تازه های کتاب
تازه های انتشارات کتاب ناب
بایسته های فرهنگ
سازمان های فرهنگی
- چابک سازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
- تمدید مهلت ارسال آثار به چهلودومین جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران
- انتصاباتی ارزشمند در وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی
- نگاهی به برنامه های وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی در دولت چهاردهم
- مصوبات جلسه 660و661 هیات انتخاب و خرید کتاب
- خرید کتاب، پس از حدود2سال تعطیلی خرید! سیدمحمدکاظم شمس
- کارنامه معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ در دولت سیزدهم
مسائل نظری
حوزه علمیه
دانشگاه
- انتشار کتابهای فقهی درباره مسائل روز
- گزارشی از حضور استاد احمد مبلغی در مجمع جهانی فقه اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ظرفیتها و چالشهای استفاده از فقه در تقنین
- حجاب امری اجتماعی، با امکان قانونگذاری
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- کسانی که در اصول تابع دیگران باشند، نباید خود را مجتهد بدانند
- تمدید مهلت ارسال اثر به پنجمین دوره انتخاب کتاب برگزیده دانشگاهی
- بازسازی منابع تاریخی مفقود شیعه
- رتبهبندی علمی دانشگاهها، پژوهشگاهها و مؤسسات آموزش عالی وابسته به حوزه علمیه قم
- انتصاب ریاست نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها
- ۱۳ دانشگاه ایرانی در جمع هزار دانشگاه برتر دنیا
- ضرورت پردازش دادههای علمی و کتابخانهای
- دکتر محسن جوادی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شد
علمی آموزشی
علمی پژوهشی
هنر
- وضعیت فلسفه در سده اخیر حوزه علمیه قم
- فقهی که بخواهد نظریهپرداز باشد، در بستر درسهای تخصصی و پژوهشهای آزاد شکل میگیرد
- ضرورت پرداختن به مکتب فقهی و اصولی امام خمینی (ره)
- قطب فرهنگی اسلام «عقل» است
- مدیر حوزه های علمیه خواهران کشور انتخاب شد
- جامعه الزهراء س یادگاری پربرکت از حضرت امام ره
- تغییر و تحول در نظام آموزشی حوزههای علمیه
اخبار و مسائل کتاب
نقد و معرفی کتاب
- برگزیدگان همایش بیست و پنجم کتاب سال حوزه
- صدور پروانه فعالیت کتابفروشان
- مصوبات جلسات 645 تا 647 هیات انتخاب و خرید کتاب
- علیرضا مختارپور، رئیس کتابخانه ملی و مهدی رمضانی، سرپرست نهاد کتابخانههای عمومی کشور شد
- بررسی برگزاری نمایشگاه حضوری 1401
- مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران و اعضای هیئت علمی چهاردهمین دوره جایزه جایزه ادبی جلال آلاحمد منصوب شدند
- انتصاب مدیر کل تازه دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی
اقتصاد
اجتماعی
- باید امید آفرینی کنیم
- طرح اصلاح قیمت بنزین می توانست بهتر از این اجرا شود
- خواستار استمرار معافیت مالیاتی اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه هستیم
- در عرصه جنگ اقتصادی، به طور قاطع دشمن را عقب می زنیم
- دولت خسته نیست
- فعالیت 11 هزار و ۹۰۰ رسانه دارای مجوز در کشور
- افرادی که نفوذ پیدا می کنند داغترین شعارهای حاکمیتی را میدهند
- وفاق ملی ضرورت تداوم انقلاب اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ثبتنام بیمه درمان تکمیلی اصحاب فرهنگ، هنر، رسانه
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترجوادی
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترصالحی
- نگاهی به اندیشه آیت الله هاشمی رفسنجانی ره
1393/04/15 03:01
ازدواج موقت با کارت ملی/ گفتوگو با مسئول ثبتنام سایت صیغه ایرانیان
شبکه آفتاب نوشت: کافرها ورود پیدا نمیکنند. اینجا همه چیز شرعی است. در قسمت معرفیها آمده: «کد خانم 4: باکلاس، شیک با زیبایی خوب، مدرن و ...». « کد خانم 6: جوان، زیبا، بسیار جذاب و هایکلاس امروزی ـ […]
شبکه آفتاب نوشت:
کافرها ورود پیدا نمیکنند. اینجا همه چیز شرعی است. در قسمت معرفیها آمده: «کد خانم 4: باکلاس، شیک با زیبایی خوب، مدرن و ...». « کد خانم 6: جوان، زیبا، بسیار جذاب و هایکلاس امروزی ـ شیطون و گرم». این خانمها در سایت «صیغه ایرانیان/ همسریابی ازدواج موقت در تهران» ثبت نام کردهاند. سایتی که بهگفتهی مسئول ثبت نام آن «در سامانه رسمی ثبت شده و حقانیت آن از طریق پلیس فتا قابل پیگیری است.»
