تازه های کتاب
تازه های انتشارات کتاب ناب
بایسته های فرهنگ
سازمان های فرهنگی
- چابک سازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
- تمدید مهلت ارسال آثار به چهلودومین جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران
- انتصاباتی ارزشمند در وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی
- نگاهی به برنامه های وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی در دولت چهاردهم
- مصوبات جلسه 660و661 هیات انتخاب و خرید کتاب
- خرید کتاب، پس از حدود2سال تعطیلی خرید! سیدمحمدکاظم شمس
- کارنامه معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ در دولت سیزدهم
مسائل نظری
حوزه علمیه
دانشگاه
- انتشار کتابهای فقهی درباره مسائل روز
- گزارشی از حضور استاد احمد مبلغی در مجمع جهانی فقه اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ظرفیتها و چالشهای استفاده از فقه در تقنین
- حجاب امری اجتماعی، با امکان قانونگذاری
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- کسانی که در اصول تابع دیگران باشند، نباید خود را مجتهد بدانند
- تمدید مهلت ارسال اثر به پنجمین دوره انتخاب کتاب برگزیده دانشگاهی
- بازسازی منابع تاریخی مفقود شیعه
- رتبهبندی علمی دانشگاهها، پژوهشگاهها و مؤسسات آموزش عالی وابسته به حوزه علمیه قم
- انتصاب ریاست نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها
- ۱۳ دانشگاه ایرانی در جمع هزار دانشگاه برتر دنیا
- ضرورت پردازش دادههای علمی و کتابخانهای
- دکتر محسن جوادی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شد
علمی آموزشی
علمی پژوهشی
هنر
- وضعیت فلسفه در سده اخیر حوزه علمیه قم
- فقهی که بخواهد نظریهپرداز باشد، در بستر درسهای تخصصی و پژوهشهای آزاد شکل میگیرد
- ضرورت پرداختن به مکتب فقهی و اصولی امام خمینی (ره)
- قطب فرهنگی اسلام «عقل» است
- مدیر حوزه های علمیه خواهران کشور انتخاب شد
- جامعه الزهراء س یادگاری پربرکت از حضرت امام ره
- تغییر و تحول در نظام آموزشی حوزههای علمیه
اخبار و مسائل کتاب
نقد و معرفی کتاب
- برگزیدگان همایش بیست و پنجم کتاب سال حوزه
- صدور پروانه فعالیت کتابفروشان
- مصوبات جلسات 645 تا 647 هیات انتخاب و خرید کتاب
- علیرضا مختارپور، رئیس کتابخانه ملی و مهدی رمضانی، سرپرست نهاد کتابخانههای عمومی کشور شد
- بررسی برگزاری نمایشگاه حضوری 1401
- مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران و اعضای هیئت علمی چهاردهمین دوره جایزه جایزه ادبی جلال آلاحمد منصوب شدند
- انتصاب مدیر کل تازه دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی
اقتصاد
اجتماعی
- باید امید آفرینی کنیم
- طرح اصلاح قیمت بنزین می توانست بهتر از این اجرا شود
- خواستار استمرار معافیت مالیاتی اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه هستیم
- در عرصه جنگ اقتصادی، به طور قاطع دشمن را عقب می زنیم
- دولت خسته نیست
- فعالیت 11 هزار و ۹۰۰ رسانه دارای مجوز در کشور
- افرادی که نفوذ پیدا می کنند داغترین شعارهای حاکمیتی را میدهند
- وفاق ملی ضرورت تداوم انقلاب اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ثبتنام بیمه درمان تکمیلی اصحاب فرهنگ، هنر، رسانه
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترجوادی
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترصالحی
- نگاهی به اندیشه آیت الله هاشمی رفسنجانی ره
1390/11/01 17:00
آيت الله غروی: جذب حداكثري مورد نظر مقام معظم رهبری عملیاتی نشده است
چکیده: در حال حاضر در کشور به سمتی پیش نمی رویم که کسانی که به اصول انقلاب،نظام امام(ره) و رهبری و قانون اساسی پایبند هستند و تفکرات انحرافی ندارند را جذب کنیم و متاسفانه در جامعه این تحمل وجود ندارد […]
چکیده:
در حال حاضر در کشور به سمتی پیش نمی رویم که کسانی که به اصول انقلاب،نظام امام(ره) و رهبری و قانون اساسی پایبند هستند و تفکرات انحرافی ندارند را جذب کنیم و متاسفانه در جامعه این تحمل وجود ندارد وآنچه مورد نظر مقام معظم رهبری است دست کم عملیاتی نشده است.
