تازه های کتاب
تازه های انتشارات کتاب ناب
بایسته های فرهنگ
سازمان های فرهنگی
- چابک سازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
- تمدید مهلت ارسال آثار به چهلودومین جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران
- انتصاباتی ارزشمند در وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی
- نگاهی به برنامه های وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی در دولت چهاردهم
- مصوبات جلسه 660و661 هیات انتخاب و خرید کتاب
- خرید کتاب، پس از حدود2سال تعطیلی خرید! سیدمحمدکاظم شمس
- کارنامه معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ در دولت سیزدهم
مسائل نظری
حوزه علمیه
دانشگاه
- انتشار کتابهای فقهی درباره مسائل روز
- گزارشی از حضور استاد احمد مبلغی در مجمع جهانی فقه اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ظرفیتها و چالشهای استفاده از فقه در تقنین
- حجاب امری اجتماعی، با امکان قانونگذاری
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- کسانی که در اصول تابع دیگران باشند، نباید خود را مجتهد بدانند
- تمدید مهلت ارسال اثر به پنجمین دوره انتخاب کتاب برگزیده دانشگاهی
- بازسازی منابع تاریخی مفقود شیعه
- رتبهبندی علمی دانشگاهها، پژوهشگاهها و مؤسسات آموزش عالی وابسته به حوزه علمیه قم
- انتصاب ریاست نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها
- ۱۳ دانشگاه ایرانی در جمع هزار دانشگاه برتر دنیا
- ضرورت پردازش دادههای علمی و کتابخانهای
- دکتر محسن جوادی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شد
علمی آموزشی
علمی پژوهشی
هنر
- وضعیت فلسفه در سده اخیر حوزه علمیه قم
- فقهی که بخواهد نظریهپرداز باشد، در بستر درسهای تخصصی و پژوهشهای آزاد شکل میگیرد
- ضرورت پرداختن به مکتب فقهی و اصولی امام خمینی (ره)
- قطب فرهنگی اسلام «عقل» است
- مدیر حوزه های علمیه خواهران کشور انتخاب شد
- جامعه الزهراء س یادگاری پربرکت از حضرت امام ره
- تغییر و تحول در نظام آموزشی حوزههای علمیه
اخبار و مسائل کتاب
نقد و معرفی کتاب
- برگزیدگان همایش بیست و پنجم کتاب سال حوزه
- صدور پروانه فعالیت کتابفروشان
- مصوبات جلسات 645 تا 647 هیات انتخاب و خرید کتاب
- علیرضا مختارپور، رئیس کتابخانه ملی و مهدی رمضانی، سرپرست نهاد کتابخانههای عمومی کشور شد
- بررسی برگزاری نمایشگاه حضوری 1401
- مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران و اعضای هیئت علمی چهاردهمین دوره جایزه جایزه ادبی جلال آلاحمد منصوب شدند
- انتصاب مدیر کل تازه دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی
اقتصاد
اجتماعی
- باید امید آفرینی کنیم
- طرح اصلاح قیمت بنزین می توانست بهتر از این اجرا شود
- خواستار استمرار معافیت مالیاتی اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه هستیم
- در عرصه جنگ اقتصادی، به طور قاطع دشمن را عقب می زنیم
- دولت خسته نیست
- فعالیت 11 هزار و ۹۰۰ رسانه دارای مجوز در کشور
- افرادی که نفوذ پیدا می کنند داغترین شعارهای حاکمیتی را میدهند
- وفاق ملی ضرورت تداوم انقلاب اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ثبتنام بیمه درمان تکمیلی اصحاب فرهنگ، هنر، رسانه
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترجوادی
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترصالحی
- نگاهی به اندیشه آیت الله هاشمی رفسنجانی ره
1391/04/05 23:16
اعتراض سایت حامی دولت به:گراني،شانه خاليكردنمتوليان توليدوتنظيمبازار،پاسخگو نبودن دولت به مردم/ نگرانی از بیتوجهیبه بازاردر ماه رمضان/مثلثي كه اين روزها با اعصاب و روان جامعه بازي ميكند
چکیده: افزايش قيمت برخي از كالاهاي اساسي در ظرف چند هفته اخير در كنار شانه خالي كردن متوليان توليد و تنظيم بازار از پذيرش مسئوليت و سر و سامان دادن به اين وضعيت و همچنين پاسخگو نبودن مسئولان به […]
چکیده:
افزايش قيمت برخي از كالاهاي اساسي در ظرف چند هفته اخير در كنار شانه خالي كردن متوليان توليد و تنظيم بازار از پذيرش مسئوليت و سر و سامان دادن به اين وضعيت و همچنين پاسخگو نبودن مسئولان به مردم، مثلثي را ايجاد كرده كه امنیت روانی جامعه را به بازي گرفته است.
