تازه های کتاب
تازه های انتشارات کتاب ناب
بایسته های فرهنگ
سازمان های فرهنگی
- چابک سازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
- تمدید مهلت ارسال آثار به چهلودومین جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران
- انتصاباتی ارزشمند در وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی
- نگاهی به برنامه های وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی در دولت چهاردهم
- مصوبات جلسه 660و661 هیات انتخاب و خرید کتاب
- خرید کتاب، پس از حدود2سال تعطیلی خرید! سیدمحمدکاظم شمس
- کارنامه معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ در دولت سیزدهم
مسائل نظری
حوزه علمیه
دانشگاه
- انتشار کتابهای فقهی درباره مسائل روز
- گزارشی از حضور استاد احمد مبلغی در مجمع جهانی فقه اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ظرفیتها و چالشهای استفاده از فقه در تقنین
- حجاب امری اجتماعی، با امکان قانونگذاری
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- کسانی که در اصول تابع دیگران باشند، نباید خود را مجتهد بدانند
- تمدید مهلت ارسال اثر به پنجمین دوره انتخاب کتاب برگزیده دانشگاهی
- بازسازی منابع تاریخی مفقود شیعه
- رتبهبندی علمی دانشگاهها، پژوهشگاهها و مؤسسات آموزش عالی وابسته به حوزه علمیه قم
- انتصاب ریاست نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها
- ۱۳ دانشگاه ایرانی در جمع هزار دانشگاه برتر دنیا
- ضرورت پردازش دادههای علمی و کتابخانهای
- دکتر محسن جوادی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شد
علمی آموزشی
علمی پژوهشی
هنر
- وضعیت فلسفه در سده اخیر حوزه علمیه قم
- فقهی که بخواهد نظریهپرداز باشد، در بستر درسهای تخصصی و پژوهشهای آزاد شکل میگیرد
- ضرورت پرداختن به مکتب فقهی و اصولی امام خمینی (ره)
- قطب فرهنگی اسلام «عقل» است
- مدیر حوزه های علمیه خواهران کشور انتخاب شد
- جامعه الزهراء س یادگاری پربرکت از حضرت امام ره
- تغییر و تحول در نظام آموزشی حوزههای علمیه
اخبار و مسائل کتاب
نقد و معرفی کتاب
- برگزیدگان همایش بیست و پنجم کتاب سال حوزه
- صدور پروانه فعالیت کتابفروشان
- مصوبات جلسات 645 تا 647 هیات انتخاب و خرید کتاب
- علیرضا مختارپور، رئیس کتابخانه ملی و مهدی رمضانی، سرپرست نهاد کتابخانههای عمومی کشور شد
- بررسی برگزاری نمایشگاه حضوری 1401
- مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران و اعضای هیئت علمی چهاردهمین دوره جایزه جایزه ادبی جلال آلاحمد منصوب شدند
- انتصاب مدیر کل تازه دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی
اقتصاد
اجتماعی
- باید امید آفرینی کنیم
- طرح اصلاح قیمت بنزین می توانست بهتر از این اجرا شود
- خواستار استمرار معافیت مالیاتی اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه هستیم
- در عرصه جنگ اقتصادی، به طور قاطع دشمن را عقب می زنیم
- دولت خسته نیست
- فعالیت 11 هزار و ۹۰۰ رسانه دارای مجوز در کشور
- افرادی که نفوذ پیدا می کنند داغترین شعارهای حاکمیتی را میدهند
- وفاق ملی ضرورت تداوم انقلاب اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ثبتنام بیمه درمان تکمیلی اصحاب فرهنگ، هنر، رسانه
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترجوادی
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترصالحی
- نگاهی به اندیشه آیت الله هاشمی رفسنجانی ره
کد خبر: 631
1392/11/05 00:14
نسخه چاپی
| دسته بندی: لینکستان (مطالب دیگران) / اخبار کتاب / مطالب دیگران- مسائل و بایسته های کتاب / اخبار و مسائل کتاب
بازدیدها: 1 365
معاون فرهنگی وزیر ارشاد در مراسم معارفه مدیر اداره کتاب: در گذشته نگرش امنیتی بر حوزه کتاب حاکم بود
صالحی گفت: نگرش های به وجودآمده پس از سال ۸۸ حوزه های مختلفی را در بر گرفت و تنها مختص به اداره کتاب نبود و تمام حوزه های فرهنگی را در بر گرفت و سلایق مختلفی حاکم شد. مراسم تودیع و معارفه مدیر دفتر […]
صالحی گفت: نگرش های به وجودآمده پس از سال ۸۸ حوزه های مختلفی را در بر گرفت و تنها مختص به اداره کتاب نبود و تمام حوزه های فرهنگی را در بر گرفت و سلایق مختلفی حاکم شد.
