تازه های کتاب
تازه های انتشارات کتاب ناب
بایسته های فرهنگ
سازمان های فرهنگی
- شورای وزارت خانه های فرهنگی، گامی درجهت تحقق حکمرانی فرهنگی
- حکمرانی فرهنگی
- برنامه اصلاحات معاونت فرهنگی
- حکمرانی در شکل کلان نیاز دارد، بداند در کجا سفت و کجا منعطف باشد
- انتصاب دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور
- نادره رضایی، معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شد
- فعالیتهای معاونت فرهنگی وزارت ارشاد در جهت اهداف انقلاب اسلامی است
مسائل نظری
حوزه علمیه
دانشگاه
- انتشار کتابهای فقهی درباره مسائل روز
- گزارشی از حضور استاد احمد مبلغی در مجمع جهانی فقه اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ظرفیتها و چالشهای استفاده از فقه در تقنین
- حجاب امری اجتماعی، با امکان قانونگذاری
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- کسانی که در اصول تابع دیگران باشند، نباید خود را مجتهد بدانند
- تمدید مهلت ارسال اثر به پنجمین دوره انتخاب کتاب برگزیده دانشگاهی
- بازسازی منابع تاریخی مفقود شیعه
- رتبهبندی علمی دانشگاهها، پژوهشگاهها و مؤسسات آموزش عالی وابسته به حوزه علمیه قم
- انتصاب ریاست نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها
- ۱۳ دانشگاه ایرانی در جمع هزار دانشگاه برتر دنیا
- ضرورت پردازش دادههای علمی و کتابخانهای
- دکتر محسن جوادی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شد
علمی آموزشی
علمی پژوهشی
هنر
- وضعیت فلسفه در سده اخیر حوزه علمیه قم
- فقهی که بخواهد نظریهپرداز باشد، در بستر درسهای تخصصی و پژوهشهای آزاد شکل میگیرد
- ضرورت پرداختن به مکتب فقهی و اصولی امام خمینی (ره)
- قطب فرهنگی اسلام «عقل» است
- مدیر حوزه های علمیه خواهران کشور انتخاب شد
- جامعه الزهراء س یادگاری پربرکت از حضرت امام ره
- تغییر و تحول در نظام آموزشی حوزههای علمیه
اخبار و مسائل کتاب
نقد و معرفی کتاب
- برنامه اصلاحات معاونت فرهنگی
- حکمرانی در شکل کلان نیاز دارد، بداند در کجا سفت و کجا منعطف باشد
- فعالیتهای معاونت فرهنگی وزارت ارشاد در جهت اهداف انقلاب اسلامی است
- برگزیدگان همایش بیست و پنجم کتاب سال حوزه
- صدور پروانه فعالیت کتابفروشان
- مصوبات جلسات 645 تا 647 هیات انتخاب و خرید کتاب
- علیرضا مختارپور، رئیس کتابخانه ملی و مهدی رمضانی، سرپرست نهاد کتابخانههای عمومی کشور شد
اقتصاد
اجتماعی
- باید امید آفرینی کنیم
- طرح اصلاح قیمت بنزین می توانست بهتر از این اجرا شود
- خواستار استمرار معافیت مالیاتی اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه هستیم
- در عرصه جنگ اقتصادی، به طور قاطع دشمن را عقب می زنیم
- دولت خسته نیست
- فعالیت 11 هزار و ۹۰۰ رسانه دارای مجوز در کشور
- افرادی که نفوذ پیدا می کنند داغترین شعارهای حاکمیتی را میدهند
- وفاق ملی ضرورت تداوم انقلاب اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ثبتنام بیمه درمان تکمیلی اصحاب فرهنگ، هنر، رسانه
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترجوادی
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترصالحی
- نگاهی به اندیشه آیت الله هاشمی رفسنجانی ره
1397/07/23 17:49
برگزيدگان جايزه کتاب سال و كتابهاي آنها به خوبي معرفي نميشوند
محسن جوادی در جلسه معرفی اعضای هیئت علمی سی و ششمین دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران گفت: برای معرفی برگزیدگان جایزه کتاب سال و کتابهای آنها میتوانیم شبکهای از […]
به گزارش "پایگاه اطلاع رسانی کتاب ناب" به نقل از خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از روابط عمومي موسسه خانه كتاب، جلسه معرفي اعضاي هيئت علمي سي و ششمين دوره جايزه كتاب سال جمهوري اسلامي ايران ظهر امروز يكشنبه (۲۲ مهرماه ) با حضور محسن جوادي، معاون فرهنگي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، حجتالاسلام والمسلمين محمدعلي مهدوي راد، دبير علمي سي و ششمين دوره جايزه كتاب سال جمهوري اسلامي ايران، نيكنام حسيني پور؛ مديرعامل موسسه خانه كتاب، حجتالاسلام والمسلمين رضا مختاري، احمد علي حيدري، دبير جايزه جهاني كتاب سال، هادي خانيكي، رضا اكبري، ولي الله محرابي، مريم حسيني و جواد محقق در دفتر معاونت فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي برگزار شد.
