تازه های کتاب
تازه های انتشارات کتاب ناب
بایسته های فرهنگ
سازمان های فرهنگی
- چابک سازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
- تمدید مهلت ارسال آثار به چهلودومین جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران
- انتصاباتی ارزشمند در وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی
- نگاهی به برنامه های وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی در دولت چهاردهم
- مصوبات جلسه 660و661 هیات انتخاب و خرید کتاب
- خرید کتاب، پس از حدود2سال تعطیلی خرید! سیدمحمدکاظم شمس
- کارنامه معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ در دولت سیزدهم
مسائل نظری
حوزه علمیه
دانشگاه
- انتشار کتابهای فقهی درباره مسائل روز
- گزارشی از حضور استاد احمد مبلغی در مجمع جهانی فقه اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ظرفیتها و چالشهای استفاده از فقه در تقنین
- حجاب امری اجتماعی، با امکان قانونگذاری
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- کسانی که در اصول تابع دیگران باشند، نباید خود را مجتهد بدانند
- تمدید مهلت ارسال اثر به پنجمین دوره انتخاب کتاب برگزیده دانشگاهی
- بازسازی منابع تاریخی مفقود شیعه
- رتبهبندی علمی دانشگاهها، پژوهشگاهها و مؤسسات آموزش عالی وابسته به حوزه علمیه قم
- انتصاب ریاست نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها
- ۱۳ دانشگاه ایرانی در جمع هزار دانشگاه برتر دنیا
- ضرورت پردازش دادههای علمی و کتابخانهای
- دکتر محسن جوادی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شد
علمی آموزشی
علمی پژوهشی
هنر
- وضعیت فلسفه در سده اخیر حوزه علمیه قم
- فقهی که بخواهد نظریهپرداز باشد، در بستر درسهای تخصصی و پژوهشهای آزاد شکل میگیرد
- ضرورت پرداختن به مکتب فقهی و اصولی امام خمینی (ره)
- قطب فرهنگی اسلام «عقل» است
- مدیر حوزه های علمیه خواهران کشور انتخاب شد
- جامعه الزهراء س یادگاری پربرکت از حضرت امام ره
- تغییر و تحول در نظام آموزشی حوزههای علمیه
اخبار و مسائل کتاب
نقد و معرفی کتاب
- برگزیدگان همایش بیست و پنجم کتاب سال حوزه
- صدور پروانه فعالیت کتابفروشان
- مصوبات جلسات 645 تا 647 هیات انتخاب و خرید کتاب
- علیرضا مختارپور، رئیس کتابخانه ملی و مهدی رمضانی، سرپرست نهاد کتابخانههای عمومی کشور شد
- بررسی برگزاری نمایشگاه حضوری 1401
- مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران و اعضای هیئت علمی چهاردهمین دوره جایزه جایزه ادبی جلال آلاحمد منصوب شدند
- انتصاب مدیر کل تازه دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی
اقتصاد
اجتماعی
- باید امید آفرینی کنیم
- طرح اصلاح قیمت بنزین می توانست بهتر از این اجرا شود
- خواستار استمرار معافیت مالیاتی اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه هستیم
- در عرصه جنگ اقتصادی، به طور قاطع دشمن را عقب می زنیم
- دولت خسته نیست
- فعالیت 11 هزار و ۹۰۰ رسانه دارای مجوز در کشور
- افرادی که نفوذ پیدا می کنند داغترین شعارهای حاکمیتی را میدهند
- وفاق ملی ضرورت تداوم انقلاب اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ثبتنام بیمه درمان تکمیلی اصحاب فرهنگ، هنر، رسانه
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترجوادی
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترصالحی
- نگاهی به اندیشه آیت الله هاشمی رفسنجانی ره
1392/01/28 18:59
آیت الله هاشمی: سکان اجرایی ناخدا می خواهد نه قایقران
خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی آیت الله هاشمی رفسنجانی در حاشیه نگاری دیدار استانداران اسبق کشور با رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام نوشت:اولین حاشیهنگاریام از دیدارهای رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در سال 92 […]
خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی آیت الله هاشمی رفسنجانی در حاشیه نگاری دیدار استانداران اسبق کشور با رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام نوشت:اولین حاشیهنگاریام از دیدارهای رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در سال 92 مصادف شد با ملاقات استانداران اسبق کشور با ایشان. وارد جلسه که ميشوم فضا را بسیار پرشورتر از آخرین جلسات 91 ميبینم. انگار نه انگار که آیتالله در آخرین دیدار سال قبل به صراحت از نیامدن گفتند.
