تازه های کتاب
تازه های انتشارات کتاب ناب
بایسته های فرهنگ
سازمان های فرهنگی
- چابک سازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
- تمدید مهلت ارسال آثار به چهلودومین جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران
- انتصاباتی ارزشمند در وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی
- نگاهی به برنامه های وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی در دولت چهاردهم
- مصوبات جلسه 660و661 هیات انتخاب و خرید کتاب
- خرید کتاب، پس از حدود2سال تعطیلی خرید! سیدمحمدکاظم شمس
- کارنامه معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ در دولت سیزدهم
مسائل نظری
حوزه علمیه
دانشگاه
- انتشار کتابهای فقهی درباره مسائل روز
- گزارشی از حضور استاد احمد مبلغی در مجمع جهانی فقه اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ظرفیتها و چالشهای استفاده از فقه در تقنین
- حجاب امری اجتماعی، با امکان قانونگذاری
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- کسانی که در اصول تابع دیگران باشند، نباید خود را مجتهد بدانند
- تمدید مهلت ارسال اثر به پنجمین دوره انتخاب کتاب برگزیده دانشگاهی
- بازسازی منابع تاریخی مفقود شیعه
- رتبهبندی علمی دانشگاهها، پژوهشگاهها و مؤسسات آموزش عالی وابسته به حوزه علمیه قم
- انتصاب ریاست نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها
- ۱۳ دانشگاه ایرانی در جمع هزار دانشگاه برتر دنیا
- ضرورت پردازش دادههای علمی و کتابخانهای
- دکتر محسن جوادی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شد
علمی آموزشی
علمی پژوهشی
هنر
- وضعیت فلسفه در سده اخیر حوزه علمیه قم
- فقهی که بخواهد نظریهپرداز باشد، در بستر درسهای تخصصی و پژوهشهای آزاد شکل میگیرد
- ضرورت پرداختن به مکتب فقهی و اصولی امام خمینی (ره)
- قطب فرهنگی اسلام «عقل» است
- مدیر حوزه های علمیه خواهران کشور انتخاب شد
- جامعه الزهراء س یادگاری پربرکت از حضرت امام ره
- تغییر و تحول در نظام آموزشی حوزههای علمیه
اخبار و مسائل کتاب
نقد و معرفی کتاب
- برگزیدگان همایش بیست و پنجم کتاب سال حوزه
- صدور پروانه فعالیت کتابفروشان
- مصوبات جلسات 645 تا 647 هیات انتخاب و خرید کتاب
- علیرضا مختارپور، رئیس کتابخانه ملی و مهدی رمضانی، سرپرست نهاد کتابخانههای عمومی کشور شد
- بررسی برگزاری نمایشگاه حضوری 1401
- مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران و اعضای هیئت علمی چهاردهمین دوره جایزه جایزه ادبی جلال آلاحمد منصوب شدند
- انتصاب مدیر کل تازه دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی
اقتصاد
اجتماعی
- باید امید آفرینی کنیم
- طرح اصلاح قیمت بنزین می توانست بهتر از این اجرا شود
- خواستار استمرار معافیت مالیاتی اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه هستیم
- در عرصه جنگ اقتصادی، به طور قاطع دشمن را عقب می زنیم
- دولت خسته نیست
- فعالیت 11 هزار و ۹۰۰ رسانه دارای مجوز در کشور
- افرادی که نفوذ پیدا می کنند داغترین شعارهای حاکمیتی را میدهند
- وفاق ملی ضرورت تداوم انقلاب اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ثبتنام بیمه درمان تکمیلی اصحاب فرهنگ، هنر، رسانه
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترجوادی
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترصالحی
- نگاهی به اندیشه آیت الله هاشمی رفسنجانی ره
1392/03/02 20:49
افزایش یک تا چهار میلیونی قیمتها؛ شوک رد صلاحیت ها به بازار خودرو هم رسید
فضای اقتصادی و سیاسی کشور در این روزهای داغ انتخابات آنقدر خاکستری است که کمتر کسی ریسک فعالیت اقتصادی و خرید و فروش را میپذیرد و بازار خودرو نیز از اين قائده مستثنی نیست. دنیای اقتصاد: گویا اعلام […]
فضای اقتصادی و سیاسی کشور در این روزهای داغ انتخابات آنقدر خاکستری است که کمتر کسی ریسک فعالیت اقتصادی و خرید و فروش را میپذیرد و بازار خودرو نیز از اين قائده مستثنی نیست.
دنیای اقتصاد: گویا اعلام اسامی نامزدهای نهایی انتخابات ریاست جمهوری یازدهم، بر بازار خودرو و مشتریانش هم تاثیر گذاشته و خیلیها را بابت خرید و فروش خودرو پیش از انتخابات، مردد کرده است.
