تازه های کتاب
تازه های انتشارات کتاب ناب
بایسته های فرهنگ
سازمان های فرهنگی
- برنامه اصلاحات معاونت فرهنگی
- حکمرانی در شکل کلان نیاز دارد، بداند در کجا سفت و کجا منعطف باشد
- انتصاب دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور
- نادره رضایی، معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شد
- فعالیتهای معاونت فرهنگی وزارت ارشاد در جهت اهداف انقلاب اسلامی است
- انتصاب معاون امور رسانهای و تبلیغات وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی
- عبدالحسین کلانتری معاون امور فرهنگیِ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شد
مسائل نظری
حوزه علمیه
دانشگاه
- انتشار کتابهای فقهی درباره مسائل روز
- گزارشی از حضور استاد احمد مبلغی در مجمع جهانی فقه اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ظرفیتها و چالشهای استفاده از فقه در تقنین
- حجاب امری اجتماعی، با امکان قانونگذاری
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- کسانی که در اصول تابع دیگران باشند، نباید خود را مجتهد بدانند
- تمدید مهلت ارسال اثر به پنجمین دوره انتخاب کتاب برگزیده دانشگاهی
- بازسازی منابع تاریخی مفقود شیعه
- رتبهبندی علمی دانشگاهها، پژوهشگاهها و مؤسسات آموزش عالی وابسته به حوزه علمیه قم
- انتصاب ریاست نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها
- ۱۳ دانشگاه ایرانی در جمع هزار دانشگاه برتر دنیا
- ضرورت پردازش دادههای علمی و کتابخانهای
- دکتر محسن جوادی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شد
علمی آموزشی
علمی پژوهشی
هنر
- وضعیت فلسفه در سده اخیر حوزه علمیه قم
- فقهی که بخواهد نظریهپرداز باشد، در بستر درسهای تخصصی و پژوهشهای آزاد شکل میگیرد
- ضرورت پرداختن به مکتب فقهی و اصولی امام خمینی (ره)
- قطب فرهنگی اسلام «عقل» است
- مدیر حوزه های علمیه خواهران کشور انتخاب شد
- جامعه الزهراء س یادگاری پربرکت از حضرت امام ره
- تغییر و تحول در نظام آموزشی حوزههای علمیه
اخبار و مسائل کتاب
نقد و معرفی کتاب
- برنامه اصلاحات معاونت فرهنگی
- حکمرانی در شکل کلان نیاز دارد، بداند در کجا سفت و کجا منعطف باشد
- فعالیتهای معاونت فرهنگی وزارت ارشاد در جهت اهداف انقلاب اسلامی است
- برگزیدگان همایش بیست و پنجم کتاب سال حوزه
- صدور پروانه فعالیت کتابفروشان
- مصوبات جلسات 645 تا 647 هیات انتخاب و خرید کتاب
- علیرضا مختارپور، رئیس کتابخانه ملی و مهدی رمضانی، سرپرست نهاد کتابخانههای عمومی کشور شد
اقتصاد
اجتماعی
- باید امید آفرینی کنیم
- طرح اصلاح قیمت بنزین می توانست بهتر از این اجرا شود
- خواستار استمرار معافیت مالیاتی اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه هستیم
- در عرصه جنگ اقتصادی، به طور قاطع دشمن را عقب می زنیم
- دولت خسته نیست
- فعالیت 11 هزار و ۹۰۰ رسانه دارای مجوز در کشور
- افرادی که نفوذ پیدا می کنند داغترین شعارهای حاکمیتی را میدهند
- وفاق ملی ضرورت تداوم انقلاب اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ثبتنام بیمه درمان تکمیلی اصحاب فرهنگ، هنر، رسانه
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترجوادی
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترصالحی
- نگاهی به اندیشه آیت الله هاشمی رفسنجانی ره
کد خبر: 516
1393/04/01 20:43
نسخه چاپی
| دسته بندی: سازمان های فرهنگی / فرهنگ و مدیریت فرهنگی / مطالب دیگران- مسائل و بایسته های کتاب / اخبار ومسائل کتاب / مصاحبه و گزارش / یادداشت مدیرمسئول / اخبار و مسائل کتاب
بازدیدها: 3 292
آیا آمار نشر کتاب های دینی کاهش یافته است؟/ رییس ارشاد قم: نشر کتب دینی 180 درصد رشد داشته
یادداشت: مشکلات اجرایی درمسیر ارسال کتابها بعد از ارشاد قم باعث گزارش انحرافی به اقای صالحی واظهار افت کتاب دینی نسبت به سال گذشته شد. باتعجب مسئله راهمراه اقای میرزایی پیگیری ومشکل که ضعف موسسه […]
یادداشت:
مشکلات اجرایی درمسیر ارسال کتابها بعد از ارشاد قم باعث گزارش انحرافی به اقای صالحی واظهار افت کتاب دینی نسبت به سال گذشته شد.
