تازه های کتاب
تازه های انتشارات کتاب ناب
بایسته های فرهنگ
سازمان های فرهنگی
- چابک سازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
- تمدید مهلت ارسال آثار به چهلودومین جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران
- انتصاباتی ارزشمند در وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی
- نگاهی به برنامه های وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی در دولت چهاردهم
- مصوبات جلسه 660و661 هیات انتخاب و خرید کتاب
- خرید کتاب، پس از حدود2سال تعطیلی خرید! سیدمحمدکاظم شمس
- کارنامه معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ در دولت سیزدهم
مسائل نظری
حوزه علمیه
دانشگاه
- انتشار کتابهای فقهی درباره مسائل روز
- گزارشی از حضور استاد احمد مبلغی در مجمع جهانی فقه اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ظرفیتها و چالشهای استفاده از فقه در تقنین
- حجاب امری اجتماعی، با امکان قانونگذاری
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- کسانی که در اصول تابع دیگران باشند، نباید خود را مجتهد بدانند
- تمدید مهلت ارسال اثر به پنجمین دوره انتخاب کتاب برگزیده دانشگاهی
- بازسازی منابع تاریخی مفقود شیعه
- رتبهبندی علمی دانشگاهها، پژوهشگاهها و مؤسسات آموزش عالی وابسته به حوزه علمیه قم
- انتصاب ریاست نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها
- ۱۳ دانشگاه ایرانی در جمع هزار دانشگاه برتر دنیا
- ضرورت پردازش دادههای علمی و کتابخانهای
- دکتر محسن جوادی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شد
علمی آموزشی
علمی پژوهشی
هنر
- وضعیت فلسفه در سده اخیر حوزه علمیه قم
- فقهی که بخواهد نظریهپرداز باشد، در بستر درسهای تخصصی و پژوهشهای آزاد شکل میگیرد
- ضرورت پرداختن به مکتب فقهی و اصولی امام خمینی (ره)
- قطب فرهنگی اسلام «عقل» است
- مدیر حوزه های علمیه خواهران کشور انتخاب شد
- جامعه الزهراء س یادگاری پربرکت از حضرت امام ره
- تغییر و تحول در نظام آموزشی حوزههای علمیه
اخبار و مسائل کتاب
نقد و معرفی کتاب
- برگزیدگان همایش بیست و پنجم کتاب سال حوزه
- صدور پروانه فعالیت کتابفروشان
- مصوبات جلسات 645 تا 647 هیات انتخاب و خرید کتاب
- علیرضا مختارپور، رئیس کتابخانه ملی و مهدی رمضانی، سرپرست نهاد کتابخانههای عمومی کشور شد
- بررسی برگزاری نمایشگاه حضوری 1401
- مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران و اعضای هیئت علمی چهاردهمین دوره جایزه جایزه ادبی جلال آلاحمد منصوب شدند
- انتصاب مدیر کل تازه دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی
اقتصاد
اجتماعی
- باید امید آفرینی کنیم
- طرح اصلاح قیمت بنزین می توانست بهتر از این اجرا شود
- خواستار استمرار معافیت مالیاتی اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه هستیم
- در عرصه جنگ اقتصادی، به طور قاطع دشمن را عقب می زنیم
- دولت خسته نیست
- فعالیت 11 هزار و ۹۰۰ رسانه دارای مجوز در کشور
- افرادی که نفوذ پیدا می کنند داغترین شعارهای حاکمیتی را میدهند
- وفاق ملی ضرورت تداوم انقلاب اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ثبتنام بیمه درمان تکمیلی اصحاب فرهنگ، هنر، رسانه
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترجوادی
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترصالحی
- نگاهی به اندیشه آیت الله هاشمی رفسنجانی ره
1394/03/08 00:04
دلواپسانی که خود را به خواب می زنند
در آن دوران با افراد مختلف در ایران مصاحبه شد و حتی آنها از مراکز و اماکن مربوطه بازدید کردند، اما هیچ ابهامی پیدا نشد که این موضوع نشاندهنده بهانهجویی غربیها است. طی هفته گذشته و هفته جاری […]
طی هفته گذشته و هفته جاری اعضای تیم مذاکره کننده هسته ای با حضور در مجامع، رسانه ها و جلسات مختلف به طور مستمر در حال بیان و توضیح آنچه که در طول مذاکرات می گذرد هستند. البته اگر قرار بر این باشد که شما به طور کامل گوشتان را بگیرید و نخواهید چیزی به عنوان توضیح را بشنوید، نخواهید شنید. این را خطاب به کسانی باید گفت که خود را به خواب زده و به اشتباه نماینده و سخنگوی رهبر معظم انقلاب می دانند. و از قدیم نیز گفته اند که فرد خوابیده را می شود بیدار کرد اما کسی که خودش را به خواب زده خیر. لذا شاید بیان نکات زیر در شرایط خواب آلود عده ای خالی از لطف نباشد:
۱- در دولت قبل با آمریکا مذاکره شده بود: یک منبع آگاه در وزارت خارجه به یک پایگاه خبری گفته است این مذاکرات در سال ۱۳۹۰ آغاز شد و سه دور مذاکره در مسقط پایتخت عمان انجام شد که یک کمیته شش نفره در مورد محتوای این مذاکرات تصمیم گیری می کردند. سه نفر از این هفت نفر از مسوولین ارشد دولتی بودند و محمود احمدی نژاد صرفا نظرات مشورتی به این کمیته ارایه می کرد و حق دخالت در آن نداشت و ریاست این مذاکرات برعهده علی اصغر خاجی معاون وقت اروپا و آمریکای وزارت خارجه بود. اعضای تیم مذاکره کننده آمریکایی عبارت بودند از ویلیام برنز معاون وزیر خارجه آمریکا، جیک سالیوان مشاور امنیت ملی جو بایدن معاون رئیس جمهور آمریکا، پانیت تالوار مشاور امور ایران در کاخ سفید و رابرت آینهورن مشاور خلع سلاح وزیر خارجه آمریکا؛ که دو نفر آخر از اعضای تیم مذاکره کننده آمریکا در مذاکرات قزاقستان بودند. در مذاکرات مسقط در نهایت ایران و آمریکا به یک چارچوب مشخص برای توافق نهایی می رسند. علی اکبر صالحی نیز در مصاحبه ای این موضوع را تایید کرد.
