تازه های کتاب
تازه های انتشارات کتاب ناب
بایسته های فرهنگ
سازمان های فرهنگی
- چابک سازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
- تمدید مهلت ارسال آثار به چهلودومین جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران
- انتصاباتی ارزشمند در وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی
- نگاهی به برنامه های وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی در دولت چهاردهم
- مصوبات جلسه 660و661 هیات انتخاب و خرید کتاب
- خرید کتاب، پس از حدود2سال تعطیلی خرید! سیدمحمدکاظم شمس
- کارنامه معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ در دولت سیزدهم
مسائل نظری
حوزه علمیه
دانشگاه
- انتشار کتابهای فقهی درباره مسائل روز
- گزارشی از حضور استاد احمد مبلغی در مجمع جهانی فقه اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ظرفیتها و چالشهای استفاده از فقه در تقنین
- حجاب امری اجتماعی، با امکان قانونگذاری
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- کسانی که در اصول تابع دیگران باشند، نباید خود را مجتهد بدانند
- تمدید مهلت ارسال اثر به پنجمین دوره انتخاب کتاب برگزیده دانشگاهی
- بازسازی منابع تاریخی مفقود شیعه
- رتبهبندی علمی دانشگاهها، پژوهشگاهها و مؤسسات آموزش عالی وابسته به حوزه علمیه قم
- انتصاب ریاست نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها
- ۱۳ دانشگاه ایرانی در جمع هزار دانشگاه برتر دنیا
- ضرورت پردازش دادههای علمی و کتابخانهای
- دکتر محسن جوادی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شد
علمی آموزشی
علمی پژوهشی
هنر
- وضعیت فلسفه در سده اخیر حوزه علمیه قم
- فقهی که بخواهد نظریهپرداز باشد، در بستر درسهای تخصصی و پژوهشهای آزاد شکل میگیرد
- ضرورت پرداختن به مکتب فقهی و اصولی امام خمینی (ره)
- قطب فرهنگی اسلام «عقل» است
- مدیر حوزه های علمیه خواهران کشور انتخاب شد
- جامعه الزهراء س یادگاری پربرکت از حضرت امام ره
- تغییر و تحول در نظام آموزشی حوزههای علمیه
اخبار و مسائل کتاب
نقد و معرفی کتاب
- برگزیدگان همایش بیست و پنجم کتاب سال حوزه
- صدور پروانه فعالیت کتابفروشان
- مصوبات جلسات 645 تا 647 هیات انتخاب و خرید کتاب
- علیرضا مختارپور، رئیس کتابخانه ملی و مهدی رمضانی، سرپرست نهاد کتابخانههای عمومی کشور شد
- بررسی برگزاری نمایشگاه حضوری 1401
- مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران و اعضای هیئت علمی چهاردهمین دوره جایزه جایزه ادبی جلال آلاحمد منصوب شدند
- انتصاب مدیر کل تازه دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی
اقتصاد
اجتماعی
- باید امید آفرینی کنیم
- طرح اصلاح قیمت بنزین می توانست بهتر از این اجرا شود
- خواستار استمرار معافیت مالیاتی اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه هستیم
- در عرصه جنگ اقتصادی، به طور قاطع دشمن را عقب می زنیم
- دولت خسته نیست
- فعالیت 11 هزار و ۹۰۰ رسانه دارای مجوز در کشور
