تازه های کتاب
تازه های انتشارات کتاب ناب
بایسته های فرهنگ
سازمان های فرهنگی
- برنامه اصلاحات معاونت فرهنگی
- حکمرانی در شکل کلان نیاز دارد، بداند در کجا سفت و کجا منعطف باشد
- انتصاب دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور
- نادره رضایی، معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شد
- فعالیتهای معاونت فرهنگی وزارت ارشاد در جهت اهداف انقلاب اسلامی است
- انتصاب معاون امور رسانهای و تبلیغات وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی
- عبدالحسین کلانتری معاون امور فرهنگیِ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شد
مسائل نظری
حوزه علمیه
دانشگاه
- انتشار کتابهای فقهی درباره مسائل روز
- گزارشی از حضور استاد احمد مبلغی در مجمع جهانی فقه اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ظرفیتها و چالشهای استفاده از فقه در تقنین
- حجاب امری اجتماعی، با امکان قانونگذاری
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- کسانی که در اصول تابع دیگران باشند، نباید خود را مجتهد بدانند
- تمدید مهلت ارسال اثر به پنجمین دوره انتخاب کتاب برگزیده دانشگاهی
- بازسازی منابع تاریخی مفقود شیعه
- رتبهبندی علمی دانشگاهها، پژوهشگاهها و مؤسسات آموزش عالی وابسته به حوزه علمیه قم
- انتصاب ریاست نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها
- ۱۳ دانشگاه ایرانی در جمع هزار دانشگاه برتر دنیا
- ضرورت پردازش دادههای علمی و کتابخانهای
- دکتر محسن جوادی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شد
علمی آموزشی
علمی پژوهشی
هنر
- وضعیت فلسفه در سده اخیر حوزه علمیه قم
- فقهی که بخواهد نظریهپرداز باشد، در بستر درسهای تخصصی و پژوهشهای آزاد شکل میگیرد
- ضرورت پرداختن به مکتب فقهی و اصولی امام خمینی (ره)
- قطب فرهنگی اسلام «عقل» است
- مدیر حوزه های علمیه خواهران کشور انتخاب شد
- جامعه الزهراء س یادگاری پربرکت از حضرت امام ره
- تغییر و تحول در نظام آموزشی حوزههای علمیه
اخبار و مسائل کتاب
نقد و معرفی کتاب
- برنامه اصلاحات معاونت فرهنگی
- حکمرانی در شکل کلان نیاز دارد، بداند در کجا سفت و کجا منعطف باشد
- فعالیتهای معاونت فرهنگی وزارت ارشاد در جهت اهداف انقلاب اسلامی است
- برگزیدگان همایش بیست و پنجم کتاب سال حوزه
- صدور پروانه فعالیت کتابفروشان
- مصوبات جلسات 645 تا 647 هیات انتخاب و خرید کتاب
- علیرضا مختارپور، رئیس کتابخانه ملی و مهدی رمضانی، سرپرست نهاد کتابخانههای عمومی کشور شد
اقتصاد
اجتماعی
- باید امید آفرینی کنیم
- طرح اصلاح قیمت بنزین می توانست بهتر از این اجرا شود
- خواستار استمرار معافیت مالیاتی اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه هستیم
- در عرصه جنگ اقتصادی، به طور قاطع دشمن را عقب می زنیم
- دولت خسته نیست
- فعالیت 11 هزار و ۹۰۰ رسانه دارای مجوز در کشور
- افرادی که نفوذ پیدا می کنند داغترین شعارهای حاکمیتی را میدهند
- وفاق ملی ضرورت تداوم انقلاب اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ثبتنام بیمه درمان تکمیلی اصحاب فرهنگ، هنر، رسانه
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترجوادی
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترصالحی
- نگاهی به اندیشه آیت الله هاشمی رفسنجانی ره
1391/06/26 14:32
شمس: اقتصاد ضعیف نشر بحران گرانی کاغذ را نمایان تر کرده است
چکیده: وضعیت امروز به درستی نشان می دهد که اقتصاد نشر ما شکل مناسبی ندارد و به محض کوچکترین تغییری از پا می افتد. سید محمدکاظم شمس مدیر موسسه کتاب ناب و عضو هیات مدیره مجمع ناشران انقلاب اسلامی در […]
چکیده:
وضعیت امروز به درستی نشان می دهد که اقتصاد نشر ما شکل مناسبی ندارد و به محض کوچکترین تغییری از پا می افتد.
