جوانان در چنین تهاجمی هدفهای اصلی هستند و ابزارهای اصلی دشمن در این میدان به طور کلی فرهنگ و به طور خاصتر ادبیات و سینما است.
مومنی در ادامه صحبتهایش با اشاره به حاشیهها و اختلافات اخیر در حوزه سینما بر سر اکران برخی فیلمهای مسئلهدار، باردیگر شاخصههای منفی تولیدات هنری از منظر رهبر انقلاب را برشمرد و تأکید کرد: متأسفانه بهرغم تصریح روشن ایشان بر این موارد بازهم ما به سمتی حرکت کردهایم که امروز شاهد تولیداتی هستیم که در برخی از آنها تمامی این شاخصههای منفی وجود دارد.
وی افزود: انقلاب سینمای ایران را نجات داد و ما در طول این سالها شاهد خلق آثار ماندگاری هم در این عرصه بودهایم. سینمایی که مردم آن را مظهر فساد میدانستند پس از انقلاب به میان همین مردم آمد و آنها را به خود جلب کرد اما چون مدیریت صحیح در این عرصه نداشتهایم به وضع امروز دچار شدهایم.
مومنی در پاسخ به سوال یکی از حضار درباره هجمههای روزنامه رسمی دولت علیه حوزه هنری بابت جلوگیری از اکران برخی فیلمهای مسئلهدار هم گفت: این روزنامه متعلق به دولت است و طبیعتاً باید از سیاستهای کلی آن حمایت کند. مضافبر اینکه بهرغم برخی تیترهای تندی که میزند وقتی متن همان مطالب را مطالعه کنید خواهید دید بسیاری از آنها موید همان دغدغههای ما در حوزه هنری است.
وی در پایان تأکید کرد: موضع ما در حوزه هنری مشخص است و اصلاً قصد عقبنشینی در این زمینه را نداریم. همانطور که وعده کرده بودیم اجازه اکران فیلمهای مسئلهدار را در سینماهای تحت مدیریت خود نخواهیم داد و امیدواریم سینمای ایران به سمتی حرکت کند که اصلاً شاهد تولیدات فیلمهایی از این دست نباشیم.
منبع:19دی
مطالب مشابه