تازه های کتاب
تازه های انتشارات کتاب ناب
بایسته های فرهنگ
سازمان های فرهنگی
- چابک سازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
- تمدید مهلت ارسال آثار به چهلودومین جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران
- انتصاباتی ارزشمند در وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی
- نگاهی به برنامه های وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی در دولت چهاردهم
- مصوبات جلسه 660و661 هیات انتخاب و خرید کتاب
- خرید کتاب، پس از حدود2سال تعطیلی خرید! سیدمحمدکاظم شمس
- کارنامه معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ در دولت سیزدهم
مسائل نظری
حوزه علمیه
دانشگاه
- انتشار کتابهای فقهی درباره مسائل روز
- گزارشی از حضور استاد احمد مبلغی در مجمع جهانی فقه اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ظرفیتها و چالشهای استفاده از فقه در تقنین
- حجاب امری اجتماعی، با امکان قانونگذاری
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- کسانی که در اصول تابع دیگران باشند، نباید خود را مجتهد بدانند
- تمدید مهلت ارسال اثر به پنجمین دوره انتخاب کتاب برگزیده دانشگاهی
- بازسازی منابع تاریخی مفقود شیعه
- رتبهبندی علمی دانشگاهها، پژوهشگاهها و مؤسسات آموزش عالی وابسته به حوزه علمیه قم
- انتصاب ریاست نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها
- ۱۳ دانشگاه ایرانی در جمع هزار دانشگاه برتر دنیا
- ضرورت پردازش دادههای علمی و کتابخانهای
- دکتر محسن جوادی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شد
علمی آموزشی
علمی پژوهشی
هنر
- وضعیت فلسفه در سده اخیر حوزه علمیه قم
- فقهی که بخواهد نظریهپرداز باشد، در بستر درسهای تخصصی و پژوهشهای آزاد شکل میگیرد
- ضرورت پرداختن به مکتب فقهی و اصولی امام خمینی (ره)
- قطب فرهنگی اسلام «عقل» است
- مدیر حوزه های علمیه خواهران کشور انتخاب شد
- جامعه الزهراء س یادگاری پربرکت از حضرت امام ره
- تغییر و تحول در نظام آموزشی حوزههای علمیه
اخبار و مسائل کتاب
نقد و معرفی کتاب
- برگزیدگان همایش بیست و پنجم کتاب سال حوزه
- صدور پروانه فعالیت کتابفروشان
- مصوبات جلسات 645 تا 647 هیات انتخاب و خرید کتاب
- علیرضا مختارپور، رئیس کتابخانه ملی و مهدی رمضانی، سرپرست نهاد کتابخانههای عمومی کشور شد
- بررسی برگزاری نمایشگاه حضوری 1401
- مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران و اعضای هیئت علمی چهاردهمین دوره جایزه جایزه ادبی جلال آلاحمد منصوب شدند
- انتصاب مدیر کل تازه دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی
اقتصاد
اجتماعی
- باید امید آفرینی کنیم
- طرح اصلاح قیمت بنزین می توانست بهتر از این اجرا شود
- خواستار استمرار معافیت مالیاتی اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه هستیم
- در عرصه جنگ اقتصادی، به طور قاطع دشمن را عقب می زنیم
- دولت خسته نیست
- فعالیت 11 هزار و ۹۰۰ رسانه دارای مجوز در کشور
- افرادی که نفوذ پیدا می کنند داغترین شعارهای حاکمیتی را میدهند
- وفاق ملی ضرورت تداوم انقلاب اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ثبتنام بیمه درمان تکمیلی اصحاب فرهنگ، هنر، رسانه
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترجوادی
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترصالحی
- نگاهی به اندیشه آیت الله هاشمی رفسنجانی ره
1390/11/19 19:10
دری: مولفان برگزیده کتاب سال در رده نخبگان ملی قرار میگیرند
چکیده: معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: طی رایزنی که با بنیاد ملی نخبگان صورت گرفته مؤلفانی که به عنوان منتخب کتاب سال معرفی میشوند (حتی دوره گذشته) در رده نخبگان ملی قلمداد میشوند. […]
چکیده:
معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: طی رایزنی که با بنیاد ملی نخبگان صورت گرفته مؤلفانی که به عنوان منتخب کتاب سال معرفی میشوند (حتی دوره گذشته) در رده نخبگان ملی قلمداد میشوند.
آیین معرفی برگزیدگان بیست و نهمین دوره کتاب سال جمهوری اسلامی ایران و نوزدهمین دوره جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران عصر امروز 19 بهمن در تالار وحدت با حضور محمود احمدینژاد رئیس جمهور، سید محمد حسینی وزیر ارشاد، غلامعلی حداد عادل، بهمن دری و مجید حمید زاده دبیر علمی برگزار شد.
بهمن دری در این مراسم سی و سومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی را تبریک گفت و افزود: بر خود فرض میدانم به برگزیدگان داخلی (جایزه کتاب سال) و برندگان بخش ویژه ترجمه قرآن کریم و جایزه جهانی تبریک عرض کنم.
وی ادامه داد: درباره بیست و نهمین دوره از جایزه کتاب سال گفتنیهای لازم طی چند روز گذشته گفته شده اما امروز آیین اختتامیه بیست و نهمین دوره کتاب سال را در سه بخش کتابهای داخلی، بخش ویژه، ترجمه قرآن و جایزه جهانی کتاب سال برگزار میکنیم و در این مراسم برترینها تقدیر میشود.