باز هم همه، حرف از ضرورت آمدن آقای هاشمی ميزنند. تازه ميگویند نه تنها ضرورت، که الزام است. کنار یکی از میهمانان در گوشهاي مينشینم. دارد به بغلدستیاش چیزی ميگوید. فقط آخرش را ميشنوم. «در دل دوست به هر حیله،رهی باید کرد.»
ورود آقای هاشمی مصادف ميشود با صلوات غرّای حضار. سنت همیشگی احوالپرسی با تک تک میهمانان انجام ميشود. لبخندها و مصافحههاي گرمی رد و بدل ميشود. طعم شیرین خاطرهها از نگاهها و صداها موج ميزند.آقای هاشمی که مينشیند، میکروفون به دست میهمانان ميرسد. حّظّ آقای هاشمی از شنیدن، کم از لذّت سخن گفتن نیست. سالیان درازی است که ایشان قول احسن را از هر زبانی سراغ ميگیرد.
میکروفونها که باز ميشود، درددلها آغاز ميشود. از تلخی سرمایههاي از دست رفته در این سالها. از دشواری جبران مافات، از طوفان مشکلاتی که سوءتدبیرها بر جان کشتی نظام انداخته و از ضرورت آمدن یک ناخدای اجرایی. ميگویند قایقران کم تجربه در این اوضاع به کار نميآید. مرد این بار گران باید امتحان عبور از بحران داده باشد وگرنه به یک خروارشعار هم آبی برای مردم گرم نميشود. "حماسه با بزرگان خلق ميشود".
یکی از میهمانان خاطرات شیرینی دارد. ميگوید: آقای هاشمی! یادتان هست روزهای سخت بحران را در زمان جنگ؟ نماز سنگر فاو را یادتان هست؟ زیر بمباران شیمیایی. چه اعجازی کرد آن روز، نمازی که با شما اقامه کردیم. ناامیدی فرار ميکرد هر جا شما ميآمدی. ميگوید خیلیها كه البته براي ما محترم هم هستند در این ایام ما را دعوت به همكاري در ستادهاي انتخابيهشان ميکنند، ولی ما خود خواستیم و آمدیم تا به شما بگوییم: «دوباره به صحنه باز گردید.» آمدیم بگوییم از تلخیها و جفاها به شما خبر داریم ولی از ناسپاسیها و قدر نشناسیها بگذرید و شانه زیر این بار گران بدهید.
نوبت کلام میهمانی دیگر که ميرسد از شباهت مشکلات امروز با سالهای بعد از جنگ ميگوید. ميگوید: «یادتان هست خزانه خالی و 8 سال خرابیهاي جنگ را»؟ یادتان هست آن روزها که رئیس جمهور شدن، "شهامت آبرو دادن" میخواست، از بس که مشکلات زیاد بود؟ یادتان هست که فقط شما، شانه زیر آن بار گران دادید؟ امروز هم باید چنین کنید. این مشکلات، "مرد روزهای سخت" ميخواهد.
میهمان دیگری ميگوید نظام تدبیر کشور زمانی تخریب شد که رسم مدبّری از یاد رفت. در دولت شما حرف اول حرف کارشناسان بود، چون تدبیرتان بر این پایه بود. "دولت فرآگیر و کارآمد". رئیس جمهور جناحی چه بخواهد و چه نخواهد، عرصه تدبیر را تنگ ميکند. بگذریم از این سالها که کلا چشم تدبیر را کور کردند و فرمان کارآمدی را دور انداختند. آقای هاشمی! باید برگردیم و سرمایههاي از دست رفته را دوباره جمع کنیم.
