تازه های کتاب
تازه های انتشارات کتاب ناب
بایسته های فرهنگ
سازمان های فرهنگی
- شورای وزارت خانه های فرهنگی، گامی درجهت تحقق حکمرانی فرهنگی
- حکمرانی فرهنگی
- برنامه اصلاحات معاونت فرهنگی
- حکمرانی در شکل کلان نیاز دارد، بداند در کجا سفت و کجا منعطف باشد
- انتصاب دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور
- نادره رضایی، معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شد
- فعالیتهای معاونت فرهنگی وزارت ارشاد در جهت اهداف انقلاب اسلامی است
مسائل نظری
حوزه علمیه
دانشگاه
- انتشار کتابهای فقهی درباره مسائل روز
- گزارشی از حضور استاد احمد مبلغی در مجمع جهانی فقه اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ظرفیتها و چالشهای استفاده از فقه در تقنین
- حجاب امری اجتماعی، با امکان قانونگذاری
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- کسانی که در اصول تابع دیگران باشند، نباید خود را مجتهد بدانند
- تمدید مهلت ارسال اثر به پنجمین دوره انتخاب کتاب برگزیده دانشگاهی
- بازسازی منابع تاریخی مفقود شیعه
- رتبهبندی علمی دانشگاهها، پژوهشگاهها و مؤسسات آموزش عالی وابسته به حوزه علمیه قم
- انتصاب ریاست نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها
- ۱۳ دانشگاه ایرانی در جمع هزار دانشگاه برتر دنیا
- ضرورت پردازش دادههای علمی و کتابخانهای
- دکتر محسن جوادی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شد
علمی آموزشی
علمی پژوهشی
هنر
- وضعیت فلسفه در سده اخیر حوزه علمیه قم
- فقهی که بخواهد نظریهپرداز باشد، در بستر درسهای تخصصی و پژوهشهای آزاد شکل میگیرد
- ضرورت پرداختن به مکتب فقهی و اصولی امام خمینی (ره)
- قطب فرهنگی اسلام «عقل» است
- مدیر حوزه های علمیه خواهران کشور انتخاب شد
- جامعه الزهراء س یادگاری پربرکت از حضرت امام ره
- تغییر و تحول در نظام آموزشی حوزههای علمیه
اخبار و مسائل کتاب
نقد و معرفی کتاب
- برنامه اصلاحات معاونت فرهنگی
- حکمرانی در شکل کلان نیاز دارد، بداند در کجا سفت و کجا منعطف باشد
- فعالیتهای معاونت فرهنگی وزارت ارشاد در جهت اهداف انقلاب اسلامی است
- برگزیدگان همایش بیست و پنجم کتاب سال حوزه
- صدور پروانه فعالیت کتابفروشان
- مصوبات جلسات 645 تا 647 هیات انتخاب و خرید کتاب
- علیرضا مختارپور، رئیس کتابخانه ملی و مهدی رمضانی، سرپرست نهاد کتابخانههای عمومی کشور شد
اقتصاد
اجتماعی
- باید امید آفرینی کنیم
- طرح اصلاح قیمت بنزین می توانست بهتر از این اجرا شود
- خواستار استمرار معافیت مالیاتی اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه هستیم
- در عرصه جنگ اقتصادی، به طور قاطع دشمن را عقب می زنیم
- دولت خسته نیست
- فعالیت 11 هزار و ۹۰۰ رسانه دارای مجوز در کشور
- افرادی که نفوذ پیدا می کنند داغترین شعارهای حاکمیتی را میدهند
- وفاق ملی ضرورت تداوم انقلاب اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ثبتنام بیمه درمان تکمیلی اصحاب فرهنگ، هنر، رسانه
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترجوادی
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترصالحی
- نگاهی به اندیشه آیت الله هاشمی رفسنجانی ره
1392/05/12 00:24
هشدار حجت الاسلام و المسلمین طباطبایی نسبت به بیماری پریشانی و افسردگی در جامعه
سخنان حجت الاسلام و المسلمین طباطبایی در مراسم احیاء شب قدر در حرم امام؛به گونه ای زندگی کنیم که اصلاً به بیماری و آلودگی های روحی مبتلا نشویم/این معلم اخلاق با هشدار نسبت به بیماری پریشانی و […]
سخنان حجت الاسلام و المسلمین طباطبایی در مراسم احیاء شب قدر در حرم امام؛به گونه ای زندگی کنیم که اصلاً به بیماری و آلودگی های روحی مبتلا نشویم/این معلم اخلاق با هشدار نسبت به بیماری پریشانی و افسردگی در جامعه، گفت: اگر جوان پریشان و بی حجاب است، نشان می دهد روحش ناآرام است.
