تازه های کتاب
تازه های انتشارات کتاب ناب
بایسته های فرهنگ
سازمان های فرهنگی
- چابک سازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
- تمدید مهلت ارسال آثار به چهلودومین جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران
- انتصاباتی ارزشمند در وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی
- نگاهی به برنامه های وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی در دولت چهاردهم
- مصوبات جلسه 660و661 هیات انتخاب و خرید کتاب
- خرید کتاب، پس از حدود2سال تعطیلی خرید! سیدمحمدکاظم شمس
- کارنامه معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ در دولت سیزدهم
مسائل نظری
حوزه علمیه
دانشگاه
- انتشار کتابهای فقهی درباره مسائل روز
- گزارشی از حضور استاد احمد مبلغی در مجمع جهانی فقه اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ظرفیتها و چالشهای استفاده از فقه در تقنین
- حجاب امری اجتماعی، با امکان قانونگذاری
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- کسانی که در اصول تابع دیگران باشند، نباید خود را مجتهد بدانند
- تمدید مهلت ارسال اثر به پنجمین دوره انتخاب کتاب برگزیده دانشگاهی
- بازسازی منابع تاریخی مفقود شیعه
- رتبهبندی علمی دانشگاهها، پژوهشگاهها و مؤسسات آموزش عالی وابسته به حوزه علمیه قم
- انتصاب ریاست نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها
- ۱۳ دانشگاه ایرانی در جمع هزار دانشگاه برتر دنیا
- ضرورت پردازش دادههای علمی و کتابخانهای
- دکتر محسن جوادی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شد
علمی آموزشی
علمی پژوهشی
هنر
- وضعیت فلسفه در سده اخیر حوزه علمیه قم
- فقهی که بخواهد نظریهپرداز باشد، در بستر درسهای تخصصی و پژوهشهای آزاد شکل میگیرد
- ضرورت پرداختن به مکتب فقهی و اصولی امام خمینی (ره)
- قطب فرهنگی اسلام «عقل» است
- مدیر حوزه های علمیه خواهران کشور انتخاب شد
- جامعه الزهراء س یادگاری پربرکت از حضرت امام ره
- تغییر و تحول در نظام آموزشی حوزههای علمیه
اخبار و مسائل کتاب
نقد و معرفی کتاب
- برگزیدگان همایش بیست و پنجم کتاب سال حوزه
- صدور پروانه فعالیت کتابفروشان
- مصوبات جلسات 645 تا 647 هیات انتخاب و خرید کتاب
- علیرضا مختارپور، رئیس کتابخانه ملی و مهدی رمضانی، سرپرست نهاد کتابخانههای عمومی کشور شد
- بررسی برگزاری نمایشگاه حضوری 1401
- مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران و اعضای هیئت علمی چهاردهمین دوره جایزه جایزه ادبی جلال آلاحمد منصوب شدند
- انتصاب مدیر کل تازه دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی
اقتصاد
اجتماعی
- باید امید آفرینی کنیم
- طرح اصلاح قیمت بنزین می توانست بهتر از این اجرا شود
- خواستار استمرار معافیت مالیاتی اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه هستیم
- در عرصه جنگ اقتصادی، به طور قاطع دشمن را عقب می زنیم
- دولت خسته نیست
- فعالیت 11 هزار و ۹۰۰ رسانه دارای مجوز در کشور
- افرادی که نفوذ پیدا می کنند داغترین شعارهای حاکمیتی را میدهند
- وفاق ملی ضرورت تداوم انقلاب اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ثبتنام بیمه درمان تکمیلی اصحاب فرهنگ، هنر، رسانه
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترجوادی
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترصالحی
- نگاهی به اندیشه آیت الله هاشمی رفسنجانی ره
1392/11/20 00:32
تاخير و تحريم /حبيبالله معظمي
دستاورد برنامه اقدام مشترك (توافق ژنو)تنها مادي و دلار حاصل از فروش نفت كه روز پنجشنبه يكي از شخصيتهاي هوادار دولتهاي نهم و دهم در قم، آن را خفيف و"رفاه خيالي" دانست، نيست و ابعاد فرهنگي و غير […]
دستاورد برنامه اقدام مشترك (توافق ژنو)تنها مادي و دلار حاصل از فروش نفت كه روز پنجشنبه يكي از شخصيتهاي هوادار دولتهاي نهم و دهم در قم، آن را خفيف و"رفاه خيالي" دانست، نيست و ابعاد فرهنگي و غير اقتصادي آن هم آشكار ميشود.
