تازه های کتاب
تازه های انتشارات کتاب ناب
بایسته های فرهنگ
سازمان های فرهنگی
- چابک سازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
- تمدید مهلت ارسال آثار به چهلودومین جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران
- انتصاباتی ارزشمند در وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی
- نگاهی به برنامه های وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی در دولت چهاردهم
- مصوبات جلسه 660و661 هیات انتخاب و خرید کتاب
- خرید کتاب، پس از حدود2سال تعطیلی خرید! سیدمحمدکاظم شمس
- کارنامه معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ در دولت سیزدهم
مسائل نظری
حوزه علمیه
دانشگاه
- انتشار کتابهای فقهی درباره مسائل روز
- گزارشی از حضور استاد احمد مبلغی در مجمع جهانی فقه اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ظرفیتها و چالشهای استفاده از فقه در تقنین
- حجاب امری اجتماعی، با امکان قانونگذاری
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- کسانی که در اصول تابع دیگران باشند، نباید خود را مجتهد بدانند
- تمدید مهلت ارسال اثر به پنجمین دوره انتخاب کتاب برگزیده دانشگاهی
- بازسازی منابع تاریخی مفقود شیعه
- رتبهبندی علمی دانشگاهها، پژوهشگاهها و مؤسسات آموزش عالی وابسته به حوزه علمیه قم
- انتصاب ریاست نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها
- ۱۳ دانشگاه ایرانی در جمع هزار دانشگاه برتر دنیا
- ضرورت پردازش دادههای علمی و کتابخانهای
- دکتر محسن جوادی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شد
علمی آموزشی
علمی پژوهشی
هنر
- وضعیت فلسفه در سده اخیر حوزه علمیه قم
- فقهی که بخواهد نظریهپرداز باشد، در بستر درسهای تخصصی و پژوهشهای آزاد شکل میگیرد
- ضرورت پرداختن به مکتب فقهی و اصولی امام خمینی (ره)
- قطب فرهنگی اسلام «عقل» است
- مدیر حوزه های علمیه خواهران کشور انتخاب شد
- جامعه الزهراء س یادگاری پربرکت از حضرت امام ره
- تغییر و تحول در نظام آموزشی حوزههای علمیه
اخبار و مسائل کتاب
نقد و معرفی کتاب
- برگزیدگان همایش بیست و پنجم کتاب سال حوزه
- صدور پروانه فعالیت کتابفروشان
- مصوبات جلسات 645 تا 647 هیات انتخاب و خرید کتاب
- علیرضا مختارپور، رئیس کتابخانه ملی و مهدی رمضانی، سرپرست نهاد کتابخانههای عمومی کشور شد
- بررسی برگزاری نمایشگاه حضوری 1401
- مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران و اعضای هیئت علمی چهاردهمین دوره جایزه جایزه ادبی جلال آلاحمد منصوب شدند
- انتصاب مدیر کل تازه دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی
اقتصاد
اجتماعی
- باید امید آفرینی کنیم
- طرح اصلاح قیمت بنزین می توانست بهتر از این اجرا شود
- خواستار استمرار معافیت مالیاتی اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه هستیم
- در عرصه جنگ اقتصادی، به طور قاطع دشمن را عقب می زنیم
- دولت خسته نیست
- فعالیت 11 هزار و ۹۰۰ رسانه دارای مجوز در کشور
- افرادی که نفوذ پیدا می کنند داغترین شعارهای حاکمیتی را میدهند
- وفاق ملی ضرورت تداوم انقلاب اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ثبتنام بیمه درمان تکمیلی اصحاب فرهنگ، هنر، رسانه
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترجوادی
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترصالحی
- نگاهی به اندیشه آیت الله هاشمی رفسنجانی ره
1392/05/19 21:36
در دیدار با مقام معظم رهبری در عید فطر؛ روحانی: باید گذشت کنیم و کینهها را بزداییم
اگر این ماه، ماه غفران الهی است پس بیاییم از هم بگذریم؛ پس بیاییم دل ها را انبان کینه ها قرار ندهیم. هر آن چه که گله داریم از انتخابات اخیر و قبل و بعدش..اگر ما غفران الهی را می خواهیم خود هم باید […]
اگر این ماه، ماه غفران الهی است پس بیاییم از هم بگذریم؛ پس بیاییم دل ها را انبان کینه ها قرار ندهیم. هر آن چه که گله داریم از انتخابات اخیر و قبل و بعدش..اگر ما غفران الهی را می خواهیم خود هم باید دست به غفران و گذشت بزنیم و کینه ها را بزداییم و محبت را در سراسر جهان و در جمع خودمان بویژه مستقر سازیم
حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی رییسجمهور در دیدار مسوولان، سفرای کشورهای اسلامی و جمعی از اقشار مختلف مردم با مقام معظم رهبری، با تبریک عید سعید فطر، این عید را عید ایستادگی و پایداری و تهذیب نفس خواند و با تشکر از همه ملت ایران برای حرمتداری این ماه مبارک گفت: رمضان، ماه وحدت است که همه ملتها با مناسکی واحد پیوند خود را محکمتر میکنند.
