تازه های کتاب
تازه های انتشارات کتاب ناب
بایسته های فرهنگ
سازمان های فرهنگی
- شورای وزارت خانه های فرهنگی، گامی درجهت تحقق حکمرانی فرهنگی
- حکمرانی فرهنگی
- برنامه اصلاحات معاونت فرهنگی
- حکمرانی در شکل کلان نیاز دارد، بداند در کجا سفت و کجا منعطف باشد
- انتصاب دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور
- نادره رضایی، معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شد
- فعالیتهای معاونت فرهنگی وزارت ارشاد در جهت اهداف انقلاب اسلامی است
مسائل نظری
حوزه علمیه
دانشگاه
- انتشار کتابهای فقهی درباره مسائل روز
- گزارشی از حضور استاد احمد مبلغی در مجمع جهانی فقه اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ظرفیتها و چالشهای استفاده از فقه در تقنین
- حجاب امری اجتماعی، با امکان قانونگذاری
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- کسانی که در اصول تابع دیگران باشند، نباید خود را مجتهد بدانند
- تمدید مهلت ارسال اثر به پنجمین دوره انتخاب کتاب برگزیده دانشگاهی
- بازسازی منابع تاریخی مفقود شیعه
- رتبهبندی علمی دانشگاهها، پژوهشگاهها و مؤسسات آموزش عالی وابسته به حوزه علمیه قم
- انتصاب ریاست نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها
- ۱۳ دانشگاه ایرانی در جمع هزار دانشگاه برتر دنیا
- ضرورت پردازش دادههای علمی و کتابخانهای
- دکتر محسن جوادی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شد
علمی آموزشی
علمی پژوهشی
هنر
- وضعیت فلسفه در سده اخیر حوزه علمیه قم
- فقهی که بخواهد نظریهپرداز باشد، در بستر درسهای تخصصی و پژوهشهای آزاد شکل میگیرد
- ضرورت پرداختن به مکتب فقهی و اصولی امام خمینی (ره)
- قطب فرهنگی اسلام «عقل» است
- مدیر حوزه های علمیه خواهران کشور انتخاب شد
- جامعه الزهراء س یادگاری پربرکت از حضرت امام ره
- تغییر و تحول در نظام آموزشی حوزههای علمیه
اخبار و مسائل کتاب
نقد و معرفی کتاب
- برنامه اصلاحات معاونت فرهنگی
- حکمرانی در شکل کلان نیاز دارد، بداند در کجا سفت و کجا منعطف باشد
- فعالیتهای معاونت فرهنگی وزارت ارشاد در جهت اهداف انقلاب اسلامی است
- برگزیدگان همایش بیست و پنجم کتاب سال حوزه
- صدور پروانه فعالیت کتابفروشان
- مصوبات جلسات 645 تا 647 هیات انتخاب و خرید کتاب
- علیرضا مختارپور، رئیس کتابخانه ملی و مهدی رمضانی، سرپرست نهاد کتابخانههای عمومی کشور شد
اقتصاد
اجتماعی
- باید امید آفرینی کنیم
- طرح اصلاح قیمت بنزین می توانست بهتر از این اجرا شود
- خواستار استمرار معافیت مالیاتی اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه هستیم
- در عرصه جنگ اقتصادی، به طور قاطع دشمن را عقب می زنیم
- دولت خسته نیست
- فعالیت 11 هزار و ۹۰۰ رسانه دارای مجوز در کشور
- افرادی که نفوذ پیدا می کنند داغترین شعارهای حاکمیتی را میدهند
- وفاق ملی ضرورت تداوم انقلاب اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ثبتنام بیمه درمان تکمیلی اصحاب فرهنگ، هنر، رسانه
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترجوادی
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترصالحی
- نگاهی به اندیشه آیت الله هاشمی رفسنجانی ره
کد خبر: 858
1392/07/01 08:03
موضع تند رضا غلامی رئیس مرکز پژوهشهای علوم انسانی اسلامیِ صدرا نسبت به عزل دانشجو:شورای عالی انقلاب فرهنگی، دانشگاه آزاد را از اسارت سیاست زدگی نجات دهد
بحمدالله کشور ما هم اکنون در عرصه علم و فناوری، در مسیر پیشرفت جهشی است. تردیدی نیست که دانشگاهها در خط مقدم پیشرفت علمی قرار دارند. با این وصف، هرگونه برخورد غیرمنطقی با مدیریت دانشگاهها، آن هم با […]
بحمدالله کشور ما هم اکنون در عرصه علم و فناوری، در مسیر پیشرفت جهشی است. تردیدی نیست که دانشگاهها در خط مقدم پیشرفت علمی قرار دارند. با این وصف، هرگونه برخورد غیرمنطقی با مدیریت دانشگاهها، آن هم با اغراض سیاسی، میتواند مخل این پیشرفت تلقی شود.
