تازه های کتاب
تازه های انتشارات کتاب ناب
بایسته های فرهنگ
سازمان های فرهنگی
- چابک سازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
- تمدید مهلت ارسال آثار به چهلودومین جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران
- انتصاباتی ارزشمند در وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی
- نگاهی به برنامه های وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی در دولت چهاردهم
- مصوبات جلسه 660و661 هیات انتخاب و خرید کتاب
- خرید کتاب، پس از حدود2سال تعطیلی خرید! سیدمحمدکاظم شمس
- کارنامه معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ در دولت سیزدهم
مسائل نظری
حوزه علمیه
دانشگاه
- انتشار کتابهای فقهی درباره مسائل روز
- گزارشی از حضور استاد احمد مبلغی در مجمع جهانی فقه اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ظرفیتها و چالشهای استفاده از فقه در تقنین
- حجاب امری اجتماعی، با امکان قانونگذاری
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- کسانی که در اصول تابع دیگران باشند، نباید خود را مجتهد بدانند
- تمدید مهلت ارسال اثر به پنجمین دوره انتخاب کتاب برگزیده دانشگاهی
- بازسازی منابع تاریخی مفقود شیعه
- رتبهبندی علمی دانشگاهها، پژوهشگاهها و مؤسسات آموزش عالی وابسته به حوزه علمیه قم
- انتصاب ریاست نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها
- ۱۳ دانشگاه ایرانی در جمع هزار دانشگاه برتر دنیا
- ضرورت پردازش دادههای علمی و کتابخانهای
- دکتر محسن جوادی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شد
علمی آموزشی
علمی پژوهشی
هنر
- وضعیت فلسفه در سده اخیر حوزه علمیه قم
- فقهی که بخواهد نظریهپرداز باشد، در بستر درسهای تخصصی و پژوهشهای آزاد شکل میگیرد
- ضرورت پرداختن به مکتب فقهی و اصولی امام خمینی (ره)
- قطب فرهنگی اسلام «عقل» است
- مدیر حوزه های علمیه خواهران کشور انتخاب شد
- جامعه الزهراء س یادگاری پربرکت از حضرت امام ره
- تغییر و تحول در نظام آموزشی حوزههای علمیه
اخبار و مسائل کتاب
نقد و معرفی کتاب
- برگزیدگان همایش بیست و پنجم کتاب سال حوزه
- صدور پروانه فعالیت کتابفروشان
- مصوبات جلسات 645 تا 647 هیات انتخاب و خرید کتاب
- علیرضا مختارپور، رئیس کتابخانه ملی و مهدی رمضانی، سرپرست نهاد کتابخانههای عمومی کشور شد
- بررسی برگزاری نمایشگاه حضوری 1401
- مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران و اعضای هیئت علمی چهاردهمین دوره جایزه جایزه ادبی جلال آلاحمد منصوب شدند
- انتصاب مدیر کل تازه دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی
اقتصاد
اجتماعی
- باید امید آفرینی کنیم
- طرح اصلاح قیمت بنزین می توانست بهتر از این اجرا شود
- خواستار استمرار معافیت مالیاتی اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه هستیم
- در عرصه جنگ اقتصادی، به طور قاطع دشمن را عقب می زنیم
- دولت خسته نیست
- فعالیت 11 هزار و ۹۰۰ رسانه دارای مجوز در کشور
- افرادی که نفوذ پیدا می کنند داغترین شعارهای حاکمیتی را میدهند
- وفاق ملی ضرورت تداوم انقلاب اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ثبتنام بیمه درمان تکمیلی اصحاب فرهنگ، هنر، رسانه
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترجوادی
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترصالحی
- نگاهی به اندیشه آیت الله هاشمی رفسنجانی ره
1397/05/31 19:35
کاهش گسلهای کم اعتمادی و افزایش خطوط ارتباطی