محمد غروی عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در گفت و گو با شفاف با بیان اینکه مجلس هشتم به دلیل مصالح نظام در مقابل دولت کوتاه آمد، گفت: مجلس هشتم را مجلس موفقی می بینم و یک تنوعی از فکرهای مختلف وجود داشت. به این معنا که جریانهای مختلف وفادار به نظام و انقلاب در مجلس حضور داشتند. از سوی دیگر حرکتهای خوبی در مجلس هشتم انجام شد البته در پاره ای از موارد مجبور بودند گاهی نسبت به وظایف خود به دلیل مصالح نظام کوتاه بیایند و در مقابل دستگاه اجرایی انعطاف داشته باشند.
آيت الله غروی: ادامه داد: در کل مدیریت مجلس را مدیریت موفقی می دانم و تنوع دیدگاهها و مواضعی که در موارد مختلف گرفته شد حتی برخی از نمایندگان مواضع آزاد اندیشی خوبی داشتند که مفید و قابل توجه بود هرچند که برخی آن را بر نمی تابیدند. برخی از مواضع آقای مطهری واقعا لازم بود و برای خیلی ها سنگین بود اما انعکاس آن در بیرون خوب بود و لازم است که این صحبت ها مطرح شود تا تعادلی ایجاد کند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تصریح کرد: طبیعتا وقتی در این مجلس گرایش های مختلفی وجود داشته باشد امکان دارد که برخی از این گرایشات تمایل بیشتری نسبت به دولت داشته باشند و حمایت های بیشتری کنند اما وکیل الدوله تعبیر خوبی نیست و ما باید تنوع فکری در این سطح را بپذیریم.
غروی با بیان اینکه وضعیت جبهه پایداری ویژه است، خاطرنشان کرد: برخی از افراد جبهه پایداری افراد متعادل و در مقابل برخی غیر متعادل هستند.بعضی افراد در این جبهه طرفدار دولت هستند منهای برخی از افراد دیگری که دولت از آنان حمایت می کند. در نتیجه جبهه پایداری وضعیت ویژه ای دارد و نمی توان مطلب کلی را عنوان کرد.امیدواریم آنها کاری نکنند که وحدت اصولگرایان خدشه دار شود.
وی با بیان اینکه بعید است جبهه متحد اصولگرایان و جبهه پایداری لیست مشترکی داشته باشند، یادآور شد: ممکن است مشترکاتی میان لیست جبهه متحد و جبهه پایداری وجود داشته باشد اما بسیار بعید می دانم که اصولگرایان کاملا لیست واحدی داشته باشند. بافت جبهه پایداری با توجه به شناختی که از افراد داریم به گونه ای نیست که خودشان را با جبهه متحد هماهنگ کنند و در چارچوب جبهه متحد اصولگرایان حرکت کنند چرا که جبهه پایداری تک روی داشته، دارد و خواهد داشت.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم به امکان حضور افرادی به صورت مشترک در لیست جبهه پایداری و جبهه متحد اصولگرایان اشاره کرد و افزود: امکان دارد که افرادی در دو لیست جبهه متحد و جبهه پایداری به صورت مشترک حضور داشته باشند چرا که هر دو مدعی اصولگرایی هستند و طبیعتا افرادی را هر دو جبهه قبول دارند و یا مصلحت می دانند که در لیستشان بیاورند.اینطور نیست که دیدگاه جبهه متحد و جبهه پایداری کاملا متفاوت باشد بلکه امکان دارد اختلافات و سلیقه های خاص میانشان وجود داشته باشد اما نقاط مشترکی نیز دارند که ممکن است بر اساس دیدگاههای مشترک کاندیداهای مشترکی داشته باشند.
غروی با بیان اینکه انتظار داشتیم همه زیر چتر جبهه متحد اصولگرایان باشند،گفت: هرچند که ممکن است گروهی سلایق مختلفی داشته باشد اما باید در جمع بندی به نقاط مشترکی برسند کسانی که تحت عنوان اصولگرایی بودند حاضر شدند که به نقطه مشترکاتی برسند اما برخی از این افراد بر اساس بافتی که داشتند بعید می دانیم که به اشتراک صد در صدی دست پیدا کنند و یکی از این مجموعه ها نیز جبهه پایداری است.