متن کامل سخنان رییسجمهور در دیدار مسوولان، سفرای کشورهای اسلامی و جمعی از اقشار مختلف مردم با مقام معظم رهبری به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
«الحَمدلله رب العالمین، والصلاة والسلام علی سید الانبیا و المرسلین، محمدٍ و آله الطاهرین و علی صَحبه المنتجبین»
عید سعید فطر را به محضر حضار گرامی بویژه رهبر معظم انقلاب اسلامی، سفرای کشورهای اسلامی مقیم تهران، همه ملت ایران و مسلمانان جهان تبریک و تهنیت عرض میکنم.
عید فطر، عید ایستادگی و پایداری است. عید فطر، عید تهذیب نفس با چشمه زلال تسلیم و عبودیت است. عید فطر پایان یک مبارزه دائمی در طول یک ماه در برابر هواهای نفسانی است؛ عیدی که با دستگیری به فقرا برنامهاش آغاز میشود؛ «قد افلح من تزکی، وذکر اسم ربه فصلی» با زکات و یاد مستمندان و فقرا و یاد حق و نماز شکوهمند عید فطر؛
در این یک ماه چه زیباییها که ندیدیم. سفره صبحانه و ناهار، جای خود را به سفره سحری و افطار داد؛ سفره افطاری با زمزمه «اللهم لکَ صمتُ و علی رزقکَ افطرتُ»
گویی اذان مغرب شیپور پایان مبارزه 17 ساعته برای مردان و زنان روزهدار بود؛ شادمانی برای پیروزی که «لصائم فرحتان» و انشاءالله فرحه قیامت هم برای همه صائمین و روزهداران خدای رحمان و رحیم مقرر بدارد.
سپاس بر همه ملت ایران که حرمت این ماه صیام و روزه را نگه داشتند؛ اکثریت به دلیل باورشان و ایمانشان و اقلیت به خاطر احترام به باور اکثریت؛ که این مردم، مردمانی هستند که همواره همزیستی مسالمتآمیز توام با فرهنگ بلند را آموختهاند و عمل کردهاند؛ سپاس و سلام بر همه روزهداران بویژه جوانان و زنان؛ جوانانی که در روزهای گرم و بلند تابستانی در کنار کار و تلاش وظیفه روزهداری را به خوبی انجام دادند و حضورشان در مساجد و محافل و قرائت قرآن و شبهای احیا باعث زیبایی و شکوه مراسم دینی ما بود؛ مخصوصا جوانانی که برای اولین بار افتخار انجام وظیفه روزهداری را بر عهده گرفته بودند و زنانی که در این روزهای بلند و گرم در کنار وظایفی که داشتند به حجاب همیشگی خود ملتزم بودند و در کنار رنج و سختیهای فراوان، سفره افطار را هم برای خانواده آماده کردند.
سپاس بر آنهاییکه رنج بیشتری کشیدند در این روزهای گرم؛ کارگران، کشاورزان، دامداران، خدمترسانانی همچون پرستاران و پزشکان و امدادگران و رانندگان و آنهاییکه پاسدار مرزهای ما و مرابط بودند نیروهای مسلح که رنج بشتری را به جان و تن خریدند که به همه آنها میگوییم خدا قوت؛ خدا قوت ای همه تولیدگران، ای همه خدمتگزاران به ملت.
رمضان ماه وحدت دنیای اسلام و جهان اسلام است که همه با مناسکی واحد پیوند خود را محکمتر و مستحکمتر میکنند؛ پیام شبانه و صیام روزانه و قرائت قرآن مجید و دعا و دست نیاز به سوی حق دراز کردن و احیای شبهای قدر و بالاخره عید فطر و نماز پرشکوه عید فطر.
خدایا رنج را از همه مسلمانان دور بدار؛ مخصوصاً کشورهایی که امروز با دخالت خارجی و با رنج مضاعف مواجهه هستند؛ مردم مسلمان سوریه و ابتلا به جنگ داخلی و مردم مصر و آغاز اختلافات و کشمکشها؛ بعد از زمانی کوتاه از دوران حکومت دیکتاتورها بر آن سرزمین؛ مردم فلسطین و آوارگی دائمی و ظلم همیشگی بر آنها؛ مردم عراق و رنج تکفیریها و تروریستها و مردم افغانستان و مداخله خارجیها و بحرین و همه کشورهای اسلامی که دچار رنج و زحمتاند و با مشکلات فراوان مواجهه هستند در این روز عید، عیدانه آنها را راحتی از رنج و مشقت و معضلات قرار بده.
