تازه های کتاب
تازه های انتشارات کتاب ناب
بایسته های فرهنگ
سازمان های فرهنگی
- چابک سازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
- تمدید مهلت ارسال آثار به چهلودومین جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران
- انتصاباتی ارزشمند در وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی
- نگاهی به برنامه های وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی در دولت چهاردهم
- مصوبات جلسه 660و661 هیات انتخاب و خرید کتاب
- خرید کتاب، پس از حدود2سال تعطیلی خرید! سیدمحمدکاظم شمس
- کارنامه معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ در دولت سیزدهم
مسائل نظری
حوزه علمیه
دانشگاه
- انتشار کتابهای فقهی درباره مسائل روز
- گزارشی از حضور استاد احمد مبلغی در مجمع جهانی فقه اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ظرفیتها و چالشهای استفاده از فقه در تقنین
- حجاب امری اجتماعی، با امکان قانونگذاری
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- کسانی که در اصول تابع دیگران باشند، نباید خود را مجتهد بدانند
- تمدید مهلت ارسال اثر به پنجمین دوره انتخاب کتاب برگزیده دانشگاهی
- بازسازی منابع تاریخی مفقود شیعه
- رتبهبندی علمی دانشگاهها، پژوهشگاهها و مؤسسات آموزش عالی وابسته به حوزه علمیه قم
- انتصاب ریاست نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها
- ۱۳ دانشگاه ایرانی در جمع هزار دانشگاه برتر دنیا
- ضرورت پردازش دادههای علمی و کتابخانهای
- دکتر محسن جوادی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شد
علمی آموزشی
علمی پژوهشی
هنر
- وضعیت فلسفه در سده اخیر حوزه علمیه قم
- فقهی که بخواهد نظریهپرداز باشد، در بستر درسهای تخصصی و پژوهشهای آزاد شکل میگیرد
- ضرورت پرداختن به مکتب فقهی و اصولی امام خمینی (ره)
- قطب فرهنگی اسلام «عقل» است
- مدیر حوزه های علمیه خواهران کشور انتخاب شد
- جامعه الزهراء س یادگاری پربرکت از حضرت امام ره
- تغییر و تحول در نظام آموزشی حوزههای علمیه
اخبار و مسائل کتاب
نقد و معرفی کتاب
- برگزیدگان همایش بیست و پنجم کتاب سال حوزه
- صدور پروانه فعالیت کتابفروشان
- مصوبات جلسات 645 تا 647 هیات انتخاب و خرید کتاب
- علیرضا مختارپور، رئیس کتابخانه ملی و مهدی رمضانی، سرپرست نهاد کتابخانههای عمومی کشور شد
- بررسی برگزاری نمایشگاه حضوری 1401
- مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران و اعضای هیئت علمی چهاردهمین دوره جایزه جایزه ادبی جلال آلاحمد منصوب شدند
- انتصاب مدیر کل تازه دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی
اقتصاد
اجتماعی
- باید امید آفرینی کنیم
- طرح اصلاح قیمت بنزین می توانست بهتر از این اجرا شود
- خواستار استمرار معافیت مالیاتی اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه هستیم
- در عرصه جنگ اقتصادی، به طور قاطع دشمن را عقب می زنیم
- دولت خسته نیست
- فعالیت 11 هزار و ۹۰۰ رسانه دارای مجوز در کشور
- افرادی که نفوذ پیدا می کنند داغترین شعارهای حاکمیتی را میدهند
- وفاق ملی ضرورت تداوم انقلاب اسلامی
- ادله فقهی الزام حاکمیت به حجاب
- ثبتنام بیمه درمان تکمیلی اصحاب فرهنگ، هنر، رسانه
- مسئله اجازه همسر، نیازمند بحث فقاهتی است
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترجوادی
- بیانیه تشکر و قدردانی بیش از چهل نفر از علما وفضلای حوزه علمیه خطاب به اقای دکترصالحی
- نگاهی به اندیشه آیت الله هاشمی رفسنجانی ره
1391/11/26 00:16
آیت الله هاشمی رفسنجانی:"هم نگران معاشیم هم نگران معاد!"/ سرچشمه این بداخلاقی ها کجاست؟
یکی از میهمانان نقل جالبی میکند. از رسول خدا(ص) که فرمودهاند: "من از تنگدستی امّتم ترس ندارم از بیتدبیری و انحرافشان بیمناکم" میهمان دیگری میگوید در صحیفه نور به نقل از بنیانگذار کبیر انقلاب […]
- یکی از میهمانان نقل جالبی میکند. از رسول خدا(ص) که فرمودهاند: "من از تنگدستی امّتم ترس ندارم از بیتدبیری و انحرافشان بیمناکم"
- میهمان دیگری میگوید در صحیفه نور به نقل از بنیانگذار کبیر انقلاب آمده: اگر رئیس جمهوری به صرف فرمانبرداری از خود وزیر انتخاب کندبویی از اسلام نبرده این کار شیطان است!
