تازه های کتاب
تازه های انتشارات کتاب ناب
بایسته های فرهنگ
سازمان های فرهنگی
- برنامه اصلاحات معاونت فرهنگی
- حکمرانی در شکل کلان نیاز دارد، بداند در کجا سفت و کجا منعطف باشد
- انتصاب دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور
- نادره رضایی، معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شد
- فعالیتهای معاونت فرهنگی وزارت ارشاد در جهت اهداف انقلاب اسلامی است
- انتصاب معاون امور رسانهای و تبلیغات وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی
- عبدالحسین کلانتری معاون امور فرهنگیِ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شد
مسائل نظری
حوزه علمیه
دانشگاه
- انتشار کتابهای فقهی درباره مسائل روز
- گزارشی از حضور استاد احمد مبلغی در مجمع جهانی فقه اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ظرفیتها و چالشهای استفاده از فقه در تقنین
- حجاب امری اجتماعی، با امکان قانونگذاری
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- کسانی که در اصول تابع دیگران باشند، نباید خود را مجتهد بدانند
- تمدید مهلت ارسال اثر به پنجمین دوره انتخاب کتاب برگزیده دانشگاهی
- بازسازی منابع تاریخی مفقود شیعه
- رتبهبندی علمی دانشگاهها، پژوهشگاهها و مؤسسات آموزش عالی وابسته به حوزه علمیه قم
- انتصاب ریاست نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها
- ۱۳ دانشگاه ایرانی در جمع هزار دانشگاه برتر دنیا
- ضرورت پردازش دادههای علمی و کتابخانهای
- دکتر محسن جوادی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شد
علمی آموزشی
علمی پژوهشی
هنر
- وضعیت فلسفه در سده اخیر حوزه علمیه قم
- فقهی که بخواهد نظریهپرداز باشد، در بستر درسهای تخصصی و پژوهشهای آزاد شکل میگیرد
- ضرورت پرداختن به مکتب فقهی و اصولی امام خمینی (ره)
- قطب فرهنگی اسلام «عقل» است
- مدیر حوزه های علمیه خواهران کشور انتخاب شد
- جامعه الزهراء س یادگاری پربرکت از حضرت امام ره
- تغییر و تحول در نظام آموزشی حوزههای علمیه
اخبار و مسائل کتاب
نقد و معرفی کتاب
- برنامه اصلاحات معاونت فرهنگی
- حکمرانی در شکل کلان نیاز دارد، بداند در کجا سفت و کجا منعطف باشد
- فعالیتهای معاونت فرهنگی وزارت ارشاد در جهت اهداف انقلاب اسلامی است
- برگزیدگان همایش بیست و پنجم کتاب سال حوزه
- صدور پروانه فعالیت کتابفروشان
- مصوبات جلسات 645 تا 647 هیات انتخاب و خرید کتاب
- علیرضا مختارپور، رئیس کتابخانه ملی و مهدی رمضانی، سرپرست نهاد کتابخانههای عمومی کشور شد
اقتصاد
اجتماعی
- باید امید آفرینی کنیم
- طرح اصلاح قیمت بنزین می توانست بهتر از این اجرا شود
- خواستار استمرار معافیت مالیاتی اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه هستیم
- در عرصه جنگ اقتصادی، به طور قاطع دشمن را عقب می زنیم
- دولت خسته نیست
- فعالیت 11 هزار و ۹۰۰ رسانه دارای مجوز در کشور
- افرادی که نفوذ پیدا می کنند داغترین شعارهای حاکمیتی را میدهند
- وفاق ملی ضرورت تداوم انقلاب اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ثبتنام بیمه درمان تکمیلی اصحاب فرهنگ، هنر، رسانه
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترجوادی
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترصالحی
- نگاهی به اندیشه آیت الله هاشمی رفسنجانی ره
1391/05/31 22:34
آيت الله سيد محمد غروی: ارتباط دولت نهم و دهم، با مراجع تقلید ضعیف بود
چکیده: امروز کسی که در این جامعه زندگی می کند کمتر می تواند بی بند و باری های لجام گسیخته را احساس نکرده و متعاقب آن بی تفاوتی برخی ازمسئولین را درک نکند، بلکه حتی گاهی کارشکنی های آنان را حس می کند. […]
چکیده:
امروز کسی که در این جامعه زندگی می کند کمتر می تواند بی بند و باری های لجام گسیخته را احساس نکرده و متعاقب آن بی تفاوتی برخی ازمسئولین را درک نکند، بلکه حتی گاهی کارشکنی های آنان را حس می کند.
عضو شورای عالی حوزه های علمیه کشور، معتقد است، ارتباط دولت محمود احمدی نژاد با مراجع تقلید و روحانیت تا حدودی ضعیف بود، و حتی موضع گیری های برخی از دولتمردان، نشانگر آن بود که آنها نمیتوانند جایگاه مراجع تقلید را درک کنند.
