تازه های کتاب
تازه های انتشارات کتاب ناب
بایسته های فرهنگ
سازمان های فرهنگی
- حکمرانی در شکل کلان نیاز دارد، بداند در کجا سفت و کجا منعطف باشد
- انتصاب دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور
- نادره رضایی، معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شد
- فعالیتهای معاونت فرهنگی وزارت ارشاد در جهت اهداف انقلاب اسلامی است
- عبدالحسین کلانتری معاون امور فرهنگیِ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شد
- محسن جوادی، رئیس پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات شد
- چابک سازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
مسائل نظری
حوزه علمیه
دانشگاه
- انتشار کتابهای فقهی درباره مسائل روز
- گزارشی از حضور استاد احمد مبلغی در مجمع جهانی فقه اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ظرفیتها و چالشهای استفاده از فقه در تقنین
- حجاب امری اجتماعی، با امکان قانونگذاری
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- کسانی که در اصول تابع دیگران باشند، نباید خود را مجتهد بدانند
- تمدید مهلت ارسال اثر به پنجمین دوره انتخاب کتاب برگزیده دانشگاهی
- بازسازی منابع تاریخی مفقود شیعه
- رتبهبندی علمی دانشگاهها، پژوهشگاهها و مؤسسات آموزش عالی وابسته به حوزه علمیه قم
- انتصاب ریاست نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها
- ۱۳ دانشگاه ایرانی در جمع هزار دانشگاه برتر دنیا
- ضرورت پردازش دادههای علمی و کتابخانهای
- دکتر محسن جوادی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شد
علمی آموزشی
علمی پژوهشی
هنر
- وضعیت فلسفه در سده اخیر حوزه علمیه قم
- فقهی که بخواهد نظریهپرداز باشد، در بستر درسهای تخصصی و پژوهشهای آزاد شکل میگیرد
- ضرورت پرداختن به مکتب فقهی و اصولی امام خمینی (ره)
- قطب فرهنگی اسلام «عقل» است
- مدیر حوزه های علمیه خواهران کشور انتخاب شد
- جامعه الزهراء س یادگاری پربرکت از حضرت امام ره
- تغییر و تحول در نظام آموزشی حوزههای علمیه
اخبار و مسائل کتاب
نقد و معرفی کتاب
- حکمرانی در شکل کلان نیاز دارد، بداند در کجا سفت و کجا منعطف باشد
- فعالیتهای معاونت فرهنگی وزارت ارشاد در جهت اهداف انقلاب اسلامی است
- برگزیدگان همایش بیست و پنجم کتاب سال حوزه
- صدور پروانه فعالیت کتابفروشان
- مصوبات جلسات 645 تا 647 هیات انتخاب و خرید کتاب
- علیرضا مختارپور، رئیس کتابخانه ملی و مهدی رمضانی، سرپرست نهاد کتابخانههای عمومی کشور شد
- بررسی برگزاری نمایشگاه حضوری 1401
اقتصاد
اجتماعی
- باید امید آفرینی کنیم
- طرح اصلاح قیمت بنزین می توانست بهتر از این اجرا شود
- خواستار استمرار معافیت مالیاتی اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه هستیم
- در عرصه جنگ اقتصادی، به طور قاطع دشمن را عقب می زنیم
- دولت خسته نیست
- فعالیت 11 هزار و ۹۰۰ رسانه دارای مجوز در کشور
- افرادی که نفوذ پیدا می کنند داغترین شعارهای حاکمیتی را میدهند
- وفاق ملی ضرورت تداوم انقلاب اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ثبتنام بیمه درمان تکمیلی اصحاب فرهنگ، هنر، رسانه
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترجوادی
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترصالحی
- نگاهی به اندیشه آیت الله هاشمی رفسنجانی ره
1391/07/02 19:57
آیت الله مکارم شیرازی: رئیس جمهور نباید به تنهایی تصمیم بگیرد/ گرانیها به مردم فشار میآورد
چکیده: تحمل مردم حدی دارد، باید به این مسئله توجه کرد و ما نباید تحمل مردم را نامحدود بگیریم آستانه تحمل مردم را در نظر داشته باشیم البته مردم درک می کنند ما برای حفظ استقلال باید هزینه بدهیم الان […]
چکیده:
تحمل مردم حدی دارد، باید به این مسئله توجه کرد و ما نباید تحمل مردم را نامحدود بگیریم آستانه تحمل مردم را در نظر داشته باشیم البته مردم درک می کنند ما برای حفظ استقلال باید هزینه بدهیم الان کشور ما به عنوان یک کشور با اقتدار در منطقه شناخته می شود اما در عین حال اگر نتوانیم مسائل اقتصادی را حل کنیم کم کم حمایتها ممکن است کاهش یابد و خدای ناکرده مشکلاتی در این زمینه ایجاد شود.
یکی از مراجع تقلید با بیان اینکه متاسفانه دولت برای مسائل فرهنگی دل نمی سوزاند اظهار داشت: با جنجال و هو کردن میخواهند جلوی امر به معروف را بگیرند و باید این مسئله در ابتدا با ارائه بخشنامه، از کارمندان دولت و بیمارستانها شروع شود.