یکی از قطبهای دانشگاهی کشور که لااقل از حیث کمّی با دانشگاههای دولتی برابری میکند، دانشگاه آزاد اسلامی است. این دانشگاه قریب به 3 دهه در انحصار مدیریتی گروهی خاص بوده و آنها این دانشگاه را که قطعاً بدون بذل و بخششها و حمایتهای بی دریغ دولتی به این موقعیت نمیرسید، به ملک طلق خود تبدیل کرده بودند. در این سالها، مدیریت دانشگاه آزاد، خود را در برابر کسی پاسخگو نمیدید، و حتی بی توجه به خیلی از مقررات و استانداردهای علمی، به توسعه نامعقول دانشگاه خصوصاً در عرصه علوم انسانی مبادرت کرد.
بعضی از صاحب نظران، به حق معتقدند که ریشه خیلی از گرفتاریهای دانشگاهی کشور به ویژه در عرصه علوم انسانی را باید در سبک مدیریت دانشگاه آزاد و توسعه غیرمنطقی این دانشگاه جستجو کرد.
از طرف دیگر، دانشگاه آزاد با استفاده از عطش روزافزون جوانان به تحصیل در دانشگاهها و شیوع بیماری مدرک گرایی در کشور، توانست پول هنگفتی را به جیب بزند و روز به روز بر ثروت بی حساب و کتاب خود بیفزاید.
خیلی طبیعی است که یک دانشگاه ثروتمند که حتی در بعضی روستاهای کشور هم شعبه دایر کرده است برای کسانی که به دنبال پیاده سازی اغراض سیاسی خود در کشور هستند یک پایگاه و شبکه منحصربفرد تلقی میشود، لذا با ورود شجاعانه آقای احمدی نژاد به ماجرای کهنه دانشگاه آزاد و به تبع آن، پایان باج دهی شورای عالی انقلاب فرهنگی به مسئول هیئت امنای دانشگاه آزاد، رسیدگی به وضع مبهم دانشگاه آزاد و برگردادن این دانشگاه به مردم، آغاز شد.
خیلی عجیب بود که هیئت امنای تشریفاتی دانشگاه آزاد در آن برهه زمانی، در یک حرکت غیرشرعی، ملک عمومی را به نام خود وقف کرد و به دنبال تثبیت این دانشگاه در جایگاه موقوفهای شخصی بود که باید به صورت موروثی اداره میشد! اما بالاخره با ورود شورای عالی انقلاب فرهنگی و بازنگری در اساسنامه و متعاقب آن، تکمیل ترکیب هیئت امنای دانشگاه آزاد، به سلطنت مادام العمر آقای جاسبی در این دانشگاه پایان داده شد، پایانی که با مقاومتهای عجیب و غریب تعدادی از اعضاء هیئت امنای دانشگاه آزاد روبرو شد.
آنها از هر وسیله غیر اخلاقی و مستبدانه برای نگهداشتن دانشگاه در قبضه خود استفاده کردند اما با قانونگراییِ توأم با شجاعت اعضاء جدید هیئت امنا و پاشفاری بحق شورای عالی انقلاب فرهنگی بر روی تصمیمات خود، این مقاومتها راه به جایی نبرد و نهایتاً رئیس دانشگاه آزاد عوض شد.
نگارنده، آقای فرهاد دانشجو را خوب نمیشناسد و قصد دفاع مطلق از عملکرد ایشان را ندارد اما به نظر میرسد، اصل تصمیم هیئت امنای دانشگاه آزاد به تغییر رئیس دانشگاه آزاد و انتصاب یک فرد موجه و معتبر دانشگاهی، تصمیم به جایی بود.
دانشگاه آزاد، بیش از هر چیز به شفاف سازی مالی از یک سو و کیفی سازی از دیگر سو، نیاز مبرم داشت ( و دارد ) و رئیس جدید میتوانست در چارچوب نظارتهای هیئت امنای جدید به این نیاز مهم پاسخ دهد.