این سایت از دو سال پیش فعال است و با اینکه بیش از 100 بار از سوی کفار مورد حمله بزرگ «ddos» قرار گرفته اما همچنان به فعالیت خود ادامه میدهد: «همانگونه که بینندگانِ پیگیر مستحضرند قطع و وصلشدنهای مداوم سایت ناشی از این مظلومیت و عناد با فقه شیعهی جعفری بوده است که ما آن را نشاندهنده حقانیت فعالیتمان محسوب و به کوری چشم کافران در مسیر درستی که در آن گام نهادهایم مصممتر شدهایم.»
به جز این سایت صدها وبلاگ و سایت همسریابی در حال حاضر فعالند. این در حالی است که مسئولان وزارت ورزش و جوانان، وزارت ارشاد اسلامی، دادستانی و پلیس فتا بارها فعالیت این سایتها را غیرقانونی دانسته و نسبت به احتمال کلاهبرداری از طریق این سایتها هشدار دادهاند.
در آخرین اظهار نظر، معاون ساماندهی امور جوانان دربارهی فعالیت سایتهای همسریابی و همسرگزینی گفته است: «فعالیت این دو سایت با هم متفاوت است، سایتهای همسریابی برای افراد مختلف همسر پیدا میکنند که فعالیت آنها از نظر ما غیرقانونی و بدون کنترل است. اکنون براساس آمار نیروی انتظامی حدود 300 سایت در این خصوص فعالیت میکنند که برای کنترل فعالیت سایتهای همسریابی با قوه قضائیه و پلیس امنیت جلساتی داریم. اما فعالیت سایتهای همسرگزینی در واقع مشاوره برای کمک به انتخاب همسر است که در این خصوص برنامههای خوبی داریم و به جاهای مناسبی میرسیم.»
خانم یگانه، مسئول ثبت نام سایت صیغه ایرانیان تأکید دارد چون فعالیت این سایت شرعی است پس قانونی هم هست. او به مادهی 28 قانون اساسی اشاره میکند: «هرکس حق دارد شغلی را که بدان مایل و مخالف اسلام، مصالح عمومی و حقوق دیگران نیست برگزیند.»
در بخشی از این سایت آمده است: «این سایت فقط فتوای کتبی مراجع عظام تقلید جهان تشیع (مجوز شرعی) را کسب و هیچگونه مجوزی از هیچ نهاد قانونی جز قانون اساسی، قانون مدنی و قانون حمایت خانواده ندارد لذا فعالیت ما به استناد اصل 12 و 28 قانون اساسی و مواد 1034، 1071 و 1075 قانون مدنی و مادهی 21 قانون حمایت خانواده در موضوع وکالت نکاح منقطع کاملاً قانونی است.»
بر اساس ماده 21 قانون حمایت از خانواده، نکاح موقت تابع موازین شرعی و قانون مدنی و ثبت آن الزامی نیست. ماده 21 از جمله مواد جنجالی لایحهی حمایت از خانواده است که از زمان طرح تا تصویب مخالفان و موافقان بسیاری تا اینکه سرانجام خانه ملت به ثبت ازدواج موقت در سه مورد باردار شدن زن، توافق طرفین، و طرح موضوع به عنوان شرط ضمن عقد رأی داد.
مدیریت سایت را فردی به نام فردین شمائی، کارشناس حقوق قضایی به عهده دارد. حق معارفه در این سایت بین 50 تا 200 هزار تومان است و شمائی این مبلغ را مناسب میداند: «آقایانی که فکر میکنند مهریهها بالاست و نعوذبالله آن را با حرام خدا مقایسه میکنند اولاً از امنیت روانی، قانونی و حلالیت شرعی و همچنین بیماریهای ایدز و هپاتیت که بگذریم این بانوان محترمه که عمدتاً بهخاطر نیاز مالی و بعضاً عاطفی با اصول خدا، شارع و قانون صیغه میشوند کجا و نعوذبالله زنان مورد قیاس شما کجا و در مورد هزینه معرفی نیز هزینههای بسیار سنگین تبلیغات، تعمیر و نگهداری سایت و حقوق پرسنل سایت را محاسبه و لحاظ نمایید.»