به گزارش خبرنگار ما، آیت الله العظمی ناصر مکارم شیرازی قبل از ظهر پنجشنبه در دیدار اعضای فراکسیون روحانیون مجلس شورای اسلامی با وی ضمن تبریک ایام خجسته میلاد حضرت فاطمه معصومه(س) و امام رضا(ع) و دهه کرامت ابراز امیدواری کرد در سایه عنایات این بزرگوارن مشکلات پیچیده ایجاد شده کشور حل شود.
وی بر اتحاد روحانیت مجلس تاکید کرد و گفت: باید روحانیون مجلس شورای اسلامی همه باهم متحد و در یک صف باشند که آرزوی دشمنان مبنی بر ایجاد جدایی بین صفوف این قشر محقق نشود.
استاد حوزه علمیه قم، اتحاد در مقطع کنونی به ویژه در آستانه انتخابات مهم ریاست جمهوری را لازم و ضروری عنوان کرد و بیان داشت: در انتخابات مجلس افراد متعدد هستند، اما در انتخابات ریاست جمهوری یک نفر است و اگر تجزیه صورت گیرد خطر در آنجا تهدید می کند شما مراقب باشید در انتخابات شکافی بین روحانیون و در حالت کلی تر میان اصولگرایان روی ندهد.
انتظار مردم از روحانیون بیشتر است
وی با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی مولود حوزه علمیه است تاکید کرد: روحانیان پیشتازان اصلی انقلاب بودند و معمار اصلی آن امام خمینی(ره) مرجع و روحانی بود و اگر قدرت مرجعیت در آن نبود این کار عظیم به درستی پیش نمیرفت.
آیت الله مکارم شیرازی با بیان اینکه به دلیل نقش مهم روحانیت در انقلاب اسلامی خوبیهای انقلاب را در درجه اول از روحانیت میدانند و بدیها و مشکلات را نیز به همین صورت از روحانیت می بینند بیان داشت: از این رو 2 مسئولیت متوجه روحانیون است یکی اینکه مانند سایر شهروندان مسئولیت داریم و دیگر اساس انقلاب بر روحانیت است و باید بیشتر در قبال مسائل حساس باشیم.
گرانیها به مردم فشار میآورد
وی در بخش دیگری از سخنان خود به مسئله اقتصاد و گرانی موجود در جامعه اشاره کرد و گفت: مسائل گرانی موجود و مشکلات اقتصادی و معیشتی روز به روز به مردم فشار می آورد و اگر به همین روند پیش رود مردم در فشار شدید قرار میگیرند و این موضوع باید به سرعت برطرف شود.
استاد حوزه علمیه قم موضوع گرانی کاغذ برای نشر کتب دینی و افزایش سه برابری قیمت کاغذ در مدت کوتاهی را نمونهای از گرانیهای موجود ذکر کرد و افزود: در بقیه امور نیز به همین شکل است، اجاره خانه غوغا میکند و مسئله ارز نیز اثر واقعی و روانی دارد، بسیاری از گرانیها مربوط به ارز است و جای تردید نیست ولی اثر روانی این است که مواردی که چندان به ارز نیز مرتبط نیست هم با گرانی ارز گرانتر میشوند.
رئیس جمهور نباید به تنهایی تصمیم بگیرد
وی تصریح کرد: این امور بسیار مهم است و چیزی نیست که دولت خودش به تنهایی تصمیم بگیرد و من شنیدهام در برخی مسائل رئیس جمهور خودش به تنهایی تصمیم میگیرد و نباید به این شکل باشد.
آیت الله مکارم شیرازی ادامه داد: تحمل مردم حدی دارد، باید به این مسئله توجه کرد و ما نباید تحمل مردم را نامحدود بگیریم آستانه تحمل مردم را در نظر داشته باشیم البته مردم درک می کنند ما برای حفظ استقلال باید هزینه بدهیم الان کشور ما به عنوان یک کشور با اقتدار در منطقه شناخته می شود اما در عین حال اگر نتوانیم مسائل اقتصادی را حل کنیم کم کم حمایتها ممکن است کاهش یابد و خدای ناکرده مشکلاتی در این زمینه ایجاد شود.
بانکداری موجود اسلامی نیست
وی در بخش دیگری از صحبت های خود خطاب به روحانیون مجلس گفت: حمایت شما از مسائل فقهی باید بیش از دیگران باشد، الان مسئله خلاف شرع در بانکها وجود دارد و عقود اسلامی در اغلب بانکها رعایت نمیشود و به ما گزارش میشود که اکثر قراردادها با فاکتورهای صوری شکل میگیرد که این کار باعث ربا خواری میشود.
این مرجع تقلید یکی از شرایط استجابت دعا را پاکیزه کردن مال و خوراک عنوان کرد و تاکید کرد: باید کسانی باشند که جلوی این مسئله در بانکها را بگیرند که روحانیون مجلس باید به این مسائل ورود کنند.
