تازه های کتاب
تازه های انتشارات کتاب ناب
بایسته های فرهنگ
سازمان های فرهنگی
- برنامه اصلاحات معاونت فرهنگی
- حکمرانی در شکل کلان نیاز دارد، بداند در کجا سفت و کجا منعطف باشد
- انتصاب دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور
- نادره رضایی، معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شد
- فعالیتهای معاونت فرهنگی وزارت ارشاد در جهت اهداف انقلاب اسلامی است
- انتصاب معاون امور رسانهای و تبلیغات وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی
- عبدالحسین کلانتری معاون امور فرهنگیِ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شد
مسائل نظری
حوزه علمیه
دانشگاه
- انتشار کتابهای فقهی درباره مسائل روز
- گزارشی از حضور استاد احمد مبلغی در مجمع جهانی فقه اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ظرفیتها و چالشهای استفاده از فقه در تقنین
- حجاب امری اجتماعی، با امکان قانونگذاری
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- کسانی که در اصول تابع دیگران باشند، نباید خود را مجتهد بدانند
- تمدید مهلت ارسال اثر به پنجمین دوره انتخاب کتاب برگزیده دانشگاهی
- بازسازی منابع تاریخی مفقود شیعه
- رتبهبندی علمی دانشگاهها، پژوهشگاهها و مؤسسات آموزش عالی وابسته به حوزه علمیه قم
- انتصاب ریاست نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها
- ۱۳ دانشگاه ایرانی در جمع هزار دانشگاه برتر دنیا
- ضرورت پردازش دادههای علمی و کتابخانهای
- دکتر محسن جوادی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شد
علمی آموزشی
علمی پژوهشی
هنر
- وضعیت فلسفه در سده اخیر حوزه علمیه قم
- فقهی که بخواهد نظریهپرداز باشد، در بستر درسهای تخصصی و پژوهشهای آزاد شکل میگیرد
- ضرورت پرداختن به مکتب فقهی و اصولی امام خمینی (ره)
- قطب فرهنگی اسلام «عقل» است
- مدیر حوزه های علمیه خواهران کشور انتخاب شد
- جامعه الزهراء س یادگاری پربرکت از حضرت امام ره
- تغییر و تحول در نظام آموزشی حوزههای علمیه
اخبار و مسائل کتاب
نقد و معرفی کتاب
- برنامه اصلاحات معاونت فرهنگی
- حکمرانی در شکل کلان نیاز دارد، بداند در کجا سفت و کجا منعطف باشد
- فعالیتهای معاونت فرهنگی وزارت ارشاد در جهت اهداف انقلاب اسلامی است
- برگزیدگان همایش بیست و پنجم کتاب سال حوزه
- صدور پروانه فعالیت کتابفروشان
- مصوبات جلسات 645 تا 647 هیات انتخاب و خرید کتاب
- علیرضا مختارپور، رئیس کتابخانه ملی و مهدی رمضانی، سرپرست نهاد کتابخانههای عمومی کشور شد
اقتصاد
اجتماعی
- باید امید آفرینی کنیم
- طرح اصلاح قیمت بنزین می توانست بهتر از این اجرا شود
- خواستار استمرار معافیت مالیاتی اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه هستیم
- در عرصه جنگ اقتصادی، به طور قاطع دشمن را عقب می زنیم
- دولت خسته نیست
- فعالیت 11 هزار و ۹۰۰ رسانه دارای مجوز در کشور
- افرادی که نفوذ پیدا می کنند داغترین شعارهای حاکمیتی را میدهند
- وفاق ملی ضرورت تداوم انقلاب اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ثبتنام بیمه درمان تکمیلی اصحاب فرهنگ، هنر، رسانه
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترجوادی
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترصالحی
- نگاهی به اندیشه آیت الله هاشمی رفسنجانی ره
1390/11/09 15:36
خاطرات دکتر صادق طباطبایی از امام خمینی(ره) در فرانسه