- افرادی که نفوذ پیدا می کنند داغترین شعارهای حاکمیتی را میدهند
- وفاق ملی ضرورت تداوم انقلاب اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ثبتنام بیمه درمان تکمیلی اصحاب فرهنگ، هنر، رسانه
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترجوادی
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترصالحی
- نگاهی به اندیشه آیت الله هاشمی رفسنجانی ره
1392/08/19 00:49
ابعاد گوناگون نهضت حسيني ؛ بهرهاي از رهنمودهاي امامخميني
ضرورت آگاهيبخشيهاي اجتماعي و سياسي شما آقايان كه بسياريتان در منابر و بسياري در پايين منابر مردم را ارشاد ميكنيد، بايد در اين دو ماه مبارك ارشادتان را قوي بكنيد و مسائل اسلاميرا براي […]
ضرورت آگاهيبخشيهاي اجتماعي و سياسي
شما آقايان كه بسياريتان در منابر و بسياري در پايين منابر مردم را ارشاد ميكنيد، بايد در اين دو ماه مبارك ارشادتان را قوي بكنيد و مسائل اسلاميرا براي آنها بگوييد، مسائل سياسي را براي آنها بگوييد، در عين حالي كه مسئله كربلا،كه خودش در رأس مسائل سياسي هست، بايد زنده بماند به همان فرميكه بود، منتها الفاظ تغيير بكند. مصيبتها همان است، مصيبتها تغييري ندارد، بايد آن بعد سياسي كربلا را براي مردم بيان كرد. سيدالشهدا به حسب روايات ما و به حسب عقايد ما از آنوقتي كه از مدينه حركت كرد ميدانست كه چي دارد ميكند، ميدانست شهيد ميشود، قبل از تولد او اطلاع داده بودند به حسب روايات ما. وقتي كه آمد مكه و از مكه در آن حال بيرون رفت، يك حركت سياسي بزرگي بود كه در يك وقتي كه همه مردم دارند به مكه ميروند، ايشان از مكه خارج بشود. اين يك حركت سياسي بود، تمام حركاتش، حركات سياسي بود؛ اسلامي ـ سياسي، و اين حركت اسلاميـ سياسي بود كه بني اميّه را از بين برد، و اگر اين حركت نبود، اسلام پايمال شده بود.
هشدار به مردم در مورد توطئه دشمنان
آن روزي كه افراد ادراك ميكنند كه ـ احتمال هم بدهند كه ـ اسلام در خطر است،
آن روز همان كاري كه امام حسين كرد بايد بكنند. آن روزي كه احتمال ما بدهيم كه اسلام در خطر است، بايد همهمان فداكاري بكنيم، بايد برويم دنبال كار. اگر احتمال بدهيم كه به واسطه تبليغات انتخاباتي ما اسلام و جمهوري اسلامي در خطر است، بايد آنجور تبليغاتي كه خطرناك است، دست از آن برداريم، براي اينكه ضد اسلام است و گاهي با اسم اسلام يا با توهّم اسلاميبودن، يك اموري انجام ميگيرد كه بر خلاف اسلام است. در مشروطه هم اينطور بود، يك دسته واقعاً به آنها آن قدر تزريق شده بود كه اعتقاد كرده بودند كه بايد فلان جور را عمل كرد. به آنها تزريق كرده بودند، اين سلطنتطلبهاي آن وقت آن قدر تزريق كرده بودند كه مردم استبداد را ترويج ميكردند ـ يعني يك دسته، يك دسته از اهل منبر هم همينطور ـ حالا هم همينطور است. ممكن است شياطين در بين مردم بيفتند و آن قدر تزريق كنند كه تكليف شرعي معيّن كنند برايتان كه بايد ما مخالفت با فلان مقام، مخالفت با فلان امر بكنيم. بيدار باشيد! آنها با توطئههاي شيطاني دارند عمل ميكنند. توطئههاي شيطاني غير از اين لشكركشي است، اين مهم نيست، آن توطئههاي شيطاني كه بين خود شما ممكن است كه تفرقه ـ خداي نخواسته ـ ايجاد كند، آنهايي است كه يك كشور را به باد ميدهد و بر ميگرداند به زمان سابق، و آن نه به فرم سلطنت، به فرم اسلام، لكن اسلاميكه آنها ميخواهند. (صحيفه امام، ج 18، ص 177 و 178)