محسن جوادي در اين نشست، جايزه كتاب سال جمهوري اسلامي ايران را داراي اعتبار و قدمت دانست و گفت: نبايد رونق، شكوه و بزرگي اين جايزه را به خاطر پارهاي از ايرادات ناديده بگيريم.
وي افزود: نامها و شخصيتهاي بزرگي آمادگي حضور در جايزه جهاني كتاب سال را دارند و براي آنها جنبه مالي اين جايزه تنها علت ارسال آثار نيست، همچنین امانتداري در طول برگزاري جايزه كتاب سال به خوبي حفظ شده است.
معاون فرهنگي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در بخش دیگر سخنان خود عنوان كرد: متاسفانه برگزيدگان اين جايزه و كتابهاي آنها به خوبي معرفي نميشوند و در اينباره ميتوانيم شبكهاي از برگزيدگان اين جايزه را تشكيل دهيم تا قوت و اعتبار اين جايزه افزايش پيدا كند، همچنين ميتوانيم كتابهاي برگزيده را در عرصه جهاني و بينالمللي معرفي كنيم.
در ادامه این نشست، حجت الاسلام و المسلمين محمد علي مهدويراد با يادي از زنده ياد محمدامين قانعي راد، گفت: كساني كه در برگزاري جايزه كتاب سال با ما همكاري ميكنند هدفي ملي، ديني و فرهنگي دارند و استاد قانعيراد با حساسيت و دقت در جلسات داوري كتاب سال شركت و با دقت نظر آثار را نقد مي كرد.
وي بيان كرد: تعداد كتابهاي ارسالي در بعضي از گروهها كم است اما همه كتابهايي كه در ايران چاپ ميشوند براي ثبت وارد خانه كتاب ميشوند، بنابراين ميتوانيم آنها را قبل از خروج از خانه كتاب براي داوري جمعآوري كنيم.
وي پيشنهاد كرد: داوران و هيئتهاي علمي جايزه كتاب سال مي توانند ليستي از كتاب هاي منتشر شده را براي داوري در اختيار ما قرار دهند تا در اين صورت كتاب ها وارد چرخه داوري شوند و اگر ناشري كتابهايش را براي داوري ارسال نكرده باشد حق نويسنده و پديدآورندگان ضايع نشود، هرچند ما در اين جايزه تبصرهاي در نظر گرفتهايم كه اگر اثري به هر جهت وارد چرخه داوري نشده باشد براي سال آتي داوري و ارزيابي میشود.
مهدوي راد در پايان گفت: مردم ما بايد از برگزاري و وجود جايزه كتاب سال آگاه شوند و براي آنها علت و چرايي انتخاب كتابهاي برگزيده را تشريح كنيم.
در ادامه اين جلسه، نيكنام حسيني پور؛ مدیرعامل موسسه خانه کتاب نیز با تاكيد بر اصل شفافسازي و دسترسي آزاد به اطلاعات گفت: با توجه به تاكيد وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي بر اصل شفاف سازي اطلاعات، بايد ريزهزينههاي (داوري، اجرايي و ...) برگزاري جايزه را اعلام كنيم.
وی افزود: پيشنهاد ميكنم برگزيدههاي ۳۶ دوره جايزه كتاب سال را در قالب كتاب چاپ و مستند كنيم. همچنين ميتوانيم در سي و ششمين دوره جايزه كتاب سال، از برگزيدگان ۳۶ دوره جشني به مناسبت چهلمين سال پيروزي انقلاب اسلامي ايران برگزار كنيم و در اين صورت ميتوانيم شبكه اي از برندگان كتاب سال را تشكيل دهيم.
مريم حسيني نيز در اين نشست، گفت: انعكاس بينالمللي جايزه كتاب سال اهميت زيادي دارد. كساني كه براي جايزه جهاني كتاب سال، كتابهاي خود را ميفرستند از طريق رايزنهاي فرهنگي از برگزاري اين جايزه باخبر ميشوند اما مابقي نويسندگان و ناشران از برگزاري اين جايزه مطلع نيستند. بنابراين بهتر است پوستر اين جايزه به زبانهاي مختلف ترجمه و به مهمترين مراكز علمي و دانشگاهي ارسال شود. در اين صورت اين جايزه ميتواند بازخورد بينالمللي داشته باشد.