چکیده:طباطبایی که برگزاری رفراندوم در ابتدای انقلاب را نیز بر عهده داشت، ضمن اشاره به تهیه پیشنویس قانون اساسی و برگزاری رفراندوم اظهارداشت: زمانی که از امام(ره) پرسیدم، چرا جمهوری اسلامی؟ پاسخ […]
چکیده:طباطبایی که برگزاری رفراندوم در ابتدای انقلاب را نیز بر عهده داشت، ضمن اشاره به تهیه پیشنویس قانون اساسی و برگزاری رفراندوم اظهارداشت: زمانی که از امام(ره) پرسیدم، چرا جمهوری اسلامی؟ پاسخ دادند که چون خواسته اکثریت مردم است. من سوال کردم اگر روزی مردم جمهوری اسلامی را نخواهند، چه؟ که امام(ره) جواب داد، کسی حق ندارد چیزی را به مردم تحمیل کند. / امام(ره) از همان روزهای اولی که در پاریس مستقر شده بودند، همواره تاکید داشتند با سه شخصیت از ایران، شهید مرتضی مطهری، آیتالله بهشتی و مرحوم بازرگان دیدار کنند. / صادق طباطبایی که برادر همسر مرحوم سید احمد خمینی است در ادامه گفت: خواهرم تعریف میکرد که ورود و اقامت امام(ره) در پاریس دگرگونی عجیبی در ایشان ایجاد کرده بود. امام(ره) زمانی که در نجف حضور داشتند با حالات پریشانی مواجه بودند، اما در پاریس این حالات به حالت شادمانی تبدیل شده بود و من خود معتقدم که حضورشان در نگرش فقهی ایشان نیز اثر گذاشت.
صادق طباطبایی، از حضور امام(ره) در فرانسه به عنوان مولفهای یاد کرد که در نگرش فقهی ایشان اثرگذار بود.
به گزارش ایسنا، سیدصادق طباطبایی، خواهرزاده امام موسی صدر که در اوایل پیروزی انقلاب معاونت وزارت کشور دولت موقت را بر عهده داشت، درسخنانی با موضوع "ناگفتههایی از انقلاب اسلامی" در شهر کتاب به بیان خاطراتی از دوران قبل از انقلاب پرداخت.
وی که در قبل از انقلاب عضو اتحادیه انجمنهای اسلامی بود، به اولین دیدار خود با امام خمینی (ره) اشاره کرد و گفت: در زمان ورود امام به فرانسه، ما در آلمان در حال برگزاری کنگره اتحادیه انجمنهای اسلامی بودیم که پس از شنیدن خبر ورود امام، کنگره تعطیل شد و من تمام تلاشم را کردم که قبل از ورود امام به فرودگاه پاریس به آنجا برسم که موفق نشدم. امام (ره) همراه حاج احمد آقا بودند، زمانی که وارد محل اقامت ایشان شدم، امام با قیافهای شادمان و با تبسمی سلام کردند و فرمودند که کنار من بنشین. وقتی من از ایشان سوال کردم که شما کجا، اینجا کجا گفتند که اگر دایی شما (امام موسی صدر) بود، ما اینجا نبودیم.
وی در بخشی از خاطرات خود با اشاره به نحوه حضور امام (ره) در فرانسه گفت: امام(ره) از همان روزهای اولی که در پاریس مستقر شده بودند، همواره تاکید داشتند با سه شخصیت از ایران، شهید مرتضی مطهری، آیتالله بهشتی و مرحوم بازرگان دیدار کنند.
صادق طباطبایی که برادر همسر مرحوم سید احمد خمینی است در ادامه گفت: خواهرم تعریف میکرد که ورود و اقامت امام(ره) در پاریس دگرگونی عجیبی در ایشان ایجاد کرده بود. امام(ره) زمانی که در نجف حضور داشتند با حالات پریشانی مواجه بودند، اما در پاریس این حالات به حالت شادمانی تبدیل شده بود و من خود معتقدم که حضورشان در نگرش فقهی ایشان نیز اثر گذاشت.
وی افزود: دولت فرانسه به ما اعلام کرد که شما اجازه انجام مصاحبه و انتشاراعلامیه ندارید و برای ما تعجبانگیز بود که دولت فرانسه که ادعای آزادی و دموکراسی میکرد، چرا اجازه نمیداد، اما در روز سوم اقامت امام(ره) در پاریس بود که فیگارو به صورت محرمانه یک مصاحبه با امام(ره) انجام داد و روز بعد آن را منتشر کرد. پس از آن لوموند هم آمد و با این دو مصاحبه طلسم شکسته شد و از روزهای بعد برای گفتوگو و مصاحبه با امام(ره) از رسانههای مختلف سرازیر شدند.
