تازه های کتاب
تازه های انتشارات کتاب ناب
بایسته های فرهنگ
سازمان های فرهنگی
- برنامه اصلاحات معاونت فرهنگی
- حکمرانی در شکل کلان نیاز دارد، بداند در کجا سفت و کجا منعطف باشد
- انتصاب دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور
- نادره رضایی، معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شد
- فعالیتهای معاونت فرهنگی وزارت ارشاد در جهت اهداف انقلاب اسلامی است
- انتصاب معاون امور رسانهای و تبلیغات وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی
- عبدالحسین کلانتری معاون امور فرهنگیِ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شد
مسائل نظری
حوزه علمیه
دانشگاه
- انتشار کتابهای فقهی درباره مسائل روز
- گزارشی از حضور استاد احمد مبلغی در مجمع جهانی فقه اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ظرفیتها و چالشهای استفاده از فقه در تقنین
- حجاب امری اجتماعی، با امکان قانونگذاری
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- کسانی که در اصول تابع دیگران باشند، نباید خود را مجتهد بدانند
- تمدید مهلت ارسال اثر به پنجمین دوره انتخاب کتاب برگزیده دانشگاهی
- بازسازی منابع تاریخی مفقود شیعه
- رتبهبندی علمی دانشگاهها، پژوهشگاهها و مؤسسات آموزش عالی وابسته به حوزه علمیه قم
- انتصاب ریاست نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها
- ۱۳ دانشگاه ایرانی در جمع هزار دانشگاه برتر دنیا
- ضرورت پردازش دادههای علمی و کتابخانهای
- دکتر محسن جوادی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شد
علمی آموزشی
علمی پژوهشی
هنر
- وضعیت فلسفه در سده اخیر حوزه علمیه قم
- فقهی که بخواهد نظریهپرداز باشد، در بستر درسهای تخصصی و پژوهشهای آزاد شکل میگیرد
- ضرورت پرداختن به مکتب فقهی و اصولی امام خمینی (ره)
- قطب فرهنگی اسلام «عقل» است
- مدیر حوزه های علمیه خواهران کشور انتخاب شد
- جامعه الزهراء س یادگاری پربرکت از حضرت امام ره
- تغییر و تحول در نظام آموزشی حوزههای علمیه
اخبار و مسائل کتاب
نقد و معرفی کتاب
- برنامه اصلاحات معاونت فرهنگی
- حکمرانی در شکل کلان نیاز دارد، بداند در کجا سفت و کجا منعطف باشد
- فعالیتهای معاونت فرهنگی وزارت ارشاد در جهت اهداف انقلاب اسلامی است
- برگزیدگان همایش بیست و پنجم کتاب سال حوزه
- صدور پروانه فعالیت کتابفروشان
- مصوبات جلسات 645 تا 647 هیات انتخاب و خرید کتاب
- علیرضا مختارپور، رئیس کتابخانه ملی و مهدی رمضانی، سرپرست نهاد کتابخانههای عمومی کشور شد
اقتصاد
اجتماعی
- باید امید آفرینی کنیم
- طرح اصلاح قیمت بنزین می توانست بهتر از این اجرا شود
- خواستار استمرار معافیت مالیاتی اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه هستیم
- در عرصه جنگ اقتصادی، به طور قاطع دشمن را عقب می زنیم
- دولت خسته نیست
- فعالیت 11 هزار و ۹۰۰ رسانه دارای مجوز در کشور
- افرادی که نفوذ پیدا می کنند داغترین شعارهای حاکمیتی را میدهند
- وفاق ملی ضرورت تداوم انقلاب اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ثبتنام بیمه درمان تکمیلی اصحاب فرهنگ، هنر، رسانه
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترجوادی
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترصالحی
- نگاهی به اندیشه آیت الله هاشمی رفسنجانی ره
1394/03/08 00:09
رئیس قوه قضائیه: توهین به تیم مذاکرهکننده و انتشار مذاکرات غیرعلنی هیچ کمکی به روند مذاکرات نمیکند
یتالله لاریجانی گفت: توهین به تیم مذاکرهکننده و یا انتشار مذاکرات غیرعلنی مجلس با تیم مذاکرهکننده هیچ کمکی به روند مذاکرات نمیکند و وجهی ندارد و امیدواریم توصیههای مشفقانه در خصوص حمایت از […]
یتالله لاریجانی گفت: توهین به تیم مذاکرهکننده و یا انتشار مذاکرات غیرعلنی مجلس با تیم مذاکرهکننده هیچ کمکی به روند مذاکرات نمیکند و وجهی ندارد و امیدواریم توصیههای مشفقانه در خصوص حمایت از مذاکرات و همدلی در این زمینه مورد پذیرش واقع شود.