وی با تاکید بر اینکه ارائه دولیست از سوی اصولگرایان مناسب نیست، اظهارداشت: اگر مصالح را در نظر بگیریم باید اصولگرایان یک لیست واحدی بدهند و تک روی نکنند اما متاسفانه این کار را انجام دادند و سپس برای توجیه تک روی خود بیان می کنند که برای حفظ اصولگرایی و جبهه متحد اصولگرایی این اقدام را انجام دادند.آنچه انتظار است این که گروههای اصولگرا تعامل کنند و به نقاط مشترکی برسند و لیست واحدی را ارائه بدهند.حال ممکن است هر گروهی درصدی از نظرهایشان تامین نشود اما کارگروهی و کار مشترک اینگونه است و اینکه افرادی زود قواعد بازی را برهم بزنند و اقدام خود را توجیه کنند لا اقل برای ما قابل توجیه نیست.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم به عملکرد مجلس هفتم و هشتم اشاره کرد و ادامه داد: در مجلس هفتم و هشتم به طور واقع فرمایشات رهبری مد نظرشان قرار گرفت و با توجه به همه واقعیت ها حرکت این مجلس ها خوب بود و عملکرد مجلس هشتم را قوی تر می دانم.
غروی به جلسه مقام معظم رهبری با فراکسیون انقلاب اسلامی اشاره کرد و در خصوص اینکه این فراکسیون چقدر به فرمایشاتی که رهبری در آن جلسه فرمودند عمل کرده است، خاطرنشان کرد: بعد از انتخابات متاسفانه دچار افراط و تفریط شدیم یعنی شعار دادیم که جذب حداکثری و دفع حداقلی داشته باشیم اما این کار انجام نشد. عملا هر زمان افراد مصلح می خواستند قدمی در این خصوص بر دارند متهم می شدند و جو سازی هایی انجام می شد که این کار انجام نشد و این امر مهم تحقق پیدا نکرد.
وی با بیان اینکه جذب حداکثری در دستگاهها اجرا نشد، تصریح کرد: مقام معظم رهبری فرمودند که جذب حداکثری باید داشته باشیم و تلاش هایی در این خصوص انجام دادند و تذکر هم دادند و گفتند که سیاست ما این است اما عملا این سیاست در دستگاههای مختلف خصوصا دستگاه اجرایی عملیاتی نشد. گاهی اوقات برخی، اشتباهات کوچک و موردی را بزرگ می کنند و توسعه می دهند لذا این فضا فضای جذب حداکثری و دفع حداقلی نیست.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم یاد آورشد: در حال حاضر در کشور به سمتی پیش نمی رویم که کسانی که به اصول انقلاب،نظام امام(ره) و رهبری و قانون اساسی پایبند هستند و تفکرات انحرافی ندارند را جذب کنیم و متاسفانه در جامعه این تحمل وجود ندارد وآنچه مورد نظر مقام معظم رهبری است دست کم عملیاتی نشده است.
غروی ادامه داد: چه کسانی که سخت ادعا می کنند که وفادار به انقلاب و نظام و رهبری و امام هستند و چه کسانی که این ادعا را ندارند، این مشکل وجود دارد و امیدواریم این موضوع حل شود. چرا که در این صورت همه دستگاهها متعادل عمل می کردند و وضعیت انتخابات آتی بهتر می شود اما اگر تنگ نظری ها وجود داشته باشد دغدغه هایی به وجود خواهد داشت.
وی در خصوص عملکرد جریان انحرافی گفت: اینکه انحرافاتی وجود داشته تردیدی نیست اما نمی توان افراد را مورد اتهام قرار داد البته گاهی اوقات برخی از مسئولین خود را بیش از اندازه به برخی وابسته کردند و بیش از اندازه خود را هزینه کردند .اکما اطلاعاتی در خصوص کم و کیف فعالیت جریان انحرافی ندارم.
منبع: 19 دی
مطالب مشابه
- معاون پارلمانی رئیس جمهور: مجلس در راس نیست
- آیتالله غروی: برخی زیرپوشش طرفداری از ولایت افراط و تندروی میکنند
- عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم :از ظرفیت خاتمی در نظام استفاده شود
- آیتالله حسینی بوشهری : نامه جامعه مدرسین به دولت بازتاب نگرانی مراجع و مردم بود/ مسئولان تصمیمینگیرند که پشیمان شوند
- آیتالله سیدمحمد غروی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم:فلسفه تنفیذ و تحلیف در نظام سیاسی ایران