تازه های کتاب
تازه های انتشارات کتاب ناب
بایسته های فرهنگ
سازمان های فرهنگی
- چابک سازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
- تمدید مهلت ارسال آثار به چهلودومین جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران
- انتصاباتی ارزشمند در وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی
- نگاهی به برنامه های وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی در دولت چهاردهم
- مصوبات جلسه 660و661 هیات انتخاب و خرید کتاب
- خرید کتاب، پس از حدود2سال تعطیلی خرید! سیدمحمدکاظم شمس
- کارنامه معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ در دولت سیزدهم
مسائل نظری
حوزه علمیه
دانشگاه
- انتشار کتابهای فقهی درباره مسائل روز
- گزارشی از حضور استاد احمد مبلغی در مجمع جهانی فقه اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ظرفیتها و چالشهای استفاده از فقه در تقنین
- حجاب امری اجتماعی، با امکان قانونگذاری
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- کسانی که در اصول تابع دیگران باشند، نباید خود را مجتهد بدانند
- تمدید مهلت ارسال اثر به پنجمین دوره انتخاب کتاب برگزیده دانشگاهی
- بازسازی منابع تاریخی مفقود شیعه
- رتبهبندی علمی دانشگاهها، پژوهشگاهها و مؤسسات آموزش عالی وابسته به حوزه علمیه قم
- انتصاب ریاست نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها
- ۱۳ دانشگاه ایرانی در جمع هزار دانشگاه برتر دنیا
- ضرورت پردازش دادههای علمی و کتابخانهای
- دکتر محسن جوادی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شد
علمی آموزشی
علمی پژوهشی
هنر
- وضعیت فلسفه در سده اخیر حوزه علمیه قم
- فقهی که بخواهد نظریهپرداز باشد، در بستر درسهای تخصصی و پژوهشهای آزاد شکل میگیرد
- ضرورت پرداختن به مکتب فقهی و اصولی امام خمینی (ره)
- قطب فرهنگی اسلام «عقل» است
- مدیر حوزه های علمیه خواهران کشور انتخاب شد
- جامعه الزهراء س یادگاری پربرکت از حضرت امام ره
- تغییر و تحول در نظام آموزشی حوزههای علمیه
اخبار و مسائل کتاب
نقد و معرفی کتاب
- برگزیدگان همایش بیست و پنجم کتاب سال حوزه
- صدور پروانه فعالیت کتابفروشان
- مصوبات جلسات 645 تا 647 هیات انتخاب و خرید کتاب
- علیرضا مختارپور، رئیس کتابخانه ملی و مهدی رمضانی، سرپرست نهاد کتابخانههای عمومی کشور شد
- بررسی برگزاری نمایشگاه حضوری 1401
- مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران و اعضای هیئت علمی چهاردهمین دوره جایزه جایزه ادبی جلال آلاحمد منصوب شدند
- انتصاب مدیر کل تازه دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی
اقتصاد
اجتماعی
- باید امید آفرینی کنیم
- طرح اصلاح قیمت بنزین می توانست بهتر از این اجرا شود
- خواستار استمرار معافیت مالیاتی اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه هستیم
- در عرصه جنگ اقتصادی، به طور قاطع دشمن را عقب می زنیم
- دولت خسته نیست
- فعالیت 11 هزار و ۹۰۰ رسانه دارای مجوز در کشور
- افرادی که نفوذ پیدا می کنند داغترین شعارهای حاکمیتی را میدهند
- وفاق ملی ضرورت تداوم انقلاب اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ثبتنام بیمه درمان تکمیلی اصحاب فرهنگ، هنر، رسانه
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترجوادی
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترصالحی
- نگاهی به اندیشه آیت الله هاشمی رفسنجانی ره
کد خبر: 322
1393/09/20 11:46
نسخه چاپی
| دسته بندی: لینکستان (مطالب دیگران) / مطالب دیگران- سیاسی / مطالب دیگران- چهره ها / چهره ها
بازدیدها: 1 945
از حاشیه تا متن سخنان جنجالی آیتالله مصباح و برخی واکنشها
آیتالله مصباح یزدی در بیانی که به تعبیر برخی تحقیر مردم از آن تداعی میشد از بی لیاقتی مردم برای داشتن کسی چون مقام معظم رهبری گفت، این تعبیر استاد حوزه سبب برخی واکنشهای منتقدانه شد. برداشت […]
آیتالله مصباح یزدی در بیانی که به تعبیر برخی تحقیر مردم از آن تداعی میشد از بی لیاقتی مردم برای داشتن کسی چون مقام معظم رهبری گفت، این تعبیر استاد حوزه سبب برخی واکنشهای منتقدانه شد. برداشت غلوآمیزانه از این سخنان نیز بیان برخی دیگر از کسانی بود که واکنش نشان دادند.
وقتی برخی رسانهها به سراغ سخنان آن روز آیتالله مصباح یزدی در یادواره شهدای مؤسسه امام خمینی رفتند، ابتدا بر این گوشه از طعن ایشان به عیسی سحرخیز تأکید کردند و تیتر زدند: «امروز برخی آن قدر بی حیا شدهاند که میگویند امام خمینی را قبول ندارند.» اما بعد که متوجه بخش دیگری از سخنان ایشان شدند تیترها همه یکدست، نوعی احساس غلو از سخنان ایشان را تداعی کردند که سبب واکنشهایی در شخصیتهای گوناگون شد.
به گزارش دین آنلاین، این دست "بدا" در تیترزنی که برای برخی اهالی رسانه پیش میآید نشان میدهد فارغ از عنایت رسانههای گوناگون به ارزشهای خبری در نقل برخی از اقوال، اگر پایی به اصول و ارزشهای اخلاقی بند نباشد، خود نیز سفینههای کاغذی خواهند بود که امواج کور آنها را گرفتار گردابهایی هولانگیز خواهد کرد.
