تازه های کتاب
تازه های انتشارات کتاب ناب
بایسته های فرهنگ
سازمان های فرهنگی
- حکمرانی در شکل کلان نیاز دارد، بداند در کجا سفت و کجا منعطف باشد
- انتصاب دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور
- نادره رضایی، معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شد
- فعالیتهای معاونت فرهنگی وزارت ارشاد در جهت اهداف انقلاب اسلامی است
- عبدالحسین کلانتری معاون امور فرهنگیِ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شد
- محسن جوادی، رئیس پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات شد
- چابک سازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
مسائل نظری
حوزه علمیه
دانشگاه
- انتشار کتابهای فقهی درباره مسائل روز
- گزارشی از حضور استاد احمد مبلغی در مجمع جهانی فقه اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ظرفیتها و چالشهای استفاده از فقه در تقنین
- حجاب امری اجتماعی، با امکان قانونگذاری
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- کسانی که در اصول تابع دیگران باشند، نباید خود را مجتهد بدانند
- تمدید مهلت ارسال اثر به پنجمین دوره انتخاب کتاب برگزیده دانشگاهی
- بازسازی منابع تاریخی مفقود شیعه
- رتبهبندی علمی دانشگاهها، پژوهشگاهها و مؤسسات آموزش عالی وابسته به حوزه علمیه قم
- انتصاب ریاست نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها
- ۱۳ دانشگاه ایرانی در جمع هزار دانشگاه برتر دنیا
- ضرورت پردازش دادههای علمی و کتابخانهای
- دکتر محسن جوادی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شد
علمی آموزشی
علمی پژوهشی
هنر
- وضعیت فلسفه در سده اخیر حوزه علمیه قم
- فقهی که بخواهد نظریهپرداز باشد، در بستر درسهای تخصصی و پژوهشهای آزاد شکل میگیرد
- ضرورت پرداختن به مکتب فقهی و اصولی امام خمینی (ره)
- قطب فرهنگی اسلام «عقل» است
- مدیر حوزه های علمیه خواهران کشور انتخاب شد
- جامعه الزهراء س یادگاری پربرکت از حضرت امام ره
- تغییر و تحول در نظام آموزشی حوزههای علمیه
اخبار و مسائل کتاب
نقد و معرفی کتاب
- حکمرانی در شکل کلان نیاز دارد، بداند در کجا سفت و کجا منعطف باشد
- فعالیتهای معاونت فرهنگی وزارت ارشاد در جهت اهداف انقلاب اسلامی است
- برگزیدگان همایش بیست و پنجم کتاب سال حوزه
- صدور پروانه فعالیت کتابفروشان
- مصوبات جلسات 645 تا 647 هیات انتخاب و خرید کتاب
- علیرضا مختارپور، رئیس کتابخانه ملی و مهدی رمضانی، سرپرست نهاد کتابخانههای عمومی کشور شد
- بررسی برگزاری نمایشگاه حضوری 1401
اقتصاد
اجتماعی
- باید امید آفرینی کنیم
- طرح اصلاح قیمت بنزین می توانست بهتر از این اجرا شود
- خواستار استمرار معافیت مالیاتی اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه هستیم
- در عرصه جنگ اقتصادی، به طور قاطع دشمن را عقب می زنیم
- دولت خسته نیست
- فعالیت 11 هزار و ۹۰۰ رسانه دارای مجوز در کشور
- افرادی که نفوذ پیدا می کنند داغترین شعارهای حاکمیتی را میدهند
- وفاق ملی ضرورت تداوم انقلاب اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ثبتنام بیمه درمان تکمیلی اصحاب فرهنگ، هنر، رسانه
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترجوادی
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترصالحی
- نگاهی به اندیشه آیت الله هاشمی رفسنجانی ره
1391/07/12 17:59
آل اسحاق با اشاره به بحران ارزی: کسانی که قدرت حل بحران را ندارند کنار بروند
چکیده: قدرت خرید مردم نصف شده است/ کشورهای متخاصم به طور علنی با ایران وارد جنگ تمام عیار اقتصادی شدهاند، از این رو شرایط پیش آمده برای بازار ارز یکی از آثار این جنگ است. گروه اقتصادی- نوزدهمین […]
چکیده:
قدرت خرید مردم نصف شده است/ کشورهای متخاصم به طور علنی با ایران وارد جنگ تمام عیار اقتصادی شدهاند، از این رو شرایط پیش آمده برای بازار ارز یکی از آثار این جنگ است.
گروه اقتصادی- نوزدهمین نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران تحت تاثیر نوسانات شدید نرخ ارز بود و دلار همه توجهها را به خود معطوف کرده بود .
به گزارش قانون، هر چند بررسی عملکرد صندوق توسعه ملی در دستورکار نمایندگان بخش خصوصی و دولتی در اتاق تهران قرار داشت، اما سخنان و اظهارنظرهای ارزی زیادی در این نشست شنیده شد.
یحیی آل اسحاق رییس اتاق بازرگانی تههران در این نشست با اعلام اینکه هر نوع اظهار نظری تاثیری آنی بر بازار ملتهب امروز به جا خواهد گذاشت از نمایندگان خش خصوصی و دولتی خواست در اعلام نظر خود دقت کافی را داشته باشند.
وی گفت: لازم است نشستی ویژه در خصوص بازار ارز در اتاق بازرگانی برگزار شود.