گمان میشود، رئیس دانشگاه آزاد در این مدت نجابت از خود نشان داد که آنچه در سه دهه مدیریت آقایان بر دانشگاه آزاد گذشته بود را برملا نکرد، چیزی که توقع میرود لااقل این روزها از سوی آقای فرهاد دانشجو بدون یک کلمه زیاد و کم، برای عموم مردم بازگو شود.
با تغییر دولت و تعیین سرپرستی پُرمسأله برای وزارت علوم، فرصت برای بازگشت به عقب، و برگرداندن دانشگاه آزاد به آغوش طایفهای خاص مهیا شد. ابتدا این موضوع در حد شایعه مطرح میشد، اما خیلی زود این شایعه به واقعیت مبدل شد.
در این شرایط، که در یک اقدام سیاسی و منفعت طلبانه، رئیس دانشگاه آزاد عزل شده است، دوباره نقش شورای عالی انقلاب فرهنگی در موضوع دانشگاه آزاد پررنگ شده است.
باید توجه داشت که عزل رئیس دانشگاه بدون دلایل عقل پسند، گویای اهمیت فوق العاده دانشگاه آزاد برای پیاده سازی طرحهای خاص سیاسی در آینده است.
در این موقعیت، شورای عالی انقلاب فرهنگی باید به چند پرسش اساسی پاسخ دهد. آیا این شورا به مطالبات تعدادی از هیئت امنای دانشگاه آزاد برای برگردادندن این دانشگاه به وضع پیشین تن خواهد داد؟ آیا شورای عالی انقلاب فرهنگی حاضر به اسارت مجدد دانشگاه آزاد و استفاده ابزاری از بزرگ ترین دانشگاه کشور در جهت دست یابی به اغراض سیاسی رضایت میدهد؟ آیا شورای عالی انقلاب فرهنگی از بی کیفیتی بخشهای مهمی از دانشگاه آزاد که محصول مدیریت سودجویانۀ سابق این دانشگاه است و قطعاً ضررهای فراوانی را متوجه منافع ملی کرده است، خواهد گذشت؟
اینها سئوالات مهمی است که امروز پیش روی شورای عالی انقلاب فرهنگی است. بدون تردید، توقع جامعه علمی کشور و البته عموم مردم از شورای عالی انقلاب فرهنگی این است که با تأکید بر ضرورت انتخاب یک رئیس خوش سابقه، غیرسیاسی و در عین حال متعهد و زُبده، اجازه خروج دانشگا آزاد اسلامی از پازل پیشرفت علمی کشور را ندهد.
از طرف دیگر، از مجلس شورای اسلامی این انتظار وجود دارد که با ورود مقتدرانه به عرصه، پشتیبانی از شورای عالی انقلاب فرهنگی و نظارتهای دقیق بر روی این دانشگاه، مسیر هرگونه استفاده مجدد از امکانات این دانشگاه برای اهداف سیاسی خاص به ویژه در انتخابات آینده مجلس و سایر انتخابات پیش رو، مسدود کند.
مسلم است که دانشگاه آزاد صد در صد متعلق به بیت المال است و حتی هیئت امنای این دانشگاه نمیتواند به صرف یک ریال از بودجه و امکانات کم نظیر این دانشگاه در غیر امور دانشگاه، یا مسائل پوچ و بیهودهای که به نام دانشگاه، اما به کام دیگران- در ایران یا لندن (!)- طراحی میشود را مجاز بشمارد.
مطالب مشابه
- فرهاد دانشجو آيا مي تواند رئیس جدید دانشگاه آزاد شود؟دانشجو با کسب 5 رای اعضای هیئت امنای دانشگاه آزاد از بین 10 رای، برای ریاست این دانشگاه انتخاب شد./جاسبی: پایان جلسه بدون مصوبه قانونی بود / محمدیان: رأی دانشجو قطعی است+گزارش فارس
- جمهوری اسلامی: نه جاسبی رئیس دانشگاه آزاد است، نه دانشجو
- «دانشجو»[ی سوم] سرپرست واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی شد
- سمتی دیگر برای دانشجوها عضویت فرهاد دانشجو در هیئت امنای پیام نور
- فرهاد دانشجو: شهریههای دانشگاه آزاد زیاد نیست