وی در ادامه بیان داشت: مسئله جریمه تأخیر چیزی جز رباخواری نیست و بر جریمه هم جریمه میگیرند و در حال حاضر بانکها در گوشه و کنار با بهترین ساختمانها اقدام به تأسیس شعب متعدد میکنند و نشان میدهد که عده ای دارند ثروتمند می شوند و عدهای بیچاره میشوند.
استاد حوزه علمیه قم در ادامه با تأکید بر اصلاح و اسلامی شدن وضعیت بانکها گفت: در بانکها ربا خواری به نام اسلام صورت میگیرد و اخیرا شنیدهایم که میخواهند نامهای ائمه را از صندوقهای قرض الحسنه بردارند این اقدام خوبی است ولی اصل بانکداری اسلامی باید مورد توجه قرار گیرد چراکه عملا بانکداری موجود اسلامی نیست و روحانیت مجلس باید به این مساله توجه جدی داشته باشد.
مسائل حقوقی مربوط به ازدواج اصلاح شود
وی در بخشی دیگر از سخنان خود مسائلی که از نظر عمومی در مورد ازدواج به نسل جوان فشار می آورد را مطرح کرد و بیان داشت: با رئیس قوه قضائیه در این مورد صحبت کردیم مثل اینکه شجاعت تصمیم گیری را در این مورد به خود نمی دهند چون قوانین اجازه این کار را نمی دهد و این مسائل باید از طریق مجلس حل شود.
آیت الله مکارم شیرازی افزود: یکی از این مسائل موضوع مهریه است که بسیاری از جوانان به خاطر آن به زندان افکنده میشوند در حالی که اصل فقهی اعسار است و نه اینکه اول کسی را به زندان بیندازیم تا دلیل بیاورد و حکم اعسار صادر شود.
وی مسئله تقسیط کردن مهریه را از دیگر مشکلات این بخش عنوان کرد و گفت: باید این مشکل خلاف قوانین اسلام به صورت قانونی حل شود و شما فقها و روحانیون مجلس باید این مسئله را به مسئولان بگویید و در مجلس قانون بیاورد و روی آن بحث کند و در نهایت به دست قوه قضاییه بدهید.
استاد حوزه علمیه قم با تاکید بر اینکه همه مردم مسئول امر به معروف و نهی از منکر هستند، افزود: اما روحانیت در این بحث مسئولیت مضاعف و بیشتری دارند و حتماً باید در مقابل منکرات ایستاد اگر تبدیل به عرف شود و بدحجابی در جامعه رواج یابد دیگر نمی شود کاری کرد لذا باید پیش از آن که تبدیل به عرف شود اقدامی در این رابطه صورت گیرد.
وی تصریح کرد: متاسفانه دولت برای مسائل فرهنگی دل نمی سوزاند و شما باید دل بسوزانید از جار و جنجال و هو نترسید که با جنجال و هو کردن می خواهند جلوی امر به معروف را بگیرند.
مرجع تقلید شیعیان ادامه داد: هیچکس نمی گوید که با برخورد فیزیکی جلوی این مسائل گرفته شود و متاسفانه دولت به این مسائل بی توجه است و این مسئله باید با ارائه بخشنامه از خود کارمندان دولت و بیمارستان ها شروع کند و در ادامه در مدارس و دبیرستان ها این مسئله گفته شود.
نمایندگان مجلس ساده زیست باشند
وی با اشاره به اینکه مجلسی ها باید از خودشان ساده زیستی را شروع کنند اظهار داشت: در قبل زمزمه هایی در رابطه با حقوق نمایندگان بود که اثر خوبی در بین مردم نداشت و خوب شد که جلوی آن گرفته شد و بهتر است در عمل ساده زیستی را روحانیت مجلس نشان دهند.
آیت الله مکارم شیرازی در پایان سخنان خود یکی از طرق مبارزه با گرانی را ساده زیستی عنوان کرد و افزود: اگر ساده زندگی کنیم جلوی 50 درصد گرانیها گرفته میشود اما تجمل گرایی گرانیها را به دنبال دارد.
منبع:19دی
مطالب مشابه
- آیتالله مکارم شیرازی: غیر روحانیون ، جای خطبا را میگیرند و این خطر است
- انتقاد آیتالله مکارمشیرازی از عملکرد بانکها ربای مضاعف توجیه شرعی ندارد / به حال بانکها فکری شود/برخی فیلمهای اکران شده با مجوز وزارت ارشاد به لحاظ اخلاقی وحشتناک است
- آیت الله العظمی ناصر مکارم شیرازی نباید با مسائل فرهنگی برخورد تجاری کرد/انتقاد از مدیریت نادرست در ارشاد و ۱۰برابر شدن هزینه پست
- آیت الله مکارم در دیدار جنتی:رئیس جمهور وارث میراثی بسیار پیچیده است/ انتقاد شدید از آمارهای غلط دولت گذشته
- واکنش آیتاللهمکارم به تعطیلی درس آیتاللهجوادی