اين روزها، روزهاي صداوسيماست؛ در تاخيراندازي گفتگوي زنده تلويزيوني رئيس جمهوري اسلامي قدرت نمايي ميكند و از جانب ديگر قدرتي همچون آمريكا تحريمهاي پخش ماهوارهاي اين سازمان را لغو ميكند تا امكان دريافت برنامههايش در سراسر گيتي بازگردد.
چهارشنبه شب گذشته بنابر اعلام از قبل، قرار بود گفتگوي تلويزيوني زنده صداوسيما با رئيس جمهوري اسلامي در زمان مشخصي پخش شود اما دور از انتظار با بيش از يك ساعت تاخير و درحالي كه بخشي از مخاطبان را از دست داده بود، پخش شد.علت اين تاخير عدم تمكين صداوسيما به خواست مصاحبه شونده در تعيين مصاحبه كننده، بود.
نزد مباني و قواعد علمي و حرفهاي كار رسانه به هيچ وجه پذيرفتني نيست و نقض اصول كاريست كه مصاحبه شونده مصاحبهكننده را تعيين كند با اين حال درمورد گفتگوهاي تلويزيوني صداوسيما با رئيس جمهوري اسلامي در هر دوره اي، نوعي توافق و تعامل ميان طرفين براي تعيين مصاحبهكننده وجود داشته است.
سهمي از سبد راي دكتر روحاني در انتخابات امسال متاثر از تقابل و انتقاد ايشان از عملكرد صداوسيما و عدم بيطرفي آن بخصوص در چهارسال اخير، شكل گرفت كه در گفتگوها و مناظرههاي ايشان تجلي يافت و با اقبال رايدهندگان مواجه شد. برخورداري وي از توان سخنوري و خطابه و حضور ذهن، به او در اين ميان نيز كمك بسيار رساند.
حال هنگامي كه چنين فردي رداي رياست جمهوري برتن ميكند و از نامزد (بعضاً تحت نابرابري بياني) به رئيسجمهوري تبديل ميشودو بديهي است از قدرت بيشتري برخوردار ميشود، چه نيازي به تعيين مصاحبهكننده دارد تا رئيس سازمان صداوسيما را در اين موضع حق به جانب قرارمي دهد كه برمبناي كار حرفهاي تعيين مصاحبهكننده با خود رسانه است. دكتر روحاني شخصا نشان داده است كه در برابر مصاحبهكننده ناشناخته و نامعين،حتي از جنس صداوسيمايي به خوبي ميتواند موفق و پاسخگو باشد.
نزد افراد كارشناس رسانه و ارتباطات و بيطرف، دكتر روحاني در اين مورد و برخلاف مبارزات انتخاباتي، در موضع تدافعي و رئيس صداوسيما در موضع تهاجمي قرارگرفته است (در حالي كه بخاطر نقش در بخشي از قهرها و دلخوريها و رويگردانيهاي بعد از انتخابات سال 88 در موضع تدافعي بود) و اين جابجايي مواضع متاسفانه از بيتدبيري و نابلدي تيم رسانهاي رئيس جمهوري از مشورتدهندگان تا دست دركاران، حاصل شد.چرا كه با شرح و ويژگيهايي كه شرح داده شد ايشان را به مهندسي و تعيين گري مصاحبه از پيش، نيازي نبود و به راحتي ميتوانست حتي اگر مصاحبهكننده صداوسيما با هدف و چالشي(كه بعيد بود) وارد كار ميشد، از پس كاربرآيد.
تيم رسانهاي رئيس جمهوري با وصفي كه آمد علي القاعده بايستي از دانش وحرفه مندي و تجربه ارزشمند برخوردار بوده كه لازم باشد به شخص رئيسجمهور سربزنگاه مثل همين مورد مشاوره و خدمت رساني درستي بكند نه اينكه با مشورتها و تصميمهاي ناشيانه ايشان را درشرايط نامناسب قرار دهد.مسوولان و مشاوران رسانهاي ايشان بايستي پاسخگو باشند چرا كه يا رئيسجمهور خواستار تعيين مصاحبهكننده بوده يا آنها.اگر رئيسجمهور خواسته كه وظيفه آنهاست برخاسته ازمباني معرفتي و حرفهاي و منطق رسانه، ايشان را مجاب كنند تا موضوع حتي اجازه نيابد به طرح درخواست و كش و قوس چانه زني و تاخير بيش از يكساعته گفتگو بكشد.اگر خواست آنها بوده كه در موردشان(كه اولين بارشان نيست) تجديد نظر اساسي و بيدرنگ لازم است.