به گفته فعالان بازار، از همان عصر دیروز و همزمان با قوت گرفتن شایعات در مورد رد صلاحیت چهرههای سرشناس، اندک خرید و فروش خودرو نیز متوقف و از طرفی قیمتها نیز رشد کردهاند. ظاهرا «شوک رد صلاحیتها» به حدی بوده که برخی خودروها با وجود رکود شدید بازارشان، باز هم با افزایش قیمت روبهرو شدهاند و حالا همه منتظر صبح روز ۲۵ خرداد هستند تا مشخص شود میهمان بعدی پاستور کیست و چه برنامهای برای اقتصاد و سیاست کشور دارد.
در حال حاضر نیز با توجه به افزایش قیمتی که ارز و سکه طی یکی دو روز گذشته تجربه کردهاند، احتمال افزایش بیش از پیش قیمت خودرو به خصوص در بخش وارداتیها وجود دارد. با این حال موضوعی که بیشتر کارشناسان و فعالان بازار روی آن اتفاق نظر دارند، تداوم رکود بازار تا پایان انتخابات یازدهم و حواشی آن است.
به اعتقاد آنها، فضای اقتصادی و سیاسی کشور در این روزهای داغ انتخابات آنقدر خاکستری است که کمتر کسی ریسک فعالیت اقتصادی و خرید و فروش را میپذیرد و بازار خودرو نیز از اين قائده مستثنی نیست.
این وسط البته عدم اعلام قیمت برخی خودروها مانند تندر-۹۰ و پژو ۲۰۶ نیز مزید بر علت شده تا بازار خودرو همچنان بلاتکلیف بماند و تحریم آن از سوی مشتریان پایان نیابد.
افزایش یک تا چهار میلیونی قیمتها
اما به بازار برویم و ببینیم منحنی قیمتها در یکی دو روزگذشته چه تغییری کرده است. آن طور که فعالان بازار میگویند، در حال حاضر پژو ۲۰۶ تیپ ۲ قیمتی برابر با ۳۵ میلیون تومان دارد که این موضوع از رشد قیمت دو میلیون تومانی آن حکایت میکند. ایران خودروییها ظاهرا هنوز مدل ایرانی ۲۰۶ را به بازار ندادهاند و منتظر اعلام قیمت این خودرو از سوی شورای رقابت هستند. گفته میشود ایران خودرو پیشنهاد ۳۱ میلیون تومان را برای پژو ۲۰۶ داده و باید دید در نهایت چه قیمتی مورد توافق شورای رقابت و ایران خودرو قرار خواهد گرفت.
در بین دیگر پژوییهای ایران خودرو اما تیپ۶ این محصول هم در حال حاضر ۵۱ میلیون تومان خرید و فروش میشود و این قیمت نشان از ثبات آن دارد. البته طبق آمار، ظاهرا ایران خودرو دیگر مدل اتومات ۲۰۶ را به تولید نمی رساند. دیگر ۲۰۶ اتوماتی که ثبات قیمت در یکی دو روز گذشته داشته، ۲۰۶مدل صندوقدار V۹ آن است. V۹ هم اکنون با قیمتی برابر با ۵۲ میلیون تومان به فروش میرسد و مانند تیپ ۶ فعلا جایی در خط تولید ایران خودرو ندارد. همچنین V۸ نیز به عنوان مدل صندوقدار اما دنده معمولی ۲۰۶، از قیمتی برابر با ۴۱ میلیون تومان برخوردار است. V۲۰ نیز به عنوان سادهترین مدل صندوقدار ۲۰۶ در حال حاضر ۳۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان به فروش میرود که این موضوع از رشد قیمت یک میلیون تومانی آن حکایت میکند.
از بازار همچنین خبر میرسد پژو ۲۰۷ اتومات کماکان قیمتی برابر با ۵۶ میلیون تومان دارد و بدون تغییر مانده است. البته گفته میشود این خودرو در بازار بسیار کمیاب شده و ایران خودرو نیز تصمیمی برای بازگشت دوباره آن به خط تولید ندارد. در بین دیگر مدلهای پژو، هماکنون پژو ۴۰۵ با قیمتی برابر با ۲۴ میلیون تومان به فروش میرسد و مدل دوگانهسوز آن نیز یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان گرانتر است. سمند هم در مدل LX خود قیمتی برابر با ۲۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان دارد. مدل SE این خودرو نیز ۲۲ میلیون تومان به فروش میرسد. سمند و ۴۰۵ جزو خودروهایی هستند که قیمت آنها در یکی دو روز گذشته تغییر خاصی نکرده است.
همچنین پژو پارس نیز در حال حاضر ۳۱ میلیون تومان به فروش میرسد و در مدل دوگانه سوز خود قیمتی برابر با ۲۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان دارد.
پراید گران شد
هرچند پراید طی چند هفته گذشته تغییر قیمت خاصی به خود ندیده بود، اما به یکباره ظرف یکی دو روز اخیر گران شد و قیمت آن دوباره به بالای ۱۶ میلیون تومان رسید. مدل ۱۱۱ (هاچ بک) این خودرو در حال حاضر ۱۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان دارد که این موضوع از جهش یک میلیونی آن حکایت میکند. پراید مدل ۱۳۱ نیز که ۵۰۰ هزار تومان گران شده، هم اکنون ۱۵ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان به فروش میرود. خبر میرسد که مدل ۱۳۲ پراید نیز قیمتی برابر با ۱۵ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان دارد. این خودرو نیز طی یکی دو روز گذشته ۴۰۰ هزار تومان گران شده است.