مواضع آیتالله مصباح درباره حقوق مردم در حکومت اسلامی در کتابها و همچنین در برخی سخنرانیهای این استاد حوزه آمده است که گاه برخی از این سخنان با انتقادات برخی کارشناسان مواجه شده است. نگاههای ایشان در مباحث مربوط به حاکمیت در نظام سیاسی اسلام متفاوت با برخی دیدگاههای شنیده و مطرح شده از شخصیتهای بزرگ نظام است، اما این دلیل نمیشود که سخن از روی ابراز احساسات ایشان به رهبری، در کلام و گفتار ایشان از حاشیه به متن بیاید. بهراستی این خود نوعی از تحریف نیست که حاشیه را پررنگتر از متن نشان دهیم؟
گزارش آن بخش از سخنان آیتالله مصباح یزدی که در برخی از سایتهای اینترنتی آمده، به همراه واکنشهای برخی افراد و شخصیتها به این سخنان، برای تأمل بیشتر درباره موضوع یادشده در اختیار خواننده داور قرار میگیرد:
(1)
جامعه ما لیاقت چنین رهبری را ندارد
آیتالله مصباح یزدی با بیان اینکه بزرگترین دشمنان جامعه کسانی هستند که در زمینه تضعیف ولایت فعالیت میکنند، گفت: امروز کسانی آنقدر بیحیاء شدهاند که میگویند امام خمینی (ره) را قبول ندارند.
آیتالله مصباح یزدی در یادواره شهدای موسسه امام خمینی (ره)، اظهار کرد: همه موجودات زنده میخواهند به زندگی خود ادامه دهند و این یک امر غریزی است.
عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: از طرف دیگر شاهد هستیم انسانهایی پیدا میشوند که برخلاف این امر فطری، حاضر به فدا کردن جان خود میشوند. انسان دچار تعجب میشود که اگر یک امر فطری است، چگونه انسان حاضر به فدا کردن خود میشود.
استاد عالی حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: نمونههایی بعد از انقلاب پیدا شد که ما که این دوران را درک نکرده بودیم، متعجب میشدیم. من قبل از انقلاب از خواندن داستان "حنظله غسیل الملائکه" متعجب میشدم اما در دوران بعد از انقلاب و بهویژه هشت سال جنگ تحمیلی، نمونههای عجیبی دیده شد.
آیتالله مصباح یزدی افزود: عقل و احساس باید در کنار هم باشد و یکی از علما میفرماید که خودرو برای حرکت در شب، هم چراغ میخواهد و هم نیاز به قوه محرکه دارد. ۲ عامل باید وجود داشته باشد، هم باید راه را شناخت و هم باید انرژی و شور حرکت داشت.
وی تصریح کرد: یکی از عواملی که تشیع به برکت خون سید الشهدا (ع) در اختیار ما قرار داده، زنده کردن اسلام در محرم و صفر است. در کنار شور حسینی، بزرگان ما سعی میکنند عامل عقلانی را نیز تبیین کنند و بفهمانند که فقط احساس نیست بلکه عقل نیز هست.
عضو مجلس خبرگان رهبری تاکید کرد: تشکیل این یادوارهها قطرهای در اقیانوس مردم ولایتمدار ما است و ما نیز در راه، انجام وظیفه میکنیم و میخواهیم بگوییم ما خریدار یوسف (ع) هستیم و از این راه، آن شور زنده میماند.
آیت الله مصباح یزدی گفت: در کنار این شور، باید شعور نیز تقویت شود و این فرصتها، زمانی را فراهم میآورد که شناخت خود را تقویت کنیم؛ اما چرا باید شهادت را دوست داشت؟ یک پاسخ این است که یک ارزشهای بسیار بلندی از شهادت در جامعه ظاهر میشود.
مبلغ عالی حوزه علمیه قم تاکید کرد: بهرههایی که در سایه این ارزشها عاید جامعه میشود، بسیار مهم است. در واقع آن قدر این ارزشها برای ما مهم است که می گوییم خون ریختن هم برای آنها ارزشمند است. وجود جسمانی سید الشهدا (ع) بالاترین وجودی است که آن هم فدای این ارزشها میشود زیرا این دینی که باید در سایه این فداکاری باقی بماند، به قدری مهم است که جا دارد بدن جسمانی سید الشهدا (ع) فدای آن شود.
وی افزود: این بالاترین معاملهای است که در طول تاریخ بشریت انجام شده و برکاتی که بر خون سید الشهدا (ع) مترتب شده است، بی نظیر است. برای همه، حتی بتپرستان و بیدینان برکت داشته است.
آیتالله مصباح یزدی تصریح کرد: دین دارای دشمن است و ریشه آن در دشمنی شیطان است و عوامل آن شیاطین جن و انس است که خداوند اول شیاطین انسانی را ذکر میکند و بعد شیاطین جنی را ذکر میکند. از زمان ظهور حضرت آدم (ع)، روی حسد، شیاطین پدید آمدند و نمونه بعدی که قرآن با آب و تاب ذکر میکند، ماجرای حضرت یوسف (ع) است که برادران وی به پیامبر خدا، نسبت گمراهی دادند.
رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) خاطرنشان کرد: شیاطین همان طور که قرآن فرموده همواره با ما میجنگند. صحبت امروز و فردا و مذاکره نیست بلکه به فرموده امام راحل، اینها از اسلام سیلی خوردهاند. چون نمیتوانند و موفق نمیشوند، هر روز سعی میکنند با توطئهای و نیرنگی، مسلمانان را ضعیف کنند و قدرت ایمان را تضعیف کنند.
مبلغ عالی حوزه علمیه قم افزود: آنهایی که جنایت فجیع را در عاشورا مرتکب شدند، نه یهودی بودند، نه زرتشتی و نه مسیحی بلکه همه مسلمان نماز خوان و روزه بگیر بودند. عاملی که در آنها بود، به مقدار کم در ما نیز هست و اگر بخواهیم با آن مقابله کنیم، باید شناخت پیدا کنیم.
وی تاکید کرد: وقتی میتوانیم در برابر دشمنان دین مقابله کنیم که دشمنان را بشناسیم و نوع توطئهها و دشمنیهای آنها را بشناسیم و الا ممکن است با تمام خلوص نیتی که داریم، در دام آنها بیفتیم. باید بدانیم که دشمن کیست و چه طور دشمنی میکنند و دشمنی خود را با چه وسیلهای اعمال میکنند.
