تازه های کتاب
تازه های انتشارات کتاب ناب
بایسته های فرهنگ
سازمان های فرهنگی
- چابک سازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
- تمدید مهلت ارسال آثار به چهلودومین جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران
- انتصاباتی ارزشمند در وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی
- نگاهی به برنامه های وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی در دولت چهاردهم
- مصوبات جلسه 660و661 هیات انتخاب و خرید کتاب
- خرید کتاب، پس از حدود2سال تعطیلی خرید! سیدمحمدکاظم شمس
- کارنامه معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ در دولت سیزدهم
مسائل نظری
حوزه علمیه
دانشگاه
- انتشار کتابهای فقهی درباره مسائل روز
- گزارشی از حضور استاد احمد مبلغی در مجمع جهانی فقه اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ظرفیتها و چالشهای استفاده از فقه در تقنین
- حجاب امری اجتماعی، با امکان قانونگذاری
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- کسانی که در اصول تابع دیگران باشند، نباید خود را مجتهد بدانند
- تمدید مهلت ارسال اثر به پنجمین دوره انتخاب کتاب برگزیده دانشگاهی
- بازسازی منابع تاریخی مفقود شیعه
- رتبهبندی علمی دانشگاهها، پژوهشگاهها و مؤسسات آموزش عالی وابسته به حوزه علمیه قم
- انتصاب ریاست نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها
- ۱۳ دانشگاه ایرانی در جمع هزار دانشگاه برتر دنیا
- ضرورت پردازش دادههای علمی و کتابخانهای
- دکتر محسن جوادی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شد
علمی آموزشی
علمی پژوهشی
هنر
- وضعیت فلسفه در سده اخیر حوزه علمیه قم
- فقهی که بخواهد نظریهپرداز باشد، در بستر درسهای تخصصی و پژوهشهای آزاد شکل میگیرد
- ضرورت پرداختن به مکتب فقهی و اصولی امام خمینی (ره)
- قطب فرهنگی اسلام «عقل» است
- مدیر حوزه های علمیه خواهران کشور انتخاب شد
- جامعه الزهراء س یادگاری پربرکت از حضرت امام ره
- تغییر و تحول در نظام آموزشی حوزههای علمیه
اخبار و مسائل کتاب
نقد و معرفی کتاب
- برگزیدگان همایش بیست و پنجم کتاب سال حوزه
- صدور پروانه فعالیت کتابفروشان
- مصوبات جلسات 645 تا 647 هیات انتخاب و خرید کتاب
- علیرضا مختارپور، رئیس کتابخانه ملی و مهدی رمضانی، سرپرست نهاد کتابخانههای عمومی کشور شد
- بررسی برگزاری نمایشگاه حضوری 1401
- مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران و اعضای هیئت علمی چهاردهمین دوره جایزه جایزه ادبی جلال آلاحمد منصوب شدند
- انتصاب مدیر کل تازه دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی
اقتصاد
اجتماعی
- باید امید آفرینی کنیم
- طرح اصلاح قیمت بنزین می توانست بهتر از این اجرا شود
- خواستار استمرار معافیت مالیاتی اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه هستیم
- در عرصه جنگ اقتصادی، به طور قاطع دشمن را عقب می زنیم
- دولت خسته نیست
- فعالیت 11 هزار و ۹۰۰ رسانه دارای مجوز در کشور
- افرادی که نفوذ پیدا می کنند داغترین شعارهای حاکمیتی را میدهند
- وفاق ملی ضرورت تداوم انقلاب اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ثبتنام بیمه درمان تکمیلی اصحاب فرهنگ، هنر، رسانه
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترجوادی
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترصالحی
- نگاهی به اندیشه آیت الله هاشمی رفسنجانی ره
1390/12/21 15:28
ما خود را در درون نظام مي دانيم/ خواستار اصلاح امور به شیوه مدنی هستیم/ سید محمد خاتمی از چه چیزی اطلاع دارد؟ "خط تحریم از درون القاء میشد "
چکیده: رییس جمهور سابق گفت: اگر این ادعا جا میافتاد میتوانست موجب خسارت فراوان شود و آن وقت همه معترض بودند که چرا جلو آن گرفته نشد و اگر خدای ناخواسته چنین اموری اتفاق میافتاد بزرگترین […]
چکیده:
رییس جمهور سابق گفت: اگر این ادعا جا میافتاد میتوانست موجب خسارت فراوان شود و آن وقت همه معترض بودند که چرا جلو آن گرفته نشد و اگر خدای ناخواسته چنین اموری اتفاق میافتاد بزرگترین خسارت نصیب نظام و کشور و مردم میشد بخصوص اکنون که فشار و توطئه از بیرون نیز متوجه کشور است.