به گزارش جماران، حجت الاسلام و المسلمین سید مهدی طباطبایی در مراسم شب احیاء بیست و سوم ماه مبارک رمضان در حرم امام که با حضور حجت الاسلام و المسلمین سیدحسن خمینی یادگار گرامی حضرت امام برگزار شد طی سخنانی با تأکید بر اینکه در این شب عزیز همه باید به فکر اصلاح خود باشند، اظهار داشت: امام جمله ای دارند که می گویند «ما تا اصلاح نکنیم خودمان را، نمی توانیم کسورمان را اصلاح کنیم». لذا بهتر دیدم که با این جمله سخن خود را آغاز کنم. سخنان این گوینده همواره در خصوص «اخلاق» بوده است و ما وظیفه داریم بیماری های مبتلا به مردم یا بیماری هایی که احتمال ابتلا به آن هست را اطلاع داده و راه چاره آن را بیان کنیم.
وی افزود: امروز یک بیماری خطرناک وجود دارد که تداوم آن ممکن است به دشواری های بیشتر بینجامد و نام آن را می توان، پریشانی یا افسردگی یا درماندگی بگذاریم. انسان ها وقتی مشکلاتی را درون خودشان می بینند پریشان می شوند و در آن حالت کارهایی می کنند که خیلی اشتباه است؛ لذا نهایت پریشانی پشیمانی رخ می دهد. پس در این محفل برای اصلاح خود باید بدانیم پریشانی و پشیمانی چیست تا مراقب باشیم به آن مبتلا نشویم و اگر مبتلا هستیم راه درمان را پیدا کنیم.
طباطبایی گفت: آدم پریشان کلماتش به هم ارتباط ندارد و کارهایی که می کند خیلی به هم مربوط نیست. حتی ممکن است کسی سخنران باشد یا شخصیت بزرگ و معظمی باشد، اما نظم نداشته باشد و تناقض زیادی در رفتار خود داشته باشد و لذا می بیند که یک کار به ضرر او بوده است. خدا نکند که انسان پریشان در حال حرکت گرفتار حوادثی چون تصادف شود! نشانه دیگر پریشان، بی حوصلگی اوست. به این فرد اگر مقداری فشار بیاوریم عصبانی می شود و داد می زند و اگر هم داد نزند از ترس است و خدا نکند که این حالت در آدم ادامه یابد؛ زیرا تبدیل به جنون می شود. دیوانه کسی است که بی جهت داد و فریاد می زند، موضوع ناچیز را بزرگ می کند و خشمگین می شود. من متخصص نیستم، اما روانشناسان به این بیماری اسکیزوفرنی می گویند و داروهایی که برای آن تجویز می کنند عموما، افراد را تخدیر می کند و درمان نمی کند.
وی تصریح کرد: درمان این بیماری است است که ما به گونه ای زندگی کنیم که اصلا به آن مبتلا نشویم. آدم های پریشان غالبا خودشان درک نمی کنند که پریشان هستند و باور ندارند که دیوانه هستند، اما هرکسی که با او معاشرت می کند می فهمد که آن طرف دیوانه است. خدا نکند که سر و کار شما با کسی باشد که جنون داشته باشد. فکر نکنید معما می گویم! بلکه حرف ساده ای را بیان می کنم. من می خواهم در شب قدر راه و روش درمان این بیماری را بگویم! آقایان! خانم ها! اگر نتوانید بیماری را درک کنید، به فکر درمان آن هم نخواهید بود.
این معلم اخلاق در تشریح بیماری پریشانی گفت: نشانه اول این است که فرد حوصله شنیدن حرف کسی را ندارد و دائم داد و قال و پرخاش می کند. بعضی گناهان{مانند این رفتار} هستند که اگر نتوانید آن را اصلاح کنید آنقدر ضربه و عذاب می کشید که نیازی به عذاب آخرت هم نیست. لذا نشانه دوم این بیماری پرخاشگری است و نشانه سوم هم این است که فرد چندان به فکر کارهای خود نیست و نوعی تنبلی به او دست می دهد. این افراد حوصله دنبال کردن کار خود را ندارند و می گویند من تلاش کردم اما این کار انجام نشد.