استاد عالی حوزه علمیه قم افزود: یکی از نعمتهای بسیار بزرگ برای ما امام راحل بود که بسیار بزرگ بود و بعد از رحلت ایشان، وجود نعمت جانشین ایشان، رهبر معظم انقلاب است که خدا را شاهد میگیرم جامعه ما لیاقت چنین رهبری را ندارد. ایشان بالاترین مراتب مدیریت را در جامعه دارد و بزرگترین دشمنان جامعه کسانی هستند که در زمینه تضعیف ولایت فعالیت میکنند.
آیت الله مصباح یزدی تصریح کرد: امروز کسانی آن قدر بی حیا شدهاند که می گویند امروز برخی امام خمینی (ره) را قبول ندارند، اینها برخی از مدیران کشور هستند و چیزی را می گویند که کسی تا به حال جرئت ابراز آن را نداشت.
(2)انتقاد روزنامه جمهوری اسلامی به سخنان آیتالله مصباح
در روزهاي اخير، مردم ما با اينكه بايد توجهشان به مسائل مهم و عمدهاي كه در منطقه و سطح بينالمللي جريان دارد و به چگونگي كنار آمدن با مسائل مربوط به تمديد مذاكرات هستهاي باشد، افرادي كه از آنها انتظار پرداختن به حواشي نيست، مطالبي به زبان ميآورند و آنها را در سطح رسانهها منتشر ميكنند كه علاوه بر نادرست بودن موجب اتلاف وقتها، هدر رفتن امكانات و درگير شدن نيروها به كارهاي بينتيجه ميشود.
هنوز مجادلات مربوط به اظهارنظر آقاي علم الهدي امام جمعه مشهد در پاسخ به يك نماينده مجلس شوراي اسلامي بساط خود را از رسانهها و محافل جمع نكرده بود كه آيتالله مصباح يزدي هم وارد صحنه شدند و مطلب جديدي گفتند كه بار ديگر رسانهها را درگير خود كرده است.
در حسن نيت نامبردگان و افرادي مانند آنان بحثي نيست ولي از كساني كه در چنين سطوحي از جايگاههاي اجتماعي و علمي حضور دارند انتظار اينست كه جامعه را به سوي وحدت و آرامش به پيش ببرند و كاري نكنند و سخني نگويند كه وقتها، نيروها و امكانات جامعه صرف امور غيرضروري شود.
آيتالله مصباح يزدي هفته گذشته در يادواره شهداي مؤسسه امام خميني در قم گفتند: "يكي از نعمتهاي بسيار بزرگ براي ما امام راحل بود كه بسيار بزرگ بود و بعد از رحلت ايشان وجود نعمت جانشين ايشان، رهبر معظم انقلاب است كه خدا را شاهد ميگيرم جامعه ما لياقت چنين رهبري را ندارد. ايشان بالاترين مراتب مديريت را در جامعه دارد و بزرگترين دشمنان جامعه كساني هستند كه در زمينه تضعيف ولايت فعاليت ميكنند."
اين سخن آيتالله مصباح يزدي، كه با گذشت چند روز و عليرغم سروصدائي كه در رسانهها برپا كرد هنوز تكذيب نشده، دو بخش دارد.
بخش اول اين سخن، مردم ايران را فاقد لياقت برخورداري از رهبري مانند رهبر معظم انقلاب دانسته و بخش دوم اين است كه بزرگترين دشمنان جامعه كساني هستند كه در زمينه تضعيف ولايت فعاليت ميكنند.
در مورد بخش دوم، با آيتالله مصباح يزدي كاملاً موافق هستيم و البته تأكيد مينمائيم كه بخش اول سخن خود ايشان يكي از مصاديق بارز فعاليت براي تضعيف ولايت است هر چند اطمينان داريم كه ايشان اين سخن را با هدف تضعيف ولايت نگفتهاند.
براي اثبات نادرستي بخش اول سخن آيتالله مصباح يزدي دلايل زيادي وجود دارد ولي فقط به دو مورد از آنها اشاره ميكنيم:
اول آنكه اصولاً فلسفه وجودي حكومت، تحكيم توحيد و عدالت در ميان مردم با هدف خدمت به خلق خدا و سوق دادن آنها به سوي هدايت و سعادت دنيا و آخرت است. بر همين اساس، فلسفه وجود حاكم اسلامي اينست كه در خدمت مردم باشد و برخورداري حاكم از چنين جايگاهي براي او يك افتخار است كما اينكه وجود حاكم شايسته نيز نعمتي است كه مردم بايد خدا را به خاطر چنين نعمتي شاكر باشند.
بنابر اين، اگر حاكم اسلامي، كه در تعبير قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران و در تعابير عرفي جامعه ما "رهبر" نام دارد، داراي شايستگي بالائي باشد و از نعمتهاي الهي محسوب شود، خود رهبر بايد شكرگزار خدا باشد كه چنين شايستگي را به وي داده و ميتواند به نحو احسن در خدمت مردم باشد و بدين ترتيب اينكه گفته شود مردم لياقت چنين رهبري را ندارند، سخن درستي نيست.
دوم اينكه خود رهبر انقلاب، همين واقعيت را مورد تأكيد قرارداده و در اعتراض به زيادهرويها فرمودهاند: "بنده افتخارم به اينست كه بتوانم خدمتگزار شما مردم باشم. سرور، فقط خداي متعال است و به امر او در پيروي از عبوديت او بندگان صالح برجسته و معصومين عليهم السلاماند. ما بندگاني ناقص، نارسا و ضعيف هستيم. بزرگترين هنر ما اينست كه بتوانيم در لا به لاي همه ضعفهائي كه داريم كاري انجام دهيم كه انشاءالله طبق وظيفه باشد." ۲۴/۶/۱۳۷۷
امام خميني نيز در مورد ملت ايران سخن معروفي دارند كه حتي در وصيتنامه ايشان آمده است، آنجا كه فرمودهاند: "من با جرات مدعي هستم كه ملت ايران و توده ميليوني آن در عصر حاضر بهتر از ملت حجاز در عهد رسولالله - صليالله عليه و آله - و كوفه و عراق در عهد اميرالمومنين و حسين بن علي - صلواتالله و سلامه عليهما - ميباشند. آن حجاز كه در عهد رسولالله - صليالله عليه و آله - مسلمانان نيز اطاعت از ايشان نميكردند و با بهانههايي به جبهه نميرفتند كه خداوند تعالي در سوره توبه با آياتي آنها را توبيخ فرموده و وعده عذاب داده است. اما امروز ميبينيم كه ملت ايران از قواي مسلح نظامي و انتظامي و سپاه و بسيج تا قواي مردمي از عشاير و داوطلبان و از قواي در جبههها و مردم پشت جبههها با كمال شوق و اشتياق چه فداكاريها ميكنند و چه حماسهها ميآفرينند. و ميبينيم كه مردم محترم سراسر كشور چه كمكهاي ارزندهاي ميكنند... اينها همه از عشق و علاقه و ايمان سرشار آنان است به خداوند متعال و اسلام و حيات جاويدان. درصورتي كه نه در محضر مبارك رسول اكرم - صليالله عليه و آله و سلم - هستند و نه در محضر امام معصوم - صلواتالله عليه - و انگيزه آنان ايمان و اطمينان به غيب است."
