کد خبر: 3421

1391/01/19 13:28

نسخه چاپی | دسته بندی: لینکستان (مطالب دیگران) / مطالب دیگران- فرهنگ و هنر / هنر
0
بازدیدها: 2 410

نماینده هفته‌نامه «یالثارات»: سینمای ایران از دوم خرداد به بعد به سمت سکس پنهان رفته است فراستی: دوستانی که این گونه درمورد فیلم‌ها حرف می‌زنند خودشان را دیندار می‌دانند

چکیده: مناسب بودن فیلم‌های اکران نوروز 91 یکی از موضوعات جنجالی اولین برنامه «هفت» در سال جدید بود.     فریدون جیرانی جمعه شب در برنامه «هفت» تلاش کرد به سخنگوی شورای صنفی نمایش ثابت کند […]

چکیده:

مناسب بودن فیلم‌های اکران نوروز 91 یکی از موضوعات جنجالی اولین برنامه «هفت» در سال جدید بود.

 

 

فریدون جیرانی جمعه شب در برنامه «هفت» تلاش کرد به سخنگوی شورای صنفی نمایش ثابت کند چینش اکران نوروز 91، بد‌ترین حالت ممکن را داشت. اما حبیب کاوش زیربار این مسئله نرفت.

کاوش در ابتدای صحبت‌هایش با یادآوری ریاست جیرانی و همایون اسعدیان در شورای صنفی نمایش گفت: «یادم می‌آید دو دوره شما و آقای اسعدیان رئیس شورای صنفی نمایش بودید و تعامل و همکاری با دولت داشتید. زمان آقای اسعدیان که اصلا شورای صنفی نمایش تعطیل شد. حالا ما در این دوره کمترین تعامل را با دولت داریم و این شورا به صورت مستقل تصمیم‌گیری می‌کند.»

وی ادامه داد: «از میان 15 فیلمی که اداره نظارت و ارزشیابی به آن‌ها مجوز داده بود، ما پنج فیلم را انتخاب کردیم که این فیلم‌ها بهترین انتخاب‌های ما بودند.»

جیرانی در پاسخ به کاوش عنوان کرد: «این فیلم‌ها را آقای سجادپور انتخاب کردند و از قبل هم معلوم بودند. شما گفتید فیلم‌ها تلخ مناسب اکران در نوروز نیستند، اما فیلم‌های تلخ را انتخاب کردید. ضمن اینکه 15 فیلم بیشتر شبیه سیاهی لشگر بود و من این را به خوبی می‌دانم.»

سخنگوی شورای صنفی نمایش در ادامه، افزود: «آقای جیرانی شما اجازه نمی‌دهید حرفم را تمام کنم. سه فیلم اکران نوروز ملودرام بود. تهران ظرفیت اکران یک فیلم پر فروش را در یک اکران ندارد. تازه ما نوروز دو فیلم پر فروش را اکران کردیم و همینطور که دیدید مثلا آقای امینی نسبت به کم بودن سالن‌های سینما برای فیلمشان گله داشتند.»

جیرانی بعد از این اظهارات به کاوش یادآوری کرد که سه فیلم اکران نوروز اضطراب‌آور بوده و درست نبود این سه فیلم با هم اکران شود.

کاوش در پاسخ به این مطلب گفت: «جامعه ما دوقطبی است و این مسئله دلیل پویایی و فعال بودن آن است. هیچ کدام از فیلم‌های نوروز اضطراب آور نبود. ممکن بود اعتراضات به اکران این فیلم‌ها، هر زمان اتفاق بیفتد. ما هم آرزو داشتیم به جای 15 فیلم 90 فیلم پروانه نمایش داشته باشند، اما این‌ها آرزوست و با واقعیت تفاوت دارد. خیلی‌ها می‌گفتند علاقه‌مند هستند فیلمشان در عید اکران شود، اما پروانه نمایش نداشتند.»

