تازه های کتاب
تازه های انتشارات کتاب ناب
بایسته های فرهنگ
سازمان های فرهنگی
- چابک سازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
- تمدید مهلت ارسال آثار به چهلودومین جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران
- انتصاباتی ارزشمند در وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی
- نگاهی به برنامه های وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی در دولت چهاردهم
- مصوبات جلسه 660و661 هیات انتخاب و خرید کتاب
- خرید کتاب، پس از حدود2سال تعطیلی خرید! سیدمحمدکاظم شمس
- کارنامه معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ در دولت سیزدهم
مسائل نظری
حوزه علمیه
دانشگاه
- انتشار کتابهای فقهی درباره مسائل روز
- گزارشی از حضور استاد احمد مبلغی در مجمع جهانی فقه اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ظرفیتها و چالشهای استفاده از فقه در تقنین
- حجاب امری اجتماعی، با امکان قانونگذاری
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- کسانی که در اصول تابع دیگران باشند، نباید خود را مجتهد بدانند
- تمدید مهلت ارسال اثر به پنجمین دوره انتخاب کتاب برگزیده دانشگاهی
- بازسازی منابع تاریخی مفقود شیعه
- رتبهبندی علمی دانشگاهها، پژوهشگاهها و مؤسسات آموزش عالی وابسته به حوزه علمیه قم
- انتصاب ریاست نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها
- ۱۳ دانشگاه ایرانی در جمع هزار دانشگاه برتر دنیا
- ضرورت پردازش دادههای علمی و کتابخانهای
- دکتر محسن جوادی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شد
علمی آموزشی
علمی پژوهشی
هنر
- وضعیت فلسفه در سده اخیر حوزه علمیه قم
- فقهی که بخواهد نظریهپرداز باشد، در بستر درسهای تخصصی و پژوهشهای آزاد شکل میگیرد
- ضرورت پرداختن به مکتب فقهی و اصولی امام خمینی (ره)
- قطب فرهنگی اسلام «عقل» است
- مدیر حوزه های علمیه خواهران کشور انتخاب شد
- جامعه الزهراء س یادگاری پربرکت از حضرت امام ره
- تغییر و تحول در نظام آموزشی حوزههای علمیه
اخبار و مسائل کتاب
نقد و معرفی کتاب
- برگزیدگان همایش بیست و پنجم کتاب سال حوزه
- صدور پروانه فعالیت کتابفروشان
- مصوبات جلسات 645 تا 647 هیات انتخاب و خرید کتاب
- علیرضا مختارپور، رئیس کتابخانه ملی و مهدی رمضانی، سرپرست نهاد کتابخانههای عمومی کشور شد
- بررسی برگزاری نمایشگاه حضوری 1401
- مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران و اعضای هیئت علمی چهاردهمین دوره جایزه جایزه ادبی جلال آلاحمد منصوب شدند
- انتصاب مدیر کل تازه دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی
اقتصاد
اجتماعی
- باید امید آفرینی کنیم
- طرح اصلاح قیمت بنزین می توانست بهتر از این اجرا شود
- خواستار استمرار معافیت مالیاتی اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه هستیم
- در عرصه جنگ اقتصادی، به طور قاطع دشمن را عقب می زنیم
- دولت خسته نیست
- فعالیت 11 هزار و ۹۰۰ رسانه دارای مجوز در کشور
- افرادی که نفوذ پیدا می کنند داغترین شعارهای حاکمیتی را میدهند
- وفاق ملی ضرورت تداوم انقلاب اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ثبتنام بیمه درمان تکمیلی اصحاب فرهنگ، هنر، رسانه
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترجوادی
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترصالحی
- نگاهی به اندیشه آیت الله هاشمی رفسنجانی ره
1391/03/29 00:09
آیت الله هاشمی: مردم ايران مستحق داشتن زندگي بهتري نسبت به وضع كنوني هستند/بخشهاي حقوق مردم در قانون اساسي بدون گزينش و تبعيض اجرا شود
چکیده: مسائل فرهنگی از جمله حجاب باید شاخص و الگوهای خاصی داشته باشد که اعمال سلیقه نتواند به آن آسیب بزند. البته برخورد با گروهی که عناد و دشمنی داشته و تمرّد از قانون میکنند، جداست. هاشمی […]
چکیده:
مسائل فرهنگی از جمله حجاب باید شاخص و الگوهای خاصی داشته باشد که اعمال سلیقه نتواند به آن آسیب بزند. البته برخورد با گروهی که عناد و دشمنی داشته و تمرّد از قانون میکنند، جداست.
