کد خبر: 2817

1391/05/13 17:28

نسخه چاپی | دسته بندی: ---
0
بازدیدها: 671

مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی : با مدیریت بر بازار و برخورد با محتکران کاغذ ، میتوان قیمت کاغذ را کاهش داد+ملاحظه:ارائه راه حل باید مبتنی بر شناخت ریشه مسئله باشد

چکیده:  مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی گفت: مسئله گرانی کاغذ هیچ ارتباطی با تحریم ندارد، این گرانی مسئله ناظر به تحریم یا منبعث از تحریم و عوارض این تحریم نیست، بلکه ناشی از عدم اهتمام به برخورد […]

چکیده:

 مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی گفت: مسئله گرانی کاغذ هیچ ارتباطی با تحریم ندارد، این گرانی مسئله ناظر به تحریم یا منبعث از تحریم و عوارض این تحریم نیست، بلکه ناشی از عدم اهتمام به برخورد با احتکار کاغذ در کشور است و میتوان با مدیریت بر بازار و تولید کاغذ قیمت آنرا کاهش داد./ملاحظه:مسائل باید ریشه یابی شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی مجمع ناشران انقلاب اسلامی "منا نشر"، میثم نیلی مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی، درباره نامه مجمع ناشران انقلاب اسلامی که چندی پیش از وزیر صنعت، معدن و تجارت خواستار بررسی مساله «گرانی کاغذ» و تشکیل شورایی در این راستا شد، اظهار داشت: بنظر می‌رسد باید بررسی‌هایی برای وضعیت بازار کاغذ و وضعیت ناهنجاری که در این حوزه و نشر کشور به وجود آمده، داشته باشیم.

به گفته وی، از بهمن سال گذشته که این مسئله گرانی کاغذ با جهش مواجه و بصورت موضوعی جدی نسبت به گذشته مطرح شد، اعضای مجمع ناشران انقلاب اسلامی هم‌فکری و جلساتی را میان خود و صنوف و اتحادیه‌های مرتبط در حوزه نشر تشکیل و هم‌فکری‌هایی را آغاز کرد.

* بسته پیشنهادی مجمع ناشران انقلاب

نیلی در ادامه سخنان خود درباره بسته پیشنهادی مجمع ناشران عنوان کرد: یکی از کارهایی که در این راستا صورت گرفت، این بود که بسته پیشنهادی را برای بهبود وضع قیمت کاغذ داشته و به مسئولین وزارت ارشاد و وزارتخانه‌های مرتبط با این حوزه بخصوص وزارت صنعت معدن و تجارت ارائه کنیم تا ترتیب اثری داده شود.

مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی، ابراز داشت: جلسات متعددی میان مجموعه ناشران برای بررسی وضعیت کاغذ و ارتباط آن با مسئله تحریم صورت گرفت که نتایجی هم در بر داشت؛ در طول این مدت که به این موضوع پرداخته می‌شد همزمان نامه‌نگاری‌هایی را با مجموعه فعالان این عرصه آغاز کردیم و نامه‌ای به وزیر صنعت ارسال شد.

وی ادامه داد: از این رو خواستار تشکیل شورایی متشکل از خبره‌های حوزه کاغذ و مدیران ارشد فرهنگی و مسئولین کنترل بازار در وزارت صنعت و تجارت در حوزه بازرگانی و مسئولین مدیران حوزه صنعت برای تدبیر افزایش تولید در کشور شدیم، تا تدبیر جامع و بسته کاملی را برای رفع این مشکل که بسیار جدی بوده و تبعات تاثیرگذاری در حوزه فرهنگ و اقتصاد از خود بجای خواهد گذاشت اتخاذ شده و با کمک یکدیگر آن را عملیاتی کنیم.

به گفته این مقام مسئول، متاسفانه نامه اول پیش از نمایشگاه کتاب حدود اوایل اردیبهشت به وزیر صنعت ارسال شد و پس از آن نامه دومی حدد 8 روز پیش مجددا ارسال شد، اما هنوز هیچ پاسخی از جانب وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت دریافت نشده و به خود حق می‌دهیم که گله‌مند باشیم.

* مسئله گرانی کاغذ هیچ ارتباطی با تحریم ندارد

نیلی در ادامه اضافه کرد: مسئله گرانی کاغذ هیچ ارتباطی با تحریم ندارد، گرانی کاغذ مسئله ناظر به تحریم یا منبعث از تحریم و عوارض این تحریم نیست، گرانی کاغذ ناشی از احتکار و عدم برخورد با محتکران کاغذ در کشور است.

مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی، با تاکید بر این مهم که این موضوعات بر عهده وزارت صنعت است، تصریح کرد: این موضوعات هر دو مسایلی هستند که وزارت بازرگانی سابق و وزارت صنعت تجارت فعلی باید به صورت جدی به آن بپردازد، اما متاسفانه این همت و اهتمام آنگونه که شایسته این موضوع است دیده نمی‌شود؛ موضوع دومی که با وزارت صنعت تجارت مطرح و ناظر به تحلیل ما است، مسئله تولید است، کشور ما قابلیت تولید کاغذ بسیار بهتر از کاغذ موجود را دارد، باید دانست کشورمان قادر است چند برابر نیاز کشور را تولید و حتی صادر کند، ایران با یک سرمایه‌گذاری نه چندان هنگفت و با اهتمام جدی دولت می‌تواند به بزرگترین صادر کننده کاغذ مطلوب در انواع و اقسام مختلف به کشورهای دیگر مبدل شود.

* ایران می‌تواند تا 8 برابر نیاز فعلی کشور کاغذ تحریر تولید کند

نیلی متذکر شد، ایران دارای ظرفیت بسیار عظیم تفاله‌های نیشکر است و بدون اینکه از جنگل یا فضای سبز کشور کاسته شود می‌تواند تا 8 برابر نیاز فعلی نیاز کشور را به کاغذ تحریر تامین کند (یعنی تا 800 هزار تن کاغذ را می‌تواند پاسخگو باشد)

وی افزود: آنچه مهم است؛ اولا: عدم اهتمام به تولید و صنایع تولید کاغذ در کشور است، که باید نوسازی، بروز ارتقاء یافته و حجم تولیدات را افزایش دهد، این مهم نیازمند اهتمام وزارت صنعت در بخش صنعتی است و دوم کنترل و مدیریت بازار و برخورد با احتکار است، چرا که گرانی ماه‌های اخیر بیشتر ناظر بر این مطلب است، البته این موضوع هم باز به بخش بازرگانی وزارت صنعت باز می‌گردد که آن اهتمام و همت لازم در این راستا دیده نمی‌شود.

وی در ادامه خواستار مواردی شد و گفت: انتظار ما و همه ناشران از معاونت فرهنگی وزارت ارشاد این بوده و هست که بصورت جدی‌تری این ماجرا را دنبال کند و این مشکلی که تاثیرات فراوانی در کاهش تیراژ و تعداد عناوین امسال می‌تواند در بر داشته باشد را با مطالبه جدی از وزارت صنعت برطرف نماید.

* عدم کارآمدی و عدم اهتمام به برخورد با احتکار کاغذ مشهود است

مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی ضمن اشاره به این سخن که بسته پیشنهادی ما نیز ناظر به این مسائل بود تا شورا و جلسه‌ای در حضور وزیر یا برخی معاونین وزیر در وزارت صنعت و تجارت تشکیل شود، ادامه داد: خواستار تشکیل این جلسه هستیم تا این مسایل شفاف، دقیق و کارشناسانه بازگو شده و برای آن تدبیر جمعی اتخاذ شود.

این مقام مسئول ضمن تاکید بر این موضوع که برخی جریانات تلاش‌ دارند تا القا کنند موضوع و مسئله گرانی کاغذ مرتبط با تحریم است، عنوان کرد: برخی درصدد القا این موضوع هستند، اما ما به هیچ عنوان به این امر معتقد نیستیم، آنچه که در گرانی کاغذ مشهود است عدم اهتمام به برخورد با جریان احتکار کاغذ و واردات کاغذ است که فکر می‌کنیم این مهم وظیفه مشخص و ذاتی وزارت صنعت و تجارت است.

* خوشبختانه برخی از اتحادیه‌ها وارد بحث قیمت‌گذاری کاغذ شده‌ و در حال ساماندهی به بازار کاغذ هستند

این عضو هیات مدیره مجمع ناشران انقلاب اسلامی ضمن اشاره به مذاکراتی در این راستا بیان کرد: در حال حاضر مذاکراتی آغاز شده، خوشبختانه برخی از اتحادیه‌ها وارد بحث قیمت‌گذاری کاغذ شده‌اند و در حال ساماندهی بازار هستند، البته این گام‌‌ها مثبت است اما باید آگاه بود که کار دراز مدت سرمایه‌گذاری برای تولید کاغذ در کشور بصورت جدی باید پی‌گرفته شود.

نیلی با اشاره به بازدید مقام معظم رهبری از نمایشگاه بیست و پنجم کتاب تهران مطالبه ایشان از وزیر ارشاد، ابراز داشت: آن چه مقام معظم رهبری در نمایشگاه کتاب امسال فرمودند، تشبیهی که ایشان از صنایع کاغذ به صنایع فولاد کردند و وزیر ارشاد را موظف به آن کردند که جدیت و اهمیت این موضوع را در هیات دولت مطرح و دنبال کند (تا دولت برای موضوع کاغذ که برای نشر و فرهنگ یک صنعت مادر است تدبیر جدی داشته باشد)، هنوز عملی نشده، از این رو مجمع ناشران انقلاب اسلامی خود را موظف می‌داند تا دستور و مطالبه رهبر انقلاب را از مدیران و مسئولان امر پیگیری و مطالبه کند.

