کد خبر: 920

1392/06/22 21:54

نسخه چاپی | دسته بندی: ---
0
بازدیدها: 1 489

حلقه های صالحین در گفتگو با معاونت تعلیم و تربیت بسیج سپاه

مسئول معاونت تعلیم و تربیت بسیج سپاه حضرت رسول(ص) با اشاره به اینکه خودسری مربیان می تواند صدمات جدی ای به حلقه های صالحین وارد کند اظهار داشت: سرگروه ها و مربیان باید در کنار کارهای اجرایی، به […]

مسئول معاونت تعلیم و تربیت بسیج سپاه حضرت رسول(ص) با اشاره به اینکه خودسری مربیان می تواند صدمات جدی ای به حلقه های صالحین وارد کند اظهار داشت: سرگروه ها و مربیان باید در کنار کارهای اجرایی، به خودسازی نیز بپردازند.

بدون شک اولویت این روزهای بسیج و سپاه در تمامی رده ها در کنار اهمیت دادن به حوزه های مختلف، بحث حلقه های صالحین و پیگیری موضوعات فرهنگی است. بازدهی حلقه های صالحین، استفاده از اساتیدی چون مرحوم آیت الله خوشوقت به عنوان چشمه اولیه این حلقه ها، تاسیس دانشگاهی برای کارهای آکادمیک حلقه های صالحین از جمله مباحثی بود که حجت الاسلام مهدی اخوان مسئول معاونت تعلیم و تربیت بسیج سپاه حضرت محمد رسول الله(ص) در گفت و گو با بسیج پرس مطرح کرد.

بسیج پرس: به عنوان سوال نخست بفرمایید معاونت تعلیم و تربیت بسیج سپاه حضرت رسول(ص) از چه سالی و با چه هدفی شروع به کار کرد؟

سابقه تشکیل این معاونت به تشکیل خود سپاه برمی گردد که با نام معاونت آموزش سپاه تهران فعالیت می کرد. از سال 87 با تغییر رویکرد سپاه در موضوع بسیج و برنامه ریزی برای تربیت و تعلیم بسیجیان با محوریت موضوعات تربیتی، نام این معاونت با تغییری دوباره به معاونت تربیت و آموزش تغییر یافت.

برنامه های آموزشی و رزمی نیز زیرمجموعه این معاونت بود که از سال 91 و با توجه به شرایط پیش آمده و لزوم کار تخصصی در زمینه آموزش های نظامی، فاز نظامی از این معاونت جدا شده و نام نهایی این معاونت به معاونت تعلیم و تربیت بسیج سپاه حضرت محمد رسول الله(ص) تغییر یافت.

هدف این معاونت بسترسازی و ایجاد ساختار و شبکه تربیتی جهت سازماندهی تمام بسیجیان در حلقه های صالحین و تولید محتوا و متن است.

بسیج پرس: به حلقه های صالحین اشاره کردید؛ در مورد این حلقه ها که بنا به گفته شما و همکارانتان در سپاه، جزء اصلی ترین برنامه های تدوین شده می باشد چه ساختاری ترسیم شده است؟

حلقه متربیان، حلقه سرگروه ها، حلقه مربیان، حلقه سرمربیان و اساتید، شاکله ای است که در ساختار کلی حلقه های صالحین ترسیم شده است. برای هر یک از 15 تا 20 نفر از متربیان یک سرگروه، برای هر 15 تا 20 نفر از سرگروه ها نیز یک مربی وجود دارد. به همین ترتیب جلسه هایی برای جمع های 10 نفره مربیان با حضور سرمربی برگزار می شود. سرمربیان نیز در جلساتی شرکت می کنند که با حضور استاد برگزار می شود. استاد شهر تهران حضرت آیت الله خوشوقت(ره) بودند و بعد از این که ایشان به رحمت خدا رفتند با توجه به وسعت و گستردگی فعالیت ها و نظارت ویژه ای که نیاز است پیشنهادی از طرف ما ارائه شده که از یک استاد به چند استاد تغیر کند.

در کنار تمام این ساختاری که عرض شد از ظرفیت فوق العاده دانشجویان، طلاب و فرهنگیان نیز برای رسیدن به اهداف شجره طیبه صالحین استفاده می شود.

یک نکته را هم عرض کنم؛ یکی از نمودهای حلقه های صالحین نشستن دایره وار در کنار یکدیگر است. برنامه های علمی، ورزشی و معنوی از جمله هیات عاشقان ولایت از دیگر نمودهای این شجره طیبه به حساب می آید.

بسیج پرس: با توجه به اینکه رهبر معظم انقلاب در سال 91 در دیدار با فعالان حلقه های صالحین بر کیفیت کار در کنار کمیت تاکید ویژه ای داشتند، برای تحقق این هدف معاونت تعلیم و تربیت چه کارها و برنامه هایی را در دستور کار خود قرار داده است؟

حضرت آقا بر عمق بخشی به بسیج و کیفی سازی آن توسط حلقه های صالحین تاکید داشتند. از طرف سازمان بسیج نیز امسال به عنوان سال کیفی سازی حلقه های صالحین نام گذاری شده و عمده فعالیت ها در نواحی، اقشار و ستاد سپاه نیز بر همین رویه است.