در ادامه، جواد محقق با بيان اينكه جمعآوري كتابها بايد از طريق فراخوان و دبيرخانه جايزه صورت بگيرد، گفت: انتشار فراخوان به ناشران شهرستاني كمك ميكند تا آثار خود را براي داوري ارسال كنند. در طول سال كتابهاي زيادي منتشر ميشود كه بررسي و ارزيابي آنها زمانبر است. در گذشته جايزه كتاب فصل برگزار ميشد و در آن هر فصل كتابهاي برتر و برگزيده مشخص و در نهايت براي ارزيابي وارد جايزه كتاب سال ميشدند.
احمد علي حيدري نيز در اين نشست، با اشاره به اشاعه مناسب پوستر جايزه جهاني كتاب سال گفت: اطلاع رساني جايزه جهاني كتاب سال از طريق نمايندگان فرهنگي صورت ميگيرد و اين تابعي از فعال بودن رايزنهاي فرهنگي است و طبيعتا تعدادي از آنها فعال و تعدادي ديگر غيرفعال هستند و بنابراين بايد زيرساختهاي اطلاعرساني اين جايزه گسترش پيدا كند.
رضا اكبري نيز در اين جلسه گفت: اطلاعرساني و بعد عاطفي از جنبههاي مهم جايزه كتاب سال هستند. در بعد اطلاعرساني مانند فرستادن پوستر عادت حاكم شده است. جايزه در ذهن همه ما يك عادت ذهني مالي ايجاد ميكند، بنابراين پيشنهاد ميكنم فرصت مطالعاتي براي برگزيدگان جايزه جهاني كتاب سال مد نظر قرار دهيم. همچنين ميتوانيم جايزههاي جهاني را رصد كنيم تا يك ارتباط ارگانيك با برگزاركنندگان آنها برقرار تا از روند برگزاري اين جايزهها مطلع شويم.
وي در پايان گفت: با توجه به نيازها و الگوي هاي جديد، شايد آييننامه جايزه كتاب سال نياز به اصلاح داشته باشد. همچنين تشكيل اتاق فكر به كشف و خلق الگوهاي جديد كمك ميكند تا ما را به تعالي مدنظر جايزه كتاب سال برساند.
هادي خانيكي نيز در اين نشست، گفت: نسبت بين جايزه كتاب سال و جشنوارههاي ديگر در بخش دولتي و خصوصي هنوز حل نشده است؛ هرچند اين موضوع سياستي است كه جوايز در بخشهاي مختلف توزيع شود و سياست درستي است. بنابراين ما بايد ارتباط زندهتري با اين جشنوارهها برقرار كنيم.
وي ادامه داد: بيشتر برگزيدگان جايزه كتاب سال در مراكز آكادمي و دانشگاهي قرار دارند بنابراين اگر بتوانيم به صورت مقبولي جوايز مادي را به جوايز غيرمادي تبديل كنيم، مورد استقبال قرار ميگيرد.
بنابر اين گزارش، نيكنام حسيني پور، حجت الاسلام والمسلمين رضا مختاري، هادي خانيكي، رضا اكبري، ولي الله محرابي، مريم حسيني، جوادمحقق، محمودكمره، محمدخزايي، فاطمه جان محمدي و محمدجوادمرادي نيا به عنوان اعضاي هيئت علمي سي و ششمين دوره جايزه كتاب سال جمهوري اسلامي ايران انتخاب شدند.
منلع ایبنا
مطالب مشابه
- فراخوان سومين «دوسالانه ي هنر طراحي كتاب»
- دبير علمي جایزه «نقد کتاب» خبر داد: مجلات پژوهشي در جايزه «نقد كتاب» امسال سهم عمدهاي دارند
- در حوزههاي كلام، اخلاق و عرفان، راه يافتگان به مرحله دوم جايزه كتاب فصل معرفي شدند
- مولف کتاب «جریانشناسی تفاسیر فقهی»(اثر برگزيده جايزه كتاب فصل) این اثر را حاصل تلاش جمعی از پژوهشگران دانشگاه علوم اسلامی رضوی دانست و گفت: این کتاب حدود 20 كتاب تاثیرگذار در حوزه تفاسیر فقهی و دیدگاههای مولفان آنها را بررسی كرده است
- آیین پایانی جایزه کتاب سال ۱۹بهمن برگزار ميشود