 

منبع: منا

 

 

ملاحظه کتاب ناب:

 

  نگاهی به مشکل کاغذ در نشر کشور.آیا مشکل فعلی کاغذ فقط احتکار آن است و یا ریشه در مسائل عمیق تری دارد؟

 


1.متاسفانه همانند دهه 60 وضعیت فعلی کشور محاط در نگاه و مسائل سیاسی است.به تمام مسائل واظهار نظرها از زاویه سیاسی و با کمال تاسف جناحی و "قبیله ای" نگاه می شود.گاهی مطلبی ،"رد" یا "تایید" می شود،چون گوینده آن فلان فرد است واگر همان مطلب از زبان هم قبیله ای بیان شود،مطلب را درست تلقی می کنیم.باکمال تاسف این افت دامنگیر همه جریان ها است که باید به خدا پناه برد.

 

2.در علوم نظری ،در مسائل پیچیده،50% توفیق درحل مسئله،بسته به شناخت مسئله و مشکل است.اگر مشکل را بشناسیم، یافتن راه حل اغلب مشکل نیست.اما بدون رعایت این مسیر وارائه راه حل بدون شناخت دقیق مشکل ،نه تنها در مسیر حل مشکل گام برنداشته ایم که با حرکت در مسیری دیگر،از همان نقطه اغاز هم دورتر شده ایم. 

 

3.می دانیم نرخ کاغذ از زمان تصمیم ارزشمند در سال 1385 -هرچند اجرای ناقص- ،طبق پیش بینی تا30000تومان افزایش نیافت.رشد ناگهانی قیمت ها از بهمن 1390 اغاز که اکنون بالغ بر60000تومان است.بدون تردید در چنین وضعیت اقتصادی فروشنده فقط حاضر است به صورت نقدی ان را بفروشد.حتی در صورتی که زمینه افزایش ان را ببیند،دست به احتکار خواهد زد.این همان مسئله ای است که در مصاحبه اشاره شده است.

 

4.مگر چه مقدار کاغذ در انبارهاست که مشکل فعلی کاغذ با توزیع کاغذ موجود در انبارها(احتکار شده) حل  شود؟با عرضه کاغذ انبارها،چه به طیب خاطر مالک ان - که بخش خصوصی است - و یا با الزام دولتی،کاغذ وارد بازار شد،ایا نیاز به خرید مجدد کاغذ  برای شارژ انبار نیست؟

 

5. این نقطه همان مسئله ای است که: زمینه شرایط نابسامان کاغذ را پدید آورده است.توضیح این که: از ابان 1358 ایران مستمرا از طرف امریکا وشرکایش  در تحریم بوده است.هرچند  تحریم های ناعادلانه فعلی بی سابقه بوده است.تحریم بانک ها خصوصا بانک مرکزی شرایط سختی را برای ورود کالا فراهم کرده است.غیر از مسائل حمل ونقل وبیمه و..

 

6.از همه مهمتر بی ثباتی در تصمیمات اقتصادی است که جرئت اقدام را از وارد کنندگان کالا می گیرد.ایا با چه اطمینانی می توان وارد کننده با شرایط تحریم اقدام به واردات کاغذ کند ومطمئن باشد فردا بخشنامه ای متفاوت با شرایط امروز صادر نشود؟در این صورت نه تنها به سودی نرسد،بلکه اصل سرمایه خود را ازدست دهد.بی توجه به این مسئله مهم گمراه کننده و مانع از رسیدن به حل مسئله است.

 

7.بند های 1تا6 مقدمه برای این نتیجه است که با توجه به شان وجایگاه مجمع ناشران انقلاب اسلامی،انتظار این است که ریشه مشکلات کتاب را شناسایی کند تا در مشکل مورد بحث (کاغذ)که دامنگیر نشر کشور شده است راه حل ارائه نماید.ایا بدون درنظر گرفتن سایر عوامل دخیل در مسئله که به  اجمال شمرده شده، فقط با اعلام مشکل احتکار، ارائه راه حل مشکل کاغذ است یا برخورد با مسئله از زاویه سیاسی است؟

اگر موضوع بحث ما چگونگی برخورد با مسئله تحریم ها و سوء مدیریت های مدیران باشد،این قبیل سخن مناسب است.اما در جایگاه کارشناس مسئله ای خاص (کاغذ و نشر کشور) این بیان کاربرد ندارد.این بیان حالت مسکن دارد.مسائل اقتصادی امور واقعی هستند،مسائل وقواعد ان تابع قوانین مربوط به خود است و با برخورد سیاسی و یا دستوری و اعتباری حل نمی شود. 

 

راه حل اساسی ایجاد زمینه تولید کاغذ در داخل و بی نیازی از واردات است که در این صورت طبق امار اعلام شده باید ظرفیت کارخانه های موجود تولید کاغذ کشور به بیش از 2 برابر افزایش یابد،چون اکنون تولید داخلی در صورت رفع مشکلات ان ،فقط پاسخگوی 30% نیاز کاغذ کشور است و یا زمینه جریان عادی واردات مشابه قبل زمستان 90 را فراهم کرد.

تگ های مطلب:
ارسال دیدگاه

  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent

عکس خوانده نمی شود