رويكرد دولت يازدهم متاثر از راي رايدهندگان به سازمان تحريم تكان سنگيني وارد ساخته كه تحليل گفتار و رفتار دولت ايالات متحده در روزهاي جاري نشان ميدهد اين تكان و لرزش بيش از مكتوبات توافق ژنو و غيرقابل پيشبيني بوده است.ابعاد ثمرات اين موضوع و برنامههاي دولت روحاني ديروز همين صداوسيماي جمهوري اسلامي مورد اشاره را هم منتفع ساخت كه وزارت امورخارجه آمريكا اعلام كرد تحريم پخش ماهوارهاي برنامههاي اين رسانه لغو شده است.از آنجا كه چنين تصميمي يك جانبه بوده و آمريكا راساً به آن اقدام كرده بنابراين نميتوان آن را به طرح دعوي حقوقي احتمالي صداوسيما در محاكم بينالمللي مربوط دانست. معمولاً كشورهاي اتحاديه اروپا در برابر احكام چنين محاكمي تسليم ميشوند نه آمريكا كه در اين مورد آمريكا راساً اقدام به لغو تحريم ارتباطاتي (صداوسيما) ايران كرده كه البته قطعا بر اروپا هم اثر مثبت خود را خواهد گذاشت.
رهبران انقلاب و نظام به مناسبتهايي بارها صداوسيما را حامل پيام انقلاب و فرهنگ ومعنويت آن دانستهاند. اگرچنين باشد اينك براثر لغو تحريم اين سازمان اين پيام بارديگر به اقصي نقاط جهان ميرسدبنابراين دستاورد برنامه اقدام مشترك (توافق ژنو)تنها مادي و دلار حاصل از فروش نفت كه روز پنجشنبه يكي از شخصيتهاي هوادار دولتهاي نهم و دهم در قم، آن را خفيف و"رفاه خيالي" دانست، نيست و ابعاد فرهنگي و غير اقتصادي آن هم آشكار ميشود.
مطالب مشابه
- محمد خوشچهره نماينده پيشين مجلس شوراي اسلامي: سرمايههاي مادي و مالي، سرمايههاي انساني، سرمايه علمي و سرمايه اجتماعي را از جمله موتورهاي محرك جوامع طي دههاي گذشته برشمرد و گفت: امام خميني (ره) سرمايهاي فراتر از اين چهار سرمايه ايجاد كرد و آن ، سرمايهاي به نام مردم است/ اول انقلاب شهيد بهشتي يك تنه در مقابل تفكرات انحرافي ميايستاد و در مقابل دوربينهاي تلويزيوني با آنها بحث و مناظره ميكرد و بدين ترتيب مردم به صورت عقلاني قانع ميشدند و اين چنين بود كه طومار تفكرات التقاطي در هم پيچيده شد كه در انتخابات گذشته هم بايد به همين شكل عمل مي شد چرا كه اين موضوع با مشاركت مردم رابطه مستقيم دارد/امام (ره) در مدل خود "جمهوري اسلامي" را مطرح كردند خاطرنشان كرد: جمهوري به معناي تبلور اراده مردم است و اسلامي بودن نيز مربوط به محتواي نظام ميشود؛ امام تاكيد داشتند كه جمهوري اسلامي ، نه يك كلمه كم و نه يك كلمه بيش و اين سخن يعني جمهوريت و اسلاميت به معناي دو بال اين نظام هستند ولي از اول انقلاب جريانات مختلف در مورد اين دو بال افراط و تفريط ميكردند يعني يا بيش از حد به جمهوريت ميپرداختند يا تلقي هايي افراطي و متحجرانه از اسلام را مطرح ميكردند، براي مثال ، بخش برانداز مشاركت در مجلس ششم به سمت رفراندوم رفتند و يا اين اواخر افراط را در سوي ديگر شاهد هستيم
- استقبال توكلي از حضور خاتمي در انتخابات
- به اتهام انتشار مصاحبه ساختگي؛ شکایت رئيسجمهوري منتخب مصر از يك خبرگزاري ايراني
- روزنامه جمهوری اسلامی:اينست اعتدال در سياست
- برجام و عملكرد سيما