۲- در دولت قبل اجازه بازرسی از پارچین داده شده بود: عباس عراقچی در گفتگوی ویژه خبری شبکه دو پیرامون این موضوع گفت: ما در رابطه با پارچین دوبار دسترسی به آژانس دادیم و آقای عباسی رییس پیشین سازمان انرژی اتمی هم این بازرسی را تایید کرد و گفتند چشم بازرسان را بستیم و بردیم تا نمونهبرداری کنند، دشمن، دشمن است، اگر اجازه بدهی می آید شخم می زند. ما باید محکم بیایستیم و نباید اجازه بدهیم و اجازه هم نخواهیم داد. زمانی از پارچین درخواست دسترسی داشتند. بررسی شد و مراقبت شد و دسترسی داده شد. بعد از مدتی در دوره دولت بعدی دوباره درخواست کردند و باز هم موافقت شد. اخیرا درخواست کردند و موافقت نشد.
۳- در دولت قبل با دانشمندان هسته ای مصاحبه شده بود: محمدجواد ظریف طی روزهای اخیر با بیان اینکه در دولت سابق مصاحبههایی با دانشمندان هستهای کشورمان از سوی مأموران آژانس انجام شد، تاکید کرد: مصاحبه با دانشمندان هستهای، ارتباطی با اصل مذاکرات ندارد.در آن دوران با افراد مختلف در ایران مصاحبه شد و حتی آنها از مراکز و اماکن مربوطه بازدید کردند، اما هیچ ابهامی پیدا نشد که این موضوع نشاندهنده بهانهجویی غربیها است.
۴- در دولت قبل اجازه داده شده بود که مواد غنی سازی شده ایران به کشور ثالث منتقل شود: روزنامه واشنگتن پست در سال ۱۳۸۸ طی گزارشی پیرامون مذاکرات هسته ای آن برهه نوشت: نشست نماینده جمهوری اسلامی ایران با آمریکا، فرانسه و روسیه که به میزبانی آژانس بین المللی انرژی اتمی با موضوع انتقال سوخت با غنای ۵/۳ درصد ایران به کشور ثالث و تبدیل آن به سوخت با غنای ۷۵/۱۹ با هدف استفاده در رآکتور تحقیقاتی تهران در وین برگزار می شود. روزنامه واشنگتن پست ادامه می دهد: آژانس بین المللی انرژی اتمی و مدیرکل آن محمد البرادعی به طور کامل در طرح انتقال سوخت به کشور ثالث مشارکت داشتند و با مقامات ایرانی در تماس بودند. اوباما پیش از نشست حساس اول اکتبر در ژنو در این باره با البرادعی مذاکره کرد.به این طرح به طور سری پرداخته شد بنابراین مقامات آمریکایی وقتی که متوجه شدند محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور ایران مشکل رآکتور تحقیقاتی را در مصاحبه ای با واشنگتن پست و نیوزویک در ۲۳ سپتامبر مطرح کرد و گفت که به خرید سوخت به طور مستقیم از آمریکا تمایل دارد، متعجب شدند.مقامات آمریکایی از اظهارات وی گیج شدند زیرا خرید مستقیم از آمریکا به لحاظ سیاسی غیرممکن بود. آن ها زمانی خیالشان راحت شد که در آستانه گفت وگوهای ژنو به نقل از وی گفته شد که ایران اورانیوم با غنای پایینش را به کشور سومی برای فرآوری ارسال می کند.