با توجه به اين واقعيتها، اكنون نوبت تأكيد بر اين نكته است كه در چنين وضعيتي ما سه نگراني داريم و اميدواريم با مطرح ساختن آنها كساني كه اين نگرانيها را پديد ميآورند با عزمي راسخ تلاش كنند از ورود به اين قبيل مسائل پرهيز نمايند. يكي از اين نگرانيها براي دفاع بد از رهبري است. اينكه كساني درست برخلاف نظر خود رهبري اولاً وارد مباحث غيرضروري شوند و جامعه را مشغول حواشي كنند و ثانياً بگونهاي از رهبري سخن بگويند كه موجب توهين به مردم شود نه تنها خدمت به رهبري نيست بلكه تضعيف رهبري است.
نگراني دوم براي خود حضرات است كه به جاي استفاده صحيح از موقعيت و جايگاه خود، بگونهاي سخن ميگويند كه در افكار عمومي زير سؤال ميروند. آيتالله مصباح يزدي از نظر علمي از موقعيتي برخوردارند كه ميتوانند منشأ آثار مثبت زيادي در جامعه باشند. اين موقعيت نبايد خرج اموري شود كه پذيرش عمومي مطالب ايشان را خدشهدار ميكند و حتي دوستان ايشان را نيز نگران مينمايد.
و نگراني سوم براي مردم است كه با آنهمه فداكاري، وفاداري، صبر و تحمل و حضور قدرتمند و پايدار در صحنهها كه موجب فشل شدن قدرتهاي بزرگ شيطاني در مصاف با نظام جمهوري اسلامي و خنثي شدن تمام توطئههاي آنها شد، اكنون با بيمهريهائي از قبيل اينكه بيلياقت توصيف شوند مواجه ميگردند. به مردم ايران به خاطر اينهمه امتيازات بايد افتخار كرد همانگونه كه رهبر معظم انقلاب با همين تعبير درباره آنان سخن گفتند و امام خميني نيز بارها خود را خادم و خدمتگزار مردم دانستند و به اين خدمتگزاري افتخار كردند.
(3)
واکنش امیر محبیان: نباید عزت نفس یک ملت را تخریب کرددر پي اظهارات ايت الله مصباح يزدي مبني براينکه "يكي از نعمتهاي بسيار بزرگ براي ما امام راحل بود كه بسيار بزرگ بود و بعد از رحلت ايشان وجود نعمت جانشين ايشان، رهبر معظم انقلاب است كه خدا را شاهد ميگيرم جامعه ما لياقت چنين رهبري را ندارد. ايشان بالاترين مراتب مديريت را در جامعه دارد و بزرگترين دشمنان جامعه كساني هستند كه در زمينه تضعيف ولايت فعاليت ميكنند" و درج آن در تلگرام اهالي فرهنگ و سياست مباحثي بين اعضا دراين مورد صورت گرفت.
به گزارش آريا اميرمحبيان نيز توضيحاتي دراين رابطه در تلگرام ارائه داد.
محبيان تاکيد کرد:سخنان آيت الله مصباح و واكنش ها كه إتفاقًا از سوي علاقمندان و مريدان رهبري صورت گرفته است ؛مي تواند مبناي يك تحليل قرار گيرد، اينجانب به سهم خود به نكاتي أشاره مي كنم.
١- إظهار ارادت به رهبري در صورتي مفيد است كه اولا در تعارض با فرهنگ علوي كه بر چهره مداحان خاك مي پاشد، نباشد.به عبارتي نبايد تقدير از رهبري به گونه اي چاپلوسي تلقي شود كه منش شيعه علوي و ولي و رهبر در قالب اين فرهنگ، فرسنگها از آن دور است، دوم آن كه نبايد بيان شان رهبري به گونه اي إظهار شود كه به تخريب عزت نفس يك ملت بيانجامد. ترديدي نيست رهبري بر ملتي فاقد لياقت آن گونه كه از ظاهر بيان آن گوينده بر مي آمد ، شانيت و افتخاري ندارد بلكه در جامعه اي كه صاحب عزت است ؛خدمتگزاري افتخار و رهبري موجب سربلندي است.
سوم اين كه هر ملتي كه حتي يك شهيد چون شهيدان پاك ما از آن زاده مي شد عزيز بود چه رسد به ملتي كه گلزاري از پاك ترين شهداي بلندمرتبه آفريده است.
٢- ملت ما به هنگامي كه عليه رژيم شاه قيام كرد به علت گرسنگي و دغدغه سياسي محض نبود، علت آن نفي فرهنگ ذلت آفرين پادشاهي بود كه مردم را ذليل و خود را عزيز مي خواست، مردم براي عزت قيام كردند و براي همين عليرغم دشواري ها پاي انقلاب خود ايستاده اند، فرهنگ سلطنتي پيش از انقلاب ،فرهنگ چاپلوسي و تبعيض و سرافكندگي در برابر بيگانگان و درنده خويي با ملت خويش بود،انقلاب اين فرهنگ را در هم كوبيد، نه ملت و نه رهبري اجازه احياي اين فرهنگ را نمي دهند . نقطه تعارض شيعه علوي با ديگران اينجاست.