به گزارش خبرنگار قضایی فارس به نقل از اداره کل روابط عمومی و تشریفات قوه قضاییه آیت الله صادق آملی لاریجانی در جلسه امروز مسئولان عالی قضایی با تبریک ولادت حضرت ولی عصر(عج) و گرامیداشت یاد و خاطره حضرت امام در آستانه فرارسیدن چهاردهم خرداد گفت: حضرت امام خمینی(ره) برای امت ما رمز استقامت و عزت بود و مجموعه خصایص و ویژگی های ایشان برای تمام مردم و بویژه مسئولان ما الگویی جاودان است.
رئیس قوه قضاییه دلسوز مردم بودن، صداقت در مواجهه با مردم، تلاش برای حفظ عزت و کرامت مردم، شجاعت و تدبیر را در کنار علم و فضل و جهاد در برابر ظالمان از ویژگی های برجسته حضرت امام(ره) توصیف کرد و افزود: تمام این ویژگی ها و خصایص از معنویت و عبودیت حضرت امام(ره) و اتکال به ایمان و معرفت الهی ریشه می گرفت.
رهنمودهای امام(ره) چراغ راه نظام اسلامی
آیت الله آملی لاریجانی سخنان و رهنمودهای حضرت امام(ره) را چراغ راه و مسیری روشن برای ادامه حرکت نظام اسلامی و در برگیرنده مضامینی ماندگار توصیف و تاکید کرد: سخنان و تعالیم حضرت امام (ره) هنوز که هنوز است زنده و تازه باقی مانده است.
رئیس قوه قضاییه به استقامت و مجاهدت حضرت امام خمینی(ره) در مقابل استکبار اشاره کرد و گفت: حضرت امام(ره) عزت و سربلندی را همواره در سایه اتکال به خداوند متعال و تبعیت از پیامبراکرم(ص) و ائمه(علیهم السلام) می دانست و بر این اساس ایشان سرآمد مجاهدان روزگار ما بود و اکنون نیز هر آن کسی که مدعی ادامه دادن راه حضرت امام(ره) است باید در عمل تابع راه ایشان باشد.
آیت الله آملی لاریجانی تصریح کرد: امروز کسانی به حضرت امام(ره) نزدیکتر هستند که تابع راه و روش حضرت امام(ره) در استکبار ستیزی و تاسی به معنویات باشند.
رئیس دستگاه قضا افزود: تنها با سخن گفتن نمی توان خود را به حضرت امام(ره) نزدیک دانست؛ باید عمل را سنجید و دید که آیا این افراد، اعتقادی مانند حضرت امام(ره) دارند و شخصیت و عزتی را که حضرت امام(ره) برای مردم قائل بود را میپذیرند و آیا با اتکال به خداوند متعال از سرزنش و تهدید مستکبران
نمی هراسند؟
مقام معظم رهبری موجب سربلندی نظام
آیت الله آملی لاریجانی وجود مقام معظم رهبری و رهبری ایشان بعد از ارتحال حضرت امام(ره) را نعمتی بزرگ برشمرد و گفت: بحمدالله راه و روش مقام معظم رهبری همان راه و مسیر حضرت امام خمینی(ره) بوده است و معنویت، شجاعت، خلوص و صداقت در برابر مردم و استکبارستیزی ایشان موجب سربلندی نظام اسلامی و عبور با سلامت و صلابت جمهوری اسلامی از سختیها، فشارها، توطئه ها و فتنه ها شد.
رئیس قوه قضاییه اظهار کرد: مردم ما از مقام معظم رهبری(مدظله العالی) اخلاص و معنویت می بینند و به خوبی می دانند که اگر تدبیرهای ایشان نبود امروز اقتدار، امنیت و آرامش کشور در ابعاد مختلف هم نبود و همین است که مردم ما با ایشان رابطه ای عاطفی و عمیق برقرار کرده اند.