مراسم تودیع و معارفه مدیر دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ «محمد اللهیاری فومنی» و «علی شجاعی صائین» با حضور «سیدعباس صالحی» معاون فرهنگی وزیر ارشاد در سالن اجتماعات دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی برگزار شد.
معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به وظایف متعدد اداره کتاب معاونت متبوعش، گفت: دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی شرح وظایف بسیاری دارد اما وضعیت به گونه ای پیش رفته که این وظایف متنوع به یک وظیفه یعنی نظارت، بررسی و ممیزی کتاب، تقلیل یافته است. به عبارت دیگر حوزه های متنوع این اداره به نحوی به یک وظیفه محدود شده و همه ضعف ها و قدرت ها گویی از زاویه این وظیفه دیده می شود.
وی توضیح داد: حوزه نشر صدها مساله دارد که از این میان حداقل 10 تا 15 مساله عمده است مانند مباحثی چون نشر زیرزمینی، کتاب سازی، حضور کتاب در فضای بین الملل، توزیع، ویترین ها و اقتصاد نشر اینها مسائل اصلی و عمده هستند نه حاشیه ای. اگر ما بتوانیم فضای درست گفتگو را فراهم کنیم و حرمت اهل اندیشه را حفظ کنیم بسیاری مشکلات دیگر نیز حل خواهند شد. من واقف هستم بر آنچه که بر اهل قلم و اندیشه گذشته است و می دانم که اتفاقات خوبی نبوده اما مهم این است که سرمنشأ این اتفاقات را پیدا کنیم. این اتفاقات برای ایران که با شعار فکر و فرهنگ جلو آمده کارنامه خوبی را نمایان نمی کند، باید تلاش کرد حرمت اهل فرهنگ حفظ شود و آنها احساس نکنند که در یک گلخانه ای و یا تاریک خانه ای تولید اندیشه می کنند.
صالحی با اشاره به عوامل متعددی که در اتفاقات گذشته دخیل بوده، برخی از آنها را برشمرد و گفت: بخشی از این عوامل به نظارت و ممیزی باز می گردد، اما بخش دیگر این عوامل به عدم تشکیل هیات های نظارت بزرگسال مرتبط است که ما پس از ورود به دولت به صورت جدی آن را پیگیری کردیم. با آقای جنتی که به مباحث حوزه نشر مکتوب تعلق خاطر دارند بر سر یک هیات نظارت توافق شد و ترکیب نسبتا خوب و قابل دفاعی به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه شد و اینک در دستور کار شورا قرار گرفته است.
وی افزود: با فعالیت این هیات این بخش از ساختار نشر قوام پیدا می کند و اگر آقای اللهیاری از این اقبال برخوردار نبود که در ساختار قوی حرکت کند، آقای شجاعی می تواند با یک ساختار قوی حرکت کرده و مسیر را از چندگانه بودن دور کند.
معاون امور فرهنگی ارشاد به فضای امنیتی حاکم در سال 88 بر جامعه اشاره و خاطرنشان کرد: نگرش های امنیتی پس از سال 88 حوزه های مختلفی را در بر گرفت و تنها مختص به اداره کتاب نبود و تمام حوزه های فرهنگی را در بر گرفت و سلایق مختلفی حاکم شد؛ سلیقه ای معتقد بود که بر همه چیز باید دخالت کرد تا امنیت شکل گیرد در حوزه نشر نیز دخالت کرد و نتایج خود را به بار آورد.
وی این عامل را سبب بد اقبالی های اللهیاری دانست و بیان کرد: وی در فضایی مدیریت اداره کتاب را در دست داشت که مدیریت کلان کشور با این نگاه قالب همراه شد. طبیعی بود که احتیاط ها و استفسارها تاثیر خود را داشته باشند. اهل فرهنگ مجبور شدند نه براساس نظر کارشناسی خود بلکه بر اساس استعلام و احتیاط عمل کنند. ظاهرا عده ای دوست دارند که ضعیف کشی کنند در حالی باید دید چه کسانی مسئولیت اصلی را بر عهده داشتند ما یک دوره ای داشتیم که برخی اقدامات آن قابل دفاع نیست اما عقلانیت، انصاف و اخلاق حکم می کند که عامل اصلی را شناسایی کنیم.