هاشمی رفسنجانی درباره مسائل فرهنگی، اعتقادی و سیاسی نیز با تأکید بر لزوم اجرای کامل اصول قانون اساسی، بویژه بخش حقوق مردم، تاکید کرد: اگر بخشهای حقوق مردم در قانون اساسی و بالعکس به طور کامل و بدون گزینش و تبعیض اجرا شود، در آن صورت حقوق حاکمیت و جامعه اجرا میشود.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در ديدار جمعي از فعالان فرهنگي تهران و شهر ري به پرسشهاي آنان در خصوص مسائل فرهنگي پاسخ گفت.
به گزارش انتخاب، آيتالله هاشمي رفسنجاني، ابتدا با تبريك مبعث حضرت رسول اكرم(ص)، اين عيد را از اعياد بزرگ و مهم مسلمانان خواند و گفت: مدينهالنبي پيامبر گرامي اسلام بيش از اينكه جامعهاي سياسي و اقتصادي باشد، جامعهاي فرهنگي و براساس كرامت انسانها و مكارم اخلاق بود، بهگونهاي كه پس از گذشت يك دهه از حضور آن حضرت در مدينه بسياري از طوايف و قبايل جاهلي آن دوران جذب مكتب رهاييبخش اسلام شده بودند.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام، انقلاب اسلامي ايران را برگرفته از تعاليم ناب اسلام و اهل بيت(ع) خواند و با اشاره به اينكه جمهوري اسلامي ايران اولين حكومت شيعه است كه براساس فقه اهل بيت(ع) شكل گرفته، تصريح كرد: از ديدگاه حضرت امام(ره) و انقلابيون، حكومت اسلامي بنا داشت با پيادهسازي فقه سياسي و حكومتي، الگويي موفق و الهامبخش از جامعه اسلامي كه بشر انتظار آن را ميكشيد، برپا كند.
آيتالله هاشمي رفسنجاني، جمهوري اسلامي ايران را براساس تعاليم اسلام و فقه تشيّع، اما جوان و كم تجربه در امر حكومتداري خواند و افزود: تجربه حكومتي سه دهه گذشته جمهوري اسلامي ايران، گرانقدر و شايان توجه است، اما اشكالات و ضعفهايي هم ديده ميشود كه اميد است با رفع ايرادات و نواقص بتوانيم شاهد رشد و توسعه بيش از پيش جمهوري اسلامي ايران باشيم.
ايشان گفت: اسلام ديني تمام شمول است كه براي كليه امور زندگي برنامه و راهكار دارد و اگر بدون افراط و تفريط و پيرايهها و خرافات و برخوردهاي سليقهاي پياده شود، الگوي مناسبي براي مسلمانان و حتي غيرمسلمانان است.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در ادامه و در پاسخ به پرسشي پيرامون مشكلات فرهنگي نظام پس از گذشت سه دهه از انقلاب اسلامي، اسلام را حاوي مجموعهاي از اعتقادات، اخلاقيات و احكام فردي و اجتماعي خواند و با تأكيد بر آيه شريفه «لااكراه فيالدين...» بر لزوم اجراي همهجانبه اسلام اشاره كرد و گفت: اسلام عزيز راه صحيح و غيرصحيح را به انسان معرفي كرده و در عين حال به بشر اختيار انتخاب داده كه راه نور يا ظلمت را انتخاب و به بهشت يا جهنم برود و هيچ جا اشاره نشده است كه بايد به زور انسانها را به بهشت برد.
ايشان فقه و اجتهاد پويا را براي انطباق احكام با مسائل روز بسيار موفق دانست و گفت: امام راحل در زمان حياتشان بسياري از تابوها و سدهاي خرافي را شكستند و الگوهاي روشني به جامعه در مورد مسائل فرهنگي از جمله فيلم، موسيقي، ورزش و ساير امور اجتماعي و سياسي ارائه كردند.