یکی از کارهایی که در جهت کیفی سازی حلقه های صالحین با تدبیر سردار کاظمینی فرمانده محترم سپاه تهران صورت گرفت طرح شهید دستواره و ایجاد قرارگاه صالحین است. در طرح دستواره که طرحی برای الگوسازی و معرفی الگو در شهر تهران است، 110 پایگاه برادر و 110 پایگاه خواهر به عنوان نمونه در سه سطح یک، دو و سه فعالیت می کنند.

بسیج پرس: برای ارزیابی فعالیت حلقه های صالحین چه کارهایی صورت گرفته است؟ آیا ارزیابی ای از سال گذشته دارید؟

به جهت ارزیابی حلقه های صالحین طرح فجر صالحین را راه اندازی کردیم. در این طرح در دو مرحله فجر صالحین 1 و 2 به ارزیابی پایگاه ها پرداختیم که در مرحله اول در تابستان 91 با امتیازاتی که داده شد به عدد 54.08 درصد با حضور کارشناسان رسیدیم. ارزیابی بعدی از طریق خوداظهاری پایگاه ها و نواحی بسیج بوده که در بهمن ماه سال گذشته بوده و عدد 61.23 درصد حاصل شد.

ما امیدواریم که در سال جاری به بازدهی 70 درصد برسیم و این در حالی است که مطلوب ما 80 درصد است.

بسیج پرس: چند حلقه صالحین در شهر تهران فعالیت می کنند؟

در حال حاضر ما 25 هزار حلقه صالحین در استان تهران داریم که 19 هزار حلقه آن فعال و 6 هزار حلقه در مرحله جذب و تشکیل است.

بسیج پرس: مربیان و سرمربیان این حلقه ها مطالبی را که در جلسات با زیرمجموعه های خود برگزار می کنند را از چه منابعی استخراج می کنند؟

ما برای تمام ارکان شجره طیبه صالحین از جمله سرگروه ها، مربیان و سرمربیان دوره های مقدماتی، تکمیلی و تخصصی را در نظر گرفته ایم. برای مثال سال گذشته در مشهد مقدس و به مدت 15 روز برای سرگروه ها دوره های مقدماتی، تکمیلی و تخصی برگزار شد. برای مربیان نیز در دو مرحله، 3 روز در تهران و 4 روز در مشهد مقدس به برگزاری دوره آموزشی پرداختیم.

علاوه بر این دوره ها بسته های تربیتی، آموزشی را تهیه کرده ایم که می توان از آن جمله به کتب تربیت مسجدی اشاره کرد. برای سرمربیان نیز مجموعه ای از نرم افزار های نور شامل کلیه کتب منابع اسلامی را فراهم کرده ایم که به غنا جلسات آنان قطعا کمک به سزایی خواهد کرد.

بسیج پرس: با تمام مزایایی که برای حلقه های صالحین وجود دارد نمی توان این جمع ها را از آسیب های احتمالی به دور دانست. به نظر شما مهم ترین آسیب و آفتی که ممکن حلقه های صالحین با آن مواجه شده باشند چیست؟

بنده معتقد هستم که خودسری و خودمحوری سرگروه ها و مربیان می تواند صدمات جدی ای به این حلقه ها وارد کند. ما امیدواریم سرگروه ها نیز در کنار کارهایی که در حلقه های صالحین انجام می دهند به خودسازی نیز بپردازند تا از هدفی که ترسیم شده خارج نشوند.

بسیج پرس: در مورد طرح های دیگری که در معاونت تعلیم و تربیت در حال اجرا است بفرمایید.

ما در کنار طرح شهید دستواره برای تقویت پایه ها چند طرح دیگر را در حال اجرا داریم. طرح شهید بهنام محمدی که در ارتباط با سرگروه های نمونه مدارس است، طرح شهید احمدی روشن که اختصاص دارد به استفاده از ظرفیت ویژه دانشجویان و طرح شهید شاه آبادی که به همکاری طلاب نمونه با شجره طیبه صالحین مربوط می شود از جمله این طرح های مکمل است.

بسیج پرس: آیا در کنار این اقدامات صورت گرفته، به کارهای آکادمیک هم پرداخته شده است؟  

قطعا به این جنبه نیز پرداخته ایم. در کنار این طرح ها یک رشته تحصیلی برای سرگروه ها و مربیان طرح شهید دستواره به نام "اندیشه و فرهنگ اسلامی" در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری تعریف کرده ایم تا حرکت کلاسیک و آکادمیک را نیز همراه داشته باشیم.

بسیج پرس: به عنوان سوال پایانی و با توجه به نام گذاری امسال به عنوان سال حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی از طرف رهبر انقلاب چه برنامه هایی را در برنامه اجرایی در نظر گرفته اید؟

یکی از بخش های معاونت تعلیم و تربیت بسیج با نام مدیریت بصیرت سیاسی مسئول برنامه ریزی سیاسی حلقه های صالحین است. نهضت روشنگری و بصیرت افزایی را در حلقه ها و جامعه راه انداختیم که خدا رو شکر نتیجه اش را در انتخابات دیدیم.

در مورد حماسه اقتصادی، اقتصاد مقاومتی و الگوی صحیح مصرف نیز در جهت تبیین سبک زندگی اسلامی محتوا و مطالبی را تهیه کردیم که بیشتر تاکیدمان در رفتار سازی است.

بسیج پرس: ممنون بابت وقتی که در اختیارمان قرار دادید.

منبع:+

تگ های مطلب:
دیدگاه کاربران

کل نظرات : 2

ارسال دیدگاه

  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent

عکس خوانده نمی شود