وی عنوان کرد: نکاتی درباره آثاری که برنده شدهاند باید مطرح شود چون به عنوان مدل و الگو معرفی خواهند شد از این رو نکاتی را مطرح میکنم، اهداف اصلی کتاب سال اهدافی مدون است تصور میکنم که بسیاری از دورهها برخی اهداف را تنها دنبال میکرد اما در این دوره سعی شده تمام اهداف موجود در آییننامه مورد توجه قرار گیرد بویژه موضوع اعتلای فرهنگ و دانش در کشور؛ ترغیب و پدید آورندگان به خلق آثار ارزشمند از اهداف کتاب سال است که بلوغ آن را به لحاظ کمی و کیفی در این دوره شاهدیم.
دری ضمن اشاره به هیئت علمی این جشنواره ابراز داشت با وجود تشکیل هیئت علمی داوری آثار با وسواس و توام با دقت خاصی صورت گرفت معاون فرهنگی وزیر ارشاد تصریح کرد: طی دورههای گذشته شاهد فقدان وجود هیئت علمی بودیم از این رو داوران و سر داوران آثار را بررسی میکردند اما ما پس از موضوع داوری از دو سال گذشته، هیئت علمی را بنا گذاشتیم تا از سلیقه گرایی و مبناهای دیگر که مورد نظر برخی باشد پرهیز کنیم از این رو نمود برترین داوری را در این دوره شاهدیم.
وی ضمن اشاره به اعتنا به تالیف آثار یادآور شد: بحث اعتنا به تالیف مورد توجه کتاب سال است برگزیدگان کتاب سال در این دوره با این رویکرد در جلسات داوری و هیئت علمی مورد تحلیل قرار گرفتند.
دری ضمن اشاره به ویژگی منحصر به فرد این دوره از کتاب سال خاطرنشان کرد: ویژگیهای منحصر به فردی را در این دوره شاهد خواهیم بود که معرفی برگزیدگان شاهد این مدعاست.
وی درباره خلاء کتابهای منتشره که به کتاب سال راه مییابند اظهار داشت: نویسندگان میتوانند نکاتی را در این راستا مورد توجه قرار دهند؛ بحث علاقمندی و رویکرد به انتشار آثار در مورد انقلاب اسلامی، مقایسه انقلاب اسلامی با سایر انقلابها حداقل طی 200 سال اخیر، آثار درباره زندگی رهبران انقلاب اسلامی بخصوص امام راحل و در نهایت توجه ویژه به حوزه تمدنی اسلامی و ایران.
معاون فرهنگی وزیر ضمن اشاره به رویکرد کتاب سال اضافه کرد: بحث تأکید، تشویق و ترغیب به تألیف مورد تأکید کتاب سال است بنابراین مؤلفانی که به عنوان منتخب کتاب سال معرفی میشوند (حتی دوره گذشته) طی رایزنی که با بنیاد ملی نخبگان صورت گرفته اسامی آنها در اختیار این بنیاد قرار داده شده تا منتخبان در رده نخبگان ملی قلمداد شوند.
دری ضمن اشاره به حمایت از آثار ارزشمند گفت: این آثار نه دیده و نه درباره آنها صحبت میشود از این رو در وزارت ارشاد طرح آزمایشی معرفی کتابهای مناسب و مفید آغاز شد و هر ماه یکبار 10 عنوان کتاب برجسته معرفی میشود امیدواریم آثار برگزیده جوایز ادبی به ویژه در عرصه علوم انسانی، علوم دینی، ادبیات و کودک و نوجوان به این حیطه راه یافته و معرفی شوند.
معاون وزیر ادامه داد: برخی از کتابهای معرفی شده از سوی ارشاد نایاب شدهاند با این استقبال قصد داریم در استانها بر مبنای این آثار مسابقات کتابخوانی برگزار کنیم تا شاهد افزایش شمارگان و تیراژ آثار باشیم تا از سویی کمکی به ناشران هم صورت گیرد.
به گفته دری برندگان و معرفی منتخبان در این محفل دال بر این نیست که کتابهای دیگر قابل ستایش نیستند گاه بر حسب قوانین آییننامه به دلیل یک یا دو نمره کتابی به مرحله پایانی راه نمییافت از این رو برای این آثار هم برنامهریزی شده تا هم در خرید کتاب حمایتهایی صورت گیرد و هم از این پس قرار است حمایتهای دیگری در این راستا اجرایی شود که به زودی اعلام خواهد شد.
این مقام مسئول ضمن اشاره به اینکه کمتر جشنواره و جایزهای در ایران و منطقه یافت میشود که بیش از هزار و 250 داور داخلی و 250 داور خارجی در آن همکاری کنند ادامه داد: امیدوارم داوران بیشتری از اعضای هیئت علمی دانشگاه به گردونه داوریها بپیوندند.
دری در خاتمه اینگونه اظهار داشت که شهادت میدهم به هیچ وجه سلایق و دیدگاههای شخصی داوران در داوریها اعمال نشده است چرا که جایزه کتاب سال از منظر ما مهمترین و راهبردیترین و نجیبترین جشنواره و جایزه کشور محسوب میشود امیدواریم نویسندگان و پدید آوردندگان در این دوره بتوانند با الگوهای مطرح بهره بیشتری ببرند.
منبع: فارس
مطالب مشابه