فلسفه مجالس روضه سيدالشهداء
اين مطلبي كه الآن القا كردهاند به جوانهاي ما كه تا كيْ گريه و تا كيْ روضه و اينها؟! بياييد تظاهر كنيم. اينها نميفهمند روضه چيست؛ و اين اساس[را]كي تا حالا نگه داشته است، اين را نميفهمند، و نميشود هم بهشان بفهمانيم. اينها نميفهمند كه اين روضه و اين گريه آدمساز است؛ انسان درست ميكند. اين مجالس روضه، اين مجالس عزاي سيدالشهداء اين آن تبليغات بر ضد ظلم، اين تبليغ بر ضد طاغوت است. بيان ظلمي كه به مظلوم شده تا آخر بايد باشد. همينها در عين حالي كه جوانهاي خودشان كه كشته شدند برايشان فرياد ميزنند و چه ميكنند، لكن بازي خوردند ميگويند آن جوانها را از ياد ببريد! براي اينكه آنهايي كه به اينها تلقين ميكنند اساس را سيدالشهداء ميدانند. اساسي كه همه چيز را تا حالا نگه داشته، اوست. پيغمبر هم فرمود كه أنَا مِْن حُسَينٍ يعني ديانت را او نگه ميدارد، و اين فداكاري ديانت اسلام را نگه داشته است، و ما بايد نگهش داريم. اين جوانها توجه ندارند، البته يك دستهاند[كه]تزريق به اينها شده از[طرف]اشخاصي كه ميخواهند نباشد، اين اساس [نباشد] ميخواهند روضه را از بين ببرند: روضه نخوانيد ديگر! روضهخواني نكنيد ديگر؛ صحبت كنيد. اينها نميدانند كه روضهخواني است كه عواطف مردم را همچو تهييج ميكند كه براي همه چيز حاضرند. وقتي مردم ديدند كه سيدالشهداء جوانهايش را آنطور قطعه قطعه كردند و آنطور جوانهاي خودش را داد، براي مردم آسان ميشود كه جوان بدهند. و با اين حس شهادت دوستي اين معني را ملت ما پيش برد. و رمز همين معنايي بود كه از كربلا منعكس شد به همه جهاتي كه ما داشتيم، به همه ملت ما؛ و همه آرزوي شهادت ميكردند؛ همان شهادتي كه سيدش سيدالشهداء بود. اينها نميفهمند كه اينهاست كه نگه داشته است. آنهايي كه ميفهمند تزريق ميكنند و ديگران را گول ميزنند.
مستكبرين، دشمنان روحانيت
آنهايي كه بر ضد روحانيت حرف ميزنند، قلمفرسايي ميكنند، و حالا بيشتر، براي اينكه ميبينند اين روحانيت است كه اسلام را نگه داشته؛ و اين اسلام است كه با منافع آنها مخالف است. اين اسلامي است كه طرفدار "مستضعفين" است:و نُرِيدُ أَنْ نَمُنَّ عَلَيالَّذِينَ اْستُضْعِفُوا فِيالأَرْضِ وَ نَجْعَلَهُمْ أَئِمَّةً وَ نَجْعَلَهُمُ الوارِثِينَ وعده فرموده، و عمل خواهد شد. اين طبقهاي كه آن بالانشينها اينها را پست ميشمردند ميگفتند طبقه پايين. منطق مستكبرين همين بود كه استكبار[ميكردند]تكبر ميفروختند بر جامعه؛ ملت ما را طبقه پايين حساب ميكردند. بالاكي بود؟ آقاي "آريامهر" و آن دستجات خودش! آنها بالاها بودند؛ و همه شما را و همه ما را و همه ملت را حساب نميآوردند. چيزي نيستند اينها!
