تازه های کتاب
تازه های انتشارات کتاب ناب
بایسته های فرهنگ
سازمان های فرهنگی
- چابک سازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
- تمدید مهلت ارسال آثار به چهلودومین جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران
- انتصاباتی ارزشمند در وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی
- نگاهی به برنامه های وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی در دولت چهاردهم
- مصوبات جلسه 660و661 هیات انتخاب و خرید کتاب
- خرید کتاب، پس از حدود2سال تعطیلی خرید! سیدمحمدکاظم شمس
- کارنامه معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ در دولت سیزدهم
مسائل نظری
حوزه علمیه
دانشگاه
- انتشار کتابهای فقهی درباره مسائل روز
- گزارشی از حضور استاد احمد مبلغی در مجمع جهانی فقه اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ظرفیتها و چالشهای استفاده از فقه در تقنین
- حجاب امری اجتماعی، با امکان قانونگذاری
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- کسانی که در اصول تابع دیگران باشند، نباید خود را مجتهد بدانند
- تمدید مهلت ارسال اثر به پنجمین دوره انتخاب کتاب برگزیده دانشگاهی
- بازسازی منابع تاریخی مفقود شیعه
- رتبهبندی علمی دانشگاهها، پژوهشگاهها و مؤسسات آموزش عالی وابسته به حوزه علمیه قم
- انتصاب ریاست نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها
- ۱۳ دانشگاه ایرانی در جمع هزار دانشگاه برتر دنیا
- ضرورت پردازش دادههای علمی و کتابخانهای
- دکتر محسن جوادی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شد
علمی آموزشی
علمی پژوهشی
هنر
- وضعیت فلسفه در سده اخیر حوزه علمیه قم
- فقهی که بخواهد نظریهپرداز باشد، در بستر درسهای تخصصی و پژوهشهای آزاد شکل میگیرد
- ضرورت پرداختن به مکتب فقهی و اصولی امام خمینی (ره)
- قطب فرهنگی اسلام «عقل» است
- مدیر حوزه های علمیه خواهران کشور انتخاب شد
- جامعه الزهراء س یادگاری پربرکت از حضرت امام ره
- تغییر و تحول در نظام آموزشی حوزههای علمیه
اخبار و مسائل کتاب
نقد و معرفی کتاب
- برگزیدگان همایش بیست و پنجم کتاب سال حوزه
- صدور پروانه فعالیت کتابفروشان
- مصوبات جلسات 645 تا 647 هیات انتخاب و خرید کتاب
- علیرضا مختارپور، رئیس کتابخانه ملی و مهدی رمضانی، سرپرست نهاد کتابخانههای عمومی کشور شد
- بررسی برگزاری نمایشگاه حضوری 1401
- مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران و اعضای هیئت علمی چهاردهمین دوره جایزه جایزه ادبی جلال آلاحمد منصوب شدند
- انتصاب مدیر کل تازه دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی
اقتصاد
اجتماعی
- باید امید آفرینی کنیم
- طرح اصلاح قیمت بنزین می توانست بهتر از این اجرا شود
- خواستار استمرار معافیت مالیاتی اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه هستیم
- در عرصه جنگ اقتصادی، به طور قاطع دشمن را عقب می زنیم
- دولت خسته نیست
- فعالیت 11 هزار و ۹۰۰ رسانه دارای مجوز در کشور
- افرادی که نفوذ پیدا می کنند داغترین شعارهای حاکمیتی را میدهند
- وفاق ملی ضرورت تداوم انقلاب اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ثبتنام بیمه درمان تکمیلی اصحاب فرهنگ، هنر، رسانه
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترجوادی
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترصالحی
- نگاهی به اندیشه آیت الله هاشمی رفسنجانی ره
1391/01/07 16:00
فضائلی: غرفه ایران بهترین غرفه در بخش خارجی نمایشگاه دهلی شد
چکیده: در این دوره از نمایشگاه کتاب دهلی نو حضور بسیار موفقی داشتیم، چنان که در پایان نمایشگاه، مسئول برگزاری نمایشگاه -رئیس شورای عالی کتاب هند- در غرفه جمهوری اسلامی ایران که حدود دو سوم آن […]
چکیده:
در این دوره از نمایشگاه کتاب دهلی نو حضور بسیار موفقی داشتیم، چنان که در پایان نمایشگاه، مسئول برگزاری نمایشگاه -رئیس شورای عالی کتاب هند- در غرفه جمهوری اسلامی ایران که حدود دو سوم آن متعلق به مجمع ناشران بود حضور پیدا کرد و صراحتا غرفه ایران را بهترین غرفه دربخش خارجی عنوان کرد ولی بخاطر ملاحظات سیاسی این خبر اعلام نشد.
