تازه های کتاب
تازه های انتشارات کتاب ناب
بایسته های فرهنگ
سازمان های فرهنگی
- شورای وزارت خانه های فرهنگی، گامی درجهت تحقق حکمرانی فرهنگی
- حکمرانی فرهنگی
- برنامه اصلاحات معاونت فرهنگی
- حکمرانی در شکل کلان نیاز دارد، بداند در کجا سفت و کجا منعطف باشد
- انتصاب دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور
- نادره رضایی، معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شد
- فعالیتهای معاونت فرهنگی وزارت ارشاد در جهت اهداف انقلاب اسلامی است
مسائل نظری
حوزه علمیه
دانشگاه
- انتشار کتابهای فقهی درباره مسائل روز
- گزارشی از حضور استاد احمد مبلغی در مجمع جهانی فقه اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ظرفیتها و چالشهای استفاده از فقه در تقنین
- حجاب امری اجتماعی، با امکان قانونگذاری
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- کسانی که در اصول تابع دیگران باشند، نباید خود را مجتهد بدانند
- تمدید مهلت ارسال اثر به پنجمین دوره انتخاب کتاب برگزیده دانشگاهی
- بازسازی منابع تاریخی مفقود شیعه
- رتبهبندی علمی دانشگاهها، پژوهشگاهها و مؤسسات آموزش عالی وابسته به حوزه علمیه قم
- انتصاب ریاست نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها
- ۱۳ دانشگاه ایرانی در جمع هزار دانشگاه برتر دنیا
- ضرورت پردازش دادههای علمی و کتابخانهای
- دکتر محسن جوادی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شد
علمی آموزشی
علمی پژوهشی
هنر
- وضعیت فلسفه در سده اخیر حوزه علمیه قم
- فقهی که بخواهد نظریهپرداز باشد، در بستر درسهای تخصصی و پژوهشهای آزاد شکل میگیرد
- ضرورت پرداختن به مکتب فقهی و اصولی امام خمینی (ره)
- قطب فرهنگی اسلام «عقل» است
- مدیر حوزه های علمیه خواهران کشور انتخاب شد
- جامعه الزهراء س یادگاری پربرکت از حضرت امام ره
- تغییر و تحول در نظام آموزشی حوزههای علمیه
اخبار و مسائل کتاب
نقد و معرفی کتاب
- برنامه اصلاحات معاونت فرهنگی
- حکمرانی در شکل کلان نیاز دارد، بداند در کجا سفت و کجا منعطف باشد
- فعالیتهای معاونت فرهنگی وزارت ارشاد در جهت اهداف انقلاب اسلامی است
- برگزیدگان همایش بیست و پنجم کتاب سال حوزه
- صدور پروانه فعالیت کتابفروشان
- مصوبات جلسات 645 تا 647 هیات انتخاب و خرید کتاب
- علیرضا مختارپور، رئیس کتابخانه ملی و مهدی رمضانی، سرپرست نهاد کتابخانههای عمومی کشور شد
اقتصاد
اجتماعی
- باید امید آفرینی کنیم
- طرح اصلاح قیمت بنزین می توانست بهتر از این اجرا شود
- خواستار استمرار معافیت مالیاتی اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه هستیم
- در عرصه جنگ اقتصادی، به طور قاطع دشمن را عقب می زنیم
- دولت خسته نیست
- فعالیت 11 هزار و ۹۰۰ رسانه دارای مجوز در کشور
- افرادی که نفوذ پیدا می کنند داغترین شعارهای حاکمیتی را میدهند
- وفاق ملی ضرورت تداوم انقلاب اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ثبتنام بیمه درمان تکمیلی اصحاب فرهنگ، هنر، رسانه
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترجوادی
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترصالحی
- نگاهی به اندیشه آیت الله هاشمی رفسنجانی ره
1392/08/21 21:32
استاد حوزه: اقامه نماز اول وقت برای امام حسین (ع) از جان عزیزتر و واجب تر بود
حجت الاسلام شمس استاد حوزه با اشاره به نماز ظهر عاشورای سیدالشهدا(علیه اسلام) گفت: اقامه نماز اول وقت برای امام حسین(ع) از جان عزیزتر و واجب تر بود. درتماس تلفنی خبرگزاری شبستان روزهشتم محرم،21ابان، […]
حجت الاسلام شمس استاد حوزه با اشاره به نماز ظهر عاشورای سیدالشهدا(علیه اسلام) گفت: اقامه نماز اول وقت برای امام حسین(ع) از جان عزیزتر و واجب تر بود.
درتماس تلفنی خبرگزاری شبستان روزهشتم محرم،21ابان، با موسسه کتاب شناسی شیعه که توفیق همکاری با ان را دارم، برای انجام مصاحبه با مسئول موسسه برادرم جناب اقای مختاری برای نماز عاشورا، وارجاع ان به اینجانب، ساعت حدود14 این مصاحبه انجام شد که خلاصه ان در زیر به نقل از ان خبرگزاری امده است.خانم خبرنگار که بارها در ایام مدیریت بوستان کتاب مصاحبه کرده بود از عنوان هم سوال کرد که با چه مسئولیتی ذکر شود.اما ظاهرا به دلیل برنامه ریزی قبلی برای مصاحبه با اقای مختاری، در ارائه ان به نام اقای مختاری ذکر شده است که علی القاعده مورد اعتراض ایشان هم خواهد بود که احتمالا ایشان شاید به نوعی دیگر بیان می کرد!
لذا عبرات نام اصلاح شد اما در سایت به گونه یاد شده است.
البته خبر روزشنبه920825اصلاح شد.
