تازه های کتاب
تازه های انتشارات کتاب ناب
بایسته های فرهنگ
سازمان های فرهنگی
- چابک سازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
- تمدید مهلت ارسال آثار به چهلودومین جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران
- انتصاباتی ارزشمند در وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی
- نگاهی به برنامه های وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی در دولت چهاردهم
- مصوبات جلسه 660و661 هیات انتخاب و خرید کتاب
- خرید کتاب، پس از حدود2سال تعطیلی خرید! سیدمحمدکاظم شمس
- کارنامه معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ در دولت سیزدهم
مسائل نظری
حوزه علمیه
دانشگاه
- انتشار کتابهای فقهی درباره مسائل روز
- گزارشی از حضور استاد احمد مبلغی در مجمع جهانی فقه اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ظرفیتها و چالشهای استفاده از فقه در تقنین
- حجاب امری اجتماعی، با امکان قانونگذاری
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- کسانی که در اصول تابع دیگران باشند، نباید خود را مجتهد بدانند
- تمدید مهلت ارسال اثر به پنجمین دوره انتخاب کتاب برگزیده دانشگاهی
- بازسازی منابع تاریخی مفقود شیعه
- رتبهبندی علمی دانشگاهها، پژوهشگاهها و مؤسسات آموزش عالی وابسته به حوزه علمیه قم
- انتصاب ریاست نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها
- ۱۳ دانشگاه ایرانی در جمع هزار دانشگاه برتر دنیا
- ضرورت پردازش دادههای علمی و کتابخانهای
- دکتر محسن جوادی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شد
علمی آموزشی
علمی پژوهشی
هنر
- وضعیت فلسفه در سده اخیر حوزه علمیه قم
- فقهی که بخواهد نظریهپرداز باشد، در بستر درسهای تخصصی و پژوهشهای آزاد شکل میگیرد
- ضرورت پرداختن به مکتب فقهی و اصولی امام خمینی (ره)
- قطب فرهنگی اسلام «عقل» است
- مدیر حوزه های علمیه خواهران کشور انتخاب شد
- جامعه الزهراء س یادگاری پربرکت از حضرت امام ره
- تغییر و تحول در نظام آموزشی حوزههای علمیه
اخبار و مسائل کتاب
نقد و معرفی کتاب
- برگزیدگان همایش بیست و پنجم کتاب سال حوزه
- صدور پروانه فعالیت کتابفروشان
- مصوبات جلسات 645 تا 647 هیات انتخاب و خرید کتاب
- علیرضا مختارپور، رئیس کتابخانه ملی و مهدی رمضانی، سرپرست نهاد کتابخانههای عمومی کشور شد
- بررسی برگزاری نمایشگاه حضوری 1401
- مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران و اعضای هیئت علمی چهاردهمین دوره جایزه جایزه ادبی جلال آلاحمد منصوب شدند
- انتصاب مدیر کل تازه دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی
اقتصاد
اجتماعی
- باید امید آفرینی کنیم
- طرح اصلاح قیمت بنزین می توانست بهتر از این اجرا شود
- خواستار استمرار معافیت مالیاتی اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه هستیم
- در عرصه جنگ اقتصادی، به طور قاطع دشمن را عقب می زنیم
- دولت خسته نیست
- فعالیت 11 هزار و ۹۰۰ رسانه دارای مجوز در کشور
- افرادی که نفوذ پیدا می کنند داغترین شعارهای حاکمیتی را میدهند
- وفاق ملی ضرورت تداوم انقلاب اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ثبتنام بیمه درمان تکمیلی اصحاب فرهنگ، هنر، رسانه
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترجوادی
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترصالحی
- نگاهی به اندیشه آیت الله هاشمی رفسنجانی ره
1392/06/30 14:26
نرمافزار کتابخوان/گفتگو با احسان کریمخانی
احسان کریمخانی، مسئول پروژه های نرمافزاری مجمع ناشران انقلاب اسلامی در گفتگو با خبرنگار پایگاه اطلاعرسانی این مجمع «منانشر»، با اشاره به اینکه دغدغه تولید کتاب دیجیتال، دغدغهای قدیمی است از زمانی […]
احسان کریمخانی، مسئول پروژه های نرمافزاری مجمع ناشران انقلاب اسلامی در گفتگو با خبرنگار پایگاه اطلاعرسانی این مجمع «منانشر»، با اشاره به اینکه دغدغه تولید کتاب دیجیتال، دغدغهای قدیمی است
از زمانی که این بحث در کشورهایی مانند آمریکا مطرح شد، در کشور ما نیز به این مساله پرداخته شد، اما در آن زمان بعضیها میگفتند که بازار ما با بازار کشورهای اروپایی و آمریکایی متفاوت است و به محصولی به اسم کتاب دیجیتال احتیاج ندارد. و برخی دیگر نیز به این مقوله خارج از ساختار مفهوم علمی کتاب دیجیتال پرداختند و متاسفانه شاهد موجی از تولیدات نرم افزاری متنمحور بودیم که خیلی نمیشود به آن اطلاق کتاب دیجیتال داد. حتی در برههای از زمان به هر نوع فرم دیجیتال متن مکتوب کتاب دیجیتال میگفتند.