از یگانه، مسئول ثبتنام که «متاهل و متولد 1347» است جزئیاتی دربارهی فعالیت این سایت پرسیدیم. در طول این گفتوگو یگانه تأکید کرد که استفاده از خدمات این سایت برای دختران مجرد توصیه نمیشود و بهتر است که دختران مجرد در درجهی اول سعی کنند ازدواج دائم داشته باشند.
شرایط ثبت نام در این سایت برای ازدواج موقت چیست؟
قبل از هر چیز باید شرایط خودتان را در یک پیامک توضیح دهید. مثلاً اگر دوشیزه باشید، اصلاً نمیتوانید این کار را انجام دهید. من به دوشیزگان توصیه میکنم ازدواج دائم داشته باشند، چون ازدواج موقت تبعات روحی خاص خودش را از نظر خانوادگی و اجتماعی دارد. بانوان دیگر شرایط و ویژگیهایشان را در یک پیامک مطابق با دستورالعمل سایت (نام و نام خانوادگی و تأهل، سن و شهر و شغل، تلفن ثابت، تاریخ و ساعت و دقیقهی واریز مبلغ) میفرستند. من آنها را به واحد هماهنگی ارجاع میدهم و آنجا تصمیم میگیرند که آنها را ثبتنام بکنند یا نه. مشخصات این افراد با یک کد و نام مستعار در سایت منتشر میشود.
ولی من دیدم دخترهای 18 یا 19 ساله هم در این سایت ثبت نام کردهاند.
هر خانمی حتی 18 سالهی غیر دوشیزه (البته با ارایه مدارک پزشکی) هم در این سایت هستند و حتماً پدر و جد پدرشان متوفی است. آنها شرایط خاص خودشان را دارند. اگر مجرد باشند و سابقهی ازدواج هم نداشته باشند میتوانند، در این سایت ثبت نام کنند البته اگر مرجع تقلید آنها حضرت آیت اللهالعظمی سید محمد صادق روحانی باشد. متوجه هستید؟
پس خانمهای مجرد هم میتوانند ثبت نام کنند؟
دختران مجرد با انجام این کار دچار صدمات روحی بسیاری میشوند و آیندهشان خراب میشود. مدیریت سایت خانمهای دوشیزه را ثبت نام نمیکنند بهویژه اگر جوان باشند.
مهریه چگونه و براساس چه معیارهایی تعیین میشود؟
مهریه با توجه به شئونات خانم تعیین میشود، مانند مهریهی ازدواج دائم... با توجه به شئونات خانوادگی تحصیلی و اخلاقی تعیین میشود.
چه ضمانتی برای پرداخت آن وجود دارد؟
مهریه با نظارت سایت حتماً پرداخت میشود. شما مشخصات خودتان را میفرستید اگر مورد ازدواج دائم وجود داشت، به شما میگوییم.
یعنی شما برای معرفی افراد برای ازدواج دائم هم اقدام میکنید؟
البته در مورد ازدواج دائم ما هیچ تضمینی نمیکنیم. تحقیق با خود خانواده است.
مردهایی که به سایت مراجعه میکنند، واقعا چقدر قابل اطمینان هستند؟
ما بر اساس خوداظهاری گزینش و ارزیابی میکنیم. اگر من موردی را معرفی کردم شما خودتان اول تحقیق کنید. برای ازدواج موقت تکلیف مشخص است. یک ساعته یا یک ماهه، اما در مورد ازدواج دائم فرق میکند.
میگویند بیشتر کسانی که به این سایتها مراجعه میکنند، مردان متأهل هستند.
نه اشتباه است، بیشتر مجرد هستند. افراد متأهل هم اگر خانمشان بیمار باشد یا در سفر بوده یا جدا از آنها زندگی کند به ما مراجعه میکنند.
شما چطور میفهمید که این مردان حقیقت را میگویند؟
الان من چطور با شما صحبت میکنم؟ همینطوری هم با اینها صحبت میکنم. اگر دروغ بگویند به خودشان مربوط است. صحت اظهارات با خود افراد است. اگر مردی زنش تومور مغزی دارد و روی ویلچر است، مجرد محسوب میشود. 90 درصد متقاضیهای ما افراد مجرد هستند، نمیدانم این سوءتفاهم از کجا ناشی شده. اگر زنی بخواهد، میتواند مدارک پزشکی همسر مرد را ببیند تا مطمئن شود. اگر نتوانست جواب مثبت بگیرد، مسئولیت با خود آقاست. خانمی هم که نخواهد با فرد متأهل باشد، باید شرط بگذارد که من آقای متأهل را نمیپذیرم. شرط همسریابی را فرد میتواند مشخص کند، ما چیزی را تعیین نمیکنیم.