(4)
واکنش هاشم زاده هریسی، عضو شورای خبرگان
آیتالله هاشم هاشمزاده هریسی، عضو مجلس خبرگان رهبری، نسبت به سخنان اخیر آیتالله محمدتقی مصباح یزدی در یادواره شهدای مؤسسه امام خمینی (ره) مبنی به بیلیاقت دانستن مردم اعتراض کرد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، آیت الله دکتر هاشم هاشمزاده هریسی، امروز در گفتگو با خبرنگاران با بیان اینکه «انقلاب و مسئولان ما مردمی هستند»، گفت: اگر مردم ارزش نداشته باشند نه انقلاب ارزش پیدا میکند و نه مسئولان نظام.
وی با اعتراض به سخنان آیتالله محمدتقی مصباح یزدی در یادواره شهدای مؤسسه امام خمینی (ره) که گفته بود «جامعه ما لیاقت چنین رهبری را ندارد»، اظهار داشت: البته بنده سخنان آیتالله مصباح را نشنیدهام و نمیدانم با چه لحن، مقدمه و منظوری این حرف را زده است، اما مردم ما مردم خوب و قدرشناسی هستند.
نماینده مردم آذربایجان شرقی در مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه «انقلاب ما مرهون مجاهدتهای مردمی است»، گفت: ما باید حرمت مردم را حفظ و از حقوق آنها پاسداری کنیم. باید احترام و محبت در جامعه ما حاکم باشد.
آیت الله هاشمزاده هریسی اضافه کرد: من این مطالب را به صورت کلی عرض میکنم و با صحبتهای آیتالله مصباح کاری ندارم؛ باید مسئولان به مردم، اعتماد و محبت کنند و مردم هم متقابلاً به مسئولان اعتماد و احترام بگذارند.
آیت الله دکتر هاشم هاشمزاده هریسی، با بیان اینکه «باید از مردم بابت مشکلات و گرانیهای عذرخواهی کنیم که همچنان با وجود این سختیها در مسیر پیشرفت کشور قدم برمیدارند» خاطرنشان کرد: انقلاب و مسئولان ما مردمی هستند و اگر مردم ارزش نداشته باشند نه انقلاب ارزش پیدا میکند و نه مسئولان نظام، نه اینکه آنها را «بیلیاقت» بخوانیم.
به گزارش دین آنلاین، این دست "بدا" در تیترزنی که برای برخی اهالی رسانه پیش میآید نشان میدهد فارغ از عنایت رسانههای گوناگون به ارزشهای خبری در نقل برخی از اقوال، اگر پایی به اصول و ارزشهای اخلاقی بند نباشد، خود نیز سفینههای کاغذی خواهند بود که امواج کور آنها را گرفتار گردابهایی هولانگیز خواهد کرد.
مواضع آیتالله مصباح درباره حقوق مردم در حکومت اسلامی در کتابها و همچنین در برخی سخنرانیهای این استاد حوزه آمده است که گاه برخی از این سخنان با انتقادات برخی کارشناسان مواجه شده است. نگاههای ایشان در مباحث مربوط به حاکمیت در نظام سیاسی اسلام متفاوت با برخی دیدگاههای شنیده و مطرح شده از شخصیتهای بزرگ نظام است، اما این دلیل نمیشود که سخن از روی ابراز احساسات ایشان به رهبری، در کلام و گفتار ایشان از حاشیه به متن بیاید. بهراستی این خود نوعی از تحریف نیست که حاشیه را پررنگتر از متن نشان دهیم؟
گزارش آن بخش از سخنان آیتالله مصباح یزدی که در برخی از سایتهای اینترنتی آمده، به همراه واکنشهای برخی افراد و شخصیتها به این سخنان، برای تأمل بیشتر درباره موضوع یادشده در اختیار خواننده داور قرار میگیرد:
(1)
جامعه ما لیاقت چنین رهبری را ندارد
آیتالله مصباح یزدی با بیان اینکه بزرگترین دشمنان جامعه کسانی هستند که در زمینه تضعیف ولایت فعالیت میکنند، گفت: امروز کسانی آنقدر بیحیاء شدهاند که میگویند امام خمینی (ره) را قبول ندارند.
آیتالله مصباح یزدی در یادواره شهدای موسسه امام خمینی (ره)، اظهار کرد: همه موجودات زنده میخواهند به زندگی خود ادامه دهند و این یک امر غریزی است.
عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: از طرف دیگر شاهد هستیم انسانهایی پیدا میشوند که برخلاف این امر فطری، حاضر به فدا کردن جان خود میشوند. انسان دچار تعجب میشود که اگر یک امر فطری است، چگونه انسان حاضر به فدا کردن خود میشود.
استاد عالی حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: نمونههایی بعد از انقلاب پیدا شد که ما که این دوران را درک نکرده بودیم، متعجب میشدیم. من قبل از انقلاب از خواندن داستان "حنظله غسیل الملائکه" متعجب میشدم اما در دوران بعد از انقلاب و بهویژه هشت سال جنگ تحمیلی، نمونههای عجیبی دیده شد.
آیتالله مصباح یزدی افزود: عقل و احساس باید در کنار هم باشد و یکی از علما میفرماید که خودرو برای حرکت در شب، هم چراغ میخواهد و هم نیاز به قوه محرکه دارد. ۲ عامل باید وجود داشته باشد، هم باید راه را شناخت و هم باید انرژی و شور حرکت داشت.
وی تصریح کرد: یکی از عواملی که تشیع به برکت خون سید الشهدا (ع) در اختیار ما قرار داده، زنده کردن اسلام در محرم و صفر است. در کنار شور حسینی، بزرگان ما سعی میکنند عامل عقلانی را نیز تبیین کنند و بفهمانند که فقط احساس نیست بلکه عقل نیز هست.
عضو مجلس خبرگان رهبری تاکید کرد: تشکیل این یادوارهها قطرهای در اقیانوس مردم ولایتمدار ما است و ما نیز در راه، انجام وظیفه میکنیم و میخواهیم بگوییم ما خریدار یوسف (ع) هستیم و از این راه، آن شور زنده میماند.