به گزارش خبرنگار ایلنا از قم، حدود یک هفته پیش بود که خبری بر خروجی برخی از رسانههای مجازی و مکتوب کشور قرار گرفت که نشان میداد، حجت الاسلام و المسلمین میرتاج الدینی از مشاوران محمود احمدی نژاد، در مقام معاون رئیس جمهور در امور روحانیت طی سفری به قم، با آیت الله ناصر مکارم شیرازی و آیت الله جعفر سبحانی از مراجع تقلید شیعه در این شهر دیدار کرده است. آن گونه که این رسانه ها گزارش دادند این دیدار در راستای ایجاد ارتباط مطلوب میان دولت و روحانیت صورت گرفته است.
حجت الاسلام و المسلمین سیدمحمد غروی عضو ارشد جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، در گفت وگو با خبرنگار ایلنا در قم، در خصوص ارزیابی خود از ارتباط دولت محمود احمدی نژاد با روحانیت و مراجع عظام تقلید، اظهار داشت: به حمدا... تا کنون، تقریباً اکثر دولت های پس از انقلاب به این حقیقت اذعان داشته اند که اگر نظام جمهوری اسلامی از گزند حوادث داخلی و خارجی مصون مانده و این کشتی در دریای پرتلاطم و طوفان زده عصر حاضر، با افتخار و سربلندی به حرکت خودادامه داده و انشاا... ادامه خواهد داد، به برکت وجود مراجع تقلید و ارشادات آنهاست؛ از این رو سعی کرده اند، ارتباط خود را با مراجع معظم تقلید حفظ کرده و رهنمودهای ایشان را مورد توجه قرار دهند، اما متأسفانه دولت نهم و دهم، ارتباط شان با مراجع تقلید ضعیف بوده و رهنمودهای ایشان را جدی نگرفتند.
وی افزود: ای کاش برخی از دوستان دولت مردان بر این ضعف، آگاهی پیدا می کردند که این گونه نشد.
این استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم، گفت: گاهی برخی از این دولتمردان در دولت نهم و دهم، کلماتی را از روی نادانی به زبان راندندکه نشان گر آن است که آن ها نمی توانند موقعیت بزرگان و علما را درک کرده و آن چه که از پیامبر اسلام(ص) و ائمه معصومین(ع) رسیده است که "العلماء مناءُالله"را مورد توجه قرار دهند.
وی گفت: به هر صورت باید توجه داشته باشیم که قطع نظر ازجنبه ولایی بزرگان و مراجع و جایگاهی که این شخصیت ها در اسلام دارند، مردم متدین، مقلد مراجع هستند و به همین دلیل، جهت گیری و مواضع مراجع معظم تقلید و رضایت وعدم رضایت ایشان، در رضایت و عدم رضایت مردم نسبت به دولت نقش دارد.
حجت الاسلام و المسلمین غروی افزود: از طرف دیگر، حضرات مراجع، معمولا ارتباط مستقیمی با مردم داشته و با سود و زیان مردم شریک اند؛ و مردم مشکلات شان را درآخر، برای مراجع تقلید می برند. حتی اندیشمندان و صاحبان فکر و بزرگان دیگر نیز، حضرات مراجع تقلید را مرجع و مأوی خودشان می دانند.
وی تأکید کرد: حضرات مراجع تقلید امروزه از اخبار کشور، نه یکسویه، آن طور که گاه برخی از دولت مردان از آن برخوردار هستند، اطلاع دارند؛ برای مثال خود بنده با این که گاه در برخی از موارد، از جریانات مختلف کشور بی اطلاع نبودم و سعی کردم از مسائل کشور مطلع باشم، وقتی خدمت حضرات مراجع تقلید می رسیدم، می دیدم، اخبار ایشان بسیار وسیع تر و همه جانبه تر است و این چنین نیست که به قول برخی از دولتمردان، ایشان در بسیاری موارد کانالیز شده باشند و یا این که دستی از دور بر اطلاعات کشور داشته باشند.
عضو ارشد جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: برخی از مراجع معظم تقلید مقید هستند که هر روز،روزنامه های مختلف با گرایش های مختلف را تورق کرده و برخی قسمت ها را دقیق بخوانند؛ و نیز برخی مجلات را همین طور مورد توجه قرار دهند. حتی بولتن های مختلف برای آن ها ارسال می شود؛ بنابراین، این مطلب بسیار بی انصافی است که گاهی ما آنان را به سادگی و اغفال متهم کنیم که دیگران برای ایشان، خبرهای نادرست را می برند وموجب جهت گیری خاص آنان می شوند.
وی خاطرنشان کرد: امروزه کمتر کسی است که در این جامعه باشد و بامردم زندگی کند و گرانی های طاقت فرسای موجود را درک نکند؛ از لبنیات، موادشوینده، لوازم خانگی، مواد غذایی و امثال آن ها گرفته تا خرج و مخارج دیگر، چیزی نیست که برکسی پوشیده باشد؛ امروز کسی که در این جامعه زندگی می کند کمتر می تواند بی بند و باری های لجام گسیخته را احساس نکرده و متعاقب آن بی تفاوتی برخی ازمسئولین را درک نکند، بلکه حتی گاهی کارشکنی های آنان را حس می کند.