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در کارگروه چهلسالگی انقلاب اسلامی:نگاه ما در چهلمین سال انقلاب اسلامی باید معطوف به ترکیبسازی ظرفیتها باشد/سیدعباس صالحی: با تجمیع ظرفیتهایی که در […]
سیدعباس صالحی در دومین نشست کارگروههای ستاد چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی که با حضور اعضای کارگروههای مختلف ستاد چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی برگزار شد، گفت: مسئله چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی را شاید بتوان با دو نگاه دید که هر یک برنامهها و تعریفهای خود را داشته باشد، اولین نگاه این است که مانند هر حوزهای که به عددهای خاصی میرسد نوعی نگاه مناسبتی، تکریمی، شعائری و مناسکی وجود دارد که ابتدا نگاه خوبی است. شعائر بخشی از نگاهداشت ارزشها، باورها و نگرشها است. این نگاه نه تنها غلط نیست بلکه مطلوب است چون گامی به پیش است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود یادآور شد: در عین حفظ نگاه اول در سطح بالاتر نیز نگاهی وجود دارد. اینکه به چهلمین سال انقلاب اسلامی به عنوان یک ایستگاه تجدید قوا و توانمندسازی انقلاب نگاه کنیم در ایستگاهی قرار گرفتهایم که به ما فرصت میدهد که با نگاه در دهههای پنجم و ششم توانمندتر، کارآمدتر و قدرتمندتر عمل کنیم. ما به این نگاه دوم بسیار نیازمندیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از این مراسم به خیال خام دشمنان برای آسیب رساندن به انقلاب اسلامی اشاره کرد و افزود: دشمنان انقلاب در یک خیال خامی هستند که این مقطع را به عنوان ضربه کاری و یا به زعم خود ضربه آخر تلقی کنند، ما میتوانیم این مقطع را تبدیل به مقطع فرصتسازی مجدد برای رهاسازی ارزشهای جدید برای انقلاب تبدیل کنیم. اینکه چطور میتوانیم این مقطع را مقطعی برای تجدید قوای نظام، اسلام، انقلاب و تشیع کنیم که انرژیهای جدیدی برای حضور در دهههای آینده را به ما میدهد، اقتضائات خاص خود و نیاز به برنامهریزی دارد.
صالحی ادامه داد: با این نگاه مسئولیتهایی داریم که طبعاً باید بخشی از برنامهها معطوف به آنها باشد. باید ببینیم چه کنیم در برنامهها این رویکرد را تبیین کنیم. چطور میتوانیم ۴۰ سال انقلاب را فرصتی برای انسجام داخلی و وحدت اسلامی قرار بدهیم. انقلاب شروعاش و در ادامه آن دوران دفاع مقدس و تا امروز جوهره آن با یک وحدت اسلامی همراه بود. بحث وحدت کلمه چیزی است که کانون پیام و کلام امام راحل بوده است.
وی دربخش دیگری از سخنان خود با اشاره به این مطلب که باید انسجام داخلی خود را هم در فضای سیاسی، قومی و… ارتقا بدهیم، گفت: افزایش یکی از رویکردهایی که در ۴۰ سال انقلاب بتوانیم نسبت به آن قویتر عمل کنیم و انرژیها را جذب کنیم باعث میشود به یک بیمهسازی دهه چهلم انقلاب نزدیکتر شویم. اختلاف به طور طبیعی در هر جامعهای است و باید بدانیم که با جذب انرژیها میتوانیم انقلاب را مجدد بیمه کنیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به این مطلب که ارتقای اعتماد بین مردم و مسئولان نکته دیگری است که باید به آن بپردازیم.گفت: آنچه انقلاب را پدید آورد اعتماد بین مردم و مسوولان سیاسی بود و رمز ماندگاری و بقا نیز در همین حوزه نهفته است. در چهلمین سال انقلاب باید در این اندیشه برآییم که چگونه میتوانیم گسلهای کم اعتمادی را کاهش و خطوط ارتباطی را افزایش بدهیم. نکته دیگر این است که چهلمین سال انقلاب، ایستادگی برای توانمند کردن انقلاب اسلامی است.
