کد خبر: 2532

1391/07/12 17:59

نسخه چاپی | دسته بندی: ---
0
بازدیدها: 943

آل اسحاق با اشاره به بحران ارزی: کسانی که قدرت حل بحران را ندارند کنار بروند

چکیده: قدرت خرید مردم نصف شده است/ کشورهای متخاصم به طور علنی با ایران وارد جنگ تمام عیار اقتصادی شده‌اند، از این رو شرایط پیش آمده برای بازار ارز یکی از آثار این جنگ است. گروه اقتصادی- نوزدهمین […]

چکیده:

قدرت خرید مردم نصف شده است/ کشورهای متخاصم به طور علنی با ایران وارد جنگ تمام عیار اقتصادی شده‌اند، از این رو شرایط پیش آمده برای بازار ارز یکی از آثار این جنگ است.


گروه اقتصادی- نوزدهمین نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران تحت تاثیر نوسانات شدید نرخ ارز بود و دلار همه توجه‌ها را به خود معطوف کرده بود .
به گزارش قانون، هر چند بررسی عملکرد صندوق توسعه ملی در دستورکار نمایندگان بخش خصوصی و دولتی در اتاق تهران قرار داشت، اما سخنان و اظهارنظرهای ارزی زیادی در این نشست شنیده شد.
یحیی آل اسحاق رییس اتاق بازرگانی تههران در این نشست با اعلام اینکه هر نوع اظهار نظری تاثیری آنی بر بازار ملتهب امروز به جا خواهد گذاشت از نمایندگان خش خصوصی و دولتی خواست در اعلام نظر خود دقت کافی را داشته باشند.
وی گفت: لازم است نشستی ویژه در خصوص بازار ارز در اتاق بازرگانی برگزار شود.
آل اسحاق ادامه داد: امروز موضوع ارز به منافع ملی و در برخی موارد، به منافع حیاتی کشور گره خورده است و نه دولت و نه بخش خصوصی اجازه ندارد در این شرایط حساس بدون در نظر گرفتن منافع ملی، تصمیم گیری و ارائه راهکار دهد.
وی تأکید کرد که کشورهای متخاصم به طور علنی با ایران وارد جنگ تمام عیار اقتصادی شده‌اند، از این رو شرایط پیش آمده برای بازار ارز یکی از آثار این جنگ است. به گفته رییس اتاق تهران، برخورد کشورهای غربی با اقتصاد ایران در مقوله ارز آثار منفی خود را گذاشته است.
وی تصریح کرد: اگر شرایط فعلی را به عنوان جنگ و تهدید جدی حساب کنیم می‌توان فرض کرد که همان طور که اگر دشمن به عسلویه موشک بزند بلافاصله آژیر قرمز به گوش می‌رسد هم اکنون نیز دشمن با ابزار دیگری همچون تحریم‌ها و جلوگیری از عبور و مرور کشتی‌ها و عدم پذیرش بیمه آنها قصد دارد به ما حمله کند اما ابزارش موشک نیست.
به گفته آل اسحاق آنها دقیقا با ما وارد جنگ شده‌اند بنابراین در شرایط جنگی همان طور که آنها برنامه و افسر عملیاتی دارند ما نیز باید خود را تجهیز کنیم.
وی معتقد است مجموعه سیاستها و تدابیری که در طول تاریخ گذشته برای اقتصاد در نظر گرفته شده هم اکنون آثار خود را بروز داده و بنابراین، تدبیر و مدیریت در شرایط موجود باید صورت گیرد.
او با بیان اینکه در شرایط جنگی، بی انضباطی را به دادگاه نظامی می کشانند، گفت: کسی که قدرت حل بحران را نداشته باشد خود نباید بایستد، در حالی که منتقدان نیز نباید حد و حدود را زیر پا گذاشته و فضا را بحرانی‌تر کنند.
به گفته رییس اتاق تهران، امروز با توجه به شرایط ارزی کشور، قدرت خرید مردم به شدت کاهش یافته، بنابراین او تصریح کرد که در این شرایط باید همه نیروها و دلسوزان کشور دست به دست هم داده تا شرایط بحرانی فعلی برطرف شود.
او در بخش دیگری از سخنان خود، به افزایش چشمگیر نقدینگی طی سال‌های اخیر اشاره کرد و یادآور شد که جهش نقدینگی از 90 هزار میلیارد ریال به 400 هزار میلیارد ریال فعلی، اثار اقتصادی مخرب و تورم فزاینده را به دنبال دارد که روی ارز نیز اثر مخرب خود را گذاشته است. آل اسحاق به موضوع تدابیر و مدیریت در شرایط فعلی کشور نیز اشاره کرد و با بیان اینکه در این شرایط باید "جمهور" را برای عبور از بحران به کار گرفت، افزود: در حالی که اوضاع اقتصادی کشور وارد مرحله حساس و سخت شده است، باید همه اراده‌ها و نیروهای کشور را برای حل مشکلات به خدمت گرفت، از این رو هیچ کس حق ندارد مانع اظهارنظر و ارائه راهکارهای اصولی و اقتصادی از سوی کارشناسان و آگاهان به امور اقتصادی شود چرا که امروز منافع یک ملت به خطر افتاده است.
آل اسحاق در ادامه پیشنهاد خود را که حاصل جمع آوری نظرات و راهکارهای بخش خصوصی است ارائه داد و گفت: ایران در حال حاضر در برخی از کشورها منابع ارزی قابل توجهی دارد که می توانیم با این کشورها نظام تهاتری را راه اندازی کنیم.
او به طور مشخص به کشورهای پاکستان، هند و چین اشاره کرد و افزود: اتاق تهران با اعزام هیأت های اقتصادی به این کشورها، این موضوع را با مسوولان دولتی و بخش خصوصی اسن کشورها در میان گذاشته و انها نیز از موضوع تهاتر کالا استقبال کرده و آن را پذیرفته اند تنها کافی است که دولت ایران در این راه گام های عملی را بردارد.
به گفته وی، تجربه تهاتر کالا در دوره های گذشته نیز برای عبور از شرایط بحرانی و حساس کشور به کار گرفته شده بود و نتایج مثبتی نیز به جا گذاشت.
رییس اتاق تهران در بخش دیگری از سخنان خود، به موضوع تشکیل اتاق مبادلات ارزی اشاره کرد و گفت: بخش خصوصی و اتاق بازرگانی نیز از همان ابتدا با راه اندازی این اتاق همراهی کرد اما طی جلساتی که با مسوولان دولتی داشتیم قرار بود قیمت ارز در این مرکز نزولی باشد در حالی که امروز شاهد آن هستیم که قیمت ارز در این اتاق تابع و دنباله رو نرخ بازار آزاد شده است.
آل اسحاق در پایان ، بر بازنگری در نظام تدبیر و مدیریت ارزی کشور تأکید کرد و گفت: اگر تهدید منافع ملی و حیاتی کشور جرم است، عدم تصمیم به موقع نیز جرم و گناه نابخشودنی است. او افزود: فعالان اقتصادی در اتاق بازرگانی بارها با دلسوزی و حساسیت روی منافع ملی کشور، نظرات و راهکارهای کارشناسی خود را برای حل مشکلات ارزی کشور ارائه کرده است اما نسبت به آن بی توجهی شد در حالی که این راهکارها برای همه محرز بود.

 

منبع:قانون 

تگ های مطلب:
ارسال دیدگاه

  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent

عکس خوانده نمی شود