خاتمی با تاکید بر اینکه اصلاحطلبان خود را درون نظام تعریف میکنند، تصریح کرد: باید تندروی را از سوی هر کس که باشد محکوم کرد.
به گزارش سرویس سیاسی "انتخاب"، حجت الاسلام والمسلمین سید محمد خاتمی در دیدار با جمعی از اعضای شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی تهران با یادآوری برخی شاخصههای پیوستگی و دلبستگی به انجمن اسلامی و نیز اصلاحات گفت: ما اسلام را قبول داریم. معتقدیم که اسلام و دین خدا محصور در چارچوب تعیین رفتار فردی و رابطه صرف انسان و خدا نیست، بلکه به جامعه و تنظیم زندگی این جهانی نیز توجه دارد، از جمله در سپهر سیاست و حیات سیاسی نیز دارای نظر، موضع و رهنمود است و از همین جا مرز میان معتقدان به این امور با سکولاریسم مشخص میشود و ما و شما موظفیم در این عرصه فکری کار زیادتری کنیم.
وی با تاکید بر اینکه باید این اشتباه که معتقدان به سکولاریسم به حقوق و حرمت انسان و آزادیهای اساسی و کاربرد عقل و تدبیر بشری پایبندند و باورمندان به خدا و قیامت و ارزشهای الهی نسبت به حقوق و سرنوشت انسان و نقش اندیشه و عمل عقلانی و حق حاکمیت آدمی بر سرنوشت خود بیتفاوتند، رفع شود گفت: ما معتقدیم پایبندی به اسلام و قبول نقش آن در عرصه حیات اجتماعی و زندگی این جهانی نه تنها منافی با حقوق و حرمت مردم و آزادیهای اساسی و حق تعیین سرنوشت نیست، بلکه به همه این امور مهم فراخوانده است و خدا محوری با اهتمام به حق و حرمت انسان منافات ندارد و منظورمان از انسان نیز فقط انسان مسلمان نیست. همه انسانها دارای حق و حرمتند.
وی افزود: مگر همین قانون اساسی ما «ملت» را برسمیت نشناخته و مگر بخش مهمی از همین قانون از حقوق ملت صحبت نکرده است و برای ملت حقوق و حرمت قائل نشده است؛ ملت ایران هم فقط شیعیان یا مسلمانان نیستند همه کسانی که در این کشور میزیند و به آن دلبستهاند جزء ملت هستند هر چند که اکثریت با مسلمانان است.
خاتمی خاطرنشان کرد: طبعا وقتی از نظام و حکومت سازگار با دین صحبت میشود نباید قوانین و ساز و کارها مغایر با احکام شرع باشد و رعایت حق و حرمت و آزادی امور نه تنها مغایر با شرع نیست بلکه مورد تاکید آن است. در همین قانون اساسی رای و رضایت ملت و مردم پایه استقرار حکومت دانسته شده و حکومت در برابر مردم مسئول است.
وی با تاکید بر اینکه ما افتخار میکنیم که اسلام را اینگونه میبینیم و میدانیم که تنها با مردم سالاری و حقوق انسانی ناسازگار نیست، بلکه بر آن تاکید دارد افزود: حال اگر کسانی طور دیگری فکر میکنند معتقدیم آنها از اسلامی که عامل مهم حرکت انقلابی مردم بود و اسلامی که هم تای جمهوری است دور هستند.
وی در ادامه با یادآوری اینکه انجمن و ما و بخش عظیمی از جامعه که خود را اصلاح طلب میداند خود را در درون نظام تعریف میکند، گفت: بنابراین با براندازی آن مخالف است، گذشته از اینکه این توهم که میشود این نظام را برانداخت، توهم باطل است. نظام به قیمت گرانی بدست آمده است هم به لحاظ اعتقادی و هم به لحاظ عملی نمیشود و نباید از آن دست برداشت، اصل نظام حاصل انقلاب بزرگی است و پشتوانه مردمی هم دارد.