آیت الله مصباح یزدی گفت: در کنار این شور، باید شعور نیز تقویت شود و این فرصتها، زمانی را فراهم میآورد که شناخت خود را تقویت کنیم؛ اما چرا باید شهادت را دوست داشت؟ یک پاسخ این است که یک ارزشهای بسیار بلندی از شهادت در جامعه ظاهر میشود.
مبلغ عالی حوزه علمیه قم تاکید کرد: بهرههایی که در سایه این ارزشها عاید جامعه میشود، بسیار مهم است. در واقع آن قدر این ارزشها برای ما مهم است که می گوییم خون ریختن هم برای آنها ارزشمند است. وجود جسمانی سید الشهدا (ع) بالاترین وجودی است که آن هم فدای این ارزشها میشود زیرا این دینی که باید در سایه این فداکاری باقی بماند، به قدری مهم است که جا دارد بدن جسمانی سید الشهدا (ع) فدای آن شود.
وی افزود: این بالاترین معاملهای است که در طول تاریخ بشریت انجام شده و برکاتی که بر خون سید الشهدا (ع) مترتب شده است، بی نظیر است. برای همه، حتی بتپرستان و بیدینان برکت داشته است.
آیتالله مصباح یزدی تصریح کرد: دین دارای دشمن است و ریشه آن در دشمنی شیطان است و عوامل آن شیاطین جن و انس است که خداوند اول شیاطین انسانی را ذکر میکند و بعد شیاطین جنی را ذکر میکند. از زمان ظهور حضرت آدم (ع)، روی حسد، شیاطین پدید آمدند و نمونه بعدی که قرآن با آب و تاب ذکر میکند، ماجرای حضرت یوسف (ع) است که برادران وی به پیامبر خدا، نسبت گمراهی دادند.
رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) خاطرنشان کرد: شیاطین همان طور که قرآن فرموده همواره با ما میجنگند. صحبت امروز و فردا و مذاکره نیست بلکه به فرموده امام راحل، اینها از اسلام سیلی خوردهاند. چون نمیتوانند و موفق نمیشوند، هر روز سعی میکنند با توطئهای و نیرنگی، مسلمانان را ضعیف کنند و قدرت ایمان را تضعیف کنند.
مبلغ عالی حوزه علمیه قم افزود: آنهایی که جنایت فجیع را در عاشورا مرتکب شدند، نه یهودی بودند، نه زرتشتی و نه مسیحی بلکه همه مسلمان نماز خوان و روزه بگیر بودند. عاملی که در آنها بود، به مقدار کم در ما نیز هست و اگر بخواهیم با آن مقابله کنیم، باید شناخت پیدا کنیم.
وی تاکید کرد: وقتی میتوانیم در برابر دشمنان دین مقابله کنیم که دشمنان را بشناسیم و نوع توطئهها و دشمنیهای آنها را بشناسیم و الا ممکن است با تمام خلوص نیتی که داریم، در دام آنها بیفتیم. باید بدانیم که دشمن کیست و چه طور دشمنی میکنند و دشمنی خود را با چه وسیلهای اعمال میکنند.
استاد عالی حوزه علمیه قم افزود: یکی از نعمتهای بسیار بزرگ برای ما امام راحل بود که بسیار بزرگ بود و بعد از رحلت ایشان، وجود نعمت جانشین ایشان، رهبر معظم انقلاب است که خدا را شاهد میگیرم جامعه ما لیاقت چنین رهبری را ندارد. ایشان بالاترین مراتب مدیریت را در جامعه دارد و بزرگترین دشمنان جامعه کسانی هستند که در زمینه تضعیف ولایت فعالیت میکنند.
آیت الله مصباح یزدی تصریح کرد: امروز کسانی آن قدر بی حیا شدهاند که می گویند امروز برخی امام خمینی (ره) را قبول ندارند، اینها برخی از مدیران کشور هستند و چیزی را می گویند که کسی تا به حال جرئت ابراز آن را نداشت.
(2)انتقاد روزنامه جمهوری اسلامی به سخنان آیتالله مصباح
در روزهاي اخير، مردم ما با اينكه بايد توجهشان به مسائل مهم و عمدهاي كه در منطقه و سطح بينالمللي جريان دارد و به چگونگي كنار آمدن با مسائل مربوط به تمديد مذاكرات هستهاي باشد، افرادي كه از آنها انتظار پرداختن به حواشي نيست، مطالبي به زبان ميآورند و آنها را در سطح رسانهها منتشر ميكنند كه علاوه بر نادرست بودن موجب اتلاف وقتها، هدر رفتن امكانات و درگير شدن نيروها به كارهاي بينتيجه ميشود.
هنوز مجادلات مربوط به اظهارنظر آقاي علم الهدي امام جمعه مشهد در پاسخ به يك نماينده مجلس شوراي اسلامي بساط خود را از رسانهها و محافل جمع نكرده بود كه آيتالله مصباح يزدي هم وارد صحنه شدند و مطلب جديدي گفتند كه بار ديگر رسانهها را درگير خود كرده است.
در حسن نيت نامبردگان و افرادي مانند آنان بحثي نيست ولي از كساني كه در چنين سطوحي از جايگاههاي اجتماعي و علمي حضور دارند انتظار اينست كه جامعه را به سوي وحدت و آرامش به پيش ببرند و كاري نكنند و سخني نگويند كه وقتها، نيروها و امكانات جامعه صرف امور غيرضروري شود.
آيتالله مصباح يزدي هفته گذشته در يادواره شهداي مؤسسه امام خميني در قم گفتند: "يكي از نعمتهاي بسيار بزرگ براي ما امام راحل بود كه بسيار بزرگ بود و بعد از رحلت ايشان وجود نعمت جانشين ايشان، رهبر معظم انقلاب است كه خدا را شاهد ميگيرم جامعه ما لياقت چنين رهبري را ندارد. ايشان بالاترين مراتب مديريت را در جامعه دارد و بزرگترين دشمنان جامعه كساني هستند كه در زمينه تضعيف ولايت فعاليت ميكنند."
اين سخن آيتالله مصباح يزدي، كه با گذشت چند روز و عليرغم سروصدائي كه در رسانهها برپا كرد هنوز تكذيب نشده، دو بخش دارد.