معناي مستضعف در قرآن كريم
قضيه استضعاف همين است؛ نه اينكه خدا ميفرمايد ضعفا. ضعفا نه، مستضعفها. يعني آنهايي كه قدرت دارند، قدرت ايمان دارند، و آنها نميفهمند و اينها را مستضعف حساب ميكنند ميگويند اينها ضعيفند. آنهايي كه اينها را جزء ضعفا ميشمارند نه اينكه ضعفا. بعضيها اين كلمه را چون نفهميدهاند، كلمه "مستضعف" را نفهميدهاند، ميگويند كه خوب، چرا مستضعف؟ چرا ما بايد مستضعف [باشيم] آنها ما را ضعيف، حساب ميكنند؛ نه اينكه شما ضعيفيد. شما ايمان داريد، شما آن بوديد كه يك همچو قدرتي را با مشت عقب زديد و به جهنم فرستاديد. قوّت ايمان در شماست و حس شهادتخواهي كه جوانها مكرر اين معنا را ميخواهند؛ زنها مكرر ميگويند به اينكه فلان جوان، فلان جوان، از من رفته، دو تا ديگر هم هست، اين هم ميدهم. اين حس بود، اين حس شهادت خواهي و فداكاري بود كه يك ملتي كه هيچ نداشت بر طاغوت غلبه داد.
اساس را بايد حفظ بكنيم. اساس اسلام است، و جمهوري اسلامي با محتواي اسلامي. بايد كوشش كنيد تا حفظ بشود اين مجالس و مجامع اسلامي را بايد حفظ بكنيد. هر دو جهت بايد باشد. نه آنطوري كه سابق بود و اصلش كاري به دستگاه ظلم نداشتند. آن هم با يك تبليغاتي كه شده بود. نه آنكه ما بياييم نمازمان را بخوانيم، و برويم سراغ كارمان توي خانهمان بنشينيم؛ اهل منبر هم بروند و چهار تا كلمه روضه بخوانند، و فوقش هم چهار تا كلمه اخلاق بگويند و بروند تو خانههاشان بنشينند. بايد در مقابل ظلم، در مقابل ستم، بايستند.
معناي جمله: كلُّ يومٍ عاشورا و كلُّ ارضٍ كربلاء
اين كلمه "كُلُّ يَوْمٍ عَاشُورَا و كُلُّ أَرْضٍ كَرْبَلاء" يك كلمه بزرگي است كه اشتباهي ميفهمند. آنها خيال ميكنند كه يعني هر روز بايد گريه كرد! لكن اين محتوايش غير از اين است. كربلا چه كرد، ارض كربلا در روز عاشورا چه نقشي را بازي كرد، همه زمينها بايد آنطور باشند. نقش كربلا اين بود كه سيدالشهداء ـ سلاماللّه عليه ـ با چند نفر جمعيت و عدد معدود، آمدند كربلا و ايستادند در مقابل ظلم يزيد و در مقابل دولت جبار. در مقابل امپراتور زمان ايستادند و فداكاري كردند و كشته شدند، لكن ظلم را قبول نكردند، و شكست دادند يزيد را. همه جا بايد اينطور باشد. همه روز هم بايد اينطور باشد. همه روز بايد ملت ما اين معنا را داشته باشد كه امروز روز عاشوراست و ما بايد مقابل ظلم بايستيم؛ و همين جا هم كربلاست و بايد نقش كربلا را ما پياده كنيم، انحصار به يك زمين نداشته؛ انحصار به يك افراد نداشته. قضيه كربلا منحصر به يك جمعيت هفتاد و چند نفري و يك زمين كربلا نبوده. همه زمينها بايد اين نقشه را اجرا كنند، و همه روزها غفلت نكنند. (صحيفه امام، ج 10، ص 120 تا 123)
http://www.jomhourieslami.com/1392/13920818/13920818_14_jomhori_islami_imam_0001.html
مطالب مشابه
- رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام : انقلابنكردهها از انقلابيون و ضدروحانيها از روحانيت انتقام ميگيرد / بسياري از دلسوزان به اشتباهات پي بردهاند
- حضور تشکلی اعتدالی در قم
- بازخوانی سخنرانی دکتر روحانی در باره انحرافات در مهدویت
- آيتالله هاشمي رفسنجاني: محل مصرف درآمدهاي حاصل از واگذاريها مشخص شود
- آیت الله هاشمی رفسنجانی:تندروها نباید صدای اسلام باشند/"ایران و ترکیه، گذشته را جبران کنند"