آیت الله آملی لاریجانی افزود: گرچه بعد از ارتحال حضرت امام خمینی(ره) کشور با چالشهای مختلفی روبرو و فشارهای بیرونی و درونی زیادی بر نظام وارد شد و حتی کسانی در داخل کشور در باطن، انقلاب و ولایت فقیه را قبول نداشتند ولی مدعی گام برداشتن در مسیر حضرت امام(ره) بودند اما مقام معظم رهبری با درایت و شجاعت مسیر را روشن کردند و با تمام وجود برای حفظ انقلاب مایه گذاشتند و مردم با بصیرت ما نیز این مجاهدت ها را دیدند و شاکر این نعمت عظیم الهی هستند.
رئیس قوه قضاییه با تاکید بر اینکه تمام کسانی که به مقام معظم رهبری نزدیک می شوند به شخصیت والای ایشان بیشتر پی میبرند، گفت: اگر مقام معظم رهبری به عنوان محور و اساس پیشبرد و رهبری نظام نبودند، اوضاع کشور و انقلاب اسلامی همراه با امنیت و آرامش و ثبات پیش نمی رفت.
آیت الله آملی لاریجانی افزود: عاقبت برخی نهضتهای اسلامی که در سالهای اخیر رخ داد، پیش روی ماست و می بینیم که چگونه با وجود حضور مردم در صحنه، به دلیل فقدان رهبری مناسب و منسجم به مشکلات اساسی برخوردند.
رئیس قوه قضاییه در بخش دیگری از سخنان خود به مذاکرات هسته ای و لزوم حمایت همدلانه از تیم مذاکره کننده و در عین حال نظارت دقیق بر عملکرد این تیم از سوی مردم و مسئولان از جمله نمایندگان مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و گفت: عزت، امنیت و اقتدار مردم با هیچ چیز قابل مقایسه و معارضه نیست و تیم مذاکره کننده نیز که فرزندان این ملت هستند به خوبی به این مسئله واقفند و باید مراقب فریبکاری و زیاده خواهی دشمن باشند.
آیت الله آملی لاریجانی با تاکید بر ضرورت پیشبرد مذاکرات در چارچوب سیاستها و خطوط قرمز نظام اظهار کرد: مردم نمی پذیرند که حاصل سالها تلاش و مجاهده در راه دستیابی به دانش و فناوری صلح آمیز هسته ای با زیاده خواهی دشمن و فریبکاری آنان از بین برود.
تکیه بر استعداد و توان داخلی مردم
رئیس قوه قضاییه تکیه بر استعداد و توان داخلی مردم و جوانان کشور را تنها راه مقابله با زیاده خواهی دشمن دانست و گفت: طرف های مذاکره کننده ایران باید بدانند که یک مجلس بیدار و آگاه در کنار مردم با بصیرت و رهبری هوشیار و مقتدر و معتقد به صلابت و اقتدار مردم پشت این مذاکرات و ناظر به آن هستند و دشمنان خیال نکنند که مردم ما گرفتار مشکلات شده اند پس حاضرند به هر نوع مذاکره ای تن بدهند!
رئیس قوه قضاییه افزود: تیم مذاکره کننده با چشم پوشی از امید بستن به فرصتها و قدرتهایی که ممکن است در قبال مذاکرات و پس از آن حاصل شود، باید از قدرت، استعدادها و توان داخلی و حضور همیشگی مردم در دفاع از انقلاب به عنوان پشتوانه مذاکرات بهره ببرند.
آیت الله آملی لاریجانی با تبریک به رئیس و هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی به مناسبت انتخاب مجدد در این مناصب، خواهان نظارت دقیق مجلس بر مذاکرات و در عین حال توجه به مصالح ملی کشور در روند مذاکرات شد و تاکید کرد: مجلس در مقام نظارت بر خطوط قرمز مذاکرات باید تلاش کند اما باید تیم مذاکره کننده را تضعیف نکنیم چرا که مصالح ملی بر هر چیزی مقدم است.