سید محمدکاظم شمس مدیر موسسه کتاب ناب و عضو هیات مدیره مجمع ناشران انقلاب اسلامی در گفت و گو با پایگاه اطلاع رسانی مجمع ناشران انقلاب اسلامی با اشاره به مشکلات پیش آمده برای ناشران در نتیجه گرانی کاغذ، اظهار کرد: گرانی کاغذ بر وضعیت فعالیت ناشران به ویژه ناشران خصوصی تاثیر منفی گذاشته است اما من می خواهم در نگاهی وسیع تر مساله نشر را بررسی کنم و آن «اقتصاد نشر»، است.
وی در تقسیم بندی مشکلات نشر، گفت: مشکلات نشر به چندین دسته تقسیم می شود که می توان به کیفیت و امور فنی چاپ، محتوا، ترجمه، توزیع و پخش، اطلاع رسانی و تبلیغ و ... اشاره کرد. در این میان یک گروه از مشکلات نیز به «اقتصاد نشر» برمی گردد و اگر قرار است نشر چالاکی را داشته باشیم باید همه این مشکلات را کنار هم دید و بررسی کرد.
نشر باید استقلال مالی داشته باشد
شمس «اقتصاد نشر» را مهم ترین مساله و مشکل صنعت نشر عنوان کرد و افزود: نشر در کنار فرهنگی بودن، یک صنعت است و باید قوانین یک کار تولیدی اقتصادی را در آن مورد توجه قرار داد که نیاز مخاطب، شناخت بازار، عرضه درست و ... از جمله این موارد است. به ویژه اینکه کتاب در بازار غیرسالم رقابتی عرضه می شود و باید به چنین رقابتی نیز توجه کرد.
وی ادامه داد: در چنین وضعیتی اگر قرار باشد فعالیت نشر به درستی انجام گیرد، باید مستقل باشد و روی پای خود بایستد. منظور من این نیست که نظارت از سوی نهادهایی چون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نباشد، بلکه منظور استقلال مالی و حمایتی است تا اگر روزی این حمایت ها برداشته شد، نشر کشور از پا نیافتد.
مدیر انتشارات «کتاب ناب» در این باره به صنعت خودروسازی اشاره کرد و گفت: خودروسازان خودروهای خود را تولید می کنند اما راهنمایی و رانندگی به عملکرد آن نظارت دارد ولی قرار نیست تولیدکنندگان پولی از راهنمایی و رانندگی دریافت کنند. ولی می بینید که در نشر این اتفاق می افتد و این صنعت به شدت وابسته دولت است.
محمدکاظم شمس تصریح کرد: نشر ما به قدری ضعیف است که با کوچکترین تغییری می شکند و در شرایطی مثل امروز که با گرانی کاغذ رو به رو هستیم، دچار بحران های شدید می شود.
وی با بیان این که این گرانی کاغذ را می توان از مهم ترین بحران های پیش آمده در صنعت نشر پس از انقلاب اسلامی دانست، ابراز کرد: اگر صنعت نشر ما فربه و مستقل باشد در چنین شرایطی می تواند مقاومت کند و به این شکل از پا نیافتد. وضعیت امروز به درستی نشان می دهد که اقتصاد نشر ما شکل مناسبی ندارد و به محض کوچکترین تغییری از پا می افتد.
اقتصاد نشر به محض نبود حمایت، فلج می شود
شمس در بخش دیگری از صحبت های خود ضمن تاکید بر استقلال صنعت نشر از نهادهای دولتی، گفت: اگر پذیرفتیم که اقتصاد نشر ضعیف است حال باید درباره چگونگی تقویت آن بررسی کرد و آن را به عنوان یک رسانه مهم فرهنگی که پشتوانه آموزشی دارد، به اقتصاد پویا رساند. سایر مشکلات چون سرانه پایین مطالعه، توزیع نامناسب، ویترین کتاب و ... پس از پویایی اقتصاد نشر، قابل بررسی و حل خواهد بود.
وی تاکید کرد: منظور دقیق من همین است که اقتصاد نشر به محض نبود حمایت، فلج می شود و ما باید کاری کنیم که لااقل در تامین نیازهای ابتدایی بتواند روی پای خود بایستد.
به گفته عضو هیات مدیره مجمع ناشران انقلاب اسلامی نهادهای تصمیم گیرنده و متفکر چون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مجمع ناشران انقلاب اسلامی می توانند در این زمینه فکر کنند و زمینه هایی را برای استقلال اقتصاد نشر پیشنهاد دهند.