آشنایی با بازار کتاب هند از اهداف حضور مجمع بود
به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی مجمع ناشران انقلاب اسلامی، «منا نشر»، مهدی فضائلی، مسئول دفتر روابط بینالملل مجمع ناشران انقلاب اسلامی در گفتگویی با این پایگاه اطلاع رسانی در خصوص حضور مجمع ناشران انقلاب اسلامی در نمایشگاه دو سالانه کتاب دهلی نو اظهار داشت: نمایشگاه دوسالانه کتاب دهلی اولین نمایشگاه خارجی و بین المللی بود که مجمع ناشران انقلاب اسلامی در آن شرکت می کرد و طبیعتا اولین بار حضور در چنین نمایشگاهی میتواند تجربیات ارزشمندی به همراه داشته باشد.
وی افزود: یکی از اهداف مجمع برای شرکت در این نمایشگاه آشنایی با بازار کتاب هند بود که به نظر بنده تا حد بسیار خوبی محقق شد و ما توانستیم وضعیت نگاه و میزان استقبال نخبگان و جامعه کتابخوان را در کشور هند نسبت به آثار کشور خودمان ارزیابی کنیم .
فضائلی گفت: همچنین آشنایی با خود بازار کتاب هند و ناشران هندی،نوع کتابها، وضعیت حجم کتابی که در هند چاپ می شود نیز از موارد دیگری بود که ما درجریان شرکت درنمایشگاه دهلی توانستیم در خصوص آن ها اطلاعات خوبی به دست بیاوریم و از نزدیک با تعدادی ازناشران هندی آشنا شده و با آن ها در خصوص وضعیت نشر مذاکراتی کنیم.
دبیر کل سابق انجمن روزنامه نگاران مسلمان با اشاره به محوربت مساله فروش کتاب به مخاطبین در نمایشگاه دو سالانه کتاب هند اضافه کرد: فروش کتابهای مجمع ناشران انقلاب اسلامی در نمایشگاه هند با استقبال خوبی مواجه شد و روز سوم یا چهارم نمایشگاه بود که بیش از نیمی از کتابهایی که مجمع ناشران انقلاب اسلامی در نمایشگاه عرضه کرده بود به فروش رفت.
این فعال عرصه نشر ادامه داد: نکته جالب این بود که بخش قابل توجهی از این کتابها را کتابفروشی های هند خریداری کردند که این مساله نشان می داد استقبال نسبت به آثار ایرانی تا چه اندازه زیاد است که به این شکل کتابفروشیها این کتابها را خریداری می کنند. درصورتیکه تعداد تقاضا برای بعضی از آثارمان خیلی زیاد بود و ما متاسف شدیم که چرا تعداد کتابهایی که برای شرکت در این نمایشگاه با خود بردیم به تعداد کافی نبوده است.
برگزیده شدن غرفه مجمع ناشران در بخش ناشران خارجی
فضائلی در ادامه با تاکید بر این نکته که نمایشگاه امسال کتاب دهلی به گفته برگزار کنندگان آن، بهترین دوره خود را سپری نموده است، تصریح کرد: در این دوره از نمایشگاه کتاب دهلی نو حضور بسیار موفقی داشتیم، چنان که در پایان نمایشگاه، مسئول برگزاری نمایشگاه -رئیس شورای عالی کتاب هند- در غرفه جمهوری اسلامی ایران که حدود دو سوم آن متعلق به مجمع ناشران بود حضور پیدا کرد و صراحتا غرفه ایران را بهترین غرفه دربخش خارجی عنوان کرد ولی بخاطر ملاحظات سیاسی این خبر اعلام نشد.
عضو شورای فرهنگ عمومی کشور خاطر نشان کرد: اتفاق خوب دیگر این سفر، جلسه ای با شیعیان هندی در شهر لکنهو بود، ما آنجا با فعالیتهای چند موسسه فرهنگی شیعی که صاحب نشریات و انتشارات برای چاپ کتاب هستند، آشنا شدیم و با مسئولین این موسسات جلساتی نیز داشتیم؛ با بسیاری از این مؤسسات، در خصوص زمینههای همکاری صحبت شد و آنها آمادگی خود را برای همکاری با ناشران ایران اعلام کردند.
حمایت و پشتیبانی از ایجاد کتابفروشی عرضه کننده کتابهای فارسی در هند
وی با اشاره به اهمیت زبان فارسی در هند گفت: به دلیل حضور حدودا هشتصد ساله اسلام و ایران در هندوستان، تا قبل از استثمار هند تو انگلستان، زبان فارسی زبان دوم مردم هند بوده است، لذا در این کشور تعداد قابل توجهی از فارسی زبان حضور دارند و پیگیر مسائل زبان فارسی هستند، در کنار اینها افرادی هم پیگیر مسائل مرتبط با مسلمانان و شیعیان و جمهوری اسلامی ایران هستند.