ماه رمضان ماه سعه صدر و دید بلند بود که قبل از آنکه برای خود بگوییم «اللهم غیر سوء حالنا بحسن حالک» برای همه مسلمانان گفتیم؛ و گفتیم «اللهم اصلح کل فاسد من امور المسلمین» و قبل اینکه «از همه مسلمانان سخن بگوییم از همه انسانها سخن گفتیم که «اللهم اغن کل فقیر، اللهم اشبع کل جائع، اللهم فک کل اسیر، اللهم اقض دین کل مدین.»
چه دعای زیبایی و چه دید بلندی که صائمین و روزهداران در کنار نماز و بعد از نماز یاد همه بودند یاد همگان؛
این ماه، ماه رحمت و مغفرت بود؛ مگر همه به پیشگاه حق برای غفران گناهانمان دست دراز نکردیم؟ و اگر این ماه، ماه غفران الهی است پس بیاییم از هم بگذریم؛ پس بیاییم دلها را انبان کینهها قرار ندهیم.
هر آنچه که گله داریم از انتخابات اخیر و قبل و بعدش، این ماه، ماه رحمت است «الی تحبون ان یغفر الله لکم» پس اگر اینچنین است «والیعفو، والیصبحو»؛ اگر ما غفران الهی را میخواهیم خود هم باید دست به غفران و گذشت بزنیم و کینهها را بزداییم و محبت را در سراسر جهان و در جمع خودمان بویژه مستقر سازیم.
مگر این امیر المومنین نبود که بعد از ضربت در ماه مبارک رمضان فرمود اگر زنده ماندم من اولی هستم به عفو و اگر رفتم «فالعفو لی قربه و لکم حسنه، فاعفو و اصبحو علی تحبون ان یغفر الله لکم»
این رادمرد بزرگ تاریخ که همه افتخار ما پیروی از او و راه اوست، اینچنین به ما میآموزد؛ دلها را پاک کنیم، محبتها را گسترش دهیم، انسجام و وحدت جامعه را لحظه به لحظه بیشتر کنیم که همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند: ما نیاز به قدرت ملی داریم و قدرت ملی قبل از قدرت سیاسی و نظامی و حتی اقتصادی، قدرت فرهنگی و اجتماعی مطرح است؛ این قدرت فرهنگی و اجتماعی در سایه ماه رمضانها به دست میآید؛ قدرت فرهنگی و اجتماعی یعنی انگیزه بیشتر، ایمان بیشتر، مقاومت بیشتر که رمضان و روزه برای همین بود که «لعلکم تتقون»؛ که اگر در یک کلمه بخواهیم تقوا را معنی کنیم یعنی قانونگرایی، قانونگرایی در برابر قانون خدا و حتی در برابر قانونی که در جمهوری اسلامی ایران به تصویب و تایید شورای محترم نگهبان رسیده است؛ قانونگرایی همان تقواست و این روزه برای تمرین آن بود و این ماه رمضان برای انسجام ، وحدت ، عفو و گذشت که انشاءالله اینچنین خواهد شد.
دولت تدبیر و امید افتخار دارد که در ماه خدا، در ماهی که افضل شهور است و ایام و لیالی آن افضل ایام و لیالی است کار خود را آغاز کرده است و انشاءالله در هفته پیش رو با رای اعتماد نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی، هیات دولت تشکیل خواهد شد و با کمک حق و عنایت خداوند بزرگ و حمایت و کمک همه مردم ایران و رهبری معظم انقلاب، انشاءالله خدمت بیمنت خود را شروع خواهد کرد.
خدایا مائده رحمت، استقامت، مائده انسجام، مائده برادری در این روز عید بر ما نازل کن.
«اللهم ربنا انزل علینا مائده من السماء، تکون لنا عیداً لاولنا و آخرنا»
منبع:19دی
مطالب مشابه
- خاتمی در دیدار با روحانی: حقا و انصافا باید از رهبر معظم انقلاب قدردانی کرد
- مسیح مهاجری نماینده رییسجمهور در دانشگاه مذاهب اسلامی شد
- رئیس جمهور:بگذارید دولت یک سال یا 6 ماه کار کند، بعد انتقاد کنید
- روحانی: روزهداری با دروغ، تهمت، افترا، خشونت و آزار دیگران نمیسازد /راهبرد ایران در سطح جهان، صلحوعدالت و در دنیای اسلام، اتحاد است
- رییس جمهور در جلسه هیات دولت: نباید عده ای با کلمه "نفوذ" بازی کنند/ اینطور نباشدکه مخالفین را متهم کرده و گروهی را به حاشیه برانیم