به گزارش رجانيوز، همزمان با افزايش قيمت خريد و فروش مسكن و همچنين افزايش بيضابطه قيمت اجارهبها، قيمت تعدادي از كالاهاي اساسي مانند گوشت، مرغ و لبنيات نيز افزايش يافته و در شرايطي كه كمتر از يك ماه تا ماه مبارك رمضان باقي مانده و بهصورت طبيعي ميزان تقاضا براي اين اقلام حدود 30 درصد افزايش مييابد، نگرانيهایي جدي از تدارک دولت برای تامین مایحتاج مردم ايجاد شده است.
در حال حاضر، قيمت گوشت كيلويي 20 تا 25 هزار تومان و قيمت مرغ هر كيلو بيش از 6500 تومان عرضه ميشود. قيمت لبنيات نيز بهطور متوسط در سال جاري 30 تا 40 درصد افزايش يافته و افزايش قيمت 20 درصدي نان نيز از دو هفته پيش اعمال شده است.
پاسكاري و شانه خالي كردن از زير بار مسئوليت
اما در شرايطي كه فشار ناشي از افزايش قيمت كالاهاي اساسي بخش عمدهاي از جامعه را آزار ميدهد، اخبار رسيده حاكي است كه متوليان بخشهاي توليد و تنظيم بازار در دولت، هر يك ديگري را مقصر اين وضعيت ميدانند و از زير بار مسئوليت و پاسخگويي شانه خالي ميكنند.
از زمان تشكيل وزارت صنعت، معدن و تجارت، تمام اختيارات مربوط به واردات به اين وزارتخانه واگذار شد تا با تمركز اين اختيارات، تنظيم بازار با اختيارات كامل و بهموقع انجام شود اما همين تصميم، موجب شده است كه وزارت جهاد كشاورزي اكنون خود را تنها متولي بخش توليد بداند و در زمينه تنظيم بازار، پاسخگو نباشد.
مسئولان وزارت جهاد كشاورزي ميگويند كه ميزان توليد مصوب را رعايت كردهاند و ناتواني بخش تنظيم بازار در واردات ربطي به آنها ندارد.
بحث رحيمي و خليليان
در عين حال، گفته ميشود محمد رضا رحيمي معاون اول رئيسجمهور كه رئيسجمهور بيشتر اختيارات او را به ساير معاونان خود واگذار كرده و در حال حاضر تقريباً مسئوليت ويژهاي جز تنظيم بازار ندارد، در يكي از جلسات كارگروه تنظيم به خليليان وزير جهاد كشاورزي گفته است كه شما آمار واقعي از توليد را به ما نميدهيد و وزير جهاد نيز با رد كردن اين ادعا، سلب اختيار از وزارتخانهاش در امر واردات و ناتواني سيستم تنظيم بازار را مسبب وضعيت موجود خوانده است.
اقدام ديرهنگام براي واردات گوشت
پاسكاري متوليان توليد و تنظيم بازار و مقصر خواندن يكديگر در حالي است كه گفته ميشود در زمينه واردات گوشت نيز دير اقدام شده و با توجه به زمان مورد نياز حداقل 90 روزه از زمان ثبت سفارش تا ذبح شرعي و بارگيري و ترخيص و توزيع، احتمال افزايش بيشتر قيمتها در ماه مبارك رمضان با توجه به افزايش تقاضا و مصرف و عدم تامین میزان گوشت مورد نیاز وجود دارد.
این در حالی است که روی آوردن متقاضیان گوشت به خرید مرغ به دلیل افزایش قیمت گوشت نیز باعث افزایش تقاضا در این بخش شده است و عدم تمهید در عرصه تولید میزان مورد نیاز گوشت مرغ سبب شده است تا نگرانی هایی نیز از افزایش این کالا در ایام ماه مبارک رمضان بوجود بیاید.
اما در كنار نابساماني در وضعيت تنظيم بازار كه مسئوليت آن بر عهده معاون اول رئيسجمهور و وزير صنعت و تجارت است و اين نابساماني از دلايل افزايش قيمتها بوده، برخي از توليد كنندگان نيز معتقدند كه افزايش هزينههاي توليد مانند افزايش هزينههاي حمل و نقل، حاملهاي انرژي، نهادههاي دام و هزينههاي كارگري، قيمت تمام شده توليد را افزايش داده و نوسانهاي نرخ ارز و افزايش قيمتهاي جهاني نيز مزيد بر علت شده است.