بخش اول اين سخن، مردم ايران را فاقد لياقت برخورداري از رهبري مانند رهبر معظم انقلاب دانسته و بخش دوم اين است كه بزرگترين دشمنان جامعه كساني هستند كه در زمينه تضعيف ولايت فعاليت ميكنند.
در مورد بخش دوم، با آيتالله مصباح يزدي كاملاً موافق هستيم و البته تأكيد مينمائيم كه بخش اول سخن خود ايشان يكي از مصاديق بارز فعاليت براي تضعيف ولايت است هر چند اطمينان داريم كه ايشان اين سخن را با هدف تضعيف ولايت نگفتهاند.
براي اثبات نادرستي بخش اول سخن آيتالله مصباح يزدي دلايل زيادي وجود دارد ولي فقط به دو مورد از آنها اشاره ميكنيم:
اول آنكه اصولاً فلسفه وجودي حكومت، تحكيم توحيد و عدالت در ميان مردم با هدف خدمت به خلق خدا و سوق دادن آنها به سوي هدايت و سعادت دنيا و آخرت است. بر همين اساس، فلسفه وجود حاكم اسلامي اينست كه در خدمت مردم باشد و برخورداري حاكم از چنين جايگاهي براي او يك افتخار است كما اينكه وجود حاكم شايسته نيز نعمتي است كه مردم بايد خدا را به خاطر چنين نعمتي شاكر باشند.
بنابر اين، اگر حاكم اسلامي، كه در تعبير قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران و در تعابير عرفي جامعه ما "رهبر" نام دارد، داراي شايستگي بالائي باشد و از نعمتهاي الهي محسوب شود، خود رهبر بايد شكرگزار خدا باشد كه چنين شايستگي را به وي داده و ميتواند به نحو احسن در خدمت مردم باشد و بدين ترتيب اينكه گفته شود مردم لياقت چنين رهبري را ندارند، سخن درستي نيست.
دوم اينكه خود رهبر انقلاب، همين واقعيت را مورد تأكيد قرارداده و در اعتراض به زيادهرويها فرمودهاند: "بنده افتخارم به اينست كه بتوانم خدمتگزار شما مردم باشم. سرور، فقط خداي متعال است و به امر او در پيروي از عبوديت او بندگان صالح برجسته و معصومين عليهم السلاماند. ما بندگاني ناقص، نارسا و ضعيف هستيم. بزرگترين هنر ما اينست كه بتوانيم در لا به لاي همه ضعفهائي كه داريم كاري انجام دهيم كه انشاءالله طبق وظيفه باشد." ۲۴/۶/۱۳۷۷
امام خميني نيز در مورد ملت ايران سخن معروفي دارند كه حتي در وصيتنامه ايشان آمده است، آنجا كه فرمودهاند: "من با جرات مدعي هستم كه ملت ايران و توده ميليوني آن در عصر حاضر بهتر از ملت حجاز در عهد رسولالله - صليالله عليه و آله - و كوفه و عراق در عهد اميرالمومنين و حسين بن علي - صلواتالله و سلامه عليهما - ميباشند. آن حجاز كه در عهد رسولالله - صليالله عليه و آله - مسلمانان نيز اطاعت از ايشان نميكردند و با بهانههايي به جبهه نميرفتند كه خداوند تعالي در سوره توبه با آياتي آنها را توبيخ فرموده و وعده عذاب داده است. اما امروز ميبينيم كه ملت ايران از قواي مسلح نظامي و انتظامي و سپاه و بسيج تا قواي مردمي از عشاير و داوطلبان و از قواي در جبههها و مردم پشت جبههها با كمال شوق و اشتياق چه فداكاريها ميكنند و چه حماسهها ميآفرينند. و ميبينيم كه مردم محترم سراسر كشور چه كمكهاي ارزندهاي ميكنند... اينها همه از عشق و علاقه و ايمان سرشار آنان است به خداوند متعال و اسلام و حيات جاويدان. درصورتي كه نه در محضر مبارك رسول اكرم - صليالله عليه و آله و سلم - هستند و نه در محضر امام معصوم - صلواتالله عليه - و انگيزه آنان ايمان و اطمينان به غيب است."
با توجه به اين واقعيتها، اكنون نوبت تأكيد بر اين نكته است كه در چنين وضعيتي ما سه نگراني داريم و اميدواريم با مطرح ساختن آنها كساني كه اين نگرانيها را پديد ميآورند با عزمي راسخ تلاش كنند از ورود به اين قبيل مسائل پرهيز نمايند. يكي از اين نگرانيها براي دفاع بد از رهبري است. اينكه كساني درست برخلاف نظر خود رهبري اولاً وارد مباحث غيرضروري شوند و جامعه را مشغول حواشي كنند و ثانياً بگونهاي از رهبري سخن بگويند كه موجب توهين به مردم شود نه تنها خدمت به رهبري نيست بلكه تضعيف رهبري است.
نگراني دوم براي خود حضرات است كه به جاي استفاده صحيح از موقعيت و جايگاه خود، بگونهاي سخن ميگويند كه در افكار عمومي زير سؤال ميروند. آيتالله مصباح يزدي از نظر علمي از موقعيتي برخوردارند كه ميتوانند منشأ آثار مثبت زيادي در جامعه باشند. اين موقعيت نبايد خرج اموري شود كه پذيرش عمومي مطالب ايشان را خدشهدار ميكند و حتي دوستان ايشان را نيز نگران مينمايد.
و نگراني سوم براي مردم است كه با آنهمه فداكاري، وفاداري، صبر و تحمل و حضور قدرتمند و پايدار در صحنهها كه موجب فشل شدن قدرتهاي بزرگ شيطاني در مصاف با نظام جمهوري اسلامي و خنثي شدن تمام توطئههاي آنها شد، اكنون با بيمهريهائي از قبيل اينكه بيلياقت توصيف شوند مواجه ميگردند. به مردم ايران به خاطر اينهمه امتيازات بايد افتخار كرد همانگونه كه رهبر معظم انقلاب با همين تعبير درباره آنان سخن گفتند و امام خميني نيز بارها خود را خادم و خدمتگزار مردم دانستند و به اين خدمتگزاري افتخار كردند.