وی در ادامه گفت: متاسفانه اغلب ناشران اصلی و مهم، وابسته به مراکز دولتی و مراکز شبه دولتی هستند و فعالیت شان بیش از آن که متاثر از فضای نشر باشد، متاثر از نظر و تصمیم نهادهای حامی شان چون حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی، آستان قدس رضوی و ... است. ما باید شرایطی را در صنعت نشر داشته باشیم که ناشران خصوصی رغبت کنند به این عرصه وارد شوند.
شمس افزود: از بین رفتن ناشران و تعطیلی کارشان، از میان رفتن سرمایه مالی نیست بلکه از میان رفتن تمام تجربیاتی است که در طول سال ها کسب کرده اند و ما باید فکری برای این معضل کنیم.
ضعف هایمان را با تزریق پول حمایتی دولت می پوشانیم
انتشارات «کتاب ناب» در بخش دیگری از صحبت های خود ضمن اشاره به کسانی که می گویند مسائل فرهنگی نیازمند حمایت های دولتی است، ابراز کرد: اگر فعالان نشر نیاز مخاطب را بشناسند و ابتکار عمل داشته باشند می توانند فروش خوبی داشته باشند. متاسفانه ما می آییم و کتاب نامناسب چاپ می کنیم و آن وقت با تزریق پول از حمایت های دولتی و هدیه آن به مخاطبان می خواهیم این مشکل خود را حل کنیم. در حالی که مخاطب کتاب هدیه نامناسب را هم نمی خواند.
به اعتقاد این عضو مجمع ناشران انقلاب اسلامی، کتابی که بر اساس نیاز مخاطب و با داشتن جاذبه تولید و عرضه می شود، قطعا به فروش خواهد رسید و نمونه های بسیاری از این دست را می توان در صنعت نشر مثال زد.
وی ادامه داد: ما باید کاری کنیم که مخاطب به دنبال تامین نیاز خود بیاید. پوشاک به گونه ای در کشور تبلیغ می شود که مخاطب اگر یک نوع از آن را دارد به دنبال نوع دیگری می آید و کتاب نیز باید به همین شکل عرضه شود.
دولت باید ارز مرجع را به بازار نشر تزریق کند
مدیر انتشارات «کتاب ناب» در ادامه گفت و گو با اشاره به تحریم های اقتصادی علیه ایران، تصریح کرد: تحریم های اقتصادی، مدیریت ضعیف مسئولان و وضعیت نشر همه دست به دست هم داده و چنین بحرانی را برای صنعت نشر رقم زده است. از سویی محتکران نیز اوضاع را بدتر کرده اند.
شمس تاکید کرد: من اگر می توانستم کتاب هایم را با کاغذ بندی 35 تومان تولید کنیم الان این مساله تا حد زیادی برایم غیرممکن است و نمی توانم آثار آماده را به بازار نشر بدهم. از سوی ناشران بزرگ نیز بخش عمده ای کاهش تولید داشته اند و خروجی شان پایین آمده است. در این اوضاع، هر ناشری به اندازه خود، دچار مشکل شده است.
وی برای حل فوری معضل گرانی کاغذ چند پیشنهاد داد و گفت: به اعتقاد من دولت باید ارز مرجع را به بازار نشر تزریق کند و به شکل فوری آن را در اختیار تعاونی ها قرار دهد تا کاغذ با قیمت پایین به بازار وارد شود و در ادامه این کار، محتکران خود مجبور می شوند قیمت را پایین بیاورند و یا از بازار کنار روند. راه دیگر این است که در سال «تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی» کارخانه های کاغذ احیا و همچنین کارخانه های دیگری تاسیس شود تا با استفاده از مازاد نیشکر در کشور، تولید کاغذ داخلی را افزایش دهیم و برای همیشه در این عرصه به خودکفایی برسیم.
منبع: منا
مطالب مشابه
- منانشر:سیدمحمدکاظم شمس در گفت و گو با رادیو اقتصاد: مشکل «توزیع» مهم ترین مانع بر سر راه نشر کشور است
- گرانی کاغذ گریبانگیر کتابهای مرجع
- منانشر:تاکید محمدکاظم شمس بر نقد و بررسی کتاب های علوم انسانی
- درپی نامه مجمع ناشران انقلاب اسلامی به وزرای صنعت،معدن وتجارت و فرهنگ و ارشاد اسلامی جهت حل مشکل کاغذ و عدم اقدام لازم،توسل این مجمع به کمیسیون فرهنگی مجلس برای کمک به برون رفت از این معضل نشر کشور
- مدیر مسوول انتشارات روزگار: 91 سالی سخت برای ناشران/ تقلیل تیراژ تنها راه چاره مان بود