حجت الاسلام و المسلمین غروی گفت: امروزه، هنوز در بسیاری موارد، روابط بر ضوابط حاکم است و مسوولان خود حاضر نیستند در چارچوب ضوابط عمل کنند.
وی افزود: امروز عقبه برخی از سوءاستفاده های مالی کلان را اگر در برخی از مسئولین ببینیم، برخی چنان از آن دفاع می کنند که انتظار ما چنین نیست و حتی برای خودشان خط قرمزهایی تعریف کردند و سؤال این است که چرا دولت مردان به خودشان نمی آیند و چرا جراید رسمی آن ها این چنین بی پروا سخن می گویند و گاهی نیز از ادب خارج می شوند؟ و حتی مراجع بزرگ ما را مورد بی احترامی و به زعم خودشان به باد انتقاد و چالش می کشند؟
عضو شورای عالی حوزه های علمیه اضافه کرد: آیا وقت آن نشده که به این افراد تذکر داده شود که به جای خود بنشینند و حدود خودشان و دیگران را حفظ کنند؟
وی تأکید کرد: این مسائل، مسائلی است که مردم خوب می فهمند، خوب درک میکنند و متأسفانه آن چیزی که برای مردم قابل درک است، برای برخی افراد و اشخاص ونیز برخی دولتمردان خوب درک نمی شود؟ این به خاطر این است که آن ها به معنای واقعی تا حدود زیادی، از واقعیت ها و مردم فاصله گرفته اند.
حجت الاسلام و المسلمین غروی در ادامه سخنان خود با تأکید بر این که سخنان مراجع تقلید نه به خاطر ضدیت که انتقادهایی دلسوزانه است، خاطرنشان کرد: اصولا همه مراجع تقلید مدافع نظام هستند و تضعیف نظام را نیز، صحیح نمی دانند؛ حتی کسانی که به حسب ظاهر در جریانات و مسائل دخالتی ندارند، چه برسد به کسانی که خوب در صحنه هستند، و طبعا آن چه را که می گویند ازروی دلسوزی است.
وی افزود: متأسفانه گاهی مواقع، برخی دولتمردان در مقابل برخی از این صحبت ها و سخنان دلسوزانه مراجع تقلید، به جای این که چشمان شان را بازکرده و دقت کنند و از این انتقادها برای تصحیح عملکردهای خود استفاده نمایند، گاهی مواقع صحبت هایی می کنند که اصلا در شأن آدم هایی که دارای حکمت و فراست هستند، نیست.
عضو شورای عالی حوزه های علمیه کشور، گفت: اینطور نیست که خدای ناکرده مراجع تقلید، از روی بی انصافی حرف زده یا از بی اطلاعی صحبت کنند و یا این که غرض ورزی در کار باشد؛ اصلا آن ها در این رابطه نفع و سودی ندارند که کسی خیال کند خدای ناکرده برخورد و موضع گیری شان با مسائل مختلف کشور به این کیفیت باشد.
وی در خصوص انتصاب آقای میرتاج الدینی به سمت مشاور رئیس جمهور در امور روحانیت نیز می گوید: گاهی مواقع، برخی از صحبت ها و موضع گیری های دولتمردان، این رابطه میان دولت و مراجع تقلید را كمرنگ می کند؛ چون بعضی از اظهارنظرهایی که آمیخته با بی ادبی است، زمینه را برای این رابطه ها تنگ کرده و از بین می برد.
حجت الاسلام و المسلمین غروی گفت: این اظهارنظرهای تند و ناصواب و ناصحیح برخی از نزدیکان دولت که، مثلا گویا حضرات مراجع تقلید کانالیزه شدند و آن آقایان می خواهند با حضور در محضر مراجع تقلید به آن ها اطلاعات دهند، اثرات خوبی در ایجاد رابطه دولت با مراجع تقلید ندارد.
وی افزود: این آقایان بدانند، به فرض هم اگر اطلاعات شان را منتقل کنند، اطلاعات آن حضرات بیشتر است؛ اصلا این طور نیست که حضرات مراجع ازروی کم اطلاعی و بی اطلاعی موضع گیری کنند.
منبع:19دی
مطالب مشابه
- آیتالله حسینی بوشهری : نامه جامعه مدرسین به دولت بازتاب نگرانی مراجع و مردم بود/ مسئولان تصمیمینگیرند که پشیمان شوند
- مخالفت مراجع تقلید با يك تشكل تازه تاسيس در حوزه
- همنوا با مراجع قم، مراجع عراق هم احمدی نژاد را به حضور نپذیرفتند
- واکنش آیتاللهمکارم به تعطیلی درس آیتاللهجوادی
- حجت الاسلام و المسلمین عباس دانشی،مدیرکل فرهنگ و ارشاد استان قم:سانسور اخبار دیدار وزیر ارشاد با مراجعتقلید در برخی رسانهها/صداوسیما میتوانست بهتر عمل کند