۵- در دولت قبل کنش هاس سیاست خارجی «سهواللسان» بود و در حال حاضر «خیانت»: روزنامه کیهان در سرمقاله روز ۲۷ مهر ۱۳۸۸ خود به انتقاد از مذاکرات هیات های ایرانی و آمریکائی پرداخته و نوشته آن چه در ژنو صورت گرفته مذاکره ای نیست و نماینده ایران به درست تن به مذاکره ای که آمریکائی ها خواستار آن بودند نداده است. یادداشت روز حسین شریعتمداری مدیر کیهان به ماجرائی در یازده روز پیش اشاره کرده، وقتی که محمود احمدی نژاد در پایان جلسه هیات دولت در پاسخ به خبرنگاری كه درباره ملاقات سعید جلیلی و برنز در حاشیه اجلاس ژنو سؤال كرده بود، گفت: نماینده آمریكا خواسته كه مذاكره ای بشود. آقای جلیلی هم استقبال كرد و اتفاقاً مذاكراتشان هم مذاكرات خوبی بوده است. کیهان این توضیح را نپذیرفته و نوشته نه استقبالی در میان بوده و نه مذاكره ای كه نتیجه آن نیز «خوب» ارزیابی شود. مضافاً آن كه رئیس جمهور می داند مذاكره با آمریكا، از جمله سیاست های كلان نظام است و ، تصمیم درباره آن برعهده رهبر معظم انقلاب است از این روی تردیدی نیست كه اظهارنظر آقای دكتر احمدی نژاد، نوعی «سهواللسان» بوده است.
شاید لازم باشد که سخنان دقیق و مهم عباس عراقچی را در گفتگوی ویژه خبری باردیگرمورد توجه قرار دهیم. وی با بیان اینکه دیپلمات ها در کلیت مذاکرات در هر حوزه ای، کسانی هستند که مطابق دستورالعمل های خود رفتار می کنند، گفت: در هر مذاکره و گفتگوی دیپلماتیک، هر سفیر و فرستاده ای، مامور به اجرای دستورالعمل های مشخصی است و اختیاری از خود ندارد، دستورالعملها، چارچوبها و خطوط قرمز دقیقا برای مذاکره کننده گان تعریف می شود.
عراقچی ادامه داد: در موضوع هسته ای که بسیار حساس و مرتبط با امنیت و منافع ملی است، اصول و چهارچوبها بسیار مهم مشخص هستند، مقام معظم رهبری در سخنرانی خود اشاره کردند این خطوط قرمز تحت نظر ایشان تدوین می شود و جزئیات به کسانی که در صحنه هستند واگذار می شود.
عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای با بیان اینکه پذیرش پروتکل الحاقی به عنوان یک رژیم متعارف بین الملالی جز خطوط قرمز ما نبود و خطوط قرمز تصمیم بنده و تیم مذاکره کننده نیست، تاکید کرد: از ابتدا با توجه به اجازه ما برای پذیرش پروتکل الحاقی داده شده بود و جز دستورالعمل های ما بود، خطوط قرمز ممکن است جابجا شود، در مقطعی پروتکل الحاقی قابل پذیرش بود و هنوز این دستور برای ما تغییر نکرده، در پروتکل الحاقی دسترسی بر اساس موافقت پادمان به سایتهای غیر هسته ای وجود دارد.
براساس گفته های عراقچی، ایران ۲ سال و نیم در مقطعی پروتکل الحاقی را اجرا کرده و در آن مقطع گزارش و شکوه ای در بخش نظامی نرسیده که آژانس سواستفاده از اختیارات خود کرده باشد.
وی همچنین اظهار داشت: اصل خط قرمز ما سواستفاده از این دسترسی هاست که تصمیم گیری در آن نیز در اختیار ما نیست و مقامات نظامی بررسی می کنند و فرمانده کل قوا در نهایت تصمیم می گیرد.
با همه این تفاسیر البته که ممکن است برخی که دولت های نهم و دهم را بهترین دولت های تاریخ ایران می دانند بازهم تیم مذاکره کننده کنونی را خائن خطاب کنند، اما مهم قضاوت افکار عمومی پیرامون فعالیت های صورت گرفته است.
منبع: 19دی
مطالب مشابه
- روزنامه جمهوری اسلامی: برگزاری مذاکرات هستهای نباید تحتالشعاع انتخاب مکان جلسه قرار بگیرد
- بعیدی نژاد، مذاکره کننده هسته ای: مستند اخیر تلویزیون در مورد مذاکرات باعث عصبانیت مردم شده / آنچه در این مستند درمورد تحریم ها گفته شده، صد در صد برعکس است
- کوچک زاده به ظریف: در «منطقه» گند زدید! رهبری دستور دادند مذاکرات متوقف شود! من از طرف ایشان می گویم!/ ظریف: رهبری کلامشان قاطع است و نیاز به سخنگو ندارند + تصاویر
- ظریف: دولت احمدی نژاد اجازه مصاحبه با دانشمندان هسته ای را داده بود
- بررسی برجام یا مناظره غیر مستقیم هستهای / مرتضی داستانی