برای انجام صیغهی یکساعته شما اصل شناسنامه را هم میبینید یا فقط کارت ملی را میگیرید؟
داشتن اصل کارت ملی معتبر کفایت میکند.
سایت شما برای تأمین مسکن مراجعهکنندگان هم کمک میکند؟
این بستگی به متقاضی دارد. اگر خانمی قید کرده نمیتواند جای مناسبی را فراهم کند باید آقا این کار را انجام دهد. در موارد یکساعته تأمین مسکن با خانم است. در برخی موارد هم سایت کمک میکند تا امنیت لازم برقرار شود.
چگونه؟
یک زن از طرف سایت در محل عقد یکساعته حضور دارد.
برای عقد یکساعته هزینهی مکان از طرف چه کسی پرداخت میشود؟
ببینید یک مهریه است که باید خود فرد بپردازد و یک هزینهی معرفی است. سایت یک فیلتر ورودی است. حتی اگر این سایت دولتی بود باید هزینههایی به آن پرداخت میشد تا هر آدم بیسروپایی اینجا ثبت نام نکند و هر کاری خواست نتواند انجام دهد. منتهی خود خانم اگر مسکن نداشته باشد، ما مسکن را معرفی میکنیم. البته مسکن مال ما نیست. مال فرد مورد اطمینان ماست.
هزینه یکساعتهی این مکان چقدر است؟
الان برای یک ساعت باید 30 هزار تومان از طرف خانم پرداخت شود، رقم سنگینی نیست.
در سایت گفته شده خانهها برای عقد یک ساعته در غرب تهران و کرج واقع است، درست است؟
(مکث) خب... در این مورد با توجه به شرایط افراد مکان را معرفی میکنیم. این مراحل بعدی است.
در فضای مجازی تعداد زیادی سایت و وبلاگ همسریابی و صیغه وجود دارد. چطور باید به سایت شما اعتماد کرد؟
من در مورد سایتهای دیگر هیچ آشنایی ندارم، بنابراین حرفی هم نمیزنم. دو سال است که سایت ما فعالیت میکند. این سایت معتبر بوده و در ستاد ساماندهی وبسایتها ثبت است. البته میدانید که نهتنها به سایت ما، بلکه به هیچ سایتی مجوز داده نشده است اما باید این را هم بدانید که چون این مسئله خلاف شرع نیست، خلاف قانون هم محسوب نمیشود. از من میشنوید، خودتان باید به عنوان خانم از خودتان مواظب کنید. اگر توجه کنید بیشتر این صفحهها وبلاگ هستند، سایت نیستند که بتوانید اطمینان کنید. ما به دختران جوان توصیه میکنیم در هیچ وبلاگی ثبت نام نکنند. در مورد این سایت هم میتوانید از ستاد ساماندهی وبسایتها پیگیری کنید. میتوانید حتی از طریق پلیس فتا هویت ما را بررسی کنید.
بنابراین میتوان به شما اطمینان کامل کرد؟
من خانمی را میشناسم که ازدواج موقت کرده، باردار شده و کورتاژ کرده است. شما آخر کار را هم ببینید. شما هر کجا زنگ بزنید فوری ثبت نام میکنند. اما من به دختران مجرد هشدار میدهم. یک خانمی که بیوه و مطلقه است و بچه دارد، چندان مشکلی ندارد. افرادی که سنشان کم است و دوشیزه هستند مشکل دارند. افراد میتوانند کار در منزل انجام دهند. به نظر من این روش بهتر است تا این راهها.
ضمانت افراد از لحاظ بیماریهای مقاربتی چگونه است.
ببنید ما آنها را میفرستیم دکتر برای ما مدرک بیاورند. موارد ماهانه با یکساعته فرق دارند. احتمال بیماری در موردهای یک ساعته با توجه به دستورالعمل سایت وجود ندارد. ما یک سری شرایط گذاشتیم که خانمها باید رعایت کنند. اگر کسی رعایت نکرد، مسئولیتش با خودش است. اما برای ماهانه محدودیتی وجود ندارد. ولی برای یک ساعته محدودیت وجود دارد. احتمال هر چیزی هست. ما کسی را هم تحریک و تشویق نمیکنیم و همهی احتمالات را خود فرد باید در نظر بگیرد. من آنچه شرط بلاغت بود با تو گفتم؛ تو خواه پند گیر خواه ملال.
مطالب مشابه