باتعجب مسئله راهمراه اقای میرزایی پیگیری ومشکل که ضعف موسسه واسطه بود شناسایی شد ومعلوم شد نه تنها دراین دولت نشرکتاب دینی افت نداشته، بلکه ارتقا یافته است که مسئله ای که شواهد حاکی از ان بود.
جناب میرزایی برای بازتاب نتیجه ترتیب مصاحبه ای با ایبنا داد تا امار واقعی انعکاس یابد.
اما این مصاحبه با ایبنا:
رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان قم، وجود یک سلسله مشکلات اجرایی در ارایه آمار واقعی تعداد عناوین کتابهای دینی از سوی موسسه واسط میان این اداره و خانه کتاب را باعث ایجاد نگرانی و تذکر معاون فرهنگی وزیر ارشاد مبنی بر کاهش کتابهای دینی دانست.
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) دکتر سیدعباس صالحی چندی پیش در نشستی با ناشران استان قم از کاهش آمار نشر کتاهای دینی ابراز نگرانی کرد و تذکر داد: «باید این موضوع را جدی بگیریم.»
خبرنگار «ایبنا» به این بهانه و برای جویا شدن علت کاهش عناوین کتابهای دینی، با حجتالاسلام محمدکاظم شمس، رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان قم گفتوگو کرد.
وی در این باره توضیح داد: بنده این افتخار را داشتم که پیش از ورودم به اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان قم، حدود 16 سال مسوولیت موسسه انتشارات بوستان کتاب دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم را بر عهده داشته باشم. بنابراین، تا حدودی از نزدیک با اغلب مشکلات میان ناشران قم و اداره ارشاد قم آشنا بودم.
حجت الاسلام شمس ادامه داد: چه زمانی که در موسسه انتشارات بوستان کتاب بودم و چه زمانی که وارد اداره فرهنگ و ارشاد شهرستان قم شدم، متوجه شدم که کتابهای منتشر شده در قم _ که عمده این کتابها در زمره کتابهای دینی قرار میگیرند_ با تاخیر بسیار زیاد به هیات انتخاب و خرید کتاب وزارت ارشاد، کتابخانه ملی و موسسه خانه کتاب ارسال میشوند؛ همین موضوع باعث شد تا کتابهای ارسالی به تهران بهروز نباشند و کاهش تعداد کتابهای دینی قم را در ذهن متبادر کند.
وی اظهار کرد: خوشبختانه بخشی از این مشکلات با برگزاری نشست هیات انتخاب و خرید کتاب وزارت ارشاد به صورت هر دو هفته یکبار، برطرف شد؛ این در حالی است که پیش از این هر دو یا سه ماه یکبار این جلسات برگزار میشدند.
رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان قم ضمن اصلاح برداشت از تعداد کتابهای دینی مبنی بر کاهش عناوین گفت: براساس آمار موسسه خانه کتاب، نزدیک به 10 درصد کتابهای منتشر شده در سال 1392، مربوط به شهرستان قم بوده است. همچنین در سال 1392 سهم شهرستان قم از کتابهای خریداری شده وزارت ارشاد، 11/5 درصد بوده است یعنی از شهرستان قم،1/5 درصد بیش از سهمش کتاب خریداری شده است.
عضو هیات تجدیدنظر تخلفات ناشران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در توضیح بیشتر برای اصلاح خبر کاهش کتابهای دینی عنوان کرد: براساس قراردادی که از مدتها پیش موجود است، موسسه پارسا به عنوان نماینده موسسه خانه کتاب، وظیفه دریافت کتابهای اداره ارشاد شهرستان قم و ارسال آنها به تهران (هیات انتخاب و خرید کتاب وزارت ارشاد، موسسه خانه کتاب و کتابخانه ملی) را بر عهده دارد. زمستان سال گذشته که متوجه وجود مشکلاتی در این چرخه به ویژه تاخیر در فرایند این ارسال شدم، موضوع را پیگیری کردم و متوجه شدم که وجود یک سلسله مشکلات اجرایی در موسسه پارسا باعث عدم ارسال گزارش نشر برخی کتابها به تهران شده است!
وی ادامه داد: به دلایل مذکور، سید عباس صالحی، معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در جشنواره شعر فجر از کاهش عناوین کتابهای دینی ابراز نگرانی کردند. در این راستا نجفعلی میرزایی، مدیرعامل موسسه خانه کتاب نیز از بنده خواهان علت این کاهش شدند. من نیز به ایشان گزارش مبسوط ارایه کردم.
