تازه های کتاب
تازه های انتشارات کتاب ناب
بایسته های فرهنگ
سازمان های فرهنگی
- چابک سازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
- تمدید مهلت ارسال آثار به چهلودومین جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران
- انتصاباتی ارزشمند در وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی
- نگاهی به برنامه های وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی در دولت چهاردهم
- مصوبات جلسه 660و661 هیات انتخاب و خرید کتاب
- خرید کتاب، پس از حدود2سال تعطیلی خرید! سیدمحمدکاظم شمس
- کارنامه معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ در دولت سیزدهم
مسائل نظری
حوزه علمیه
دانشگاه
- انتشار کتابهای فقهی درباره مسائل روز
- گزارشی از حضور استاد احمد مبلغی در مجمع جهانی فقه اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ظرفیتها و چالشهای استفاده از فقه در تقنین
- حجاب امری اجتماعی، با امکان قانونگذاری
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- کسانی که در اصول تابع دیگران باشند، نباید خود را مجتهد بدانند
- تمدید مهلت ارسال اثر به پنجمین دوره انتخاب کتاب برگزیده دانشگاهی
- بازسازی منابع تاریخی مفقود شیعه
- رتبهبندی علمی دانشگاهها، پژوهشگاهها و مؤسسات آموزش عالی وابسته به حوزه علمیه قم
- انتصاب ریاست نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها
- ۱۳ دانشگاه ایرانی در جمع هزار دانشگاه برتر دنیا
- ضرورت پردازش دادههای علمی و کتابخانهای
- دکتر محسن جوادی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شد
علمی آموزشی
علمی پژوهشی
هنر
- وضعیت فلسفه در سده اخیر حوزه علمیه قم
- فقهی که بخواهد نظریهپرداز باشد، در بستر درسهای تخصصی و پژوهشهای آزاد شکل میگیرد
- ضرورت پرداختن به مکتب فقهی و اصولی امام خمینی (ره)
- قطب فرهنگی اسلام «عقل» است
- مدیر حوزه های علمیه خواهران کشور انتخاب شد
- جامعه الزهراء س یادگاری پربرکت از حضرت امام ره
- تغییر و تحول در نظام آموزشی حوزههای علمیه
اخبار و مسائل کتاب
نقد و معرفی کتاب
- برگزیدگان همایش بیست و پنجم کتاب سال حوزه
- صدور پروانه فعالیت کتابفروشان
- مصوبات جلسات 645 تا 647 هیات انتخاب و خرید کتاب
- علیرضا مختارپور، رئیس کتابخانه ملی و مهدی رمضانی، سرپرست نهاد کتابخانههای عمومی کشور شد
- بررسی برگزاری نمایشگاه حضوری 1401
- مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران و اعضای هیئت علمی چهاردهمین دوره جایزه جایزه ادبی جلال آلاحمد منصوب شدند
- انتصاب مدیر کل تازه دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی
اقتصاد
اجتماعی
- باید امید آفرینی کنیم
- طرح اصلاح قیمت بنزین می توانست بهتر از این اجرا شود
- خواستار استمرار معافیت مالیاتی اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه هستیم
- در عرصه جنگ اقتصادی، به طور قاطع دشمن را عقب می زنیم
- دولت خسته نیست
- فعالیت 11 هزار و ۹۰۰ رسانه دارای مجوز در کشور
- افرادی که نفوذ پیدا می کنند داغترین شعارهای حاکمیتی را میدهند
- وفاق ملی ضرورت تداوم انقلاب اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ثبتنام بیمه درمان تکمیلی اصحاب فرهنگ، هنر، رسانه
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترجوادی
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترصالحی
- نگاهی به اندیشه آیت الله هاشمی رفسنجانی ره
1390/10/16 23:54
دکتر عماد افروغ : عدهای نمیخواهند فضای "فتنه" رفع شود
چکیده: امروز بهترین راه نجات، بازگشت به اندیشه امام(ره) و شناخت مبانی فلسفی، کلامی و فقهی انقلاب اسلامی و نظریه معطوف به مردم سالاری دینی است. دکتر عماد افروغ با بیان اینکه فتنه بزرگترین معضل […]
چکیده:
امروز بهترین راه نجات، بازگشت به اندیشه امام(ره) و شناخت مبانی فلسفی، کلامی و فقهی انقلاب اسلامی و نظریه معطوف به مردم سالاری دینی است.