از آن سو اما مگان که ظاهرا تولید اندکی در پارس خودرو دارد و بازار لنگ اعلام قیمت آن از سوی شورای رقابت است، تغییر خاصی نکرده و هماکنون ۷۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان قیمت دارد. گفته میشود قیمت تمام شده این خودرو حدود ۸۵ میلیون تومان از آب در میآید اما فرمول شورای رقابت میگوید قیمت این محصول بسیار کمتر از اینها است.
تندر - ۹۰ نیز که این روزها قیمتی زیر نرخ کارخانه دارد و شورای رقابت هنوز قیمت آن را نهایی نکرده، هم اکنون در مدل پارس خودرویی خود ۳۳ میلیون تومان به فروش میرسد. مدل ایران خودرویی تندر نیز در حال حاضر ۳۱ میلیون تومان خرید و فروش میشود. هر دو تندر با افزایش قیمت دو میلیون تومانی در یکی دو روز گذشته روبهرو شدهاند، حال آنکه مشتریان بازار آنها را تحریم کرده و حاضر نیستند با قیمتهای فعلی، تندر بخرند. از بازار تندر مدل E۱ نیز خبر میرسد که این محصول قیمتی برابر با ۳۰ میلیون تومان دارد و این یعنی دو میلیون تومان به قیمت آن طی یکی دو روز گذشته اضافه شده است.
از تندر و مگان که بگذریم، به تیبا و ماکسیما میرسیم، خودروهایی که اولی طی یکی دو روز گذشته با ثبات قیمت روبهرو بوده و دومی گران شده است.
تیبا در حال حاضر ۱۹ میلیون تومان قیمت دارد و ماکسیما ۱۱۵ میلیون تومان به فروش میرسد. این محصول که دیگر مهمان پارس خودرو نیست، سه میلیون افزایش قیمت را طی یکی دو روز گذشته تجربه کرده است.
همچنین نیسان تيانا هم در حال حاضر با قیمتی برابر با ۱۳۷ میلیون تومان خرید و فروش میشود که تغییر خاصی نداشته است. به جز تیانا دیگر خودرو لوکسی که در یکی دو روز گذشته تغییر قیمت را تجربه نکرد، سوزوکی گرندویتارا بود. این محصول هم اکنون ۱۲۲ میلیون تومان قیمت دارد. همچنین دیگر خودرو بالای ۱۰۰ میلیون بازار یعنی مزدا۳ نیز در حال حاضر ۱۱۹ میلیون تومان به فروش میرسد که از تثبیت قیمت آن حکایت دارد. دیگر مدل مزدا یعنی مزدا۲ نیز در حال حاضر ۷۷ میلیون تومان خرید و فروش میشود.
جهش قیمت وارداتیها
اما به سراغ خودروهای وارداتی برویم، خودروهایی که برخی از آنها با افزایش قیمت در یکی دو روز گذشته روبهرو بودند. به گفته فعالان بازار، در حال حاضر هیوندایی سوناتا با قیمتی برابر با ۱۵۶ میلیون تومان به فروش میرسد که این موضوع از تثبیت قیمت آن حکایت دارد. آزرا نیز ۱۹۸ میلیون تومان خرید و فروش میشود و هیوندایی IX۵۵ هم ۲۱۵ میلیون تومان به فروش میرود. با این حال IX۳۵ حدود سه میلیون تومان گران شده و در حال حاضر ۱۵۵ میلیون تومان قیمت دارد. قیمت اسپورتیج نیز با جهشی چهار میلیونی به ۱۵۸ میلیون تومان رسیده است. سانتافه اما در همان قیمت ۱۷۵ میلیون تومان خود باقی مانده و در عوض تویوتا اوریون جهش سه میلیونی را به خود میبیند. این خودرو در حال حاضر ۱۷۸ میلیون تومان قیمت دارد. کرولا و کیزاشی نیز که تثبیت قیمت داشتهاند، به ترتیب ۱۱۰ و ۱۲۰ میلیون تومان به فروش میروند. سراتو هم ۱۱۵ میلیون تومان قیمت دارد و اپتیما نیز خودرویی ۱۴۵ میلیون تومانی به شمار میرود.
مطالب مشابه
- یک کارشناس اقتصادی در گفتوگو با فارس مطرح کرد دلایل تکانههای شدید بازار سکه و ارز
- حراج ذخایر طلای کشور به چه قیمتی؟ مبادا بانک مرکزی در مسابقه با خودش دوم شود!
- قيمتهاي مصوب انواع خودرو اعلام شد
- رکورد شکنی دلار در بازار آزاد
- کمپین «نه به وام 25 میلیونی خودرو» به راه افتاد/ پشت پرده این کمپین چه کسانی هستند؟