تازه های کتاب
تازه های انتشارات کتاب ناب
بایسته های فرهنگ
سازمان های فرهنگی
- چابک سازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
- تمدید مهلت ارسال آثار به چهلودومین جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران
- انتصاباتی ارزشمند در وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی
- نگاهی به برنامه های وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی در دولت چهاردهم
- مصوبات جلسه 660و661 هیات انتخاب و خرید کتاب
- خرید کتاب، پس از حدود2سال تعطیلی خرید! سیدمحمدکاظم شمس
- کارنامه معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ در دولت سیزدهم
مسائل نظری
حوزه علمیه
دانشگاه
- انتشار کتابهای فقهی درباره مسائل روز
- گزارشی از حضور استاد احمد مبلغی در مجمع جهانی فقه اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ظرفیتها و چالشهای استفاده از فقه در تقنین
- حجاب امری اجتماعی، با امکان قانونگذاری
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- کسانی که در اصول تابع دیگران باشند، نباید خود را مجتهد بدانند
- تمدید مهلت ارسال اثر به پنجمین دوره انتخاب کتاب برگزیده دانشگاهی
- بازسازی منابع تاریخی مفقود شیعه
- رتبهبندی علمی دانشگاهها، پژوهشگاهها و مؤسسات آموزش عالی وابسته به حوزه علمیه قم
- انتصاب ریاست نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها
- ۱۳ دانشگاه ایرانی در جمع هزار دانشگاه برتر دنیا
- ضرورت پردازش دادههای علمی و کتابخانهای
- دکتر محسن جوادی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شد
علمی آموزشی
علمی پژوهشی
هنر
- وضعیت فلسفه در سده اخیر حوزه علمیه قم
- فقهی که بخواهد نظریهپرداز باشد، در بستر درسهای تخصصی و پژوهشهای آزاد شکل میگیرد
- ضرورت پرداختن به مکتب فقهی و اصولی امام خمینی (ره)
- قطب فرهنگی اسلام «عقل» است
- مدیر حوزه های علمیه خواهران کشور انتخاب شد
- جامعه الزهراء س یادگاری پربرکت از حضرت امام ره
- تغییر و تحول در نظام آموزشی حوزههای علمیه
اخبار و مسائل کتاب
نقد و معرفی کتاب
- برگزیدگان همایش بیست و پنجم کتاب سال حوزه
- صدور پروانه فعالیت کتابفروشان
- مصوبات جلسات 645 تا 647 هیات انتخاب و خرید کتاب
- علیرضا مختارپور، رئیس کتابخانه ملی و مهدی رمضانی، سرپرست نهاد کتابخانههای عمومی کشور شد
- بررسی برگزاری نمایشگاه حضوری 1401
- مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران و اعضای هیئت علمی چهاردهمین دوره جایزه جایزه ادبی جلال آلاحمد منصوب شدند
- انتصاب مدیر کل تازه دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی
اقتصاد
اجتماعی
- باید امید آفرینی کنیم
- طرح اصلاح قیمت بنزین می توانست بهتر از این اجرا شود
- خواستار استمرار معافیت مالیاتی اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه هستیم
- در عرصه جنگ اقتصادی، به طور قاطع دشمن را عقب می زنیم
- دولت خسته نیست
- فعالیت 11 هزار و ۹۰۰ رسانه دارای مجوز در کشور
- افرادی که نفوذ پیدا می کنند داغترین شعارهای حاکمیتی را میدهند
- وفاق ملی ضرورت تداوم انقلاب اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ثبتنام بیمه درمان تکمیلی اصحاب فرهنگ، هنر، رسانه
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترجوادی
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترصالحی
- نگاهی به اندیشه آیت الله هاشمی رفسنجانی ره
1391/10/28 00:35
آیت الله مکارم شیرازی با انتقاد از قطع بودجه های فرهنگی: چطور ورزش اهمیت دارد اما فرهنگ نه/ نقد باید سازنده و توأم با حسن نیت باشد
حضرت آیت الله ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید، عصر امروز در دیدار اعضای کمیته مساجد ستاد دهه مبارک فجر و مسؤولان اداره کل بازرسی استان قم، با تبریک مناسبت های ماه ربیع الاول، مسؤولیت سازمان بازرسی […]
حضرت آیت الله ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید، عصر امروز در دیدار اعضای کمیته مساجد ستاد دهه مبارک فجر و مسؤولان اداره کل بازرسی استان قم، با تبریک مناسبت های ماه ربیع الاول، مسؤولیت سازمان بازرسی کل کشور را بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: تامل و تدبر در آموزه های دینی به ما نشان می دهد که ناظرانی بر اعمال ما نظارت و آنها را ثبت و ضبط می کنند.