او اضافه کرد: شاید همین شلوغی بازار و درهم بودن آن و استاندارد نشدن مابهازای واقعی کتاب دیجیتال مرحله معرفی آن را به بازار با شکست مواجه کرد. در برهه فعلی حتی برخی از شرکتها اقدام به تولید کتاب دیجیتال با فرمتهای بومی کردهاند که اصلا از استاندارد جهانی کتاب الکترونیک که اختصارا epub گفته میشود، پیروی نمیکند و در واقع جنس مشابهای است که به جای نسخه اصل به فروش میرسانند و عمده این مطلب هم به دلیل ابعاد فنی ماجرا و بیاطلاعی کارفرمایان نسبت به عمق تفاوت فنی کار بر میگردد.
او در ادامه به فعالیتهای مجمع ناشران انقلاب اسلامی در راستای تولید یک نرم افزار کتابخوان اشاره کرد و اظهار داشت: جرقه اولیه این کار بیش از دو سال پیش زده شد و با تیمی که در آن زمان برای تولید این نرمافزار اعلام آمادگی کرده بود، قرارداد بسته شد تا نرمافزاری متناسب با بستر سیستم عامل اندروید تولید شود، اما متاسفانه نتیجه کار در مرحله اول چندان مطلوب نبود و کار در زمانی که بنده مسئولیت این پروژه را بر عهده گرفتم، تعطیل شد.
کریمخانی اضافه کرد: با بررسیهایی که ما انجام دادیم، متوجه شدیم که مشکلات جدی برای تولید چنین نرمافزاری وجود دارد؛ اول اینکه اصولا تکنیک نشان دادن متن فارسی و عربی با اعراب روی سیستم عامل آندروید مشکلساز است. این سیستم عامل زبان انگلیسی و بسیاری از زبان های دیگر را پشتیبانی میکند ولی پشتیبانی آن از زبان فارسی و عربی مانند اغلب سامانه های نرم افزاری چندان بومی سیستم عامل نشده اند. البته این مشکل تقریبا روی بقیه نرمافزارها مانند ویندوز هم داریم که زبانهای فارسی را به نحو مطلوبی پشتیبانی نمیکند.
او تصریح کرد: مشکلی که قرار بود حلش کنیم عمیقتر از آن بود که بخواهیم نرمافزاری در سیستم عامل اندروید بنویسیم و به بازار ارایه کنیم بنابراین باید روی یک «تکست انجین» که روی آندروید نصب شود و متن را به درستی نمایش دهد کار میکردیم . که البته بایستی با استفاده از منابع نرم افزاری سیستم عامل این کار را انجام می دادیم که تجربه کاربری و روانی نرم افزار نیز با مشکل مواجه نشود.