دلالها پادشاهي ميكنند
در اين ميان، نظارت ضعيف دولت بر سود خالص وارد كنندگان و انحصاري بودن واردات برخي اقلام اساسي نيز ماجرا را پيچيدهتر كرده و با ايجاد مشكل در نهادههاي وارداتي، به فضاي رواني ناپايدار در توليد و در نهايت افزايش قيمت محصولات منجر شده است.
وزارت صنعت و تجارت بهعنوان متولي تنظيم بازار نتوانسته بين توليد كننده و مصرف كننده سيستمي را حاكم كند كه توليد بهنحوي به دست مصرف كننده برسد كه واسطهها سود منطقي ببرند و وضعيت فعلي كه در آن دلالها عملاً همهكاره و نقش آنها نامريي و بدون كنترل است، سر و سامان بيابد.
تدبير حكيمانه رهبر معظم انقلاب در نامگذاري سال توليد ملي
نامگذاري سال جاري بهعنوان "حمايت از توليد ملي، كار و سرمايه ايراني" با توجه به تشديد طراحيهاي خارجي عليه ملت ايران، تدبير حكيمانه رهبر معظم انقلاب را بيشتر نشان ميدهد كه بايد بهدور از شعارزدگي و واكنشهاي نمايشي، اين شعار را به سياستهاي رسمي خود تبديل كند و دولت تقويت واحدهاي توليد كننده كالاهاي اساسي را در دستور كار ويژه خود قرار دهد.
البته تأكيد رهبر معظم انقلاب در زمينه تلاش براي خودكفايي در كالاهاي حساس و استراتژيك سابقه طولاني دارد، بهعنوان نمونه ايشان از زمان رياست جمهوريشان بر خودكفايي در دانههاي روغني تأكيدات ويژهاي داشتند و پس از آن نيز به همه دولتها در اين زمينه تأكيد كرده بودند اما در عمل هنوز نتيجه مطلوب حاصل نشده و نه تنها در اين زمينه خودكفايي حاصل نشده است، بلكه انحصار واردات در اين بخش، سالهاست كه در اختيار چند نفر خاص به مثابه يك شبكه مافيايي است؛ وضعيتي كه البته بر واردات اغلب كالاهاي اساسي حاكم است.
ضلع سوم؛ پاسخگو نبودن به مردم
اما در كنار اين گرانيها و بيتدبيريها، اتفاقي كه مردم را اگر بيشتر از افزايش قيمتها آزار ندهد، كمتر نيز نميآزارد، پاسخگو نبودن دولت به مردم و توضيح ندادن برنامهها براي سر و سامان دادن به اين آشفتگي قيمتهاست، بهطوري كه مسئولان دولتي خود بهنحوي برخورد ميكنند كه گويا همه چيز گل و بلبل است و هيچ اتفاق جديدي نيفتاده است.
به نظر می رسد در صورتی که مسئولین مستقیم تنظیم بازار به این هشدار درباره تامین کالاهای اساسی برای ایام ماه مبارک رمضان توجه جدی نکرده و تمهیدات لازم را نیاندیشند، افزایش قیمت ها در ایام ماه مبارک رمضان غیر قابل کنترل خواهد بود. امری که با یک مدیریت ساده و وسط میدان امدن از یک سو و اطلاع رسانی به مردم از سوی دیگر مدیریت آن بسیار ساده خواهد بود. بعید به نظر می رسد دولتی که طرح بزرگ هدفمندی یارانه ها را با کمترین عوارض و تورمی به اجرا در آورده باشد از یک اقدام دم دستی و ساده تنظیم بازار در این ایام عاجز باشد. مگر آنکه اراده های دیگری در جریان باشد.
منبع:+
مطالب مشابه
- متوسط قيمت مسكن در 32 شهر كشور+جدول
- هشدار روزنامه جمهوري اسلامي نسبت به اجرای مرحله دوم یارانه ها:پرسشهايي پيش از اجرا
- تداوم افزايش لجام گسيخته نرخ ارز و سكه قیمت دلار به آستانه 3000 تومان رسید!
- گزارشي از اثرات هدفمندي يارانهها بر قيمت کالاهاي خوراکي سفرهاي که 100 درصد گران شده است
- سفره خانوار ايراني در هفته اول و آخر دولت احمدينژاد + جدول