صحبت میهمانان که تمام ميشود. آیتالله رشته کلام را به دست ميگیرد و قبل از هر چیز پاسخ تعریفها را ميدهند. «فعالیتهای یکایک شما در دفاع مقدس و سازندگی از من ارزشمندتر بود.» آقای هاشمی با این پاسخ در واقع ميگویند: «در خیمه اعتدال، کارهای بزرگ با همراهی همه میسر است.» پرچم اعتدال پرچم وحدت ملی است. با وحدت ملی هم نتیجه ميشود، پیروزی دفاع مقدس و توفیق سازندگی.
همه در حال مزه مزه کردن این جمله آخر بودند که آقای هاشمی نکته مهم دیگری ميگوید: «این دولت هرگز به تنهایی قادر به این همه کارهای فراقانونی نبود.» مگر ميشود قلب برنامهریزی کشور را منحل کرد و آب از آب تکان نخورد؟ اطاق فرمان پول و اعتبار کشور را به کناری زد و هیچ مرجعی نگوید آقا چه کار داری ميکنی؟ همه آن حمایتها و همه آن نادیدهگرفتنها باعث شد که کار به وضعی که امروز ميبینیم برسد. راه جبران مافات تنها از مسیر صداقت است و صداقت هم در بازگشت از اشتباه.
آقای هاشمی در ادامه به نکته ظریفی هم اشاره ميکند. شاید این حرف ربطی هم به انتخابات آینده داشته باشد. اشاره ایشان به کارکرد فراجناحی رئیس جمهور است. آقای هاشمی ميگوید شخصیت رئیس جمهور در تشکیل کابینه فراجناحی بسیار مهم است. حتی اگر مجلس کاملاً جناحی باشد. یک رئیس جمهور فراجناحی و مقبول ميتواند کابینه فراجناحی تشکیل دهد. نمونهاش هم در سال 68. با تشکیل «دولت فرآگیر از ولایتی تا خاتمی.»
آقای هاشمی اشاره جالبی هم به رابطه خود و رهبری در زمان ریاست جمهوری ميکند. به هماهنگی کامل و بینظیر با رهبری. به 3 اصل صداقت، رفاقت و اعتماد کامل بین خود و رهبری. توفیق دولت سازندگی را در همین راستا ارزیابی ميکند. آقای هاشمی ميگوید «هماهنگترین دولت را با رهبری» داشتم. با خودم ميگویم رهبر معظم انقلاب هم گواه این مطلب را در پایان دولت آقای هاشمی دادهاند که فرمودند: «هیچ کس برای من هاشمی نميشود.»
پایان جلسه مصادف ميشود با تکرار درخواست مرسوم ماههای اخیر. یکی از میهمانان با صدایی بلند ميگوید «آقای هاشمی منتظر خبر خوش حضورتان ميمانیم تا گذشتهها را جبران کنیم.» آیتالله هم با لبخندی مهربان ميگوید: «دعا کنید این بار سنگین به دوش فردي لايق سپرده شود و من هم مانند هميشه به عنوان سربازي كوچك از خيل مردم عظيمالشأن ايران، بتوانم همچون گذشته باقيمانده عمر خود را در خدمت انقلاب باشم و مانند مشاوري امين تجربياتم را در اختيار منتخب شايسته مردم قرار دهم. دعا كنيد تا شعار حماسه سياسي امسال، به دست مجريان و دستاندركاران انتخابات با مشاركت سلايق مختلف به خوبي پياده و اجرا شود و در حد شعار باقي نماند.»
مطالب مشابه
- رهبر انقلاب در دیدار اعضای دوره جدید مجمع تشخیص: مصلحت تشخیص داده شده باید نظر اکثریت قاطع اعضای مجمع باشد
- حبیبی : امیدوارم حضور احمدی نژاد در مجمع به رابطه نزدیک با هاشمی منجر شود
- آیت الله هاشمی رفسنجانی:"هم نگران معاشیم هم نگران معاد!"/ سرچشمه این بداخلاقی ها کجاست؟
- روایت مطهری از تماس هاشمی با رهبر انقلاب
- آیت الله العظمی وحید خراسانی به آیت الله هاشمی رفسنجانی: شما هم "درد" دارید و هم "درک"