حجت الاسلام شمس توضیح داد: این گزارش مبنی بر این است که از ابتدای سال 1393 تا 22 خردادماه، حدود یک هزار و 709 عنوان کتاب در قم مجوز ترخیص گرفتهاند. این در حالی است که در این مدت مشابه در سال 1392، 688 عنوان کتاب ترخیص شده بودند؛ بنابراین، نه تنها تعداد کتابها کاهش نیافتهاند بلکه نسبت به سال 1392، با یک رشد 180درصدی مواجه شدهاند اما به دلیل ارسال نشدن برخی کتابها از سوی موسسه پارسا به تهران، آمار موجود در موسسه خانه کتاب با آمار مستند مغایرت دارد.
رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان قم در پاسخ به این پرسش که «برای رفع این نگرانی از تعداد کتابهای دینی و برای حل مشکل عدم ارسال برخی کتابها به تهران چه تمهیداتی اندیشیدهاید؟» گفت: برای بر طرف کردن این مشکل، از همکاران خود در اداره ارشاد شهرستان قم تقاضا کردیم به هنگام ارایه کتابهای منتشر شده این اداره به موسسه پارسا، حتماً رسید دریافت کنند.
وی در ادامه اظهار کرد: همچنین به مدیرعامل موسسه خانه کتاب پیشنهاد کردیم تا کتابهای منتشر شده شهرستان قم، مستقیماً و بدون واسطه از طریق اداره ارشاد این شهرستان به تهران ارسال شود؛ در این راستا با راهاندازی پایگاه اینترنتی خانه کتاب، میتوانیم آمار کتابهایمان را در پایان هر هفته به این موسسه ارایه کنیم.
عضو هیات انتخاب و خرید کتاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به این پرسش که «آیا پیشنهاد شما به نتیجهای نیز رسیده است؟» گفت: در حال حاضر قرار است این پیشنهاد بررسی شود و در صورت تایید، به تصویب برسد.
حجت الاسلام شمس با اشاره به مشکلات نشر کشور اظهار کرد: مشکلات اقتصاد نشر به ویژه افزایش بهای کاغذ، نشر کشور را تحتالشعاع قرار دادهاند؛ وقتی در چنین وضعیتی کتابهای ناشران به فروش نمیرسند، تصمیم میگیرند کتابهایشان را با شمارگان پایین منتشر کنند. از طرف دیگر در چنین موقعیتی، کتابهایی را که باید به لحاظ موضوعی و محتوایی با شمارگان پایین منتشر کنند، ممکن است در اغلب موارد منتشر نکنند.
رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان قم افزود: در بحبوحه مشکلات اقتصاد نشر کشور، ناشران ترجیح میدهند کتابهای عمومیتر و در اغلب موارد کتابهایی که بازار فروش بیشتری دارند، منتشر کنند و از تعداد کتابهای تخصصی کاسته میشود. همچنین کاهش تعداد کتابهای کیفی را شاهد خواهیم بود.
عضو هیات انتخاب و خرید کتاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه باید به اقتصاد نشر رسیدگی و یک علاج جدی برای آن اندیشیده شود، گفت: متأسفانه اعتبار تخصیص یافته به معاونت فرهنگی وزارت ارشاد در سال جاری، معادل همان رقم اعتبار تخصیص یافته سال گذشته است. در این راستا اعضای هیات انتخاب و خرید کتاب این وزارتخانه درخواست افزایش این اعتبار را دارد.
وی بیان کرد: با توجه به بالا بودن بهای کتابها اگر این اعتبار افزایش نیابند، هیات انتخاب و خرید کتاب وزارت ارشاد مجبور میشود تعداد خرید خود را کاهش دهد که این موضوع به ضرر ناشران کشور تمام میشود.
حجتالاسلام شمس افزود: امیدواریم در میزان اعتبارات معاونت فرهنگی وزارت ارشاد تجدیدنظر صورت بگیرد و رقم این اعتبارات افزایش یابد تا این وزارتخانه بتواند در حوزه خرید کتابها حمایت بهتر و بیشتری داشته باشد.
ایبنا
بازتاب در
مطالب مشابه
- وضعیت نشر کتاب های دینی در بخش خصوصی مناسب نیست
- معاونت فرهنگی آمار داد انتشار بیش از 61 هزار عنوان کتاب در 11 ماهه گذشته
- بر اساس گزارش آماري موسسه خانه كتاب بیش از ۶۸ هزار عنوان کتاب در سال ۹۰ منتشر شدندچکیده:
- سيد عباس صالحي:احتمال برپایی بيست و هشتمين نمايشگاه كتاب در مکانی دیگر
- معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: زنگ خطر برای نشر حوزه دین به صدا درآمده است