طباطبایی در بخش دیگری از خاطرات خود گفت: زمانی که امام(ره) در نوفلوشاتو بودند، دو نفر به دستور رییسجمهور فرانسه پیامی را از سوی آقای کارتر رییسجمهور وقت آمریکا برای امام(ره) آورده بودند و پس از رساندن پیام، امام (ره) با هوشیاری پاسخ آنها را دادند و در بخشی از صحبت خود به این دو نماینده گفتند که از طرف من از رییسجمهور فرانسه تشکر کنید، بابت مناقشهای که با آقای کارتر در مورد موضوع ایران در نشست گوادالوپ داشتهاند. این صحبت امام در حالی بود که آن دو نفر به هیچ وجه به این مناقشه که در کنفرانس گوادالوپ میان کارتر و زیسکار دستن رخ داده بود اشاره نکرده بودند.
وی ادامه داد: یکی از معتبرترین خاطرهنویسان در مورد اینکه امام (ره) از کجا این موضوع را متوجه شده بودند، نقل میکند که «گمان میکنم امام(ره) شب قبل از این با امام زمان (عج) دیدار کردند و از این طریق باخبر شدند» و من این را در کتاب خاطراتم نیز آوردهام.
وی با اشاره به تلاشهای صورت گرفته برای باقی ماندن شاه در ایران نیز گفت: تا آخرین روزها حتی تا غروب 22 بهمن قدرتهای بزرگ سعی میکردند تا نظام سلطنتی را در کشور حفظ کنند و در بخشی از خاطرات شخصی به نام هایزر نیز آمده است که علیرغم اینکه عملیات بانکی متوقف شده بود و حقوق افسران قابل پرداخت نبود، اما در مرکز ناتو اسکناسهای ایرانی چاپ میکردند تا حقوق این افسران را به طور نقدی پرداخت کنند و از این طریق تلاش میکردند تا نظام سلطنتی را حفظ کنند.
طباطبایی با اشاره به ارتباط نزدیک ایران با اسرائیل در زمان شاه گفت: زمانی که بحران در مصر از سال گذشته شروع شد، اعلام حمایت آمریکا از مردم این کشور شکبرانگیز بود؛ چرا که آمریکا بهتر از هر کس دیگری میداند که مردم مصر اگر آزاد شوند، اولین خواستهشان قطعا ضداسرائیلی خواهد بود. چطور آمریکا میتوانست از این حرکتها حمایت کند.
طباطبایی که برگزاری رفراندوم در ابتدای انقلاب را نیز بر عهده داشت، ضمن اشاره به تهیه پیشنویس قانون اساسی و برگزاری رفراندوم اظهارداشت: زمانی که از امام(ره) پرسیدم، چرا جمهوری اسلامی؟ پاسخ دادند که چون خواسته اکثریت مردم است. من سوال کردم اگر روزی مردم جمهوری اسلامی را نخواهند، چه؟ که امام(ره) جواب داد، کسی حق ندارد چیزی را به مردم تحمیل کند.
صادق طباطبایی که در قسمتی از صحبتهای در مورد موضوع مصر از عنوان بهار عربی استفاده کرده بود، در پاسخ به این سوال که شما به بهار عربی معتقدید یا بیداری اسلامی، گفت: من به هر دو معتقدم.
وی در مورد آخرین اخبار در مورد امام موسی صدر نیز گفت: اطلاعات جدیدی نداریم، اما امیدواریهایی ایجاد شده است و با این امید و آرزوها همچنان به بازگشت امام موسی صدر خوشبین هستیم.
منبع: بازتاب امرور
مطالب مشابه
- حکمت نامه امام حسین (ع)/ این کتاب اثری است از محمد ری شهری در دو جلد، باهمکاری آقایان سید محمود طباطبایی و سیدروح الله طباطبایی که توسط عبد الهادی مسعودی ترجمه شده است
- فاطمه طباطبایی: نباید با تنگ نظری به اندیشههای امام خمینی نگریست
- خانم دکتر فاطمه طباطبایی، عروس امام و همسر مرحوم حجت الاسلام سید احمد خمینی:جوانمرد بود
- احتمال حبس امام موسی صدر در مرز "لیبی"
- زیباکلام: من از آیتاللهمصباح دفاع میکنم