وی تاکید کرد: اگر مبانی اعتقادی جامعه قوی باشد و خداوند تبارک و تعالی را شاهد و ناظر بر همه اعمال خود در خلوت و آشکار بدانیم دیگر نیازی به بازرس نخواهیم داشت.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی با بیان این که بشر همواره در معرض آسیب های فراوان است، تصریح کرد: امیدوارم سازمان بازرسی کل کشور به صورت فعال تر به تخلفات رسیدگی کند و مهم تر این است که گوش شنوایی نیز برای حرف های آنها باشد، بسیار مشاهده شده است که اینها حرف خود را می زنند اما گوش شنوا نیست و ضمانت اجرایی کافی نیز وجود ندارد.
این مرجع تقلید وقوع تخلفات بزرگ در نظام را زیبنده ندانست و با اشاره به نقش مساجد در عرصه های مختلف به منظور تقویت اعتقادات دینی جامعه، تاکید کرد: مساجد کانون همه چیز اسلام است و باید نقش خود را بهتر ایفا کنند و به همان جایگاه گذشته برگردند؛ امروز مسجدالنبی دست افرادی افتاده که از برنامه های زمان حضرت رسول در آن خبری نیست.
استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم با بیان این که مساجد پایگاه انقلاب اسلامی به شمار می آید، اضافه کرد: باید مساجد با جاذبه های قوی به کانون های علم، تربیت، قرآن، احکام و اخلاق تبدیل شود و تحقق این مهم نیز نیازمند برنامه ریزی دقیق است.
وی با تاکید بر این که مساجد باید مردمی باشد، اظهار داشت: باید به شدت از دولتی شدن مساجد بپرهیزیم، همان گونه که حوزه های علمیه مستقل و مردمی هستند، البته دولت ها موظف به خدمات دهی و تقویت مساجد هستند.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی تمام امور در نظام اسلامی را به هم پیوسته دانست و خاطرنشان کرد: باید در رسانه ملی و سایر رسانه ها به ستاد و کمیته مساجد میدان دهند تا برنامه های خود را تشریح کنند تا همکاری مردمی نیز حاصل شود.
وی خاطرنشان کرد: به جای برخی برنامه های غیر مفید باید یک سری برنامه ها برای مسائل مهم گذاشته شود تا مردم روشن شوند و آسیب های اجتماعی و راهکارهای جلوگیری و پیشگیری از آن تشریح شود و رسانه ها به ویژه رسانه ملی باید به این مساله اهتمام داشته باشند.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی با اشاره به قطع بودجه های فرهنگی، یادآورشد: ما از این مساله نگران شدیم، آبروی نظام به این مراکز وابسته است چطور اینها اهمیت ندارد و ورزش اهیمت پیدا می کند.
وی خاطرنشان کرد: البته انتقادات باید سازنده و تؤام با حسن نیت باشد، انتقاد سازنده سبب پیشرفت می شود و نباید هر انتقادی را تخریب به حساب آورد.
این مرجع تقلید در پایان با گرامی داشت دهه مبارک فجر، خواستار تلاش همگان برای برگزاری باشکوه مراسم گرامی داشت این دهه شد و گفت: این دهه، دهه فجر، نور و عزت برای کشور ما بوده و ان شاءالله با شکوه تر از هر سال برگزار خواهد شد و همه باید دست به دست هم دهند تا این مهم محقق شود.
یکی از مراجع تقلید با اشاره به قطع بودجههای فرهنگی در سال جاری گفت: این امر موجب نگرانی است زیرا اختصاص بودجه به این امور از نان شب واجبتر بوده و نمیتوان به آنها بیتوجه بود.
به گزارش خبرگزاری فارس از قم، آیتالله العظمی ناصر مکارمشیرازی امشب در دیدار مدیرکل بازرسی استان قم و اعضای کمیته مساجد ستاد دهه فجر انقلاب اسلامی اظهار کرد: خداوند ناظران بسیاری بر ما قرار داده و برخی از آنها همان فرشتگان الهی و بعضی نیز بر روی زمین هستند.
وی افزود: اعضای بدن انسان نیز بر کار انسان نظارت میکنند و در روز قیامت شهادت خواهند داد؛ با این همه نظارت الهی نباید نیازی به بازرسان دیگر احساس شود و اگر این امر وجود دارد نشاندهنده قوی نبودن مبانی اعتقادی است.