دکتر عماد افروغ با بیان اینکه فتنه بزرگترین معضل ما است تأکید کرد: نکته این است که عدهای نمیخواهند در این فضا، حق از باطل تفکیک شود، چون احساس میکنند که این شفافسازی به نفع آنها نیست و منافع سیاسی آنها در فضای آشفته فعلی بیشتر حفظ میشود.
عماد افروغ در گفتوگو با فارس با بیان اینکه در انتخابات پیش رو ممکن است اتفاقاتی رخ دهد که بخشی از آن گوارا و بخشی ناگواراست، تصریح کرد: بخش گوارای این رخداد این است که به نظر من رأیی که از جانب مردم به کاندیداها داده خواهد شد در مقایسه با گذشته، رأیی از سر تأمل، آگاهی، تحقیق و کسب اطمینان از سلامت و ویژگیهای مطلوب تک تک کاندیداها، به ویژه در شهرهای بزرگ است. لذا ممکن است مردم به مطلق اسامی یک لیست رأی ندهند و از بین لیستهای مختلف دست به انتخاب بزنند.
وی افزود: در زمینه رخدادهای ناگوار نیز بنا به مصلحت صحبتی نمیکنم.
نماینده مردم در مجلس هفتم شورای اسلامی در بخش دیگری از صحبتهای خود با بیان اینکه ما در حال حاضر شاهد برخی فاصلهگیریهای برون گفتمانی از انقلاب اسلامی هستیم، گفت: در واقع همواره در درون گفتمان انقلاب اسلامی تفکرات و اختلاف سلیقههایی وجود داشته است که البته امری طبیعی نیز به شمار میرود، اما رگههایی از تفکراتی مثل لیبرالیسم، سکولاریسم و ناسیونالیسم نیز بعضاً مشاهده میشود که ربطی به گفتمان انقلاب اسلامی ندارد.
افروغ تأکید کرد: ما هم اکنون نیز در بخشهایی از جامعه با رگهها و یا ملغمهای از این افکار برون گفتمانی مواجهیم که یا به اصل گفتمان انقلاب توجهی ندارد و یا این توجه از سر فرصتطلبی است.
وی افزود: قدر مسلم این است که فتنه به عنوان آمیزش حق و باطل وجود دارد و بزرگترین معضل ما هم محسوب میشود. اما نکته این است که عدهای نمیخواهند در این فضا، حق از باطل تفکیک شود چون احساس میکنند که این شفافسازی به نفع آنها نیست و منافع سیاسی آنها در فضای آشفته فعلی بیشتر حفظ میشود.
*آنهایی که درد کشور را دارند باید برای برونرفت از فتنه کمک کنند
این استاد دانشگاه با تأکید بر اینکه بیشترین آسیب از وجود همین افراد و جریانهاست، خاطرنشان کرد: اگر کسی دلش به حال انقلاب میسوزد و درد کشور را دارد باید کمک کند تا از این فضای آمیزش حق و باطل (فتنه) بیرون بیاییم تا بار دیگر آن هیمنه و صلابت انقلاب اسلامی احیا بشود.
نویسنده کتاب "انقلاب اسلامی و مفاهیم بازتولید آن" در ادامه صحبتهای خود با تأکید بر مفهومی به نام شفاف سازی و با بیان اینکه این شفافسازی جنبه ذهنی و عینی دارد، گفت: شفاف سازی ذهنی مربوط به آگاهی بخشی حکیمانه است که البته کار عالمان و روشنفکران است و شفاف سازی عینی به مواجهات قضایی بر میگردد. برای مثال اگر کسی متهم به براندازی میشود قوه قضائیه باید در این زمینه و در صورت ادله محکمه پسند برخورد جدی نماید، اما اگر سندی وجود ندارد قوه قضائیه باید با اتهام زنندگان به صورت جدی برخورد کند تا با این کار تکلیف معلوم شود.
افروغ با بیان اینکه با نگاه فرایندی به شرایط غالب، ابهاماتی را متوجه میشویم، تأکید کرد: به رغم آن که امثال بنده بارها تأکید کردهایم که یکی از جنبههای ایجاد مشارکت حداکثری همین شفاف سازیهاست، اما باز هم شفافسازی به صورت قابل قبولی رخ نمیدهد و اگر این روال ادامه پیدا کند به طور قطع بر حضور حداکثری تأثیر خواهد گذاشت.