رئیس دستگاه قضا با تاکید بر جایگاه رفیع مجلس و در راس امور بودن آن، افزود: توهین به تیم مذاکره کننده و یا انتشار مذاکرات غیرعلنی مجلس با تیم مذاکره کننده هیچ کمکی به روند مذاکرات نمی کند و وجهی ندارد و امیدواریم توصیه های مشفقانه در خصوص حمایت از مذاکرات و همدلی در این زمینه مورد پذیرش واقع شود.
آیت الله آملی لاریجانی در ادامه سخنان خود با محکوم کردن کشتار شیعیان یمن و عربستان، گسترش فعالیتهای تروریستی و ظهور گروههای افراطی را برخاسته از نظرات افراطی برخی مفتیهای سعودی از جمله مباح دانستن خون شیعیان توصیف کرد و با ابراز تاسف از چنین دیدگاههایی گفت: تفکرات ارتجاعی سلفی ها برخاسته از تفکرات برخی مفتی های سعودی است که البته خطرناک است و موجب اعمال غیر عقلانی و وحشیانه به اسم اسلام علیه مردم بی دفاع و مظلوم می شود.
رئیس قوه قضاییه با انتقاد از عملکرد دو گانه غربیها در قبال حقوق بشر به چشم پوشی آنان بر جنایتهای سعودی ها در یمن اشاره و تصریح کرد: این همه نفاق در حرف و عمل درباره حقوق بشر قابل توجیه نیست و نتیجهاش به خاک و خون کشیده شدن مردم در یمن، عراق و سوریه است؛ گرچه با بیداری مسلمانان دود این اقدامات غیر انسانی در نهایت به چشم خود این دولت ها خواهد رفت.
انتظار فرج افضل عبادات است
آیت الله آملی لاریجانی در بخش پایانی سخنان خود با تبریک مجدد فرارسیدن نیمه شعبان با اعلام اینکه در باب انتظار فرج روایات متعددی ذکر شده که مضمون آنها فضلیت عظیم انتظار فرج و یا اینکه انتظار فرج افضل عبادات است گفت: با توجه به این فضلیت عظیم باید پرسید که انتظار فرج چیست و چه اسرار و معارف عمیقی در آن نهفته است که افضل عبادات می شود.
رئیس قوه قضاییه با طرح این پرسش که آیا امام عصر(عج) واقعا غایب است و یا امام حاضر است و ما در حجاب هستیم افزود: در واقع امام چه امام عصر(عج) و چه همه ائمه ای که از دنیا رفتند حی و حاضرند و این ما هستیم که در غیبت و حجاب به سر می بریم!
آیت الله آملی لاریجانی با قرائت آیاتی که در آن از ائمه به عنوان نورالله تفسیر شده است اظهار کرد: در آیاتی مانند «وَأَشْرَقَتِ الْأَرْضُ بِنُورِ رَبِّهَا»، «یَهْدِی اللَّهُ لِنُورِهِ مَن یَشَاءُ» و «الله نور السموات والارض» نور خداوند متعال به نور امام تفسیر شده است و آیا مگر می شود نور خداوند در غیبت و حجاب باشد، نور خدا و به تبع آن نور امام همه جا هست و این ماییم که در حجابیم.
رئیس قوه قضاییه در ادامه به ذکر روایتی از کتاب حجت اصول کافی اشاره کرد و گفت: این روایت را «ابی خالد کابلی» از امام محمد باقر ابا جعفر (علیه السلام) در تفسیر این آیه شریفه: «فَآمِنُوا بِاللّهِ وَ رَسُولِهِ وَ النُّورِ الَّذی أَنْزَلْنا» نقل می کند و از ایشان می پرسد آن نور چیست که در این آیه به آن اشاره شده است؛ امام در جواب اباخالد میفرماید: «یا أبا خالد النور و اللّه الأئمّة من آل محمّد صلی اللّه و علیه و آله وسلم الی یوم القیامة» امام قسم یاد میکند که این نور که در این آیه هست، نور ائمهای از آل محمد(ص) الی یوم القیامه است و بعد قسمهای متعدد دیگری میآورد از جمله اینکه «و هم و الله نور الله الذی أنزل» به خدا قسم ائمه آن نوری هستند که خداوند نازل کرده است «و هم و الله نور الله فی السماوات و الأرض» به خدا قسم ائمه نور خداوند بر آسمانها و زمین هستند، «واللّهِ یَا أَبَا خَالِدٍ لَنُورُ الْإِمَامِ فِی قُلُوبِ الْمُؤْمِنِینَ أَنْوَرُ مِنَ الشّمْسِ الْمُضِیئَةِ بِالنّهَارِ» اباخالد به خدا قسم نور امام در قلوب مومنین از نور خورشیدی که تابنده هست بیشتر است.