طباطبایی ادامه داد: گاهی اوقات هست که انسان می گوید نمی دانم چرا دنیا برایم قفل شده است و هر کاری می خواهم انجام دهم نمی شود. در حالی که مولا علی(ع) می فرمایند «در هر کاری قفل و کلیدی هست». وقتی کاری را بسته می بینی، صرفا فکر می کنی که بسته است. اما شاید بیراهه رفته ای یا حوصله نکرده ای تا به نتیجه برسد؛ اگر مانده بودی و در زده بودی، کار انجام می شد. ما خیلی وقت ها فکر می کنیم راه بسته است؛ در حالی که خودمان راه را بسته ایم.
این معلم اخلاق با بیان اینکه هر آدمیزادی-به جز معلولان- در وقت ولادت دارای روح و تن سالم است، گفت: انسان در دنیاست که آلوده بیماری های جسمی و روحی می شود که درمان بیماری هایی جسمی وظیفه بهداری و کسانی است که با سلامت مردم سر وکار دارند. اما این را هم بگویم که هرکس پریشان است، غذای منظم هم نمی خورد و اگر بخورد هم خوب هضم نمی شود، زیرا آن را خوب نمی جود و لذا معده اش دچار سختی می شود. روح انسان هم وقتی آرام است که حرف آرام و پاکیزه وارد آن شود؛ در این صورت سالم خواهد ماند و در غیر این صورت اگر سخنان بد وارد آن شود مانند همان غذای ناسالم است که به جسم وارد می شود. لذا کسانی که در کنار دریا، جنگل، بیابان و... یا در شرایط مختلف خانوادگی متفاوت رشد کرده باشند هرکدام ویژگی خاص خود را دارند.
وی گفت: اگر محیط انسان منظم نباشد روح او مریض می شود. درست است که زنا و مال مردم خواری حرام است، اما گناه غیبت بدتر است و غیبت کننده روح دیگران را آزار داده است. خیانت و... گناه است، اما گاهی عامل مبتلا شدن انسان پدر و مادر و معلم و... هستند.
طباطبایی تصریح کرد: خدا نکند کسانی آدم را پریشان و افسرده کنند. به خدا قسم چهره افسرده جوانان را که می بینم می گویم درود بر امام و شهدا که نیستند این افراد پریشان را ببیند. اگر جوان پریشان و بی حجاب است، نشان می دهد روحش ناآرام است. امشب هرچه می توانید روح خود را جلا دهید.
وی در ادامه سخنان خود با اشاره مجدد به سخن امام بر میانه روی تأکید کرد و گفت: دقت کنید که درمان بیماری آسان است؛ نگویید دارو نیست. دارو مربوط به بیماری جسمی است. درمان در خود شماست! لقمه را آرام آرام بخورید، با همسر و فرزندان مدارا کنید و بدانید هرچه در زندگی نرم تر و آرام تر باشید به نفع خودتان است.
طباطبایی همچنین با تأکید بر خوب نماز خواندن به عنوان یکی دیگر از راههای زندگی سالم در دنیا، گفت: کسانی که منظم نماز نمی خوانند به این خاطر است که قبلا خوب نماز نخوانده اند و به نتیجه نرسیده اند. در صورتی که نماز را منظم بخوانیم عاشق آن می شویم و اگر عبادت به خوبی و با توجه خوانده شود می بینید که چیست.
در پایان سخنان وی، مراسم قرآن به سر گیری و دعا برگزار شد.
در مراسم آخرین شب قدر ماه مبارک رمضان در حرم امام که با مداحی و قرائت دعای ابوحمزه ثمالی آغاز شده بود، علاوه بر حجت الاسلام و المسلمین سیدحسن خمینی یادگار گرامی حضرت امام جمعی از شخصیتهای سیاسی و اعضای بیت امام از جمله آیت الله سید محمد موسوی بجنوردی، آیت الله سید محمد هاشمی و حجج اسلام سید علی خمینی، مرتضی اشراقی، محمدعلی ابطحی، قدرت الله علیخانی، محمدعلی انصاری، مجید انصاری، سید محمد حسن طاهری اصفهانی، و همچنین اسحاق جهانگیری، حمید انصاری، محمدعلی سبحانی، جواد امام و... حضور داشتند.
منبع:جماران
مطالب مشابه