کد خبر: 2751

1391/06/01 16:34

نسخه چاپی | دسته بندی: ---
0
بازدیدها: 1 051

«پیوند استراتژیک» یا «اتفاقی» تندروهای چپ با حامیان احمدی نژاد؟/اظهارات تند حجاریان علیه هاشمی رفسنجانی / هاشمی مجمع روحانیون را مسخره می کرد! / می گفت: چرا مرکز تحقیقات استراتژیک شده روزنامه سلام؟

چکیده: حجاریان در حالی چنین سخنانی مطرح می کند که بسیاری از ناظران سیاسی ، اقدامات بسیار تندروانه وی در دهه شصت مانند «سیلی زدن به یکی از علمای مشهور و سال خورده و در عین حال گر حرف و حدیث آن روزگار» […]

چکیده:

حجاریان در حالی چنین سخنانی مطرح می کند که بسیاری از ناظران سیاسی ، اقدامات بسیار تندروانه وی در دهه شصت مانند «سیلی زدن به یکی از علمای مشهور و سال خورده و در عین حال گر حرف و حدیث آن روزگار» و موراد مشابه را در خاطر دارند.

 

سعید حجاریان از چهره های امنیتی سابق کشور که برخی او را از "نظریه پردازان جبهه اصلاحات" نیز می دانند، در گفت و گویی، اظهاراتی در مورد هاشمی رفسنجانی به زبان آورد که تحلیلگران، اظهارات او را دور تازه ای از حملات اصلاح طلبان تندرو به رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام می دانند. پیش از این، اصلاح طلبان تندرو پس از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری و مجلس، تندترین حملات را نثار هاشمی کرده بودند، از اکبر گنجی به عنوان سردمدار حمله به هاشمی در آن ایام نام برده می شود.

به گزارش سرویس سیاسی «انتخاب» ؛ حجاریان که در دوران اصلاحات عضو شورای شهر تهران، مشاور سیاسی رئیس جمهور وقت و مدیر مسئول روزنامه صبح امروز بود، به دوماهنامه اندیشه پویا، گفته است که در دوره دوم ریاست جمهوری هاشمی رفسنجانی، مجمع روحانیون مبارز با او "مشکل پیدا کرده بود. در دور دوم، مجمع از [نامزدی] آقای هاشمی رفسنجانی دفاع کرد اما آقای هاشمی گفت مجمع اگر از من دفاع نمی کرد، به زباله دان رفته و مجبور بودند از من حمایت کنند. آقای هاشمی مجمع را مسخره می کرد."

کارشناسان سیاسی، می گویند: در صورت صحت این بخش از سخنان آقای حجاریان، می توان درک کرد که دلیل سکوت اصلاح طلبان از حملات و هجمه های بی سابقه به آقای هاشمی در «دوران اصلاحات»، کینه های «بدریه حنینیه» این جماعت از رییس فعلی مجمع تشخیص مصلحت نظام بوده که در ان ایام و به هنگامه ی قدرت، سرباز کرده بود.

سعید حجاریان در ادامه گفته است که پس از این محمد موسوی خوئینی ها بیشتر وقت خود را در روزنامه سلام سپری می کرد و رئیس جمهور وقت هم ریاست مرکز تحقیقات را به حسن روحانی داد. "اما من و بهزاد نبوی تا دوم خرداد در مرکز تحقیقات بودیم. ما می گفتیم که باید با هاشمی کار کرد و نباید او را رها کرد. احساس می کردم که هاشمی کم کم به ما و توسعه سیاسی می رسد. من روزها در مرکز تحقیقات بودم و عصرها می رفتم [روزنامه] سلام و [هفته نامه] عصر ما" [ارگان مطبوعاتی سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی]

محمد موسوی خوئیئی ها مدیر روزنامه سلام و دبیر مجمع روحانیون با حکم اکبر هاشمی در ماه های اول ریاست جمهوری، به ریاست مرکز تحقیقات استراتژیک ریاست جمهوری رسید. این نهاد با پایان دوره ریاست جمهوری اکبر هاشمی رفسنجانی به زیر مجموعه مجمع تشخیص مصلحت منتقل شد.

سعید حجاریان در ادامه به دلیل خروج محمد موسوی خوئینی ها از مرکز تحقیقات استراتژیک اشاره می کند و می گوید که او برای خودش اصول داشت و "نمی توانست قبول کند که هاشمی به کل مجمع توهین کند. آقای هاشمی به سمت راست رفته بود."

حجاریان که در دهه شصت در وزارت اطلاعات ایران مشغول به کار بود، پس از تشکیل کابینه آیت الله هاشمی رفسنجانی به دولت بازگشت و به عضویت مرکز تحقیقات استرانژیک درآمد.

"آقای هاشمی رئیس جمهور شد و آقای فلاحیان را برای پست وزارت به مجلس معرفی کرد. روز معرفی کابینه قرار بود ۲۸ مرداد. معروف شده بود که کابینه آقای هاشمی کابینه ۲۸ مردادی است. امام فوت کرده بود چپی ها ضعیف شده بودند. پیش آقای هاشمی رفتم و خواستم که آقای [علی] فلاحیان را معرفی نکنند. ایشان معرفی کردند و من باز هم رفتم مجلس و تلاش کردم که آقای فلاحیان رای نیاورد. ولی او رای آورد و من از [وزارت] اطلاعات خارج شدم."