وی با اشاره به اینکه تیمهای مختلفی از دانشگاه شریف، امیرکبیر و علم و صنعت به این پروژه کمک کردهاند، گفت: با توجه به نو بودن کار و اینکه تجربه آن را در جایی دیگر ندیده بودیم و نیز البته برای پایین آوردن هزینهها سعی کردیم برای طراحی این نرمافزار از تیمهای دانشجویی استفاده کنیم. اصولا شرکتهایی هم که هزینههای بالایی برای چنین کارهایی میگیرند، نتیجه کارشان خیلی مطلوب نیست.
کریمخانی ادامه داد: با موفقیت در نمایش مطلوب زبان های هدفمان که فارسی و عربی با اعراب در سیستمعامل اندروید بود، برای اولین بار نوری را در انتهای تونل مشاهده کردیم و بالاخره موفق به استفاده از تکست انجینی شدیم که چه از نظر عملیات روی متن و هم از لحاظ نمایشی و تصویری میتوانست این دو زبان را به نحو کاملا مطلوبی پشتیبانی کند. قدم بعدی این بود که برای موتوری که حاضر شده بود، بدنه و کاپوت بسازیم و به دنبال زیباسازیهای ظاهری باشیم. یعنی رابط گرافیکی را تدارک ببینیم که بخش تعاملات کاربری خارج از متن را شکل دهد.
او درباره مرحله گرافیکی کار توضیح داد: در این مرحله کار چند بخش بود که به صورت موازی انجام شد.. اول می بایست یک لایه گرافیکی به نرم افزار اضافه می کردیم که این توانایی را داشت تا با هر دیزاینی تغییر کند. و دیگر بررسی بازار مخاطب و نیازمندی های دیگر شکل دادن یک تجربه خرید و خواندن دیجیتال کتاب که هم نمود ظاهر کاربری و تجربه کاربری داشت و هم در بخش سمت سرور بایستی کارهایی را انجام میدادیم. ماحصل کار هم تبدیل این نمونه به یک محصول تجاری بود که تمام امکانات کتابخوانهای تراز اول دنیا را دارد و آماده ارایه به مخاطبان است.
کریمخانی وارد کردن این نرمافزار کتابخوان به بازار و عرضه آن به مخاطبان را گام مهم بعدی این پروژه توصیف کرد و گفت: مشکل ما در این مرحله این بود که فروش دیجیتال در ایران وجود ندارد و در صورت وجود محصول به شکل رایگان عرضه میشود. در ادامه سراغ قفلگذاری محتوا رفتیم تا ریسک سرمایهگذاری در این بازار را کاهش دهیم چون در حال حاضر مهمترین دغدغه ناشران تکثیر غیرقانونی محصولات تولیدکننده محتوا است. این فرایند بسیار سخت و پیچیده بود و در عرف معمول مکانیسمهای استاندارد قفلگذاری وجود دارند که شرکتهای بزرگ از آنها استفاده میکنند. به عنوان مثال ادوبی یک سرویس دارد که این خدمات را ارائه میدهد و یا برخی دیگر از شرکتها. با بررسیهای که انجام دادیم به این نتیجه رسیدیم که علیرغم اینکه خرید این سرویس شاید مقرون به صرفهتر باشد، مدلی را در پیش بگیریم که بتوانیم روی آن کنترل کاملی داشته باشیم.
به گفته کریمخانی این نرمافزار امکان قفلگذاری روی مطالب با خاصیت انعطافپذیری بالایی را داراست. انعطافپذیری محصول این امکان را به ما میدهد تا بتوانیم برای برخی مشتریان خاص، امکانات ویژهای ر ا تدارک ببینیم. که خود در توسعه بازار فروش دیجیتال کتاب نقش به سزایی را داراست.
مطالب مشابه
- ارائه رایگان تصاویر 32هزار نسخه خطی، سنگی و سربی و عکس در...
- برگزاری نمایشگاه رسانههای دیجیتال لغو شد
- با حکم وزیر ارشاد ، مشاور وزیر و رئیس مرکز توسعه فنآوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال منصوب شد
- مدیر انتشارات منتشران اندیشه:نشر دیجیتال، راهی برای برون رفت از مشکلات نشر
- عرضه جدیدترین نسخه مرجع نشر در نمایشگاه چاپ دیجیتال