صالحی اضافه کرد: نکته بعدی که باید به آن بپردازیم و مورد توجه قرار گیرد کاهش و مقابله با بحث فساد است، چه اداری، چه اقتصادی، چه فردی، خوشهای و چه شبکهای. مقام معظم رهبری بارها بر این امر تأکید کردهاند. اینکه فساد موخره نظامهای مردمی است و نظام جمهوری اسلامی که از ریشه و مبانی اعتماد مردمی است طبعا فساد میتواند در این نظام مثل یک موخره برای برهم زدن و یا ایجاد اختلال در نظام تاثیر بگذارد. البته بین فساد و معنی فساد اختلاف است. افراد پاک دست در راس نظام کم نیستند اما مساله مقابله با فساد یک مساله جدی است.
وی ادامه داد: اگر در چهلمین سال انقلاب پاک زیستی اداری و اقتصادی را ارتقا بدهیم و این علائم را به مردم نشان بدهیم باعث میشود اعتمادسازی در جامعه افزایش پیدا کند، در این صورت دهه پنجم انقلاب میتواند کارآمدتر باشد. در چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب باید با جنگ روانی دشمنان نیز مبارزه کرده و برنامه ارائه بدهیم. آنها این تصور عقیم را دارند که میتوانند چهلمین سال انقلاب را فرصت ضربه کاری قرار بدهند و در توهم ضربه آخر هستند. اگر ما بتوانیم به امداد رهنمودهای رهبری فضای اجتماعی خودمان را امیدوارتر کنیم این فرصت را میتوانیم فرصتی برای مقابله با جنگ روانی قرار بدهیم. امسال هر آنچه را داشتند به میدان آوردند و میخواهند ما را زمینگیر کرده و یا دشواریهایی ایجاد کنند. رویکرد ما در چهلمین سال باید این باشد که جنگ روانی که دشمن به راه انداخته است را خنثی کنیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: با تدبیر و همبستگی مردم در چهلمین سال انقلاب میتوانیم بیمه سازی مهمی را برای دهه پنجم انقلاب ایجاد کنیم چرا که عملاً وارد جنگ روانی شدهایم و این باید فرصتی برای ارتقای سطح آگاهی اجتماعی مردم باشد. در چهلمین سال پیروزی انقلاب حدود ۸۰ درصد از افراد جامعه انقلاب را از نزدیک ندیدهاند و این فرصتی برای جامعه است. ما باید برای ارتقای آگاهی بخشی از جامعه که جزء اصلی جامعه هستند آگاهی بخشی و توانمندسازی با ارائه برنامهها را داشته باشیم.
وی در پایان سخنان خود با اشاره به این مطلب که نگاه ظرفیتسازی باید فرادولتی باشد، گفت: یعنی مردم خودشان باید در برنامههای مرتبط با انقلاب سهیم باشند. هر چقدر که به مردم نزدیکتر شویم بستر را برای آرمانهای انقلاب بیشتر فراهم کردهایم. ما میتوانیم برچسبها را کمتر کنیم و مردم بیشتر وارد کار شوند. این امر باید براساس یک احساس واقعی باشد نه کاذب. همچنین باید از قالبهای جدید، فضای رسانهای و فضای مجازی نیز بهره ببریم. کودکان و نوجوانان نیز باید سهم جدی در برنامههای چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی داشته باشند. اگر مخاطب ما آنها باشند باید به ادبیات و زبان آنها نیز توجه کنیم. اینکه حرفها را بخواهیم فقط برای خودمان تکرار کنیم یک دور تسلسلی ایجاد میکند. اینکه نسل انقلاب بخواهد خاطرات را برای خودش روایت کند نمیتواند تأثیری در بین قشر کودک و نوجوانان ما داشته باشد. باید زبان و ادبیات آنها را بفهمیم و طبق آن انقلاب را تبیین کنیم.