- یکی از خانمهای حاضر در جلسه از بحران معنویت میگوید به رسم تمام مادران، نگران آینده فرزندان."هم دلمشغول معاش آنها هم نگران معادشان!".میگوید امروز هر دو در خطرند.جمهوری اسلامی قراری بر این همه بی اخلاقی نداشت.آن هم به نام دفاع از دین.آقای هاشمی!سرچشمه این بداخلاقی ها از کجا شروع شد؟
یکی از خانمهای حاضر در جلسه از بحران معنویت میگوید. به رسم تمام مادران، نگران آینده فرزندان است. هم دلمشغول معاش آنها هم نگران معادشان. میگوید امروز هر دو در خطرند. جمهوری اسلامی قراری بر این همه بی اخلاقی نداشت. آن هم به نام دفاع از دین!
خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی آیت الله هاشمی رفسنجانی در حاشیه نگاری دیدار رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام با مسئولان حزب اسلامي ايران زمين نوشت:
وقتی قبل از ورود آیتالله، وارد جلسه می شوم نخستین نکته قابل توجه برایم ترکیب جالب میهمانان است. جوان و سالمند. با تجربه و کمتجربه. خانم و آقا. با ظاهرهای متفاوت. حکمت اعتدال برجذب حداکثری است وعامل جذب نیز احترام به سلایق گوناگون. تنوع دیدارهای آقای هاشمی مبین عینی همین اصل اصیل اسلامی است. شاید از همین روست که هنوز عدهای نتوانستهاند حکمت حضور برخی میهمانان آیتالله را فهم کنند.
به رسم معمول میهمانان آغازگر گفتگو میشوند. چون ایام ولادت پیامبر اکرم(ص) است یکی از میهمانان نقل جالبی میکند. از رسول خدا(ص) که فرمودهاند: "من از تنگدستی امّتم ترس ندارم از بیتدبیری و انحرافشان بیمناکم."
«وحدت» این روزها نه تنها کلید واژه کلام آقای هاشمی است بلکه میهمانان هم از آن میگویند. چرا که در در ایام «هفته وحدت» بیش از همیشه تلخی مرام تهمتزنیهای بر صورت وحدت کلمه نظام اسلامی چنگ میکشد.
امروز روز استیضاح وزیر کار دولت هم هست. یکی از میهمانان بیاشاره به این موضوع رهنمود جالبی از امام راحل(ره) در این زمینه نقل میکند. میگوید در صحیفه نور به نقل از بنیانگذار کبیر انقلاب آمده : "اگر رئیس جمهوری به صرف فرمانبرداری از خود وزیر انتخاب کند بویی از اسلام نبرده، این کار شیطان است".
تلخی دعواهای سیاسی نقل قول یکی دیگر از میهمانان از امام(ره) است. می گوید امام فرمودند آنقدر که از دعوای دوطلبه ناراحت می شوم از آمریکا نگران نمیشوم. با خود میاندیشم واقعاً چگونه از آن همه همدلی به این همه تفرقه رسیدیم؟ به راستی سرچشمه این سیل بد اخلاقی ها از زمان حضور چه کسانی شروع شد؟.
