تازه های کتاب
تازه های انتشارات کتاب ناب
بایسته های فرهنگ
سازمان های فرهنگی
- شورای وزارت خانه های فرهنگی، گامی درجهت تحقق حکمرانی فرهنگی
- حکمرانی فرهنگی
- برنامه اصلاحات معاونت فرهنگی
- حکمرانی در شکل کلان نیاز دارد، بداند در کجا سفت و کجا منعطف باشد
- انتصاب دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور
- نادره رضایی، معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شد
- فعالیتهای معاونت فرهنگی وزارت ارشاد در جهت اهداف انقلاب اسلامی است
مسائل نظری
حوزه علمیه
دانشگاه
- انتشار کتابهای فقهی درباره مسائل روز
- گزارشی از حضور استاد احمد مبلغی در مجمع جهانی فقه اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ظرفیتها و چالشهای استفاده از فقه در تقنین
- حجاب امری اجتماعی، با امکان قانونگذاری
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- کسانی که در اصول تابع دیگران باشند، نباید خود را مجتهد بدانند
- تمدید مهلت ارسال اثر به پنجمین دوره انتخاب کتاب برگزیده دانشگاهی
- بازسازی منابع تاریخی مفقود شیعه
- رتبهبندی علمی دانشگاهها، پژوهشگاهها و مؤسسات آموزش عالی وابسته به حوزه علمیه قم
- انتصاب ریاست نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها
- ۱۳ دانشگاه ایرانی در جمع هزار دانشگاه برتر دنیا
- ضرورت پردازش دادههای علمی و کتابخانهای
- دکتر محسن جوادی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شد
علمی آموزشی
علمی پژوهشی
هنر
- وضعیت فلسفه در سده اخیر حوزه علمیه قم
- فقهی که بخواهد نظریهپرداز باشد، در بستر درسهای تخصصی و پژوهشهای آزاد شکل میگیرد
- ضرورت پرداختن به مکتب فقهی و اصولی امام خمینی (ره)
- قطب فرهنگی اسلام «عقل» است
- مدیر حوزه های علمیه خواهران کشور انتخاب شد
- جامعه الزهراء س یادگاری پربرکت از حضرت امام ره
- تغییر و تحول در نظام آموزشی حوزههای علمیه
اخبار و مسائل کتاب
نقد و معرفی کتاب
- برنامه اصلاحات معاونت فرهنگی
- حکمرانی در شکل کلان نیاز دارد، بداند در کجا سفت و کجا منعطف باشد
- فعالیتهای معاونت فرهنگی وزارت ارشاد در جهت اهداف انقلاب اسلامی است
- برگزیدگان همایش بیست و پنجم کتاب سال حوزه
- صدور پروانه فعالیت کتابفروشان
- مصوبات جلسات 645 تا 647 هیات انتخاب و خرید کتاب
- علیرضا مختارپور، رئیس کتابخانه ملی و مهدی رمضانی، سرپرست نهاد کتابخانههای عمومی کشور شد
اقتصاد
اجتماعی
- باید امید آفرینی کنیم
- طرح اصلاح قیمت بنزین می توانست بهتر از این اجرا شود
- خواستار استمرار معافیت مالیاتی اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه هستیم
- در عرصه جنگ اقتصادی، به طور قاطع دشمن را عقب می زنیم
- دولت خسته نیست
- فعالیت 11 هزار و ۹۰۰ رسانه دارای مجوز در کشور
- افرادی که نفوذ پیدا می کنند داغترین شعارهای حاکمیتی را میدهند
- وفاق ملی ضرورت تداوم انقلاب اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ثبتنام بیمه درمان تکمیلی اصحاب فرهنگ، هنر، رسانه
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترجوادی
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترصالحی
- نگاهی به اندیشه آیت الله هاشمی رفسنجانی ره
1391/11/05 23:06
چرا دولتی ها نگران آمدن هاشمی اند؟/خسرو طالب زاده
به نظر میرسد جناح دولت به خوبی میداند در شرایط و آرایش سیاسی موجود و حذف رسمی اصلاحطلبان، رقیب جدی و مطرحی در برابر خود ندارند مگر آنکه این شرایط دستخوش دگرگونی شود و یا چهره ای مانند هاشمی برای […]