گوش شنوا و ضمانت اجرایی برای بازرسیها وجود داشته باشد
این مرجع تقلید با بیان اینکه بشر همواره در معرض آسیبهای فراوانی قرار دارد گفت: امیدوارم سازمان بازرسی کل کشور فعالتر از گذشته به تخلفات رسیدگی کرده و برخورد لازم را داشته باشد؛ مهمتر از آن این است که گوش شنوایی نیز برای این سخنان وجود داشته باشد چون میبینیم این حرفها گفته میشود و گوش شنوا و ضمانت اجرایی لازم وجود ندارد.
وی ادامه داد: نباید تخلفات میلیاردی در نظام اسلامی وجود داشته باشد و اینجاست که مساجد باید وظیفه خود را قویتر از گذشته انجام دهند؛ مسجد کانون همه مسائل در اسلام است.
آیتالله مکارمشیرازی با اشاره به نقش مسجد در صدر اسلام خاطرنشان کرد: مسجد دانشگاه و ستاد ارتش اسلام محسوب میشد و نقشی کلیدی در مکتب تربیتی دین داشت اما امروز مسجد گسترش زیادی یافته ولی از برنامههای زمان رسولالله (ص) خالی شده است.
استاد برجسته حوزه علمیه قم عنوان داشت: مساجد به راحتی ساخته نمیشوند و حراست از آنها نیز تنها با فداکاری تحقق مییابد.
وی با بیان اینکه بنیان انقلاب اسلامی در مساجد پیریزی شده است، گفت: مسجد باید تبدیل به کانونی از علم، تربیت، قرآن و اخلاق شود و جاذبههای لازم را نیز داشته باشد و این امر نیازمند برنامهریزی دقیق است.
آیتالله مکارمشیرازی با تاکید بر مردمی بودن مساجد افزود: باید از دولتی شدن مساجد ولو دولت جمهوری اسلامی پرهیز کنیم هر چند دولتها موظف به تقویت و ارائه خدمات به مساجد هستند زیرا مساجد امروز با گذشته تفاوتهایی دارند و تنها نباید به عبادت اختصاص داده شوند.
تمام امور در نظام اسلامی وابسته به یکدیگر هستند
این مرجع تقلید بیان داشت: تقویت مساجد موجب میشود که نیاز به بازرسی در کشور وجود نداشته باشد و اگر این امر احساس شد گوش شنوا برای آن خواهد بود زیرا در نظام اسلامی همه امور وابسته به یکدیگر هستند.
وی خواستار توجه بیشتر رسانهها به مساجد و برنامههای فرهنگی و مذهبی شد و گفت: بدون همکاری مردمی هیچ یک از امور پیشرفت نداشته و رسانهها نیز باید در اختیار این مسئله قرار گیرند و به جای برنامههای غیرمفید، امور اساسی و اصولی مورد توجه قرار گیرند.
قطع بودجههای فرهنگی موجب نگرانی است
آیتالله مکارمشیرازی با اشاره به قطع بودجههای فرهنگی در سال جاری ابراز کرد: این امر موجب نگرانی است زیرا برخی از این امور از نان شب واجبتر بوده و نمیتوان به آنها بیتوجه بود.
استاد برجسته حوزه علمیه قم با بیان اینکه انتقادات باید سازنده و همراه با حسن نیت باشند گفت: نمیتوان همه انتقادات را توهین دانست زیرا اگر این کار به طرز صحیح صورت گیرد موجب پیشرفت میشود.
وی دهه فجر انقلاب اسلامی را دهه سربلندی و عزت ملت ایران دانست و خاطرنشان کرد: امیدواریم برنامههای این دهه با شکوه تمام برگزار شده و سربلندی بیشتر جمهوری اسلامی را در پی داشته باشد.
منبع:
فارس
مطالب مشابه
- آیتالله مکارم شیرازی: غیر روحانیون ، جای خطبا را میگیرند و این خطر است
- انتقاد آیتالله مکارمشیرازی از عملکرد بانکها ربای مضاعف توجیه شرعی ندارد / به حال بانکها فکری شود/برخی فیلمهای اکران شده با مجوز وزارت ارشاد به لحاظ اخلاقی وحشتناک است
- علت عید اعلام کردن دوشنبه توسط آیت الله مکارم چه بود؟
- آیتالله مکارم شیرازی: علت طلاق در ازدواج هایی دانشجویی واکاوی شود
- واکنش آیتاللهمکارم به تعطیلی درس آیتاللهجوادی