صالحی در ادامه گفت: زمانی که وارد حوزه ارشاد شدم برداشتم این بود که به مانند کشورهای توسعه یافته با تغییر دولت و کابینه و معاونان رده های میانی و کارشناسی نباید تغییر چندانی کنند. بنابراین با این تفسیر جلو آمدم که بررسی کنم چه دوستانی که شایستگی ها و صلاحیت هایی دارند و در صورت امکان با آنها به همکاری ادامه دهم. تلاش کردم اینچنین نیز باشد اما پیشنهاد اللهیاری این بود که از مدیریت اداره کتاب انصراف دهد و فرد دیگری جانشین او شود. شاید تفسیر بیرونی تعویض سریع مدیر اداره کتاب بود اما این پیشنهاد شخص آقای اللهیاری بود. ایشان استدلال هایی داشتند که منطقی بود می گفتند اگر در فرصت طولانی در اداره کتاب بمانم که شما مدیر جدید را معرفی کنید شرایط به هم می ریزد. با پیشنهاد ایشان به سرپرستی آقای کمالی نژاد رسیدیم و ایشان این همکاری را با جدیت و اخلاقیات خوب پذیرفتند.
وی به نکاتی که در انتخاب مدیر اداره کتاب اشاره و اظهار کرد: با این معیارها افراد مختلفی در لیست قرار گرفتند تا در نهایت به آقای شجاعین صائین رسیدم؛ نخست در نظر داشتم شخصی باشد که هم به اصل آزادی فکر و اندیشه اعتقاد داشته باشد و هم به قانون، آزادی است که فکر و فرهنگ را محیط بانی می کند و قانون است که هرج و مرج را جلوگیری می کند. دومین معیار من کتاب شناس بودن و الفت داشتن با کتاب بود. اینکه شخصی باشد که کتاب را با تعرف دیگران نشناسد بلکه با کتاب زندگی کرده باشد.
صالحی توضیح داد: همچنین در نظر داشتم فردی باشد تا حرمت ناشر و مؤلف را به خوبی نگه دارد و توانایی تعامل و گفتگو با ناشر و مولف را داشته باشد چرا که بخشی از اتفاقات ناخوشایند گذشته ریشه در این داشت که حرمت اهل فرهنگ آنچنان که باید رعایت نمی شد بنابراین باید فردی را انتخاب می کردیم که بتواند با تفاهم با ناشران دست یابد. آشنا بودن با فرآیندهای انتشار کتاب و قدرت مدیریت و تسریع در امور، انتخاب بررس های خوب و دستیابی به بررسی های بکیفیت از دیگر معیارها بود. انتشار 60 تا 70 هزار عنوان کتاب در سال نشان دهنده حجم کمی عناوین وارده به اداره کتاب است که این حجم اقتضا می کند که اداره کتاب از بررسان کیفی و ممتازی برخوردار باشد. بی حاشیه بودن معیار دیگر من بود می خواستم فردی از اهالی فرهنگ باشد نه اهل سیاست. بی حاشیه بودن شخصیتی نیز بسیار مهم است و حوزه کتاب زمانی موفق است که فضای بی حاشیه و کم حاشیه داشته باشد.
وی گفت: باید فردی را انتخاب می کردم که به اصول و سیاست های کلان نظام و رهبر انقلاب و همچنین سیاست های فرهنگی دولت معتقد باشد. نگاهش نگاه وفادارانه ای به این تعهدات است. انشاءالله که آقای شجاعی تلاش کنند تا مسیر رو به جلوی ترسیم شود.
معاون فرهنگی وزیر ارشاد در پایان با بیان اینکه تنها وظیفه مدیر اداره کتاب نظارت و بررسی نیست، بیان کرد: ذهن وی باید متوجه بررسی های متقن باشد و باید افق 3 لایه کوتاه مدت، میان مدت و درازمدت را ترسیم کند و همچنین حوزه های دیگری غیر از ممیزی و نظارت نیز مدنظرشان قرار بگیرد.
مطالب مشابه
- با حکم معاون امور فرهنگی وزارت ارشاد ؛ احمد کمالی نژاد سرپرست موقت اداره کل کتاب شد
- تودیع و معارفه مدیران اداره کتاب
- وزیر ارشاد در بازدید از معاونت فرهنگی این وزارتخانه:حل موضوع معافیت مالیات کتابفروشان در دستور کار است
- تصمیم هیئت نظارت بر ضوابط نشر در خصوص واگذاری ممیزی کتاب به ناشران
- معاون دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت ارشاد:خبرهای خوبی از معافیت مالیات ناشران و کتابفروشان در راه است