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه ما با فتنهای چند سویه و ریشهدار مواجه هستیم، خاطرنشان کرد: باید با همه عواملی که سبب پیدایش فتنه شدهاند برخورد کرد. یکی از این سویهها کسانی هستند که خود در پیدایش فتنه مؤثر بوده و با تفکرات غیر انتقادی، جانبدارانه، مصلحت اندیشی کاذب، توجیهگری و سکوت خود، در سیاستها و رفتارهای غلط و غیر قانونی برخی صاحب منصبان سهیم بودهاند و اتفاقاً این عده چندان روی خوشی به شفاف سازی تمام عیار نشان نمیدهند، کسانی که ردّ قابل قبولی از مواضع انقلابی نیز در سالهای سخت و ناموجه بعد از جنگ، از خود به جای نگذاشتهاند.
افروغ افزود: وقتی خوبتر نگاه میکنیم متوجه میشویم که از دل کسانی که تفکرات سلفیگری داشتند یک جریان ایرانیگری و ناسیونالیسم افراطی زاده شده است.
نویسنده کتاب "هویت ایرانی و حقوق فرهنگی" در این بخش از صحبتهای خود به یکی از نظرات استاد شهید مرتضی مطهری اشاره کرد و با بیان اینکه ایشان معتقد بود که جهان عرب پس از اصلاحگری دچار سلفیگری شد و پس از آن ناسیونالیسم از دل آن زاده شد، تصریح کرد: اگر در جهان عرب، پانعربیسم و تفکرات ناسیونالیستی و مارکسیستی در جوانان مسلمان و عرب پس از مدتی ظاهر میشود، در ایران و در سالهای اخیر شاهد هستیم که این اتفاق به صورت همزمان و هممکان رخ میدهد و از درون تفکرات سلفیگری، ایرانیگری یا به عبارتی جریان انحرافی زاده میشود.
این استاد دانشگاه با تأکید بر اینکه این مسئله یک خطر است، افزود: کسانی که ایرانیگری و تفکرات ناسیونالیستی و شبه ناسیونالیستی را مطرح میکنند، فهم دقیقی از هویت ایرانی و عناصر مقوّم آن ندارند. اتفاقاً نکته مشترک دو جریان سلفیگری و تفکرات ناسیونالیستی خام مزبور، دفاعهای کورکورانه و اصطلاحاً وکیل الدولهای از دولت است.
*واقعیتها بایستی دقیقاً تحلیل شوند
افروغ یادآور شد: بایستی واقعیتها دقیقاً تحلیل شوند و کسانی که در این آشفته بازار سیاست، کاسب مسلک و کاسه داغتر از آش نیستند، با رعایت منافع و مصالح کشور و انقلاب چاره اندیشی کنند.
وی افزود: بنده نگرانیام از این است که خدای ناکرده با این سیاستها و برخوردها، عظمت گرانسنگ انقلاب اسلامی که یادآور پیشینه فرهنگی، هویتی و تاریخی ما است، مخدوش شود و البته باید گفت متأسفانه با برخوردهای تندروانه و غیر قضایی و ناشفاف عینی و ذهنی عدهای، در جاهایی به پیکره این انقلاب آسیبهایی وارد شده که باید با مواجهات حکیمانه و عادلانه ترمیم شود.
افروغ گفت: امروز بهترین راه نجات، بازگشت به اندیشه امام(ره) و شناخت مبانی فلسفی، کلامی و فقهی انقلاب اسلامی و نظریه معطوف به مردم سالاری دینی است.
وی تصریح کرد: راه چاره در وحدت، ذیل اصل مردمی و عقلی ولایت فقیه و دوری گزیدن از مواضع پوچ و بی مغز جمهوری ایرانی و مکتب ایرانی است. به راستی چه تفاوتی بین جمهوری ایرانی و مکتب ایرانی است؟
منبع: 19 دی
مطالب مشابه
- افروغ: مجلس عاقلتر از آن است که با استعفای مطهری موافقت کند/تلاشم برای عزل رحیمی از دیوان محاسبات به جایی نرسید
- افروغ:ظاهرا احمدینژاد سخنرانی متوهمانه را کار میداند و خردورزی را بیعاری
- علی مطهری: واکنش ها به مواضع افروغ، بچه گانه بود؛ می خواهند صدای منتقدان را خفه کنند
- عیدی عماد افروغ به مردم چیست؟
- افروغ: عذرخواهي حلال مشكلات است /در انتخابات84 من به آقاي احمدينژاد راي دادم كه هماكنون از راي خود پشيمانم