به نظر میرسد جناح دولت به خوبی میداند در شرایط و آرایش سیاسی موجود و حذف رسمی اصلاحطلبان، رقیب جدی و مطرحی در برابر خود ندارند مگر آنکه این شرایط دستخوش دگرگونی شود و یا چهره ای مانند هاشمی برای ورود به کارزار انتخاباتی مجاب شوند. بخش قابلتوجهی نهتنها از جناح اصولگرایان و طرفداران انقلاب اسلامی و نهادهای غیرسیاسی بلکه بخش قابل توجهی از مدیران، فعالان اقتصادی- فرهنگی اجتماعی و هنری ترجیح میدهند تا هاشمی به عنوان گزینهای برای خروج از وضع کنونی به عرصه آید
اظهارات اخیر هاشمیرفسنجانی درباره کسانی که در انقلاب حضور نداشتند و تحت حمایت به قدرت رسیدند و مسبب وضع موجودند و امروز مدعی و طلبکار نظام شدهاند هم حکایت از آن میکند که هاشمی هم میفهمد که این جریان و چرا تا این حد علیه او مترصد بهانه است. چرا مسئله هاشمیرفسنجانی برای جناح دولت و حامیانش بازهم مهم شده است؟ چرا دوباره این جریان مانند هفت سال پیش حربه افشاگری را این بار البته نه تنها علیه هاشمی بلکه نهادهای امنیتی و مجلس شورای اسلامی و مجمع تشخیص مصلحت تیزتر کرده است؟
ترس جناح دولت این است که با آمدن آیت الله هاشمیرفسنجانی به عرصه انتخابات آتی تمام برنامههای آنها و آرایش سیاسی موجود برهم بخورد چرا که امروز بخش قابل توجهی از مردم، مدیران، فعالان اقتصادی- فرهنگی ، اجتماعی و هنری کشور خواهان حضور آیت الله هاشمی برای خروج از وضع کنونی هستند و ترس دولت نیز از وقوع چنین وحدت بزرگی است و هر کاری خواهند کرد تا چنین اتفاقی نیفتد .
اظهارات هاشمیرفسنجانی درباره آنها که در انقلاب حضور نداشتند و تحت حمایت به قدرت رسیدند و مسبب وضع موجودند و منحرفانی که امروز مدعی و طلبکار نظام شدهاند هم حکایت از آن میکند که هاشمی هم میفهمد که این جریان و چرا تا این حد علیه او مترصد بهانه است. چرا مسئله هاشمیرفسنجانی برای جناح دولت و حامیانش بازهم مهم شده است؟ چرا دوباره این جریان مانند هفت سال پیش حربه افشاگری را این بار البته نه تنها علیه هاشمی بلکه نهادهای امنیتی و مجلس شورای اسلامی و مجمع تشخیص مصلحت تیزتر کرده است؟
احمدینژاد در دوره نخست انتخابات ریاستجمهوری به خوبی از این حربه استفاده کرد و زمینه انتخابشدنش را فراهم آورد. این شیوه که در طول هشت سال گذشته کم و بیش از آن بهره گرفته شده، این بار نه تنها علیه هاشمی بلکه جبهه افشاگری و تهدید به آن هم گسترده شده است.
دلسوزان انقلاب اسلامی و نظام همان روز هم هشدار میدادند این شمشیر که آن روز علیه انقلاب اسلامی و مواضع و رخدادهای آن آخته و برنده شده بود، به یک جناح محدود نخواهد شد و بهزودی اصولگرایان هم ضربه این حربه را خواهند خورد. اما خوشبینی نسبت به احمدینژاد و پیروزیاش در افشاگریهای او موجب شد امیدوار باشند که هزینه – فایده این جریان به نفع اصولگرایان و نهادهای حاکم نتیجه خواهد داد.
اما پرسش اصولی همچنان مطرح است که چرا امروز دوباره هاشمی هدف تبلیغات زودرس انتخاباتی این جریان شده است؟ پاسخ این پرسش را باید در آرایش سیاسی – انتخاباتی آتی جستوجو کرد. اصولگرایان امروز تنها جبهه مطرح و فعال هستند که علیه جریان احمدینژاد صفآرایی کردهاند. در این جناح که امروز به طیفی از گروهها و جناحها تقسیم شده است، چهرههایی چون ولایتی، حدادعادل، پورمحمدی، محمدباقر قالیباف، محسن رضایی و... را برای نامزدی در انتخابات در فهرست بررسیهای خود دارد. و هریک از این چهرهها کم و بیش برای نامزدی فعال شدهاند و برخی ستادهای انتخاباتی خود را راهاندازی کردهاند.