آيتالله هاشمي رفسنجاني با تأكيد بر آيه شريفه «فبشر عبادي الذين يستمعون القول و يتبعون احسنه» تفكرات اسلامي را بسيار مترقي، روزآمد و قابل انعطاف خواند و تصريح كرد: مطمئناً اگر معارف اسلامي به صورت صحيح به ذهن و دل انسانها و به خصوص جوانان ارائه گردد و در اين راه از روش اقناع استفاده شود، مردم راه صلاح و رستگاري را انتخاب خواهند كرد.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در پاسخ به پرسشي پيرامون مسئله عفاف و حجاب و برخوردهايي كه در اين زمينه با بخشي از جامعه صورت ميگيرد، معيار و مبناي حجاب را عليرغم تفاسير مختلف، براساس اسلام مشخص خواند و گفت: آيتالله شهيد مطهري ديدگاه جالب و ميانهاي در خصوص حجاب دارند و خوشبختانه آراي اين متفكر اسلامي مورد تأييد حضرت امام(ره) هم قرار گرفته است و ميتواند مبناي خوبي براي مواجهه با امر عفاف و حجاب باشد.
ايشان افزود: مسائل فرهنگي از جمله حجاب بايد شاخص و الگوهاي خاصي داشته باشد كه اعمال سليقه نتواند به آن آسيب بزند. البته برخورد با گروهي كه عناد و دشمني داشته و تمرّد از قانون ميكنند، جداست.
آيتالله هاشمي رفسنجاني در مورد مسائل فرهنگي و اعتقادي و سياسي با تأكيد بر لزوم اجراي كامل اصول قانون اساسي، به خصوص بخش حقوق مردم، تصريح كرد: اگر بخشهاي حقوق مردم در قانون اساسي و بالعكس به طور كامل و بدون گزينش و تبعيض اجرا شود در آن صورت حقوق حاكميت و جامعه اجرا ميشود.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام داشتن رفاه و ريشهكني فقر را يكي از حقوق مردم خواند و با اشاره به استعداد و ثروت سرشار كشورمان گفت: مردم ايران مستحق داشتن اقتصاد، توليد و زندگي بهتري نسبت به وضع كنوني هستند.
آيتالله هاشمي رفسنجاني در پاسخ به سؤالي پيرامون كيفيت روابط خارجي جمهوري اسلامي ايران، الگوسازي در روابط خارجي را اساس سياست خارجي جمهوري اسلامي خواند و گفت: ما اگر بتوانيم در داخل اسلام را صحيح و همهجانبه اجرا كنيم، آنگاه منطق و سخن مستدل براي ساير جوامع داريم و ميتوانيم با تبليغ افكار و ديدگاههاي خود و بدون دخالت، ساير مسلمانان را جذب انقلاب اسلامي كنيم.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در پاسخ به سؤالي درباره القاء بيتوجهي دولت سازندگي به مسائل فرهنگي در مقايسه با مسائل اقتصادي، اين برداشت را نادرست خواندو گفت: سياست اعتدال كه در آن دوره شكل گرفت، مناسب ترين راه براي اعتلاي فرهنگي عميق، انتخابي و به دور از تحميل بود و با تشريح اوضاع اقتصادي كشور در مقطع پايان جنگ، ساختن بنيانهاي كشور و افزايش توليد و اشتغال را مهمترين نياز كشور پس از جنگ خواند و گفت: هر واقعهاي را بايد در ظرف زماني خود تحليل كرد، در حالي كه در طول جنگ بسياري از زيربناهاي كشور ويران و اقتصاد كشور آسيب جدّي ديده بود، نياز بود با توجه ويژه به اقتصاد، توليد و اشتغال را بالا ببريم تا بتوان كشور را سرپا نگاه داشت.
در ابتداي اين ديدار برخي از حاضران ديدگاهها و پرسشهاي خود را در خصوص مشكلات و معضلات فرهنگي كشور ارائه و خواستار پاسخ و ارائه ديدگاه از سوي آيتالله هاشمي رفسنجاني در اين زمينه شدند.
منبع: انتخاب
مطالب مشابه
- آیت الله هاشمی: از آفات فضای كنونی كشور قانون گریزی، كينه، تقابلهای خصمانه، تهمت و دروغ است
- توزيع نقدينگي بيضابطه و زياد، نتيجهاش تورّم بيحد است؛ آیت الله هاشمی: بياعتبار كردن علما، روحانيون و دلسوزان كشور هيچگونه افتخاري ندارد/ مذاكرات نشان داد كه طرفهاي غربي اهل تعامل نيستند
- رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام : انقلابنكردهها از انقلابيون و ضدروحانيها از روحانيت انتقام ميگيرد / بسياري از دلسوزان به اشتباهات پي بردهاند
- آيتالله هاشمي رفسنجاني: محل مصرف درآمدهاي حاصل از واگذاريها مشخص شود
- آیت الله هاشمی: خسارت ۸ سال گذشته از جنگ بیشتر بود! "روحانی نجابت کرد از ناگفته ها نگفت"