آل اسحاق ادامه داد: امروز موضوع ارز به منافع ملی و در برخی موارد، به منافع حیاتی کشور گره خورده است و نه دولت و نه بخش خصوصی اجازه ندارد در این شرایط حساس بدون در نظر گرفتن منافع ملی، تصمیم گیری و ارائه راهکار دهد.
وی تأکید کرد که کشورهای متخاصم به طور علنی با ایران وارد جنگ تمام عیار اقتصادی شدهاند، از این رو شرایط پیش آمده برای بازار ارز یکی از آثار این جنگ است. به گفته رییس اتاق تهران، برخورد کشورهای غربی با اقتصاد ایران در مقوله ارز آثار منفی خود را گذاشته است.
وی تصریح کرد: اگر شرایط فعلی را به عنوان جنگ و تهدید جدی حساب کنیم میتوان فرض کرد که همان طور که اگر دشمن به عسلویه موشک بزند بلافاصله آژیر قرمز به گوش میرسد هم اکنون نیز دشمن با ابزار دیگری همچون تحریمها و جلوگیری از عبور و مرور کشتیها و عدم پذیرش بیمه آنها قصد دارد به ما حمله کند اما ابزارش موشک نیست.
به گفته آل اسحاق آنها دقیقا با ما وارد جنگ شدهاند بنابراین در شرایط جنگی همان طور که آنها برنامه و افسر عملیاتی دارند ما نیز باید خود را تجهیز کنیم.
وی معتقد است مجموعه سیاستها و تدابیری که در طول تاریخ گذشته برای اقتصاد در نظر گرفته شده هم اکنون آثار خود را بروز داده و بنابراین، تدبیر و مدیریت در شرایط موجود باید صورت گیرد.
او با بیان اینکه در شرایط جنگی، بی انضباطی را به دادگاه نظامی می کشانند، گفت: کسی که قدرت حل بحران را نداشته باشد خود نباید بایستد، در حالی که منتقدان نیز نباید حد و حدود را زیر پا گذاشته و فضا را بحرانیتر کنند.
به گفته رییس اتاق تهران، امروز با توجه به شرایط ارزی کشور، قدرت خرید مردم به شدت کاهش یافته، بنابراین او تصریح کرد که در این شرایط باید همه نیروها و دلسوزان کشور دست به دست هم داده تا شرایط بحرانی فعلی برطرف شود.
او در بخش دیگری از سخنان خود، به افزایش چشمگیر نقدینگی طی سالهای اخیر اشاره کرد و یادآور شد که جهش نقدینگی از 90 هزار میلیارد ریال به 400 هزار میلیارد ریال فعلی، اثار اقتصادی مخرب و تورم فزاینده را به دنبال دارد که روی ارز نیز اثر مخرب خود را گذاشته است. آل اسحاق به موضوع تدابیر و مدیریت در شرایط فعلی کشور نیز اشاره کرد و با بیان اینکه در این شرایط باید "جمهور" را برای عبور از بحران به کار گرفت، افزود: در حالی که اوضاع اقتصادی کشور وارد مرحله حساس و سخت شده است، باید همه ارادهها و نیروهای کشور را برای حل مشکلات به خدمت گرفت، از این رو هیچ کس حق ندارد مانع اظهارنظر و ارائه راهکارهای اصولی و اقتصادی از سوی کارشناسان و آگاهان به امور اقتصادی شود چرا که امروز منافع یک ملت به خطر افتاده است.
آل اسحاق در ادامه پیشنهاد خود را که حاصل جمع آوری نظرات و راهکارهای بخش خصوصی است ارائه داد و گفت: ایران در حال حاضر در برخی از کشورها منابع ارزی قابل توجهی دارد که می توانیم با این کشورها نظام تهاتری را راه اندازی کنیم.
او به طور مشخص به کشورهای پاکستان، هند و چین اشاره کرد و افزود: اتاق تهران با اعزام هیأت های اقتصادی به این کشورها، این موضوع را با مسوولان دولتی و بخش خصوصی اسن کشورها در میان گذاشته و انها نیز از موضوع تهاتر کالا استقبال کرده و آن را پذیرفته اند تنها کافی است که دولت ایران در این راه گام های عملی را بردارد.
به گفته وی، تجربه تهاتر کالا در دوره های گذشته نیز برای عبور از شرایط بحرانی و حساس کشور به کار گرفته شده بود و نتایج مثبتی نیز به جا گذاشت.
رییس اتاق تهران در بخش دیگری از سخنان خود، به موضوع تشکیل اتاق مبادلات ارزی اشاره کرد و گفت: بخش خصوصی و اتاق بازرگانی نیز از همان ابتدا با راه اندازی این اتاق همراهی کرد اما طی جلساتی که با مسوولان دولتی داشتیم قرار بود قیمت ارز در این مرکز نزولی باشد در حالی که امروز شاهد آن هستیم که قیمت ارز در این اتاق تابع و دنباله رو نرخ بازار آزاد شده است.
آل اسحاق در پایان ، بر بازنگری در نظام تدبیر و مدیریت ارزی کشور تأکید کرد و گفت: اگر تهدید منافع ملی و حیاتی کشور جرم است، عدم تصمیم به موقع نیز جرم و گناه نابخشودنی است. او افزود: فعالان اقتصادی در اتاق بازرگانی بارها با دلسوزی و حساسیت روی منافع ملی کشور، نظرات و راهکارهای کارشناسی خود را برای حل مشکلات ارزی کشور ارائه کرده است اما نسبت به آن بی توجهی شد در حالی که این راهکارها برای همه محرز بود.
منبع:قانون
مطالب مشابه