رئیس قوه قضاییه با تاکید بر اینکه این روایت، هم آیات را تفسیر میکند، هم راه را نشان میدهد تصریح کرد: امام (ع) در ادامه میفرماید که: «وَ هُمْ وَ اللّهِ یُنَوّرُونَ قُلُوبَ الْمُؤْمِنِینَ» ائمه به خدا قسم قلوب مومنان را نورانی میکنند «وَ یَحْجُبُ اللّهُ عَزّ وَ جَلّ نُورَهُمْ عَمّنْ یَشَاءُ فَتُظْلَمُ قُلُوبُهُمْ» خداوند عزوجل از هر کس که بخواهد نور را بر می دارد و به دنبال آن قلبهایشان تاریک میشود «وَ اللّهِ یَا أَبَا خَالِدٍ لَا یُحِبّنَا عَبْدٌ وَ یَتَوَلّانَا حَتّى یُطَهّرَ اللّهُ قَلْبَهُ» ابا خالد به خدا قسم جز این نیست که وقتی عبد به ما محبت داشته باشد و ولایت ما را پذیرفته باشد قلب او را مطهر و پاکیزه میکند «وَ لَا یُطَهِّرُ اللَهُ قَلْبَ عَبْدٍ حَتَّی یُسَلِّمَ لَنَا» خداوند قلب هیچ عبدی را طاهر و پاکیزه نمیکند مگر اینکه تسلیم ما باشد «فَإِذَا کَانَ سِلْماً لَنَا سَلَّمَهُ اللَّهُ مِنْ شَدِیدِ الْحِسَابِ وَ آمَنَهُ مِنْ فَزَعِ یَوْمِ الْقِیَامَةِ الْأَکْبَر»ِ و اگر کسی با ما سلم شد خداوند در روز قیامت از حساب شدید و فزع بزرگ روز قیامت به سلامت و امن خواهد داشت.
رئیس دستگاه قضا افزود: این روایت عجیب، از بعد هستی شناسانه، به ما میگوید امام کجای این عالم ایستاده و به لحاظ انسان شناسانه میگوید که انسان چگونه می تواند و باید به این نور تقرب پیدا کند؟
آیت الله آملی لاریجانی در پایان گفت: از خداوند تبارک و تعالی می خواهیم این راه را برای ما باز کند تا قدر تعالیم ائمه(ع) را بشناسیم و باید بدانیم حال که راه روشن است خیلی حسرت دارد اگر از این راه دور بیفتیم و لذا به خداوند متعال عرض میکنیم که «اَللّـهُمَّ اَرِنیِ الطَّلْعَهَ الرَّشیدَهَ وَ الْغُرَّهَ الْحَمیدَهَ وَامْنُنْ عَلَیْنا بِرِضاهُ وَ هَبْ لَنا رَاْفَتَهُ وَ رَحْمَتَهُ، وَ دُعاءَهُ وَ خَیْرَهُ».
در جلسه امروز مسئولان عالی قضایی بحث و بررسی در خصوص ساماندهی ستاد دادگستری کل استانها ادامه یافت.
انتهای پیام/
مطالب مشابه
- آیت اله جوادی آملی: انباشت هفت، هشت میلیون پرونده در دستگاه ها قضایی، نشانه عدم کارایی قانون است
- روزنامه جمهوری اسلامی: برگزاری مذاکرات هستهای نباید تحتالشعاع انتخاب مکان جلسه قرار بگیرد
- با صدور حکم از سوی رئیس قوه قضاییه: معاون فرهنگی قوه قضاییه منصوب شد
- رئیس قوه قضاییه با ارسال نامهای به محضر مقام معظم رهبری: قوه قضاییه در مسیر اجرای توصیههای مقام معظم رهبری گام بر میدارد
- بررسی برجام یا مناظره غیر مستقیم هستهای / مرتضی داستانی