یکی از خانمهای حاضر در جلسه از بحران معنویت میگوید. به رسم تمام مادران، نگران آینده فرزندان این مرز و بوم است. هم دلمشغول معاش آنها هم نگران معادشان. میگوید امروز هر دو در خطرند. جمهوری اسلامی قراری بر این همه بی اخلاقی نداشت. آن هم به نام دفاع از دین! رو به رئیس مجمع هم میگوید: آقای هاشمی! سرچشمه بداخلاقی ها کجاست؟ تا کی میخواهیم پاسخ جوانانمان را با شعار بدهیم؟ جوان امروز استدلال میخواهد. اقناع میخواهد.
آخرین میهمان هم در حرفهایش کنایه جالبی به سیاست خارجی این سالها میزند. میگوید آقای هاشمی! اسلامگرایان ترکیه هم با کمکهای دولت شما پر و بال گرفتند. خیلیهای دیگر هم در منطقه اینگونهاند. حالا چه شده که همه قبلهشان شده ترکیه؟ کدام سوءتدبیرها و شعارهای پرهزینه ما را از جایگاه اصلی خود دور کرد؟ در آینده چه باید بکنیم؟
شروع سخن آیتالله از اصل ماجراست. از "وحدت کلمه". که چگونه با وحدت پیروز انقلاب شدیم؟ با اعجاز "وحدت" چگونه از گردنه سخت دفاع مقدس سرافراز گذشتیم؟ به مدد "وحدت مسئولان و مردم" خرابیهای جنگ را چطور با دستان خالی ساختیم و اسب اقتصاد کشور را دوباره زین کردیم و...
آقای هاشمی از پیروزی "وحدت کلمه" که میگویند از مخاطرات "تفرقه" هم میگوید. از معضلاتی که به همین سبب این روزها گریبان کشور را گرفته. از مشکلاتی که هیچ کس هم مسئولیت آن را نمیپذیرد. مسئولی که مسئولیت نپذیرد چه فرقی با دیگران دارد.
آیتالله به رسم معمول فقط انتقاد نمیکند. راهکار هم دارد. آقای هاشمی میگوید تا زمانی که احزاب شناسنامهدار پا نگیرند و به رسمیت شناخته نشوند. همین وضع ادامه دارد. میگویند کسی میآید. انتخاب میشود. مدیریت میکند و میرود. پاسخ کارهایش را هم نمیدهد. مثل امروز که هر چه میکنند یا به دوش گذشتگان میگذارند یا باری میکنند بر آیندگان. مردم برای داوری مناسب نیاز به حافظه تاریخی دارند. آیتالله راهش را هم در معرفی کاندیدا از احزاب میدانند و بس.
نکته جالب صحبتهای امروز آیتالله کلید واژه آسیبشناسی است. این رسم مألوف آقای هاشمی است که خود را تکرار نکنند. تا هربار حرف نو بزنند. ذهن فعال و پویای آقای هاشمی لحظهای توقف نمیشناسد. جالب است ایشان صبح روزی از "آسیبشناسی وضع امروز " میگویند که در صحن علنی مجلس بخش دیگری از آسیبهای جدید کشور در شرف رونمایی است!
آقای هاشمی در ملاقات قبلی هشدار بر «احیای جنگ نیابتی رضاخانی» دادند و در ملاقات امروز تذکار مقابلهاش را میدهند. میگویند: «باید خودبینیها را کنار گذاشت، مردم را به صحنه بیاوریم تا تمام مشکلات حل شود.»
منبع:
سایت هاشمی
مطالب مشابه
- واکنش آیتالله هاشمی به بازداشت فرزندانش
- نظر امام دو روز قبل از ارتحال، درباره فتنه میان آیت الله هاشمی و آیت الله خامنه ای
- چرا امروز دلسوزان نظام خوشحال شدند؟ رسول جعفریان
- آیت الله هاشمی: سکان اجرایی ناخدا می خواهد نه قایقران
- دختر امام (ره): هیاهو کردند که بگویند آقای هاشمی دروغ می گوید اما او آقایی کرد و شکایت نکرد / خاطره آیت الله هاشمی عین جملات مادرم بود