در ادامه، امیرحسین علم‌الهدی کار‌شناس سینما روی خط آمد و در خصوص اتفاقات اخیردر حوزه سینما، گفت: «اوایل اسفند ماه یک نشریه سینمایی نام فیلم‌های اکران نوروز را منتشر کرد، اما کمی بعد آقای سید ضیاء هاشمی رئیش شورای صنفی نمایش عنوان کرد این نام‌ها درست نیست و شورای صنفی نمایش فیلم‌های نتش‌زا را کنار هم قرار نمی‌دهد. چند روز بعد از این ماجرا هم علیرضا سجادپور مدیر نظارت و ارزشیابی اعلام کرد شورای صنفی با مشورت اداره نظارت و ارزشیابی فیلم‌های اکران نوروز را انتخاب می‌کند. بعد هم که دیدیم‌‌ همان پنج فیلم اعلام شده، اکران شد. پس فیلم‌ها از قبل معلوم بود و آقای کاوش هم نمی‌تواند بگوید با دولت تعامل نداشته است.»

وی ادامه داد: «شورای صنفی نمایش باید بپذیرد در خصوص چینش فیلم‌های اکران نوروز 91، اشتباه کرده است. «بوسیدن روی ماه» یک ماه مانده به عید تمام امضاهای مربوط به گرفتن پروانه نمایش را گرفت، اما در ‌‌نهایت گفتند چون فیلم تلخی است برای اکران در نوروز مناسب نیست. می‌خواهم از آقای کاوش بپرسم این پنج فیلم کدامشان مناسب اکران در نوروز بودند؟ چطور ممکن است به فیلمی پروانه نمایش داده شود و بعد ارشاد آن پروانه نمایش را کان لم یکن اعلام کند؟ مقصر اصلی در این مسئله وزارت ارشاد و شورای صنفی نمایش است.»

در ادامه کاوش در خصوص اقدام شهرداری و حوزه هنری برای پایین کشیدن دو فیلم «خصوصی» و «گشت ارشاد» از پرده سینما‌هایشان، گفت: «کاری که حوزه هنری و شهرداری کردند غیر قانونی بود و ما هم گفتیم باید جریمه بدهند. آن‌ها هم پذیرفتند و بعد از کار‌شناسی این جریمه از آن‌ها گرفته می‌شود.»

در ادامه این برنامه صادق کوشکی عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت و نماینده هفته‌نامه «یالثارات» روی خط آمد و با اعتراض نسبت به اکران دو فیلم «خصوصی» و «گشت ارشاد»، عنوان کرد: «از دوم خرداد سینمای ما به سمت جاذبه‌های جنسی و سکس پنهان رفته است. با آمدن دولت نهم و بعد از آن دهم و با شعارهای آقای احمدی‌نژاد، ما خوشحال بودیم که بازگشتی به ارزش‌های انقلاب خواهیم داشت، اما متاسفانه شاهد اکران این دو فیلم و فیلم‌هایی از این دست در این سال‌ها بودیم. «خصوصی» فیلم پورنوگرافی است و حتما آقای وزیر آن را ندیده که می‌گوید مشکلی ندارد. «گشت ارشاد» به ساحت مقدس سیدالشهداء توهین می‌کند. وزیر ارشاد دکترای فقه و اصول دارد و باید تشخیص دهد این فیلم پورنو است. ما با سازندگان این فیلم‌ها بحثی نداریم و روی صحبت ما با وزارت ارشاد است که به این فیلم‌ها مجوز داده است. به نظرم وزارت ارشاد باید به خودش بیاید.»

در پایان این بحث فراستی روی خط آمد و در پاسخ به حرف‌های کوشکی گفت: «دوستانی که اینگونه در مورد این فیلم‌ها حرف می‌زنند، اصلا فیلم‌ها را ندیده‌اند و خودشان را دیندار تصور می‌کنند. حوزه و شهرداری حق نداشتند کار غیرقانونی انجام دهند و فیلم‌ها را روی پرده بردارند.»

کوشکی نیز در پایان خاطرنشان کرد: «بهتر است آقای فراستی اجازه دهند مجتهدین در خصوص مباحث فرهنگی فیلم‌ها اظهارنظر کنند.»

منبع:19دی 

تگ های مطلب:
ارسال دیدگاه

  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent

عکس خوانده نمی شود