وی افزود: اگر ادعای اصلاح امور میشود به این معنی است که همه به معیارهای دینی و فکری که نظام ما میبایست داشته باشد و مورد خواست اکثریت جامعه و پاسخگوی نیازها و خواستهای تاریخی مردم است، برگردند.
خاتمی با تاکید بر اینکه اگر انتقاد و اعتراضی هست در درون نظام است نه علیه آن، ادامه داد: کسانی که خود را در درون نظام میدانند انتقادهایی دارند و راه و رسم بیان انتقادات را نیز راه و رسم مدنی و دوری از خشونت میدانند.
وی با بیان اینکه اگر مطالبه حقوق میشود همان است که قانون اساسی ما هم برای مردم و شهروندان برسمیت شناخته است، افزود: همین جا بگویم اگر جامعه و حاکمیت به این تفاهم برسد که هر کس و هر چیز در جای خود قرار گیرد؛ زمینه امنیت با ثبات و آرامش و پیشرفت همه جانبه فراهم میآید و بسیاری از مشکلات درمان میشودو اصلاحات هیچگاه نباید به دست خود راههای رسیدن به چنین تفاهمی را ببندد.
خاتمی در بخش دیگری از سخنانش یادآور شد: ما هیچگاه انتخابات را تحریم نکردیم بلکه به صراحت گفته شد که ندادن لیست و عدم معرفی نامزد به معنی تحریم انتخابات نیست ولی از دو سو این طور القاء شد که اصلاح طلبان تحریم کننده انتخابات هستند بخصوص از سوی بعضی محافل تندرو و انحصار طلب در درون کشور که میخواستند بهانهای پیدا کنند و مدعی شوند که اصلاحطلبان براندازند و از این راه تنگناهای جدیدی را ایجاد کنند.
وی ادامه داد: من اطلاع دارم که خط تحریم از درون القاء میشد و جریانهائی قصد داشتند با جا انداختن این دروغ، نظام را به رویارویی مجدد با همه افراد و جریانها و نهادهائی بکشانند که انتقاد و اعتراض دارند.
وی افزود: اگر این ادعا جا میافتاد میتوانست موجب خسارت فراوان شود و آن وقت همه معترض بودند که چرا جلو آن گرفته نشد و اگر خدای ناخواسته چنین اموری اتفاق میافتاد بزرگترین خسارت نصیب نظام و کشور و مردم میشد بخصوص اکنون که فشار و توطئه از بیرون نیز متوجه کشور است.
خاتمی با بیاناینکه اصلاحات به این نتیجه رسید که لیست و نامزد نداشته باشد، گفت: اما تصریح شد که این امر به معنی تحریم انتخابات نیست و هیچکس هم از شرکت در انتخابات منع نشد، ولی فضا به سویی رفت که انگار انتخابات از سوی اصلاحات تحریم شده است و با توجه به اینکه هردو طرف مدعی تحریم انتخابات؛ تبلیغات و امکانات وسیع تبلیغی داشتند برآن دامن زدند و متاسفانه ذهنیت و انتظاری در میان بخشی از نیروها بخصوص جوانان شکل گرفت. اگر بخواهم از خود انتقاد کنم باید بگویم که ما نبایست بگذاریم چنین ذهنیت و توقعی پدید آید ولی به هر حال این مشکل وجود داشت.
وی تاکید کرد: میبایست این توهم (و بدنبال آن توطئهای که وجود داشت) خنثی شود و فکر میکنم شد؛ در حالیکه ما هیچگاه از اصول و موازین خود انحرافی نداشتهایم؛ ما خود را در درون نظام میدانیم منتهی خواستار اصلاح اموربه شیوه مدنی هستیم.
وی با بیاناینکه همچنان باید روزنههای اصلاح را بازگذاشت و تندروی را از سوی هر کس که باشد محکوم کرد، افزود: امیدوارم بعد از انتخابات به یاری خداوند جلو بسیاری از توطئه هائی که علیه کشور و مردم بخصوص از بیرون وجود دارد گرفته شود.
منبع: انتخاب
مطالب مشابه