حجت الاسلام سید محمد کاظم شمس معاون علمی موسسه کتاب شناسی شیعه، در گفت وگو با خبرنگار معارف خبرگزاری شبستان، با اشاره به عاشورای سال 1357 و تمسک مردم در سیر تظاهرات آن سال برای براندازی حکومت شاهنشاهی اظهار کرد: دقیقا بیستم آذرماه سال 1357 مصادف با عاشورای حسینی بود که مردم با حضور در خیابان ها و تمسک به سیره امام حسین(علیه السلام) در برخورد با ظالم به خیابان ها ریختند و تظاهرات کردند.
وی ادامه داد: تلاقی روزهای تاسوعا و عاشورا با سیل تظاهرات مردمی سبب شد تا از همان دوران دوباره فرهنگ حسینی در بطن جامعه به شکلی بارز نمود یافته و برپایی نماز ظهر عاشورا در خیابان ها نیز از آن زمان سنت شد.
حجت الاسلام شمس تصریح کرد: امام حسین(علیه السلام) در واقع با قیام عاشورا در تاریخ اسلام و مسلمین چنان جریانی را ایجاد کرد که منشا بسیاری از تحولات در ممالک اسلامی شد چنانچه در ایران اسلامی نیز قیام سیدالشهدا(علیه السلام) الگو و مبنایی برای براندازی حکومت جبار و ظالم شد.
وی با اشاره به واقعه کربلا و جریان هایی که در سیر شکل گیری این واقعه اتفاق افتاد، گفت: از همان زمان که حضرت سیدالشهدا(علیه السلام) از مدینه راه افتاد تا زمانی که به کربلا رسید خطبه های مختلفی را ایراد و همواره به دنبال آن بودند که تکلیف هر مسلمانی را در برابر دین خدا مشخص و حقیقت اسلام را برای مردم جامعه آن روزگار بیان کند.
معاون علمی موسسه کتاب شناسی شیعه اظهار کرد: ابوثمامه از یاران امام حسین(علیه السلام) در ظهر عاشورا وقت نماز را به حضرت اعلام و چنین اظهار داشت که آرزو دارم که شهید شوم که سید الشهدا(علیه السلام) در پاسخ به او بشارت دادند که از نمازگزاران و کسانی است که در میان رستگاران قرار می گیرد.
این استاد حوزه ادامه داد: حضرت سیدالشهدا(علیه السلام) در این هنگام درخواست کرد که اعلام کنند دست نگه دارند تا نماز را اقامه کنند که سپاه کفر قبول نکرد در نتیجه دوتن از یاران حضرت سپر شدند و حضرت در چنان شرایطی نماز خوف را اقامه کردند چرا که جنگ متوقف نشد.
وی افزود: امام حسین(علیه السلام) در چینن شرایطی نماز را اقامه کردند که با توجه و تدبر در نگرش حضرت به نماز می توان به اهمیت و جایگاه نماز در سیره نبوی پی برد.
این محقق اظهار کرد: در زیاراتی ائمه اطهار (علیهم السلام) در واقع یکی از مهمترین شناسه های در مورد سیره اهل بیت است چرا که توضیحاتی در مورد اهل بیت پیامبر(ص) است، در این زیارات به ویژه زیارت جامعه کبیره به نماز اشاره شده است بنابراین ائمه(علیهم السلام) تمام تلاش شان برپایی آموزه های فراموش شده اسلام بود که این امر در واقعه عاشورا و به ویژه به شکلی خاص در اقامه نماز ظهر عاشورا توسط سیدالشهدا(علیه السلام) نمودی ویژه یافت.
وی ادامه داد: در واقع نماز به لحاظ سمبلیک و نمادی شاخص دستورات دینی و خالص ترین نوع عبادت پروردگار است در نتیجه امروز نیز باید تلاش مان این باشد که در جامعه دینی خودمان فرهنگ نماز بازبینی شده و نگاه امام حسین(علیه السلام) به نماز به عنوان یک واجب شرعی برای اقشار مختلف مردم بیان شود.
حجت الاسلام شمس با اشاره به شرایط جامعه مسلمین در زمان قیام امام حسین(علیه السلام) گفت: ذکر یک نکته ضروری است که حضرت دقیقا ده سال در زمان حکومت معاویه در جامعه مسلمین به عنوان اهل بیت پیامبر(ص) حضور داشتند اما قیام نکردند که اولا به دلیل نشکستن صلح امام حسن(ع) بود و ثانیا معاویه ظاهر امر را نگه می داشت. او با وجود آنکه فردی فاسق بود اما در ظاهر شکل و شمایل اسلامی را در جامعه رعایت می کرد.
وی در این راستا ادامه داد: در حالی که زمان یزید و درست از همان وقت که حکومت یزید آغاز شد به شکلی آشکار اقدام به براندازی آموزه های اسلامی کرد و در واقع یزید به عنوان سردمدار حکومت اولین مخالف اسلام بود و در تلاش بود تا اسلام را از میان بردارد در نتیجه سیدالشهدا(علیه السلام) برای زنده ساختن دینی که یزید بر آن تاخته بود، قیام کرد.
این پژوهشگر افزود: در نتیجه می بینیم که لحظه به لحظه واقعه عاشورا در راستای احیای یکی از شعائر و آموزه های دینی است که در آن روزگار رو به فراموشی بود از جمله امر به معروف و نهی از منکر و اقامه نماز اول وقت در ظهر عاشورا در آن شرایط و بحبوحه دشت کربلا، در نتیجه امروز نیز باید با اقتدا به امام حسین (علیه السلام) نماز در اولویت امور مسلمین باشد و نماز را بر هرکاری ارجح بدانند.
مطالب مشابه