منبع+
سیدعباس صالحی در این نشست بیان کرد: مساله چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی را میتوان با دو نگاه دید که هریک برنامهها و تعریفهای خود را دارند. نگاه نخست این است که مانند هر حوزهای که به عددهای خاص میرسد نوعی نگاه مناسبتی، تکریمی، شعائری و مناسکی وجود دارد که نگاه خوبی است. شعائر بخشی از نگاهداشت ارزشها، باورها و نگرشها است. این نگاه نه تنها غلط نیست بلکه مطلوب بوده چون گامی به پیش است.
وی در تبیین نگاه دوم ادامه داد: در عین حفظ نگاه اول نگاهی در سطح بالاتر نیز وجود دارد. به چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی میتوان بهعنوان یک ایستگاه تجدیدقوا و توانمندسازی انقلاب نگاه کرد این ایستگاه به ما فرصت میدهد به دهههای پنجم و ششم توانمندتر، کارآمدتر و قدرتمندتر نگاه کنیم. ما به این نگاه بسیار نیازمندیم. دشمنان انقلاب و نظام اسلامی در یک خیال خامی هستند و این مقطع را بهعنوان ضربه کاری و یا به زعم خود ضربه نهایی تلقی میکنند. ما میتوانیم این مقطع را به مقطع فرصتسازی مجدد برای رهاسازی انرژیهای جدید برای انقلاب تبدیل کنیم. باید دید چگونه میتوان این مقطع را به مقطعی برای تجدید قوای نظام، انقلاب، اسلام و تشیع تبدیل کنیم. این نگاه اقتضائات خود را دارد و نیاز به برنامهریزی و هماهنگی است. با این نگاه مسئولیتهایی داریم که طبعا بخشی از برنامهها باید معطوف به آنها باشد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: باید به گونهای برنامهریزی کنیم که در برنامهها این رویکردها را تبیین کنیم باید بتوانیم چهلمین سال انقلاب اسلامی را فرصتی برای انسجام داخلی و وحدت اسلامی بدانیم. انقلاب از شروعش و در ادامه در دوران دفاعمقدس و تا امروز جوهره آن با وحدت اسلامی همراه بوده است. بحث وحدت کلمه چیزی است که کانون پیام و کلام امام بود. اینکه چگونه میتوانیم انسجام داخلی خود را در فضای سیاسی، حقوقی و دیگر فضاها افزایش و ارتقا دهیم. این یکی از رویکردهایی است که اگر در چهلسالگی نسبت به آن قویتر عمل کنیم به یک بیمهسازی مجدد برای دهه پنجم انقلاب کمک کردهایم.
سیدعباس صالحی افزود: هراندازه بتوانیم زمزمههای اختلافات را کاهش دهیم دهه پنجم انقلاب را بیمهسازی کردهایم. باید بتوانیم برای ورود به دهه پنجم انقلاب فضای اجتماعی را آرامتر کنیم.
وی در ادامه با اشاره به اصل مهم ارتقای اعتماد بین مسئولان و مردم تصریح کرد: آنچه انقلاب را پدید آورد اعتماد بین مردم و مسئولان سیاسی انقلاب بود. رمز استمرار و بقا در این حوزه نهفته است. اینکه ما در چهلسالگی انقلاب به این اندیشه برسیم که چگونه میتوان گسلهای کماعتمادی را کاهش داد و یا خطوط اتصال اجتماعی مردم و مسئولان را محکمتر کرد. این نگاه به حد توانمندترکردن انقلاب اسلامی بسیار موثرتر است. نکته دیگر مربوط به کاهش و مقابله با فساد چه در عرصه اداری و چه در عرصه اقتصادی است چه به شکل فردی، خوشهای یا شبکهای. رهبری در صحبتهای اخیر خود بارها اذعان کردهاند که فساد موخوره نظامهای مردمی است. در نظامهای مردمی بیش از هر چیز فساد میتواند اختلال ایجاد کند و مثل یک موخره نظام را در هم بریزد یا دچار اختلال کند. البته گاهی بین فساد و احساس فساد فاصله معناداری وجود دارد. در میان مسئولان نظام هم افراد پاکدست کم نیستند ولی مسئله مقابله با فساد بسیار جدی است. اگر بتوانیم در چهلمین سال انقلاب اسلامی پاکزیستی اقتصادی و اداری را تقویت کنیم میتوانیم جدیت نظام را در این امر نشان دهیم. این امر و اعتمادسازی در این حوزه میتواند در دهه پنجم انقلاب به کار آید.