(3)
واکنش امیر محبیان: نباید عزت نفس یک ملت را تخریب کرددر پي اظهارات ايت الله مصباح يزدي مبني براينکه "يكي از نعمتهاي بسيار بزرگ براي ما امام راحل بود كه بسيار بزرگ بود و بعد از رحلت ايشان وجود نعمت جانشين ايشان، رهبر معظم انقلاب است كه خدا را شاهد ميگيرم جامعه ما لياقت چنين رهبري را ندارد. ايشان بالاترين مراتب مديريت را در جامعه دارد و بزرگترين دشمنان جامعه كساني هستند كه در زمينه تضعيف ولايت فعاليت ميكنند" و درج آن در تلگرام اهالي فرهنگ و سياست مباحثي بين اعضا دراين مورد صورت گرفت.
به گزارش آريا اميرمحبيان نيز توضيحاتي دراين رابطه در تلگرام ارائه داد.
محبيان تاکيد کرد:سخنان آيت الله مصباح و واكنش ها كه إتفاقًا از سوي علاقمندان و مريدان رهبري صورت گرفته است ؛مي تواند مبناي يك تحليل قرار گيرد، اينجانب به سهم خود به نكاتي أشاره مي كنم.
١- إظهار ارادت به رهبري در صورتي مفيد است كه اولا در تعارض با فرهنگ علوي كه بر چهره مداحان خاك مي پاشد، نباشد.به عبارتي نبايد تقدير از رهبري به گونه اي چاپلوسي تلقي شود كه منش شيعه علوي و ولي و رهبر در قالب اين فرهنگ، فرسنگها از آن دور است، دوم آن كه نبايد بيان شان رهبري به گونه اي إظهار شود كه به تخريب عزت نفس يك ملت بيانجامد. ترديدي نيست رهبري بر ملتي فاقد لياقت آن گونه كه از ظاهر بيان آن گوينده بر مي آمد ، شانيت و افتخاري ندارد بلكه در جامعه اي كه صاحب عزت است ؛خدمتگزاري افتخار و رهبري موجب سربلندي است.
سوم اين كه هر ملتي كه حتي يك شهيد چون شهيدان پاك ما از آن زاده مي شد عزيز بود چه رسد به ملتي كه گلزاري از پاك ترين شهداي بلندمرتبه آفريده است.
٢- ملت ما به هنگامي كه عليه رژيم شاه قيام كرد به علت گرسنگي و دغدغه سياسي محض نبود، علت آن نفي فرهنگ ذلت آفرين پادشاهي بود كه مردم را ذليل و خود را عزيز مي خواست، مردم براي عزت قيام كردند و براي همين عليرغم دشواري ها پاي انقلاب خود ايستاده اند، فرهنگ سلطنتي پيش از انقلاب ،فرهنگ چاپلوسي و تبعيض و سرافكندگي در برابر بيگانگان و درنده خويي با ملت خويش بود،انقلاب اين فرهنگ را در هم كوبيد، نه ملت و نه رهبري اجازه احياي اين فرهنگ را نمي دهند . نقطه تعارض شيعه علوي با ديگران اينجاست.
(4)
واکنش هاشم زاده هریسی، عضو شورای خبرگان
آیتالله هاشم هاشمزاده هریسی، عضو مجلس خبرگان رهبری، نسبت به سخنان اخیر آیتالله محمدتقی مصباح یزدی در یادواره شهدای مؤسسه امام خمینی (ره) مبنی به بیلیاقت دانستن مردم اعتراض کرد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، آیت الله دکتر هاشم هاشمزاده هریسی، امروز در گفتگو با خبرنگاران با بیان اینکه «انقلاب و مسئولان ما مردمی هستند»، گفت: اگر مردم ارزش نداشته باشند نه انقلاب ارزش پیدا میکند و نه مسئولان نظام.
وی با اعتراض به سخنان آیتالله محمدتقی مصباح یزدی در یادواره شهدای مؤسسه امام خمینی (ره) که گفته بود «جامعه ما لیاقت چنین رهبری را ندارد»، اظهار داشت: البته بنده سخنان آیتالله مصباح را نشنیدهام و نمیدانم با چه لحن، مقدمه و منظوری این حرف را زده است، اما مردم ما مردم خوب و قدرشناسی هستند.
نماینده مردم آذربایجان شرقی در مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه «انقلاب ما مرهون مجاهدتهای مردمی است»، گفت: ما باید حرمت مردم را حفظ و از حقوق آنها پاسداری کنیم. باید احترام و محبت در جامعه ما حاکم باشد.
آیت الله هاشمزاده هریسی اضافه کرد: من این مطالب را به صورت کلی عرض میکنم و با صحبتهای آیتالله مصباح کاری ندارم؛ باید مسئولان به مردم، اعتماد و محبت کنند و مردم هم متقابلاً به مسئولان اعتماد و احترام بگذارند.
آیت الله دکتر هاشم هاشمزاده هریسی، با بیان اینکه «باید از مردم بابت مشکلات و گرانیهای عذرخواهی کنیم که همچنان با وجود این سختیها در مسیر پیشرفت کشور قدم برمیدارند» خاطرنشان کرد: انقلاب و مسئولان ما مردمی هستند و اگر مردم ارزش نداشته باشند نه انقلاب ارزش پیدا میکند و نه مسئولان نظام، نه اینکه آنها را «بیلیاقت» بخوانیم.
مطالب مشابه
- رجانیوز:آيتالله مصباح يزدي:تبيين آفات كار حزبي/ اينکه امام خميني(ره)، سفارش به هيأتهاي موتلفه فرمود نه حزبهاي موتلفه و مقام معظم رهبري هم تمايلي به عنوان حزب ندارند، به اين جهت است که حزب در ادبيات سياسي تعريف و شرايط خاصي دارد و اصل آن مربوط به غرب است و همه بايد تصميماتي را که در شوراي مرکزي حزب طبق اساسنامه آن گرفته ميشود، اجرا کنند
- دومین نامه دانشجویان امام صادق:جبهه پایداری پشت سر آیت الله مصباح پنهان شده
- دو تصویر تاریخی از دو کاندیدای ریاست جمهوری، در آغوش آیت الله مصباح یزدی
- غرویان: دولت احمدینژاد زاییده حلقه مصباح است
- زیباکلام: من از آیتاللهمصباح دفاع میکنم