فضائلی افزود: بسیاری از کسانی که به غرفه می آمدند اعم از فارسی زبانان و غیر فارسی زبان ها از عدم وجود کتابفروشیهایی که آثار و محصولات صرفا فارسی را در هند به فروش برساند انتقاد داشتند، البته رایزنی ما در دهلی کتابفروشی داشتند ولی کتابفروشیئی که مطلوب و در تراز و شان جمهوری اسلامی ایران باشد نبود. ما باید این مساله را از سازمان فرهنگ و ارتباطات پیگیر شویم و به یک نحوی کتابفروشی رایزن فرهنگی ایران در دهلی نو را فعال کنیم، چنان که مجمع بتواند برنامه ای را برای پشتیبانی محتوایی و ارسال کتاب به آن فروشگاه داشته باشد.
حضور مجمع ناشران در نمایشگاههای جهانی کتاب
مدیرعامل سابق خبرگزاری فارس در ادامه با اشاره به حضور مجمع ناشران انقلاب اسلامی در نمایشگاه های بین المللی کتاب در نقاط دیگر جهان گفت: چند نمایشگاه هست که نمایشگاه فرانکفورت مهمترین آنها خواهد بود، علاوه بر نمایشگاه فرانکفورت، حضور در چند نمایشگاه دیگر هم در دستور کار قرار دارد که آن ها را بررسی می کنیم . بنده فکر میکنم که اگر لوازم و اقتضائات فراهم شود مجمع ناشران انقلاب اسلامی آمادگی دارد حداقل در سال 91 در چهار نمایشگاه بین المللی حضوری فعال و خوب داشته باشد.
دستاوردها و تجربیات بدست آمده از نمایشگاه دهلی
مسئول دفتر امور بین الملل مجمع درباره تجربیات به دست آمده از حضور در نمایشگاه بین المللی کتاب دهلی تصریح کرد: بخشی از این تجربیات در مورد انتخاب کتابهایی است که ما در نمایشگاه عرضه مینماییم، این مساله به آن معنی نیست که همان کتابهایی که در دهلی استقبال شد الزاما در نمایشگاه مسکو یا فرانکفورت هم استقبال شود، چرا که هر نمایشگاهی ویژگی های خودش را دارد. نکته دیگر لزوم وجود دفاتر راهنما، کاتالوگ، پوستر و عکس و دیگر محصولات تبلیغی بود تا در جنب کتاب به مراجعان ارائه کنیم، البته ما در نمایشگاه دهلی کاتالوگ داشتیم ولی کاتالوگمان ضعفهایی داشت که حتما باید در نمایشگاههای بعدی برطرف شود.
وی هماهنگی با رایزنها را از دیگر تجربیات مهم حضور در نمایشگاه دهلی دانست و خاطرنشان کرد: قاعدتا ما باید از قبل از سفر، هماهنگی های دقیقتر و کاملتری با رایزنی داشته باشیم و اگر این رایزنیها در زمینه های مختلف صورت بگیرد حضور ما درنمایشگاه، بسیار بهتر و مؤثرتر خواهد شد.
فضائلی در پایان با اشاره به کتاب الکترونیک و تولید و پخش این نوع از آثار منتشر شده در حوزه کتاب به منا نشر گفت: قاعدتا چون تعدادی از اعضای مجمع کتابهای الکترونیک دارند حتما این گونه از محصولات ناشران هم می تواند جزء محصولات قابل ارائه در نمایشگاه های بین المللی کتاب باشد، البته این مساله در کشورهای مختلف متفاوت است، مثلا در نمایشگاه فرانکفورت مسئله کتاب الکترونیکی خیلی جدی تراز بعضی نمایشگاههای دیگر است .
منبهع:منا
مطالب مشابه
- حضور مجمع ناشران انقلاب اسلامی ایران در بیستمین نمایشگاه بین المللی کتاب دهلی
- مهدی فضائلی، مسئول دفتر روابط بین الملل مجمع ناشران انقلاب اسلامی :میکوشیم از تمامی پتانسیل نمایشگاه کتاب دهلی استفاده کنیم
- دستاوردهای حضور مجمع ناشران انقلاب اسلامی در بیستمین نمایشگاه کتاب دهلی / گفتگوی هیات اعزامی مجمع با فروشندگان کتاب دهلی + فیلم و صوت
- ثبتنام 274 ناشر کودک و نوجوان برای حضور در نمایشگاه کتاب
- اظهار نظر برخی از چهره های سیاسی و فرهنگی در بازدید از سالن یاس نمایشگاه کتاب