مقام عالی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: مساله مهم دیگر مقابله با جنگ روانی دشمنان است امروز تصور عقیم دشمنان انقلاب این است که میتوانند چهلمین سالگرد را بهعنوان فرصتی برای زدن ضربه کاری به جمهوری اسلامی قرار دهند اگر بتوانیم به امداد رهنمونهای رهبری و با عنایات الهی فضای اجتماعی را سامان ببخشیم این فرصتی است برای مقابله با جنگ روانی دشمنان است. دشمن در یک جنگ روانی همهجانبه بهزعم خود در این خیال است که میتواند ما را زمینگیر کند. رویکرد دیگر این است که میتوانیم یک تجربه جدید برای مواجهه با توطئههای دشمنان برای دهه پنجم پیدا کنیم که این امر با وحدت و همدلی و همافزایی ممکن است. تدبیر و بصیرت مردم و نظام در مقابله با این جنگ روانی بیمهای برای دهه پنجم انقلاب است. این امر را میتوانیم بهعنوان فرصتی برای ارتقای سطح آگاهی اجتماعی از زمان پیدایش و روند انقلاب در چهل سال اخیر قرار داد.
سیدعباس صالحی ادامه داد: حدود 80درصد جامعه، انقلاب را از نزدیک ندیدهاند و فقط از طریق صحبتهای پدر و مادر و یا کتابهایی که در این حوزه منتشر شده درباره انقلاب شنیدهاند. چهل سالگی انقلاب فرصتی است که برای جامعه 80 درصدی که انقلاب را ندیده و لمس نکرده آگاهیبخشی را ارتقا دهیم. اگر در کنار نگاه شعائری یک نگاه بهعنوان ایستگاه تجدیدقوا هم داشته باشیم با این نگاهها باید بکوشیم ظرفیتها را در کنار هم تجمیع کنیم. بیش از گذشته باید تلاش کنیم که ظرفیتها را به هم وصل کنیم. از آرمهای نهادی فاصله بگیریم و همه در یک اقیانوس و در یک مسیر حرکت کنیم در این صورت است که میتوانیم زنده و سرزنده باشیم. همه حرکتهایی که در چهلسالگی انقلاب اسلامی انجام میدهیم باید با نگاه ترکیبسازی ظرفیتها باشد. با این نگاه و رویکرد میتوانیم رو به جلو حرکت کنیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: نکته دیگر دولتیزدایی از این حرکتهاست. هرچقدر این مناسبتها را دولتی برگزار کنیم این تصور ایجاد میشود که نظام میخواهد از خود دفاع کند باید بسترها را فراهم و آرمها را دور و برچسبهای حاکمیتی را کمرنگتر کنیم تا یک احساس واقعی از حضور و مشارکت مردم ایجاد شود. چرا که مردم پایگاههای اصلی انقلاب بودند که همچنان باید دیده شوند. همچنین تنوع قالبها و ابزارهای کاری بهویژه قالبهای جدید و موثر و چندرسانهای کردن این قالب و استفاده از ظرفیت فضای مجازی میتواند بسیار تاثیرگذار باشد.
وی در پایان تاکید کرد: کودکان و نوجوانان و جوانان را در این فضا باید جدی بگیریم اینها نسلی هستند که فضای ناآگاهیهای فراوانی را تجربه کردهاند مخاطبان اصلی این حرکتها در چهلمین سال انقلاب اسلامی باید آنها باشند. لذا باید به زبان، ادبیات و ساحتهای وجودی این جامعه هدف توجه بیشتر داشته باشیم در غیر اینصورت مانند این است که انقلاب را در یک دور تسلسل دوباره برای خودمان تعریف کردهایم.
منبع +
مطالب مشابه