در بین این نامزدها بر مبنای شواهد و قرائن سیاسی و حتی برخی نظرسنجیهای غیررسمی و علنی، شهردار تهران زمینه بهتر و مناسبتری برای پیشی گرفتن از دیگر همجناحیهای خود دارد و از امکان رایآوری بیشتری برخوردار است. وضعیت بهتر قالیباف نسبت به دیگران دلایلی دارد که نمیتواند این دلایل به نفع اصولگرایان باشد. قالیباف به این دلیل از رقبای خود جلوتر است که در این سالها کمتر تظاهر به اصولگرایی کرده و سعی کرده است به عنوان مدیری عملگرا و کمتر سیاسی، شهر تهران را اداره کند.
در شرایط سیاسی باز و شفاف قالیباف نمیتوانست نامزد اصولگرایان باشد زیرا کمسیاسیترین نیروی جناح اصولگرا است که اعتبارش را نه از اصولگرایی و حتی مواضع سیاسی اش، بلکه از مدیریت اجرایی میبرد و نامزد شدن او به معنای شکست تفکر اصولگرایی در ایران است که نمیتواند چهرهای ناب و اصولگرایی را مطرح کند و امیدوار باشد که مردم هم به آن رای دهند. اما همین چهره موفق نامزد اصولگرایان در رقابت با نامزد جناح دولت یعنی رحیممشایی به نظر نمیرسد بتواند چهره جدی و خوششانسی باشد و فاصله آرا او هم با مشایی دستکمی با باقی نامزدهای اصولگرایان نخواهد داشت و از سویی دیگر مواضع اخیر او به مناسبت 9 دی شفافیت نسبی نقطه نظرات او را آشکار ساخت.
به نظر میرسد جناح دولت به خوبی میداند در شرایط و آرایش سیاسی موجود و حذف رسمی اصلاحطلبان، رقیب جدی و مطرحی در برابر خود ندارند مگر آنکه این شرایط دستخوش دگرگونی شود و یا چهره ای مانند هاشمی برای ورود به کارزار انتخاباتی مجاب شوند. بخش قابلتوجهی نهتنها از جناح اصولگرایان و طرفداران انقلاب اسلامی و نهادهای غیرسیاسی بلکه بخش قابل توجهی از مدیران، فعالان اقتصادی- فرهنگی اجتماعی و هنری ترجیح میدهند تا هاشمی به عنوان گزینهای برای خروج از وضع کنونی به عرصه آید و کاری بکند. ترس جناح دولت هم همین است که با آمدن هاشمیرفسنجانی تمامی برنامههای آنها و آرایش سیاسی موجود برهم بخورد و دوباره شرایط به هفت سال گذشته برگردد، با این تفاوت که امروز خیلی از نگاهها در درون نظام به احمدینژاد و جناح او باوری را ندارند که در گذشته داشتند. اما یک سوال همچنان باقی خواهد ماند که آیا حربه افشاگری احمدینژاد تیزتر خواهد شد یا مهار؟
مطالب مشابه
- آیتالله هاشمی رفسنجانی: تحقق نظام پارلمانی مستلزم تغییر در جمهوریت نظام است که قدرت انتخاب مردم را محدود میکند +تکمیلی:انتقاد کیهان
- آیت الله هاشمی رفسنجانی ، ضمن بازخوانی سیر تاریخی تخریبهای صورت گرفته علیه خود و خانواده اش در طول تاریخ انقلاب که ابتدا از سازمان منافقین و جریان انحرافی ذیل تابلوی ریاست جمهوری بنی صدر آغاز و بعدها از سوی دشمنان خارجی دنبال شد و سپس در دوران ریاست جمهوری از سوی جناح راست افراطی و پس از دوران ریاست جمهوری نیز از سوی جناح چپ افراطی ادامه پیدا کرد و درنهایت به جریان انحرافی سالهای اخیر منتهی گردید ؛ اهداف جریان اخیر نیز کاملا برای من روشن است و مطمئن هستم اینها به قانون تمکین نکرده و نخواهند کرد
- محمدهاشمی:از سال 1354 طرح تخریب و ترور هاشمیرفسنجانی در سازمان مجاهدین خلق کلید خورده؛سال 1358 هاشمیرفسنجانی هدف گلوله گروه فرقان قرار میگیرد،درمناظرههای سال 88 و اتهاماتی که به شخصیتهای روحانی برجسته نظام نظیر هاشمیرفسنجانی و آقای ناطقنوری وارد شد، بنیصدر در مصاحبهای گفت 30 سال است که من میگویم اینها دزدند و فاسدند شما حالا به این نتیجه رسیدید؟!امروز یک جریان وسیع روحانیتستیزی در کشور بین مخالفان نظام مقدس جمهوری به راه افتاده است
- شرط هاشمی برای کاندیدشدن درانتخابات
- هاشمی، برنده بزرگ انتخابات 24 خرداد؟