سعید حجاریان می گوید که کارمند نهاد ریاست جمهوری بوده و در زمانی که مشغول کارهای امنیتی بوده به نام سعید مظفری شناخته می شده است.

او در توضیح چگونگی خروجش از وزارت اطلاعات می گوید "بعد از تشکیل کابینه نزد آقای هاشمی رفتم و بهشان گفتم که دیگر نمی توانم در وزارت اطلاعات کار کنم. ایشان نیز به آقای فلاحیان دستور دادند که فلانی به صورت نیمه وقت به مرکز تحقیقات استراتژیک برود. منتها آقای فلاحیان از ما پرسید که آنجا با کی کار می کنی. گفتم رئیس ام آقای خوئینی ها و مرئوسم بهزاد نبوی است. وحشت کرد و گفت به کلی برو نیمه وقت هم نمی خواهد اینجا باشی. بنابراین لازم نبود استعفا دهم. همه دوستان ما هم آمدند بیرون و از سال ۶۸ کسی از دوستان ما در وزارت حاضر نبود با آقای فلاحیان کار کند."

حجاریان در حالی چنین سخنانی مطرح می کند که بسیاری از ناظران سیاسی ، اقدامات بسیار تندروانه وی در دهه شصت مانند «سیلی زدن به یکی از علمای مشهور و سال خورده و در عین حال گر حرف و حدیث آن روزگار» و موراد مشابه را در خاطر دارند.


او نظریه پرداز می شود

سعید حجاریان که در اواخر سال ۱۳۷۸ هدف یک سو قصد قرار گرفت ، به موضوع توسعه سیاسی در ایران که در زمان ریاست جمهوری سید محمد خاتمی در سطح عمومی مطرح شد، اشاره دارد و می گوید که برنامه تا آن زمان "دو پروژه شروع شده بود که به نظر من نتیجه بخش نبود. یکی روشنفکری دینی که دکتر [عبدالکریم] سروش شروع کرده بود و دیگری هم که توسعه اقتصادی که آقای هاشمی و تیم آقای [محمد] طبیبیان شروع کرده بود. من پیش بینی می کردم که هردو این پروژه ها به لحاظ اجتماعی به بن بست می رسند و بدون توسعه سیاسی نمی توان اصلاح دینی و اقتصادی کرد. پروژه توسعه سیاسی این طور کلید خورد."

عمده نیروهای سیاسی چپگرا و نزدیک به جریان تسخیر سفارت آمریکا که بعدا در دوره محمد خاتمی به دولت بازگشتند یا به نظریه پردازی خود در همراهی با دولت ادامه می دادند در مرکز تحقیقات استراتژیک معاونت توسعه سیاسی تاسیس کردند. این معاونت به گفته آقای حجاریان پنج کار گروه انقلاب اسلامی، گروه دولت، گروه رفتار سیاسی، گروه فرهنگ سیاسی و گروه نوسازی سیاسی داشت.

حجاریان به انتقادهای آیت الله هاشمی رفسنجانی به مرکز تحقیقات استراتژیک اشاره می کند و می گوید که هاشمی رفسنجانی "یک گیر داشت و می گفت که انگار اینجا تحریریه روزنامه سلام است و پشتوانه فکری روزنامه سلام درست کرده اید. آقای خوئینی ها هم که چهار سال بیشتر آنجا نبود. دغدغه آقای هاشمی ساخت سد و اقتصاد بود . . . ما معتقد بودیم که آقای هاشمی هر نظری را می خواهد داشته باشد اما ما کار خودمان را بکنیم و ایشان هم بالاخره خواهد فهمید که پروژه اش به بن بست می رسد و توسعه اقتصادی عوارضی دارد که ناچار، پیش نیاز رفع آن توسعه سیاسی خواهد بود."

پیوند استراتژیک با جریان تندروی حامی دولت؟

به گزارش «انتخاب» ؛ بیان چنین اظهاراتی از سوی حجاریان ، آنهم در آستانه انتخابات ریاست جمهوری علیه هاشمی رفسنجانی باعث گمانه زنی های مختلف از سوی تحلیلگران شده است.

تحلیلگران با بیان این که «اظهارات اخیر حجاریان، می تواند تلاش تازه اصلاح طلبان تندرو برای بازگشت به حاکمیت باشد» می گویند: با توجه به بیان اظهارات تندروانه احمدی نژاد و تیم دولت علیه هاشمی رفسنجانی ، احتمال «پیوند استراتژیک» و احیاناً «مقطعی» جریان تندروی اصلاح طلب با جریان تندروی حامی احمدی نژاد بسیار زیاد است.

از سوی دیگر، برخی بیان چنین اظهاراتی از سوی سعید حجاریان را کاملاً اتفاقی می دانند.

 

منبع:انتخاب 

تگ های مطلب:
ارسال دیدگاه

  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent

عکس خوانده نمی شود